X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego w Nowym ROku!
    Ja wstałam o 11, pobalowaliśmy u znajomych do 1.30 z synkiem, w domu o 2giej byliśmy. Sztuczne ognie super, pod Domem Muzyki i Tańca w Zabrzu, synek zachwycony. Mąż ma dziś kaca. :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka Ty tak blisko mnie mieszkasz? Czy byłaś w tych okolicach przejazdem?

f1d9680377.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy przed 5, ja już tam przysypialam ale chciałam żeby mąż się wybawil. Chwilę potanczylam to w głowie mi się kręciło więc robiłam za kamerzyst. Ale absolutnie mi to nie przeszkadzało :) ale dzisiaj jestem detka

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja mieszkam w Gliwicach. :) Sylwek w Zabrzu u znajomych koło Domu Muzyki i Tańca.

malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Wszystkiego dobrego w nowym roku.

Nefre u mnie też jakoś szału nie było mój się spił i teraz ma za swoje śpi.

Zozo najpierw musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy juz cycki cie bolały wcześniej czy teraz bo jeżeli pierwszy raz cie bolą to jest duża szansa ze jesteś w ciąży. ... trzy mam kciuki.
    Ja dziś mam mega śluz aż się przestraszyłam bo myślałam że @ hehe ...

Adry lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny skoro nowy rok się tak zaczął to teraz może już być tylko lepiej :)
    Zozo ciekawe co się z tego felernego testu rozwinie :)

Arienka ja z Rudy Śląskiej jestem :) więc faktycznie rzut beretem :)

Dzisiaj cały dzień czytam o odwrazliwianie psów na dźwięki i biorę się za tego mojego psiaka bo szkoda mi go strasznie. Nie chcę żeby za rok znowu się męczył. Najpierw zacznę od burzy bo to też ja stresuje. To jest moje postanowienie noworoczne :)

Arienkas83 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 14:11

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo! Ja robiłam test wczoraj rano i ani cienia cienia drugiej kreski nie było, a jeszcze myślę, że może coś z tego być, teraz czekam te 7 dni.. i beta jak coś.. A cień cienia jak był to może być ciąża! u mnie taki mały cień był jak robiłam test po zastrzyku z pregnylu - nie gruba tylko cień cienia właśnie! Także kciuki trzymam mocno!!!! Niech ta @ do nas nie przychodzi i w Nowy Rok z brzuszkiem :):):)

Nefre_ms - ja się już nie chcę nawet wypowiadać o tym jak to faceci przechodzą.. wystarczy, że mojego "niańczę" i nie wywaliłam Go jeszcze na badanie nasienia.. (głupia ja!)... też jestem zdania, że Oni to i tak mają łatwiej.. Ja od dziś mam pierwszy dzień od bardzo dawna bez hormonów, takich, siakich czy owakich.. Bo tak to ciągle coś było.. A facet no cóż.. tylko ma w te dni stanąć na wysokości zadania - czyli w zasadzie sama przyjemność.

Witam się ze wszystkimi w nowym roku, oby brzuszkowo-dzieciowym ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms napisz taki poradnik- ja chętnie przeczytam, bo u mnie to raczej ze skrajności w skrajność, bo albo gadam i męczę Męża, albo cisza..

Nie miałam pojęcia, że tak na wątrobę działają źle... :( nic nie robiłam... To moja wątroba już całkiem chyba wysiądzie, bo od liceum przez parę lat brałam cały czas ketonal forte albo inne silne ustrojstwa żeby nie umrzeć od bólu jak miałam okres.. A dziś umieram, chociaż nie wypiłam szaleńczo dużo alkoholu wczoraj.. Już żałuję, że nie mam jutro urlopu... A które enzymy mam sobie zbadać?..

Póki co do kwietnia nic nie biorę! organizm i psychika muszą odpocząć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 16:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola Hola...

Nefre małe sprostowanie ja nie jestem tutaj krótko,tylko od 2014 roku jakoś jak się zaczęłam starać o pierwsze :) z małymi przerwami.
    Potem jakoś nie wchodziłam.
    Nie wiedziałam o tej wątrobie nefre nie strasz mnie jak siada co to znaczy ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre .To ja miałam 4 cykle stymulowanie cLO bez żadnej przerwy teraz 1 z letrozolem.I tak się zastanawiam czy nie powinnam odstawić na 3 miesiące? gin mi nic nie mówił.zresztą w marcu i tak mam TĄ histero i laparo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre jakoś mi nie wyglądasz na babę z depresją ...drzemie w tobie jakis spokój .

No to będziesz mi matkować i mnie wychowywać w dobrej wierze amen.

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! :* witam się w Nowym Roku! Szczęśliwego! Oby ten Rok był o niebo lepszy od poprzedniego! Dobrze, że ten poprzedni się już skończył ;)

Nefre_ ms, Ag1988, Adry lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre daj mu jeszcze trochę czasu a potem je....nij z grubej rury że ma się zacząć zachowywać jak mężczyzna a nie ostryga (mięczak) i wreszcie zacząć Cię wspierać bo w końcu to ty jesteś chora i to ciebie boli więc najwyższa pora żeby się tobą zaopiekował zamiast użalać się nad swoim nieszczęciem.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre powiedz mu że Ci w ten sposób robi krzywdę i wpędza w depresję. I wybacz tą uwagę ale on się zachowuje bardzo egoistycznie. Nie myśli jak ci pomóc tylko skupia się na sobie i swoim niszczęściu. Prawdopodobnie zupełnie nie zdaje sobie z tego sprawy ale ibtak ci szkodzi. Uświadom mu to a jak nie uwierzy to może wspólna wizyta u psychologa bo jeszcze taki człowiek któremu pomogłoby przypominanie o chorobie się nie narodził.
    Kurka ludzie z rakiem, z przeżutami, ze stwardnieniem rozsianym potrafią żyć zapominając o chorobie więc niech cię oni jeszcze do grobu nie kładą za życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 19:39

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak po mojemu to im się należ solidny kop w cztery litery a nie całowanie w czułko ale ja właściwie to nie mam prawa cibrakich rad dawać więc jak ci to nie pasuje to mi zamiast nich sprzedaj kopa hi hi hi. Może się lepiej poczujesz.

npV2p1.png

Wysłany: 1 stycznia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms ja Ci nie pomogę z Mężem... bo sama to nie wiem jak mojego podejść... Ale jakby trzeba Mu tam natłuc czy coś, to możesz na mnie liczyć :D

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre jeśli Ciebie nie słucha to może posłucha kogoś obcego. To jest dziwne ale czasami tak właśnie ludzie reagują. Poszukaj może jakiegoś psychologa który mu to powtórzy potrząśnie nim trochę. Albo wyjadź gdzieś sama i odpocznij trochę od ludzi. Uprzedź że nie odbierasz telefonów i wrócisz dopiero jak będziesz na to gotowa. Raz że odpoczniesz w ten sposób, dwa że może wreszcie coś do niego dotrze.

npV2p1.png
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ