Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Gdybym zawsze jadła zdrowo, to moja endometrioza nie była w takim stadium w jakim jest teraz. Dieta zapobiega chorobom, a nie tylko je leczy..
    Przez diete w pokoleniu Twojego dziecka, kazdy czlowiek bedzie chociaz raz w zyciu miał raka.
    Dlatego jestem jak najbardziej za zdrowym jedzeniem :-) I badać się co jakiś czas!

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - z takimi funduszami jakie mają na dietę pacjenta to nie poszaleją niestety. Chociaż u nas w ginekologicznym było np. lepsze jedzenie niż widziałam w zwykłym szpitalu. Może nad ciężarnymi się litują :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 12:47

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w przedszkolu akurat całkiem fajnie gotują. Jakiś dietetyk to układa i z tego co widziałam to fajne rzeczy mają. Bardzo różnorodnie. Wiadomo, że czasami jest ryż z jabłkiem i oczywiście to dzieci najbardziej lubią. U nas nigdy się takich rzeczy nie jadło.

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest dużo czynników. Styl życia, ilość stresów, dieta, zanieczyszczenie środowiska, geny. Mnie np. zawsze zadziwia różnica między mną, a moją siostrą. Ci sami rodzice, ta sama dieta, styl życia w dzieciństwie, a ja nigdy dużo nie chorowałam jako dziecko, a ona non stop! No i teraz ja jestem powiedzmy, że zdrowa i nic mi nie dolega, a ona ma jak to się śmiejemy wszystko: Alergie, astmę, refluks, problemy ze stawem żuchwowym co chwilę, jakąś chorobę skóry na głowie, która pojawia się i znika (chyba łojotokowe zapalenie). Połowy kosmetyków nie może używać. No chodzące nieszczęście z niej :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak mała była młodsza to zjadala prawie wszystko zupy kaszki itd teraz niechce jeść połowy z tego parówki jak lubiła tak nie je ona ma takie okresy ze potrafi tylko samą zupę zjeść i tak do wieczora albo sam serek lub jogurt bo nic innego nie chce jak żyć ?

Nefre książkę chętnie poczytam .A ty dalej stosujesz dietę ćwiczysz ?

Lavende86 lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że geny mają duży wpływ. Dlatego lekarze zawsze pytają czy ktoś z rodziców, dziadków itd. na coś chorował. To dla nich wskazówka. Teraz na badaniach prenatalnych też miałam ankietę o chorobach w rodzinie mojej i męża (wady wrodzone i inne choroby). Oni to wklepują wszystko do kompa razem z wynikami.

Kiedyś też oglądałam programy jak to odnajdowało się rodzeństwo po latach rozłąki i twierdziło, że mają dużo wspólnego.

Ale wychowanie wiadomo, że też ma ogromny wpływ na charakter. Myślę, że to i to ma wpływ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 13:17

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - wiem o czym piszesz :-D Ale ja ponoć byłam o wiele gorszym niejadkiem od córki i wyrosłam z tego :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell
    diete stosuje, ćwiczę na strechingu i platesie i staram się wszędzie chodzić z buta.. Ale jest zimno i mi nie wychodzi aż tak jakbym chciała.

Poza tym teraz boję się, przed operacją, żeby mi torbiel nie pękła i takie tam.. Mało czasu zostało i szkoda go zmarnować :D

Adry

To wynika z tego,że z roku na rok jemy gorzej. Poza tym matka Lavende mogla się lepiej odżywiać w ciąży z nią, a z siostrą miała już wyjebane i jedną córkę, która bardzo jej to utrudniała ;D
    Hehe wątpię bo moja mama bardzo zdrowo je. Ma lepszą figurę ode mnie. Jak na swój wiek to niezła z niej dupa :-D hahaha
    Ona autentycznie nie lubi tych niezdrowych rzeczy. Wtedy to się tylko gotowało w domu to co ona mogła jeść :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • maria.marysia Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nie zwariować kiedy ciągle pytają o dzieci? :(

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria.marysia wrote:
    Dziewczyny, jak nie zwariować kiedy ciągle pytają o dzieci? :(
    To zależy kto pyta.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Evell
    diete stosuje, ćwiczę na strechingu i platesie i staram się wszędzie chodzić z buta.. Ale jest zimno i mi nie wychodzi aż tak jakbym chciała.

Poza tym teraz boję się, przed operacją, żeby mi torbiel nie pękła i takie tam.. Mało czasu zostało i szkoda go zmarnować :D

Adry

To wynika z tego,że z roku na rok jemy gorzej. Poza tym matka Lavende mogla się lepiej odżywiać w ciąży z nią, a z siostrą miała już wyjebane i jedną córkę, która bardzo jej to utrudniała ;D

Ja też teraz nie chodzę na kijki bo zimno i dawno nie biegała tak to ćwiczę w domu no dopiero zacznę jak zrobi się trochę cieplej .No i staram się tą dietę trzymać,ale teraz chyba wydaje mi się ze znów trochę przytyłam.:/

Lavende ile teraz twoja mała waży u mnie 14 kg narazić to i tak dobrze bo trochę przybrala ale mniej więcej to zawsze ta waga w granicach 12/13 kg .

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - 13kg z hakiem. Ostatnio schudła. Waży tyle chyba od roku mimo, że sporo urosła. Przez to chorowanie ciężko nam zrobić masę :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to mówią: cycki ostatnie tyją, a pierwsze chudną :-D Coś za coś :-D W ciąży ci urosną :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie miałaś :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Miałam :P
    co tyłam to mi wpierw cycki rosły, wpierw kupowałam nowy stanik, a potem dopiero nowe spodnie :)
    teraz chudłam cały czas, ponad 10 kg, i cycki nic .. teraz ostatnie 5 kg i dopiero zaczęło lecieć.
    Tylko sie zastanawiam, bo dupa mi opadła i muszę ćwiczyć, ale wiem jak.
    A jak ćwiczyć, żeby cycki nie opadły?
    Są na to ćwiczenia w necie. Poszukaj. Np. Składasz ręce na wysokości mostka i ściskasz do siebie dłonie. Tego typu rzeczy. No i smarowidła :-)

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Lavende

Miałam :P
    co tyłam to mi wpierw cycki rosły, wpierw kupowałam nowy stanik, a potem dopiero nowe spodnie :)
    teraz chudłam cały czas, ponad 10 kg, i cycki nic .. teraz ostatnie 5 kg i dopiero zaczęło lecieć.
    Tylko sie zastanawiam, bo dupa mi opadła i muszę ćwiczyć, ale wiem jak.
    A jak ćwiczyć, żeby cycki nie opadły?
    Musiałabyś sobie taborety np skombinowac albo profesjonalna ławkę. Kladziesz się na takiej ławce, po butelce wody w każdej ręce. Ręce rozłożone na boki, ugiete w łokcia h, łokcie poniżej lini taboretow. Przyciągasz ręce do siebie i prostujesz nad ciałem. Albo od góry. Leżysz na ławce, masz wspólny ciężarek dla dwóch rąk, które masz przerzucone za głową. I znowu prostujesz je nad ciałem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:13

f1d9680377.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo słodyczy to mój mąż ZAWSZE po jedzeniu leci do kuchni po jakąś czekoladę albo czipsy czy inne takie. Zarówno po śniadaniu jak i po obiedzie. Wyniósł to z domu bo u nich wiecznie słodycze na stole. Na Święta też wszyscy słodycze kupują jako prezenty.
    Efekt taki że teściowa oraz siostra i brat męża są bardzo otyli. Upiekło się teściowi ale to też widzę że nie je tych słodyczy. A mężowi częściowo bo jest wysoki i generalnie jak na faceta to je małe porcje posiłków za to nadrabia tymi badziewami bo musi się dopchać.
    Choć te ponad 20kg przybrał od czasu gdy miał 20 parę lat i ma brzuch a mi dowala że grube nogi mam.
    U mnie w rodzinie nawet szafki na słodycze nie było i nie ma. Czekoladę jadłam raz na rok, czipsów w ogóle i innych takich. Teraz też mnie nie ciągnie chyba że jakąś imprezkę robimy. Mam słabość do paluszków ale sama sobie nie kupuję takich rzeczy. Niestety synek przyjął zwyczaj po tacie a zaczęło się gdy wróciłam do pracy a był pod opieką teściów. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 14:20

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się ubrać i śmigać na zakupy i do apteki. Dziś jestem sama bo mąż po pracy jedzie do małej na noc zmienić mamę.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre ile już ważysz i co jesz na poszczególnr posiłki?

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre zazdroszczę wagi mi spada ale wolno i mimo mety dalej chce mi się jeść czasami tak mocno ze nie wytrzymuje już .:/

Może ta waga by mi szybciej spadała gdybym nie brała tego letrozolu i luteiny,bo to po nich niestety tyje :/

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ