X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam cały dzień, bo dziś była walka z czasem z racji przyjmowania gości..

Adry na ręce spróbuj maść ochronną z witaminą A z apteki - tani, skuteczny, tłuścioszek, na noc, albo np. masło shea. Jeżeli faktycznie wyprowadzisz się do Włoch to już Ci zazdroszczę ;) A Twoja Mała będzie miała super przyjcie urodzinowe :D

Co do filmów/ seriali - to widziałam "Zimną wojnę" - jestem bardzo na tak, za to "Roma" dla mnie - nie zobaczyłam w niej tego fenomenu.

"Ślepnąc od świateł" - nie mój klimat, ale serial zrealizowany bardzo dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa witam się :) tak w skrócie to staramy się od 2018 r. ale na przeszkodzie stoi nam - u mnie pcos, cykle bezowulacyjne i hmmm (nie wiem jeszcze co.. diagnozujemy dalej), jestem po 3 nieudanych cyklach z clo+pregnyl (były 2 owulacje), a Mąż - po wielkich bojach, gdy się zbadał, to wyszła słaba morfologia i problem z ruchem.. Także walczymy..

Życzę Ci żeby Twoja walka już niedługo zakończyła się sukcesem ;) A dla Mamy - dużo siły i zdrówka! :)

IssaMelissa lubi tę wiadomość

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Nefre nie mam pojecia może od tej mety,kij go wie

Promyk ja oglądałam świetny film polecam.

Issa kiedy miałaś tą laparo ? Bo ja mam na 13 marca i szczere mówiąc to trochę boje się u ciebie jak wrażenia? ?
    Cześć Issa dawno Cie tu nie było! :) o kurczak, teraz wszystkie na laparo! Ja się też niedługo wybieram, pod koniec lutego idę ustalić termin :)

Evell, IssaMelissa lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie po kolei ładnie nam tu opisywać jak było, ja póki co na hsg się wybieram, ale laparo też w planach, gdy nie zaskoczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję że zajdę w ciążę do tego czasu i nie będzie mi żadne laparo potrzebne.

IssaMelissa, Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell oby! :) trzymam mocno kciuki :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja mam problem sama z sobą, już któraś noc. Dzisiaj już byłam mega wykończona nieprzespanymi nocami i położyłam się o 9. Zasnęłam po 22 a 23:40 już miałam pospane.i teraz nie wiem co z sobą zrobić, też mam ochotę coś rozpierdolic.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    IssaMelissa witam się :) tak w skrócie to staramy się od 2018 r. ale na przeszkodzie stoi nam - u mnie pcos, cykle bezowulacyjne i hmmm (nie wiem jeszcze co.. diagnozujemy dalej), jestem po 3 nieudanych cyklach z clo+pregnyl (były 2 owulacje), a Mąż - po wielkich bojach, gdy się zbadał, to wyszła słaba morfologia i problem z ruchem.. Także walczymy..

Życzę Ci żeby Twoja walka już niedługo zakończyła się sukcesem ;) A dla Mamy - dużo siły i zdrówka! :)
    Cześć Ag :-) Miło mi :-D Dziękuję, ja tobie też życzę dużo siły i żebyś szybciutko zobaczyła dwie kreseczki.
    czekamynadzidzie wrote:
    Cześć Issa dawno Cie tu nie było! :) o kurczak, teraz wszystkie na laparo! Ja się też niedługo wybieram, pod koniec lutego idę ustalić termin :)
    Cześć Czekamynadzidzie :-* Bez obaw, zabieg do przeżycia. Ja w tajemnicy powiem że nigdy tak dobrze nie spałam jak wtedy ;-) Aż byłam zła że ktoś mnie budzi hahaha
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy

Faktycznie wszystkie na laparo heh funklub po prostu haha
    Nefre ja otworzyłam fanklub rozkładania nóg pod narkozą ;-) Jak ktoś chce honorowe członkostwo to do mnie proszę hahaha

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry bidulko, dziś to pewnie będziesz jak zombie w pracy. Trzymaj się tam, a jak już stwierdzisz że dalej nie pociągniesz, to poszukaj jakiegoś cichego zakamarka, nie wiem schowka albo pod biurkiem i uderz w kimę. 15 minut a życie może uratować ;-)

Wysłany: 28 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa dlaczego Ty o tej porze nie śpisz?

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie z chęcią narkozę zapodała bo ostatnio budzę się o 3:00 w nocy i nie mogę spać :-(

Dziś rano mieliśmy mały dramat pt. "Nie chcę iść do przedszkola". Był niezły płacz. Aż ciężko w takich momentach. Biedulka. Długą przerwę miała i się odzwyczaiła. Mam nadzieję, że jakoś przetrwa ten dzień.

A ja idę jeszcze spać bo noc była do dupy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja dziś spałam 4,5 h w sumie więc witaj w klubie :) myślałam że rano pospie to przyśni mi się jakiś koszmar, że ktoś oskorowal ludzi. Widok masakryczny

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to ja juz trzymam mocno kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo no ja to raczej szybko nie zaskoczę... takze wiesz.. sama nie zostaniesz.. teraz co najmniej 3 miesiące zeby troche podreperować tego Mojego... a nie jest powiedziane, ze nie bedzie potrzeba więcej czasu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt sam nie zostanie. W kupie siła i nieważne czy z brzucholami czy bez. Narazie jest nas kilka, więc nie ma co płakać nad jeszcze całym mlekiem.

A dla mnie to już właściwie poranek był. Pracę zaczynam o 5, a autobus mam o 3.30 więc teraz dla mnie jest jakoś południe ;-)

Zombiaki "żondzom" hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:59

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Issa JAK Ci z takim wczesnym wstawaniem? Przyzwyczaiłam się?
    Dla mnie to zawsze była największą kara, ja mogę iść spać o 3 ale żeby móc trochę dłużej pospać :D typowa sowa że mnie

Nefre czas szybko leci ale TY też jesteś petarda bo tak szybko to załatwiłas. Tak to do lipca byś czekala

f1d9680377.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Nefre ja otworzyłam fanklub rozkładania nóg pod narkozą ;-) Jak ktoś chce honorowe członkostwo to do mnie proszę hahaha
    my tu wszystkie jesteśmy jednym wielkim fanclubem rozkładaczek nóg przed ginekologiem :P założe się że przecietna kobieta w całym swoim życiu nie będzie tyle u ginekologa co my na tym etapie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:26

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja tez się nie wyspalam przez mojego kręci się w tym łóżku cała noc, co mi się przysnelo to ten mnie obudził :D łeb mi pęka od niewyspania jakbym na kacu była masakra jakaś. No właśnie Issa co ty na forum tu robiłaś w nocy baa nad ranem prawie hihi
    No Nefre masz racje szybko to leci chwila moment i będziesz już po :) wszystkie tu po laparo zakoczycie a ja sama zostanę hehe
    to też pójdziesz na laparo za naszym przykładem :P

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi lekarzami to fakt :) chyba u żadnego innego lekarza nie byłam tyle razy co u ginekologa haha

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja dzis sie wbijam do mojego Ginekologa, bo sie zorientowałam, ze Jego drugi gabinet jest 5 minut od mojej pracy hahahaha co za radość!!!! Teraz bede chodzić nawet na kawke do Niego! Takze dzis chętnie rozłożę nóżki - a nie jak w piątek ;)

Frida91, IssaMelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ