Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nefre, gratulacje dla męża za bezproblemowe badanie. Ja ostatnio zapytałam męża, że może następnym razem pojedzie już sam, ale spojrzał na mnie z miną bezdomnego psiak.
Problem w tym, że u nas badania nasienia są tylko w godzinach 9.00-12.00, no i trzeba się urywać z pracy, a tych badań to mieliśmy już chyba z 5.
Na pierwsze dwa to wzięłam urlop, potem zwalniałam się już tylko na godziny u szefowej. Po kolejnym razie szefowa zaczęła jednak dopytywać ze współczuciem, czy z mężem to coś poważnego.
Głupio mi odpowiedzieć, że tylko pomagam mężowi strzepać się do kubeczka. -
Nefre, nie, no coś ty, to jest za bardzo intymna sprawa, żeby szefowej gadać. Najlepszej koleżance z pracy powiedziałam - bez szczegółów, tylko że do kliniki jeździmy, na badanie nasienia. Ale reszty sama się domyśliła, bo przy kolejnym razie uśmiechnęła się: "Czyli jutro znowu będziesz miała pełne ręce roboty".
Nefre_ ms lubi tę wiadomość
-
Iza-K wrote:Na pierwsze dwa to wzięłam urlop, potem zwalniałam się już tylko na godziny u szefowej. Po kolejnym razie szefowa zaczęła jednak dopytywać ze współczuciem, czy z mężem to coś poważnego.
Głupio mi odpowiedzieć, że tylko pomagam mężowi strzepać się do kubeczka.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
a u mnie torbiel
ale doopa
znowu mi się zrobiła a już normalne owulacje miałamPrawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Ja mam leukocyty w normie.
A jeżeli chodzi o zdjęcia usg to zależy na jakim etapie. Teraz już u mnie dokładnie widać co gdzie jest. Ale był taki moment że gdyby mi lekarka nie pokazywała w trakcie badania to nie ma opcji że cokolwiek mogłabym tam wskazać.Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
Krystyna ja teraz jak sie naogladalam zdjęć u znajomych i widzę na swoich wizytach obraz usg to już widzę co jest co
Wcześniej też widziałam same szumy i nie wierzyłam że ktoś może cokolwiek tam zobaczyć
A jeśli chodzi o rozpoznanie kto jest kto to na późniejszym etapie przy usg 3d można rozpoznać buźkęale na zwykłym to chyba każdy tak samo wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 22:11
Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
Jeżeli nad zdjęciem nie ma daty to się nie polapia. Ja w ogóle nie widzę nigdy jakiegokolwiek podobieństwa, można mi pokazać zdjęcie dziecka i wmówić że to ktokolwiek kogo znam z dorosłych. A ja uwierzę. Więc dla mnie dużo się nie różni zwykle zdjęcie od tego z usg
Krystyna123 lubi tę wiadomość
-
Beatrix ja mam non stop WBC podwyższone i granulocyty a oba to leukocyty. Czasem lekko spadną ale nadal powyżej normy a potem znowu so góry. Ale patrząc na morfologie w ciąży z synem to miałam jeszcze więcej a też normy w innym labo były wyższe. Gin mówi że to norma w ciąży
Moje wyniki tak sobie rosną:
WBC tys/ul (4.0-10.0): 9.7 10.3 8.6 11.9
GRA% (45.0-70.0): 71.4 74.7 77.5 78.3
GRA tys/ul (2.5-6.5): 6.9 7.7 6.7 9.3
Za to limfocyty mi spadają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 22:24
-
Krystyna123 wrote:Ciagnac watek zdjec. W takim razie brak zachwytu nad nie swoim "groszkiem" jest chyba normalny? W sumie rownie dobrze mozna ogladac torbiel na jajniku, miesniaka albo guza stopy, tez jakas tam wieksza plamka i tyle. No bo mnie takie zdjecia wcale nie wzruszaja, co innego te z wyrazna twarza.
Potworem bez uczuc mnie to nie czyni przeciez.
Jest to całkiem normalneFrida ja też mam problem z cudzym dziećmi, średnio mnie zachwycają
Krystyna123, Frida91 lubią tę wiadomość