X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Nefre nie mam pojecia może od tej mety,kij go wie

Promyk ja oglądałam świetny film polecam.

Issa kiedy miałaś tą laparo ? Bo ja mam na 13 marca i szczere mówiąc to trochę boje się u ciebie jak wrażenia? ?
    Kochana nie ma się czego bać. Laparo miałam w listopadzie. Wzięli mnie na salę, dali "pooddychać" i nie zdążyłam odpowiedzieć "dzień dobry" doktorowi który wszedł chwilkę później. Potem obudziłam się nieźle skołowana i troszkę obolała, ale pierwsze pytanie jakie usłyszałam to czy chcę lek przeciwbólowy. Ja miałam laparo ambulatoryjnie czyli po jakiś 3-4 godzinach wracałam do domu, ale musiałam być pod stałą opieką kogoś dorosłego przez 24h. Dostałam ibuprom 600 do domu i to wszystko. Następne dni byłam trochę obolała i "wzdęta" na brzuchu. Miałam tylko nieprzyjemny skutek uboczny narkozy, strasznie bolał mnie kark i ramiona. Jakby mnie ktoś pobił, ale to po 2-3 dniach też przeszło. Łącznie to po jakiś 5 dniach byłam nawet na chodzie.

Frida witaj :-) Gratuluję. A jak się czujesz?

Nefre nic nie pobierali, bo nie widzieli takiej potrzeby. Czasami zrosty potrafią się zrobić z jakiegoś błahego zapalenia. Trzymam za ciebie mocno kciuki. Wszystko pyknie, zobaczysz. Jeszcze będziesz się śmiała że to wszystko jak w Mission Impossible było ;-)

Evell lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny oglądacie może ten serial "Ślepnąć od Świateł"? Bo chciałabym oglądać ale na netflixie tego nie ma :/

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze. Może ze 3 razy mnie zemdlilo ale tak to jest ok ;)

Ale się najadlam, zrobiliśmy sobie dziś niedzielny obiad z 2 dań i chyba zaraz się ocielę :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    sie rozpisały baby. Evell, ja poluję najpierw na książkę,ale ktoś mi mówił, że serialteż jest mega

dziewczyny, dziękuję za rady odnośnie dłoni :)
    Polecam książkę czytałam już ze 2 razy zanim serial powstał ;) W ogóle lubię książki Żulczyka.

Adry, Evell lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:29

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego dobrego samopoczucia! :-P U mnie każdy dzień to walka! Dziś znowu wymiotowałam dalej niż widziałam. Mdłości non stop. Mam ochotę się położyć i umrzeć w ciszy :-D :-P No a dziecię me mnie nie oszczędza. Dziś jak wymiotowałam to ją ruszyło sumienie i mówi do męża, że chce mnie pocałować, a mąż na to "Teraz to ja bym jej nie całował" :-D A tak to cały dzień jestem księciem, a ona Śnieżką.

Issa - witaj ponownie :-)

Frida91, IssaMelissa lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry - ambitne masz plany z tym przyjęciem :-) Ja zawsze na spontan jadę. Tylko roczek był wypasiony, a teraz to ozdabiam pokój i kupuję urodzinowe gadżety na allegro. Na małej ważny jest tort. Nie ważne jaki, ważne żeby świeczki były i dmuchanie :-)

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    pamiętacie jak koniczynka miala całą macicę zmasakrowaną po stanie zapalnym? może zrosty są właśnie od tego, może ktoś nawet nie wie, że coś się niedobrego dzieje w środku a takie kwiatki wychodzą dopiero po paru latach

Adry nie strasz bo ja się boję juz mam stresa przed tą laparo .
    Co do książki to tez słyszałam że fajna frida też lubię Żulczyka fajne ma cytaty haha. ..

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulczyk ma fajny styl pisania. Ta Slepnac od świateł to o handlarzu narkotykami ale fajne jest tez Wzgórze psów, Instytut, Zrób mi jakąś krzywdę. To raczej kryminały w pewnym sensie a ta ostatnia o miłości ale też specyficzna ;)

Evell lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry, jak rzyganie tęczą to ja się wpraszam hahaha ;-) Serio... Zwariowałaś... Hahaha... Ja proszę o foto pokoju jak już ozdobisz

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Zulczyk ma fajny styl pisania. Ta Slepnac od świateł to o handlarzu narkotykami ale fajne jest tez Wzgórze psów, Instytut, Zrób mi jakąś krzywdę. To raczej kryminały w pewnym sensie a ta ostatnia o miłości ale też specyficzna ;)

Ja mam Wzgórze psów i instytut,ale chciałabym jeszzcze Ślepnąć od świateł kupić lub obejrzec :)

Frida91 lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry Ty sobie zawsze tyle naladujesz roboty a później spisz po kilka godzin, szalona matka :)
    O tym serialu słyszałam, o książce nie. A lubię zawsze zacząć od książki więc dobrze wiedzieć :)
    Ja dziś byłam w nietypowym kinie. Były stoliczki i krzesełka oraz bar, gdzie można było zamówić kawę, soczek, ciastko. Ale popcornu nie było. Była któras w takim retro? Ciekawe doświadczenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 18:27

f1d9680377.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Takie delikatne bóle w dole brzucha , albo góra to są te przepowiadajace? Troszkę okresowo troszkę inaczej? Przechodzi szybko i nie pojawia się często. Ale chyba z dnia na dzień więcej. Może temu że magnezu nie wzięłam dziś jeszcze zapomniałam;/
    Podobno te przepowiadajace to są takie że twardnieje Ci brzuch i ten skurcz z góry schodzi na dół. Ale pewnie co kobieta to inaczej by to opisała. Mi twardnieje cały brzuch, nic nie schodzi na dół ale też uznaje je za te przepowiadajace.

f1d9680377.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - w ciąży niestety różne bóle to normalka. Takie uroki tego "pięknego inaczej" stanu :-D Trzeci trymestr to nie przelewki :-P Ja chyba nie dotrwam psychicznie :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multi - ty już jesteś w takim etapie, że dziecko da radę także można wyluzować :-) Już z górki. Moja 37 tc była z nami :-)

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą kto nazwał ciążę stanem błogosławionym? To chyba żart :-D

Multiwitamina lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ