X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk no to nic nie wiadomo może była ta pwulacja:) Poczekaj parę dni i zrób betę albo powtórz test i zobaczysz co wyjdzie. Trzymam kciuki :) Nie Ty jedna miałaś blada kreskę, ja też długo nie miałam nic a potem ledwo widoczną, Multi też miała jasną i widzisz ;)

Ag1988 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk a może jednak była jakaś owulacja. Multi też miała jej nie mieć, a zaraz porodówka ją przywita.

A tak na marginesie, to jak się czują ciężaróweczki? Jak tam brzuchy? Duże już?

I są jakieś nowe ciężaróweczki o których nie wiem? Jak są to gratulacje <3<3<3

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja do Zakopca mam 4 godzinki :) ale na Zakopiance i tak zazwyczaj wychodzi więcej :) takie popularne miasto a dojazd beznadziejny.

Issa to faktycznie sporo. Mama "tylko" do pracy nie może wrócić czy wymaga opieki? A dwie kreski, nawet chwilowe dają nadzieję :) to Twoja pierwsza biochemiczna? A że wszystko drozne to super, teraz masz pewność że jajeczko może śmigać tam i z powrotem :)

f1d9680377.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:28

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Issa, bardzo mi przykro z powodu mamy. A
    Czy byłaś badana pod kątem dlaczego zachodzisz w ciążę i tak szybko dochodzi do straty?
    Cieszysz się na powrót do Polski? My ciągle się zastanawiamy czy stąd nie wyjechać :)
    Cieszę się bardzo, czuję się samotna tu za granicą. Potrzebuję jednak mieć bliskich trochę bliżej niż 700km.
    Badana nie byłam, bo ta druga ciąża to była biochemiczna. Była bladziutka druga kreska przez 2 dni, a potem biel i nadszedł spóźniony okres.
    Adry a gdzie chcecie wyjechać? I myślicie na stałe się tam osiedlić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja do Zakopca mam 4 godzinki :) ale na Zakopiance i tak zazwyczaj wychodzi więcej :) takie popularne miasto a dojazd beznadziejny.

Issa to faktycznie sporo. Mama "tylko" do pracy nie może wrócić czy wymaga opieki? A dwie kreski, nawet chwilowe dają nadzieję :) to Twoja pierwsza biochemiczna? A że wszystko drozne to super, teraz masz pewność że jajeczko może śmigać tam i z powrotem :)
    Teraz wymaga opieki, choć już coraz mniej, ale jak jej się wszystko zagoi to powinna funkcjonować w miarę normalnie, ale załamana jest że nie będzie mogła pracować.

A ja pierwszą ciążę straciłam w około 6-tym tygodniu, a teraz biochemiczna. Dała mi ona taką wielką nadzieję, ale muszę po prostu czekać dalej. Moja kolej jeszcze nie nadeszła

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co u was? Witam się pięknie z koleżankami, ktorych jeszcze nie poznałam :-D

Frida91, Adry, Zozo, Multiwitamina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, wróciłam. Po małych zawirowaniach, ale jestem ;-)

Mmmm... Włochy... Cuuudnie... Pewnie jeśli macie szansę coś zmienić na plus i córcia na tym nie ucierpi to dlaczego nie. Zawsze to jakieś doświadczenie, które ubogaca. Ale mam też nadzieję, że dalej będziesz tu dalej zaglądać

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Witam się również jak tu się pojawiłam to nie miałam okazji ciebie poznać że tak powiem w przenośni :) ja tak w skrócie to już mam 7 letnia córkę z pierwszego małżeństwa, teraz staramy się o drugie od października 2017. Na początku stycznia po pierwszym cyklu z clo ujrzałam 2 kreski ale beta 3,25 narazie odpuściłam z clo jeden cykl i w lutym lub marcu jak się nie uda znowu z clo :)
    Cześć Zozo. Miło mi :-) Przykro mi że się nie udało za pierwszym razem, ale nie poddawaj się. Najważniejsze że coś drgnęło. Jest szansa że w następnym cyklu z clo zaskoczy. Tego ci życzę z całego serca :-*

Zozo, Adry lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

IssaMelissa lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie piękne panie
    Ależ mnie głowa napierdala. ..ostatnio coś często mnie boli i nie wiem czemu :(

Issa czy to ty kochana jak dobrze Cię widzieć myślałam o tobie często; * bardzo mi przykro z powodu straty :( przytulam.
    Dobrego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    IssaMelissa

Dobrze ze masz ogarniętego lekarza. A kazał Ci robić testy na mutacje jakieś?

Ja mam za sobą 1 poronienie i po nim rok starań mi mija właśnie ale zdiagnozowano endo iv stopnia i czekam na zabieg.

A ten Zrost z jelitem to taki anatomiczny wrodzony czy od czego? Wg lekarzy zawsze to miałaś? Ja mam też Zrost z jelitem ale od endo..
    Ten zrost był nabyty, ale nie wiadomo od czego. Doktor stwierdził że nie był on duży, przecięli go i spokój. Na pewno nie przeszkadzał w zajściu w ciążę. WNiemczech niestety nie ma tak jak w Polsce. Rzadko lekarze decydują się na genetyczne badania przyczyn poronienia. Ale mimo to wydaje mi się, że udało mi się trafić na dobrego lekarza.
    Multiwitamina wrote:
    U nas pomalutku. Wszystko narazie dobrze. Bliżej niż dalej , w domku jestem , zwolniłam obroty i się cieszę chwilami spokoju i czekam na ten czas kiedy wszytko stanie do góry nogami.
    A co tam u ciebie się w brzuszku chowa? Macie jakieś imię na oku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witajcie piękne panie
    Ależ mnie głowa napierdala. ..ostatnio coś często mnie boli i nie wiem czemu :(

Issa czy to ty kochana jak dobrze Cię widzieć myślałam o tobie często; * bardzo mi przykro z powodu straty :( przytulam.
    Dobrego dnia :)
    Cześć kochana :-*

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny potrzebuje porady. Może któras z Was tak miała, a nie mam czasu przeglądać internetow. Przy paznokciach i na opuszkach palców u rak zaczęła mi się łuszczyć skóra (grzybicę wykluczam) . Po użyciu kremu natłuszczającego jest lepiej, ale chwilowo. Czy to brak jakiejś witaminy? Czy muszę sobie kupić jakas odpowiednią maść? Ogólnie dłonie mam suche jak wiór. Co polecacie? Wszystkie rady mile widziane. :)

Mnie się nie łusZczy, ale mam popękane dłonie i nie wiem czy to od wody i drobne ranki mi się na nich tworzą .Mam nadzieję że to nie jest AZS .:(

Adry lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

IssaMelissa, Adry lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Dziewczyny a co u was? Witam się pięknie z koleżankami, ktorych jeszcze nie poznałam :-D
    Witam Issa :)

Nefre- każda chce wierzyć w niepokalane poczęcie, nie? Szanse są żadne. Ale w sumie były też i duże szanse na ciąże i nic z tego nie było.. wiec może przekornie?:)

Oglądałyście zimną wojnę?

IssaMelissa, Ag1988 lubią tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Adry

Polecam rękawiczki do sprzątania =) może Ci jakiś środek chemiczny zaszkodzil plus mróz?

Issa
    Ja zrobiłam badania na test dna.pl Tam wysyłasz kurierem patyczek z wymazem Ja płaciłam 330 zł za test na trombofilie. Pewnie można wysyłać z niemuec jakbyś chciała.. Czekam na wynik teraz.

Ale wykluczył że Zrost to nie endo?

Evell
    Moze hormony a może Ci coś z jedzenia szkodzi?
    Nefre, wykluczył. Ta laparo to była diagnostyczna pod kątem endo, zrostów, drożności i ewentualnych zmian rakowych w całej jamie brzusznej. Oglądał nie tylko jajniki i macicę, ale też jelita, nadnercza i parę innych.
    Te badania to nie jest zły pomysł. Pomyślę nad tym intensywnie. A podesłałabyś mi jakiś namiar na te testy?

Przykro mi z powodu twojej diagnozy, ale wierzę że będzie dobrze i dopadną cię upragnione ciążowe mdłości ;-) A masz jakiś plan leczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre nie mam pojecia może od tej mety,kij go wie

Promyk ja oglądałam świetny film polecam.

Issa kiedy miałaś tą laparo ? Bo ja mam na 13 marca i szczere mówiąc to trochę boje się u ciebie jak wrażenia? ?

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa
    Nie miałyśmy chyba okazji sie poznać:) Ja starałam sie rok z pcos, ale nie mialam owulacji. W końcu udało się po stymulacji clo ;) wyhodowalam 4 pęcherzyki ale 1 okazał się szczęśliwy. Trzymam kciuki żeby i Tobie się udało. To będzie Twoja pierwsza ciąża?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, hej Issa, fajnie że wróciłaś. Współczuję z powodu mamy.

npV2p1.png
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ