X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie smutać się dziewczyny, dziś jest po prostu parszywy dzień. Ja zrobiłam mężowi awanturę. Miałam rację ale wcale się przez to lepiej nie czuję i wątpię żeby to coś pomogło. Poza tym zapomniałam telefonu a czekam na ważną wiadomość. Dzień parszywy ale jutro będzie lepiej - przeczekać trzeba.

npV2p1.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 10:46

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell

Ciemny kolor moczu świadczy zwykle o odwodnieniu organizmu..
    Mocz powinien być koloru słomkowego , im ciemniejszy tym organizm mniej nawodniony..

Pij więcej wody.. a mniej kawy ;)
    Chyba że coś Cię boli, piecze, masz gorączkę.. To skonsultuj się z lekarzem.

Wiecie, skąd to wiem - Czytałam książkę Ber Grylsa jak szedł na Mont Everest :) I oni tam po kolorze moczu sprawdzają, czy organizm radzi sobie w warunkach trudnych czy nie.. Więc sikają do butelek i sprawdzają kolor.. Jeżeli jest ciemny, tzn, że organizm ma ciężko..

Nefre ty jesteś taki anioł nasz wszystko wiesz ;* Też myślę że za mało pije teraz już sikam normalnym moczem bo wypiłam prawie całą wodę mnie nic nie boli no prócz jajników trochę i brzuch wczoraj odstawilam luteinę i czekam na @.Będzie pierwszy cykl z letrozolem ciekawa jestem jak to będzie działać ;)

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre Ty masz w sobie tyle siły :) Ja bym ryczała zawinięta w kołdrę i warczała na męża, nic nie robiła w domu i by się świat zawalił. A ja się przejmowałam głupim jednym guzkiem. Podziwiam Cię kobieto :D

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to Ty jesteś na focie?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • paulina2811 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Mam teraz 16 dc. Od 5 do 10 dnia miałam brać clostil w dawce 2x1, ale przez moją nieuwagę brałam 2x2. Po usg u lekarza okazało się, że nie zaszkodziłm a wręcz pomogłam bo mam owulacje, która miała być 11 dc. Tylko, że od 14 dc czuje ból jajników, bardziej ciągnięcie a wczoraj miałam jednorazowe plamienie. Czy to typowe objawy po clostil?

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Paulina m3sxdzu5cirt3gl0.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Spięłam dupę, wpakowałam córę do auta i jazda do mamy. Ona też sama siedzi bo ojciec w pracy, a ona na emeryturze. Ugotowałyśmy obiad, byłam na zakupach i jakoś wyszłam z tego chwilowego dołka. Może faktycznie to kwestia czasu bo ja nie pracuję codziennie i jednak w wolne dni trochę czasu mam. Na dodatek tęsknię już za mężem. Nie mamy nawet jak pogadać za bardzo. No ale może w sobotę wróci. Chłopy niby wkurzające, ale bez nich źle. Teraz usypiamy małą. Jęczy strasznie a zasnąć nie może. Musi iść na drzemkę bo mnie wykończy :-D Doremisie na yputube i heja spać. Najważniejsze, że humorek mi się poprawił.

Nefre - lubię czytać co piszesz bo masz super podejście do życia. Ja też codziennie dziękuję za każdą małą rzecz, którą mam i za osoby obok mnie i lubię to popaprane życie mimo wszystko :-D

Multiwitamina, Arienkas83, Nefre_ ms, Evell lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 10:47

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 11:40

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyno nie powinnaś w ogóle schodzić z męża teraz hi hi hi
    Ja to się trochę boję takich książek bo ja przejmuję atmosferę straszni i jak jest książka o chorobie to czuję się chora, jak ktoś nogę złamie to mnie noga boli. Dostojewskiego i Żeromskiego nie cierpię przez to.

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to super wieści z tym rakiem. :)

Dla mnie rak jest jakąś zmorą, strasznie się boję. Babcia zmarła na raka latem. :( Guzy złośliwe w brzuchu miała. Ja się cykam przed każdym odebraniem wyników cytologii. 2 lata temu miałam schizy że coś mam w cyckach to 2 tygodnie w nerwach bo mnie cycki bolały. Takie prądy chodziły i wymacałam sobie oczywiście też jakieś grudki. Internistka też macała i nic nie wyczuła a cycki zwłaszcza jeden bolał. Kij że rak ponoć nie boli, wysłała mnie na USG. Facet wymacał, na USG czysto. Okazało się że mam budowę gruczołową i po odchudzaniu tłuszczyk się spalił i zostały gruczoły takie grudki. Z wiekiem jest bardziej budowa tłuszczowa na starość. Nawet u mojego gina byłam to mnie wysłał na prolaktynę - była ok ale też mówił że takie prądy to od kręgosłupa często bo od żeber pod piersiami są nerwy. A ja faktycznie mam kręgosłup krzywy. Do tego okazalo się że miałam mięsień naciągnięty bo po lekach takich rozkurczowych od internistki i smarowanie cycka maściami przeciwólowymi, po USG i latniu od lekarza do lekarza przeszło wszystko. :D Nie wiem kiedy sobie naciągnęłam ten mięsień ale kręgosłup i plery może też bo miałam takie prądy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:29

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 11:41

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie nie było raków piersi ani ginekologicznych. Za to matka teściowej miała i teściowa mammografię robi często. Jakbym miała córkę to nie wiem czy to może tak przechodzić genetycznie przez męża taki gen.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam badania genetyczne na raka piersi bo po stronie mojego ojca u kobiet wyraźna skłonność a każdy mówił inaczej: mogło się przenieść, nie mogło. Więc wściekłam się i badania zrobiłam, teraz regularna kontrola i święty spokój (wyszło że nie mam tych genów). Też słyszałam o mammografii wiele złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 13:57

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może tak zmiana tematu? Robicie pierniczki na Święta? :) Kiedy choinkę ubieracie a może już jest?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie mam go na szczęście więc może po linii męskiej się nie przenosi.

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinki u mnie jeszcze nie ma a i za prezentami trzeba już zacząć ostro biegać. Pierniczków nie umiem może zrobię mazurek kajmakowy hi hi hi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 14:03

npV2p1.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co roku robię pierniczki, pasztet i rozdaję kawałki i jemy już na Święta. Do tego grzybowa z własnych grzybków zebranych. Ale zupkę co 2 lata bo raz jesteśmy na Wigili u mojej rodziny a następnego roku u teściów. Oni grzybowej nie robili tylko barszczyk więc przemycam też grzybową. U rodziców to zawsze grzybowa, grochówka i rybna :D Grzybowa to właśnie ta babcia co zmarła robiła to teraz ktoś inny u nich zrobi, pewnie moja mama. Ja już robiłam 2 razy i pychotka.
    Do tego rok temu nauczyłam się pierogi robić. U teściów są ruskie i z kwaśną kapustą i grzybami, tylko takie podsmażone, duże i grube. Po mojej stronie zawsze były ruskie i ze słodką kapustą i grzybami, z wody, delikatne z masełkiem i bułeczką tartą to ja wolę takie mniam. Ale nie wiem czy dam rade zrobić te z kapustą na Wigilię u teściów, zobaczę jeszcze.
    Prawdziwków suszonych mam 10 litrowy słój, zbiory rok temu :) Jeszcze teściowej dałam 5 litrowy słój i jeszcze mam zagotowane w słoikach. :D

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ