X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A to też słyszałam, że i Anglicy przyjeżdŻają leczyć zeby bo nawet z przelotem ich to wychodzi taniej niz u nich. Szkoda że dla nas to nie jest też taka tanioszka przy polskich zarobkach.
    możliwe, że jakbyśmy my pojechali na ukrainę to też by to było dla nas dużo taniej ;)

Nefre_ ms, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - jak leżałam na patologii ciąży w wieku 29 lat to większość lasek na oddziale była młodsza ode mnie albo w moim wieku. Z tym wiekiem to różnie. Zależy od organizmu, zdrowia. U mnie koleżanki po 30 bez problemu zachodzą i rodzą.

Nefre - co do zdjęć z usg na forum to nie pomyślałam, że kogoś może to zdołować. Może masz rację.

Adry - mnie chyba najbardziej poruszyło jak zobaczyłam twarz córy na usg 3D. Moja lekarka ma taką funkcję u siebie i mi raz pokazała. Nie płaciłam za to. No szok. Jakby ktoś ci przedstawił nową osobę. Patrzysz na tą twarz i myślisz, "a więc to ty, miło cię poznać" :-D

Krycha - polipa to mi wykryli na histeroskopii. Na usg nie było go widać, a chodziłam kilka razy. Tylko, że u mnie on się chyba ukrył w rejonach blizny po CC i może dlatego nie był widoczny. Histero jest spoko. Dużo potrafi wyjaśnić i jest nieinwazyjna.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja po porodzie byłam to byłam najmłodsza w sali (30 rocznikowo). Mojego gina się pytałam czy nie jestem za stara jak zaczęliśmy starania (34) to się uśmiechał i mówil że ma pacjentki nawet 46 szczęśliwe ciąże donoszone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 13:00

Lavende86, Zozo lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą 30 to bez przesady że to już taka starość i ryzyko :p Ok po 40 może jest większe ale 30lat to chyba normalny wiek na dzieci... Mnie mama też urodziła po 30tce. To lepiej żeby rodziły 18latki? :P

Lavende86, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Z tą 30 to bez przesady że to już taka starość i ryzyko :p Ok po 40 może jest większe ale 30lat to chyba normalny wiek na dzieci... Mnie mama też urodziła po 30tce. To lepiej żeby rodziły 18latki? :P
    Ja pierwsze chciałam mieć przed 30 bo wszyscy straszyli, że tak trzeba :-D Długo się decydowałam i w końcu urodziłam mając 29. Wcześniej nie miałam parcia na dziecko i ciągle to przekładałam na za rok.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy z Mężem po 31 lat - drugi rok stran o dziecko leci i ch** za przeproszeniem komuś do tego! I tyle w temacie wieku i ciąż ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:12

Lavende86 lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Bo Wy szybko zapominacie jak było jeszcze kilka tygodni temu.. Bardzo szybko :)
    W sumie nie mam o to żalu, bo to jest taka radość, ze jest się w ciąży, że się o tym nie myśli :)
    Uwierz mi, że ja nie zapomniałam jak to jest. Wczuwam się w historie innych bo wiem jak to jest mieć doła i frustrację co cykl. No ale człowiek czasami nie pomyśli i chce się pochwalić lub dać innym nadzieję, że popatrz, ja też nie mogłam zajść, a się udało i tobie też się uda. Ja trzymam za was kciuki i czekam na kolejne wieści o pozytywnym teście!

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja pierwsze chciałam mieć przed 30 bo wszyscy straszyli, że tak trzeba :-D Długo się decydowałam i w końcu urodziłam mając 29. Wcześniej nie miałam parcia na dziecko i ciągle to przekładałam na za rok.
    Ja to zawsze marzyłam że się wyrobie przed 25 ;) Już wtedy chciałam dziecka. Ale kandydaci na tatusia nie byli odpowiedni. A jak się trafił odpowiedni to miałam właśnie 25 i jak się zdecydowaliśmy na dziecko to okazało się że jednak to nie takie hop siup ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Bo Wy szybko zapominacie jak było jeszcze kilka tygodni temu.. Bardzo szybko :)
    W sumie nie mam o to żalu, bo to jest taka radość, ze jest się w ciąży, że się o tym nie myśli :)
    Nefre trochę to racja. Trudno żeby się ciągle dolowac jak było trudno zajść skoro w końcu się udało. Myślę że i po 10 latach starań jak sie uda to juz myslisz i jaradz się ta ciaza a nie rozpamietujesz te lata. Choć ja ostatnio przez chwilę się zastanawiałam co to będzie jak będę chciała drugie,czy znowu trzeba będzie się stymulować itd. Ale na razie nie myślę o tym za dużo.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - ty to młoda dupa jesteś :-D

Dziewczyny, ale mam ochotę na colę. Zabiłabym za szklankę coli z lodem i cytrynką :-D Zaraz się obślinię :-D

Frida91 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre no tak domyślam się że to przybija,podobnie jak ciąże w rodzinie czy wśród znajomych. Albo śluby jak jesteś ciągle sama. Niby się cieszysz szczęściem innych ale trudno opanować takie uklucie żalu i zazdrości. Tak samo się czułam wcześniej. Albo jak dziewczyny odliczaly do owulacji i chociaż tyle miały szansę na ciąże, mogły robić testy ciążowe czy się udało. A u mnie nawet głupia owulacja była nieosiągalna więc i żadne testy niepotrzebne. Tak samo i Ty pewnie teraz czujesz jak jeszcze nie możesz nawet starać się na dobre.

Nefre_ ms, Multiwitamina lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "lapcie wiruski" też mnie zawsze dobijalo :)

A ta radość wymieszane z zazdrością pamiętam, chyba najbardziej mi Multi za skórę zalazla :) przed wyjazdem na wakacje ogłosiła info i mi się nawet tego wyjazdu odechciało. Ale już mi się pysk śmieje na myśl, jaką będzie tu fiesta jak pozostałe dziewczyny zajda :) to niesamowite jak przez forum można się z obcymi babami zzyc :D

Lavende86, Multiwitamina, Arienkas83 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ale to pewne że zle by się teraz skończyła Twoja ciąża?
    Mi też bylo trochę szkoda że nie bliźniaki, nawet wczoraj po cichu liczyłam że jeden się gdzieś ukrył :P No ale może następnym razem haha

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms to moze anty na miesiac i potem bach bach sposób ze po odstawieniu efekt odbicia czy jakos tak! Przy clo tez tak miało byc i dupa nie ma ale moze z anty sie uda..

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo co to za baba jakaś walnięta zachowuje się jak dziecko .Może ona ma jakąś chorobę psychiczną niezdiagnozowaną bo dla mnie takie zachowanie jest nienormalne ...

Boże drogi uchroń mnie od takich ludzi amen.

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

nie o to mi chodzi :)
    Każda nowa laska w ciąży to jest mieszane uczucie - radość i zazdrość. Nadzieja i złość.. Totalna masakra. :)
    Sama nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale jak Arienka i Czarnulka zaszły w ciąże, a Ty byłaś krótko po poronieniu, zaczęłaś unikać forum, bo CIę dobijało, że one są w ciąży a nie Ty ..

Z każdą nową ciążą jest łatwiej, bo się przyzwyczajam, i jestem ogólnie na innym etapie starań.
    Ale nie jestem sama na tym wątku i nie ma opcji, żeby wszystko tutaj było pode mnie.. I po prostu większość ciążowych tematów przewijam :)To nie jest tylko wątek dla moich potrzeb, ale Wy w ciąży też je macie..
    Ja jak nie chcę to po prostu nie czytam :>
    No wtedy to ja miałam dość wszystkiego. Tematów ciążowych i staraniowych też. Rozumiem.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna123 wrote:
    Dobra, tylko czemu taki hejt, jak ktoras obojetnie do radosnej nowiny podejdzie?
    Niewazne.
    Co do zachodniej medycyny, ja narzekam, bo nie spotkalam dobrego lekarza, ale przeciez moglo mnie to rownie dobrze w Polsce spotkac. Tu, gdzie mieszkam, jest dupiano i tyle.
    Nie powinno być za to hejtu :-D

Kryśka mam koleżankę w Kanadzie. Jest w ciąży i ma dziecko. Jak mi pisze jak tam wygląda służba zdrowia to nie mogę uwierzyć. Ona mówi, że już lepiej do szamana iść :-D A ciążę to oni w dupie mają. Jest dalej ode mnie a nawet nie zrobili jej prenatalnych. Ona twierdzi, że tam nikt tego nie zaleca i nie robi. Jak poroniła to miesiąc krwawiła, a lekarze mówili, że jest ok.

Krystyna123 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry do cv sobie wpisz że tak pięknie wątek rozkrecilas :) tylko jakoś ładnie to ujmij :)

Nefre właśnie tak mi się z tą macica wydawało więc zdziwiona byłam jak ta lekarka kazała Ci się starać.

Krystyna123, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryska tak jak Nefre pisze, nawet wskazane dla własnego spokoju psychicznego, jeżeli odczuwamy taka potrzebę. Jest okazać obojętność. Ale obojętność w dosłownym tego słowa znaczeniu :D

U mnie dzisiaj mniej smogu, wreszcie mogę mieszkanie wywietrzyc.

Nefre te gadki o zdrowym żywieniu dobrze mnie nastroily, dzięki :) wczoraj miałam kryzys egzystencjonalny ale się nie dałam. Tylko w weekend chce sobie pozwolić na coś słodkiego :D

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre brzmi kiepsko... A tabletek anty nie kazali Ci brać dla wyciszenia hormonów?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ