Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Nefre u mnie jest podobnie jak było u męża. Długo jako dziecko chodziłam na angielski dodatkowy tylko to jeszcze były czasy że większą wagę przykladalo się do gramatyki i słówek. Więc to miałam w małym palcu, ale jeżeli mam się odezwać po angielsku to mnie zatyka. Teraz już wiele rzeczy zapomniałam bo nie mam za bardzo do czynienia ale chciałabym kiedyś sobie poprzypominac.
wczoraj próbowaliśmy sparowac komórkę z bluetoothem w aucie, który jest po angielsku. Mąż jak jesteśmy za granicą to ogarnia temat komunikacji a tutaj zawias. I ja ogarnęłam temat, sama się nie spodziewałam
Moja chrzestny się z Anglikiem spiknela i kiedyś cała pasterce układała sobie co mogę mu powiedzieć, dopracowane w szczegółach, gramatyka taka że mucha nie siada. Oczywiście nic.z tego nie wyszło, zawstydzilam się -
Witam sie w 13 tc (12+1 ) jutro usg. U mnie waga stoi ale brzuch cos rosnie wiec sie pocieszam ze i moze fasolka sie ladnie rozwija.. z objawow to jedynie jak klade sie do lozka to czasem plecy bola mnie i sporadycznie piersi i tyle z objawow . Bardzo bym chciala zeby bylo dobrze .. u mnie jeszcze nikt nie wie o ciazy z rodziny czekam do jutrzejszego usg
Nefre_ ms, Frida91, Multiwitamina lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka będzie dobrze bo brzuch rośnie. Ja czuję czasem smeranie motylka to też mam nadzieję ze Dzidzial rośnie, wizytę mam w poniedziałek. U mnie już 14sty się zaczął tydzień.
Z objawów to mam mdłości zamiast wymiotów choć rano troszkę mi się dźwiga. Jednak mdłości już w końcu mam tak mi mdło jak wstaję. Do tego często zgaga i cycki dokuczają w nocy.Nefre_ ms, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Czarnulka będzie dobrze! Ale rozumiem Cię bo te same emocje przeżywam cały czas
Jutro to pewnie będę siedzieć jak na szpilkach.
Na objawy to chyba nie ma tak co patrzeć. Grunt, że złych objawów nie ma
U mnie dopiero 7 tydzień się zaczął, ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:09
czarnulka24, Nefre_ ms, Zozo lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry. Ja dziś obudziłam się z takim smutkiem, że nie wiem. Na płacz mi się zbierało. Przyszły jakieś dołujące myśli, że ta ciąża zakończy się tak jak ostatnio. Jakieś złe przeczucia itd. Jeszcze męża nadal nie ma i sama siedzę. Mam dziś wolne choć wolałabym pracować bo wtedy nie myślę. Boję się szpitala znowu. Wiem, że powinnam być twarda i większość czasu jestem, ale ranki są trudne u mnie
-
Frida zleci ci zobaczysz i juz beda prenatalne . Trzymam kciuki za twoja wizyte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:14
Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Lavende86 wrote:Dzień dobry. Ja dziś obudziłam się z takim smutkiem, że nie wiem. Na płacz mi się zbierało. Przyszły jakieś dołujące myśli, że ta ciąża zakończy się tak jak ostatnio. Jakieś złe przeczucia itd. Jeszcze męża nadal nie ma i sama siedzę. Mam dziś wolne choć wolałabym pracować bo wtedy nie myślę. Boję się szpitala znowu. Wiem, że powinnam być twarda i większość czasu jestem, ale ranki są trudne u mnie
ale mialabym swieta zryte
Takze to nic dziwnego ze masz obawy, ale bedzie dobrze zobaczysz .. trzymam kciuki za wizytę usgLavende86 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Jadę dziś do mamy pomóc jej w gotowaniu. Robie wszystko żeby samej sie siedzieć. Musze zaraz spakować siebie i małą bo chyba zostaniemy na noc. Jutro rano mam szkolenie w pracy i muszę córę u mamy zostawić na ten czas. Czuję się jak samotna matka.
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Lavende jedź do mamy i nie siedź sama z myślami. postaraj się nie myśleć choć to trudne. Ja też myślę cały czas, może wyluzuję po wizycie, może dopiero za miesiąc.
Nie wiem czy dobrze zrobiłam mówiąc synkowi bo on się bardzo nastawia i mówi że bardzo by chciał tego dzidziusia, żeby się urodził. Aż mi się serce kraje i mówię że też bardzo chcę.
-
Lavende nie myśl tak! Już lepiej na nic się nie nastawiaj niż masz myśleć, że pewnie i tak nic z tego. To jeszcze bardziej Cię dobija.
Ja też się boję bardzo ale nawet nie chcę myśleć co, jeśli coś pójdzie nie tak. Musi być dobrze w końcu!
Zozo hehe mamy jakąś telepatyczną więź
Jutro dopiero o 18 wizyta, ale oczywiście zaraz wam napiszę, co i jakNajchętniej bym wzięła jutro wolne i poczekała w domu, ale już chyba jakoś przeżyję...
Czarnulka u Ciebie też będzie wszystko ok, już 12 tydzień to jeszcze parę dni i zaczniesz drugi trymestr! Możesz powoli odetchnąć z ulgąMultiwitamina, Zozo, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
-
Ja kocham morze
Mogłabym mieszkać blisko morza to bym codziennie leciała na plażę. Wakacje bez morza to nie wakacje. A jeszcze takie błękitne rajskie to w ogóle.
Nefre w Egipcie mieliśmy właśnie błękit i rafę, ale piasek żółty to nie było aż takiego błękitu. Jak jechaliśmy autokarem z Kairu do Hurghady brzegiem no to były miejsca mega błękitne.
W tym roku na Krecie przy hotelu woda była owszem przeźroczysta ale błękitu nie było też jakoś. Dopiero jak pożyczyliśmy auto i jechaliśmy brzegiem w różne miejsca no to błękit był. Ale trzeba też trafić na plażę z białym piaskiem, a takich jest mało. Jedna z najsłynniejszych jest Elafonisi ale nie dotarliśmy tam niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:20
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Multiwitamina wrote:Pije raz dziennie pokrzywe, właśnie na morfologie . To już mi kilka osób mówiło.
Ogulnie ja się dobrze czuje , tyle co włosy mi lecą. Ale nie odczuwam tej anemii jak kiedyś. Magnez biorę bo czuje się bezpiecznie z nim jakoś. Młody wisi jak jakiś nietoperz główka w dół, napięta na tą szyjke , a to o wiele zawczesnie żeby się wybierał na ten świat
Po za tym doszliśmy w końcu do konsensusu i kupimy szafę. A komode jak się nie zmieszcze po porodzie.
Ale miałam wczoraj ubaw jak mojemu tłumaczyłam że to co kupił, ten przewijak to nie wszystko. Że trzeba albo komode z przewijakiem ( tymi zakładkami na gore) albo osobny przewijak który mamy załatwiony od tej babki. Ale on już kupił. No to po mówię kupiłeś takie na łóżeczko np. To on mi na co mi na komode jak masz na łóżeczko. To po mówię że trzeba , że dziecko się wierci, może spaść temu są te nakładki, albo osobny przewijak. Ale jak to możliwe że dziecko może spaść przy przemijaniu? I tak godzinę.
Stwierdził że jak ma kupić to taki komplet młodzieżowy szafa łóżko regał biurko.
Na co noworodkowi biurko, się pytam.
No niech się uczy, mądry będzie.
Tak się wczoraj uśmiałam. I jeszcze mamie odpowiadałam to że łzami w oczach. Temu szafa komoda a potem mu dokupi biureczko czy co tam chce. Bo tak to bym salon musiała urządzać z przewijakiem komoda łóżkiem itp itd.Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualnyCześć czołem kluski z rosołem hehe; )
Lavende przestań się w koncu katować takimi myślami jeżeli będziesz myśleć negatywnie to będzie negatywnie multi ma rację .Idź do fryzjera kosmetyczki na szoping a zobaczysz,że będzie lepiej
Ułoży się pójdziesz na wizytę i będą same dobre wieści; *
Dziewczyny z rana jak sikałam to zauważyłam taki ciemny kolor moczu i i temsywny zapach nie wiem czy powinnam się tym martwić?
Do tego małą jeszcze coś zbiera bo psika i kaszle. -
Lavende smutne swieta to ja bede miala bo znowu sie nie uda
ciesz sie ze nie musisz tego co miesiac przezywac! Strach bedziesz miala dodo konca ciazy i po urodzeniu bo taki masz charakter
zreszta kazda sie pewnie martwi - takii urok bycia matka
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Evell wrote:Cześć czołem kluski z rosołem hehe; )
Lavende przestań się w koncu katować takimi myślami jeżeli będziesz myśleć negatywnie to będzie negatywnie multi ma rację .Idź do fryzjera kosmetyczki na szoping a zobaczysz,że będzie lepiej
Ułoży się pójdziesz na wizytę i będą same dobre wieści; *
Dziewczyny z rana jak sikałam to zauważyłam taki ciemny kolor moczu i i temsywny zapach nie wiem czy powinnam się tym martwić?
Do tego małą jeszcze coś zbiera bo psika i kaszle.Nefre_ ms lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity