Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam cały dzień, bo dziś była walka z czasem z racji przyjmowania gości..

Adry na ręce spróbuj maść ochronną z witaminą A z apteki - tani, skuteczny, tłuścioszek, na noc, albo np. masło shea. Jeżeli faktycznie wyprowadzisz się do Włoch to już Ci zazdroszczę ;) A Twoja Mała będzie miała super przyjcie urodzinowe :D

Co do filmów/ seriali - to widziałam "Zimną wojnę" - jestem bardzo na tak, za to "Roma" dla mnie - nie zobaczyłam w niej tego fenomenu.

"Ślepnąc od świateł" - nie mój klimat, ale serial zrealizowany bardzo dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa witam się :) tak w skrócie to staramy się od 2018 r. ale na przeszkodzie stoi nam - u mnie pcos, cykle bezowulacyjne i hmmm (nie wiem jeszcze co.. diagnozujemy dalej), jestem po 3 nieudanych cyklach z clo+pregnyl (były 2 owulacje), a Mąż - po wielkich bojach, gdy się zbadał, to wyszła słaba morfologia i problem z ruchem.. Także walczymy..

Życzę Ci żeby Twoja walka już niedługo zakończyła się sukcesem ;) A dla Mamy - dużo siły i zdrówka! :)

IssaMelissa lubi tę wiadomość

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Nefre nie mam pojecia może od tej mety,kij go wie

Promyk ja oglądałam świetny film polecam.

Issa kiedy miałaś tą laparo ? Bo ja mam na 13 marca i szczere mówiąc to trochę boje się u ciebie jak wrażenia? ?
    Cześć Issa dawno Cie tu nie było! :) o kurczak, teraz wszystkie na laparo! Ja się też niedługo wybieram, pod koniec lutego idę ustalić termin :)

Evell, IssaMelissa lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziecie po kolei ładnie nam tu opisywać jak było, ja póki co na hsg się wybieram, ale laparo też w planach, gdy nie zaskoczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję że zajdę w ciążę do tego czasu i nie będzie mi żadne laparo potrzebne.

IssaMelissa, Nefre_ ms, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell oby! :) trzymam mocno kciuki :)

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja mam problem sama z sobą, już któraś noc. Dzisiaj już byłam mega wykończona nieprzespanymi nocami i położyłam się o 9. Zasnęłam po 22 a 23:40 już miałam pospane.i teraz nie wiem co z sobą zrobić, też mam ochotę coś rozpierdolic.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    IssaMelissa witam się :) tak w skrócie to staramy się od 2018 r. ale na przeszkodzie stoi nam - u mnie pcos, cykle bezowulacyjne i hmmm (nie wiem jeszcze co.. diagnozujemy dalej), jestem po 3 nieudanych cyklach z clo+pregnyl (były 2 owulacje), a Mąż - po wielkich bojach, gdy się zbadał, to wyszła słaba morfologia i problem z ruchem.. Także walczymy..

Życzę Ci żeby Twoja walka już niedługo zakończyła się sukcesem ;) A dla Mamy - dużo siły i zdrówka! :)
    Cześć Ag :-) Miło mi :-D Dziękuję, ja tobie też życzę dużo siły i żebyś szybciutko zobaczyła dwie kreseczki.
    czekamynadzidzie wrote:
    Cześć Issa dawno Cie tu nie było! :) o kurczak, teraz wszystkie na laparo! Ja się też niedługo wybieram, pod koniec lutego idę ustalić termin :)
    Cześć Czekamynadzidzie :-* Bez obaw, zabieg do przeżycia. Ja w tajemnicy powiem że nigdy tak dobrze nie spałam jak wtedy ;-) Aż byłam zła że ktoś mnie budzi hahaha
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy

Faktycznie wszystkie na laparo heh funklub po prostu haha
    Nefre ja otworzyłam fanklub rozkładania nóg pod narkozą ;-) Jak ktoś chce honorowe członkostwo to do mnie proszę hahaha

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry bidulko, dziś to pewnie będziesz jak zombie w pracy. Trzymaj się tam, a jak już stwierdzisz że dalej nie pociągniesz, to poszukaj jakiegoś cichego zakamarka, nie wiem schowka albo pod biurkiem i uderz w kimę. 15 minut a życie może uratować ;-)

Wysłany: 28 stycznia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa dlaczego Ty o tej porze nie śpisz?

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie z chęcią narkozę zapodała bo ostatnio budzę się o 3:00 w nocy i nie mogę spać :-(

Dziś rano mieliśmy mały dramat pt. "Nie chcę iść do przedszkola". Był niezły płacz. Aż ciężko w takich momentach. Biedulka. Długą przerwę miała i się odzwyczaiła. Mam nadzieję, że jakoś przetrwa ten dzień.

A ja idę jeszcze spać bo noc była do dupy.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja dziś spałam 4,5 h w sumie więc witaj w klubie :) myślałam że rano pospie to przyśni mi się jakiś koszmar, że ktoś oskorowal ludzi. Widok masakryczny

Lavende86 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to ja juz trzymam mocno kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo no ja to raczej szybko nie zaskoczę... takze wiesz.. sama nie zostaniesz.. teraz co najmniej 3 miesiące zeby troche podreperować tego Mojego... a nie jest powiedziane, ze nie bedzie potrzeba więcej czasu..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt sam nie zostanie. W kupie siła i nieważne czy z brzucholami czy bez. Narazie jest nas kilka, więc nie ma co płakać nad jeszcze całym mlekiem.

A dla mnie to już właściwie poranek był. Pracę zaczynam o 5, a autobus mam o 3.30 więc teraz dla mnie jest jakoś południe ;-)

Zombiaki "żondzom" hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 08:59

Multiwitamina lubi tę wiadomość

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Issa JAK Ci z takim wczesnym wstawaniem? Przyzwyczaiłam się?
    Dla mnie to zawsze była największą kara, ja mogę iść spać o 3 ale żeby móc trochę dłużej pospać :D typowa sowa że mnie

Nefre czas szybko leci ale TY też jesteś petarda bo tak szybko to załatwiłas. Tak to do lipca byś czekala

f1d9680377.png

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa wrote:
    Nefre ja otworzyłam fanklub rozkładania nóg pod narkozą ;-) Jak ktoś chce honorowe członkostwo to do mnie proszę hahaha
    my tu wszystkie jesteśmy jednym wielkim fanclubem rozkładaczek nóg przed ginekologiem :P założe się że przecietna kobieta w całym swoim życiu nie będzie tyle u ginekologa co my na tym etapie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:26

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Ja tez się nie wyspalam przez mojego kręci się w tym łóżku cała noc, co mi się przysnelo to ten mnie obudził :D łeb mi pęka od niewyspania jakbym na kacu była masakra jakaś. No właśnie Issa co ty na forum tu robiłaś w nocy baa nad ranem prawie hihi
    No Nefre masz racje szybko to leci chwila moment i będziesz już po :) wszystkie tu po laparo zakoczycie a ja sama zostanę hehe
    to też pójdziesz na laparo za naszym przykładem :P

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tymi lekarzami to fakt :) chyba u żadnego innego lekarza nie byłam tyle razy co u ginekologa haha

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja dzis sie wbijam do mojego Ginekologa, bo sie zorientowałam, ze Jego drugi gabinet jest 5 minut od mojej pracy hahahaha co za radość!!!! Teraz bede chodzić nawet na kawke do Niego! Takze dzis chętnie rozłożę nóżki - a nie jak w piątek ;)

Frida91, IssaMelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ