X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Nefre, przy takim wyniku to żeby się przez cały weekend mocnymi trunkami raczył nic mu nie będzie. taka armię można postawić na granicy USA z Meksykiem i wybronią :)
    Adry ju mejd maj dej hahaha

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to kciuki!!! Moze właśnie bez leków ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyk89 daj ta listę do In vitro- moze sie zmobilizuje do zbierania na to, zaraz po tym jak troche popodrozujemy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ms widzisz! Jest dobrze! Operacja niedługo a potem sie bedzie działo ;) co do macy to dlaczego odstawiłas? A i w proszku jest podobno lepsza... kupiłam znowu wczoraj i wracam do picia z koktajlem. Chyba tez kupie te zioła ojca sroki, nie zaszkodzą..
    Moj niby nie pali, ćwiczy sobie w domu, nie je fast foodow, pije alkohol czasem, a i tak dupa..

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    Super Nefre mój młodszy a ma trochę gorsze 7% i i żywotność 72% :D mój wczoraj mówi ale ci cycki urosły a mi już światełko się zapaliło w główce no ale od niedzieli najwcześniej mogę testować :)
    trzymamy kciuki oby to było to! Mnie zawsze po owulacji się powiększają o jeden rozmiar :) są takie pełniejsze, większe i wtedy wiem, że już po owu :P

Zozo lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny, czytałam ostatnio artykuł że nawet 85% dzieci do 6 roku życia ma próchnicę a 30% dzieci nie ma jeszcze 3 lat!. najmłodsze dziecko, któremu trzeba było założyć protezę, bo straciło całe uzębienie w wyniku próchnicy miało 6 lat...
    Wyniki są alarmujące. Będziecie mamami, pamiętajcie, że dobre nawyki zostają na całe życie. Tak małe dziecko może wychowywać się bez słodyczy i słodkich napojów. Pamiętajcie o tym jak będziecie sięgać po jakieś łakocie na sklepowej półce.
    o jaaa... no mnie np. koleżanka ostatnio mówiła, ze u niej w przedszkolu mamy uważają, że zęby dzieciom się powinno myc dopiero jak już wszystkie wyjdą. To nic dziwnego, że przez te kilka lat te pozostałe się zdążą już zepsuć :P a poza tym pewnie w produktach tyle ukrytego cukru jest, ze trudno się dziwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:01

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ten dziki yam? Macy tabletek trzeba brać po 6 tabletek dziennie.. sporo... a w proszku 1 łyżeczka :) ja biorę ovarin, teraz do tego berberyne, mace i te zioła dla mnie i męża wprowadzę - ktoś to pił?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A długo piłaś?

• Promyk89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo to trzymam kciuki :))

Zozo lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze w to generalnie, ale dla spokoju, ze cos robie, jak juz poki co nie mam stymulacji - chyba warto sobie pic..

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre gratuluję wyników męża :)

Ja piłam niepokalanek, skrócil plamienia i pozwolił żyć. Skończyły się dzięki niemu moje bardzo bolesne @, aż nie mogłam uwierzyć w moje szczęście :)

Ale się dziś wyspałam, 10 godz, to jak na mnie szaleństwo. Musiałam chyba odespac te kilka nieprzespanych nocy.

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszych znajomych, którzy starają się o drugie dziecko teraz wyszło, że kolega ma bardzo kiepskie wyniki nasienia :-/ Pierwsza ciąża bez problemu o dziwo. Mieli jedną inseminację i lipa. Potem brał dużo suplementów, ale rozchorował się i musiał wziąć antybiotyk. No i teraz na badaniach wyszło, że wyniki są jeszcze gorsze niż ostatnio i już się nie kwalifikują do inseminacji :-(

Mój mąż oczywiście ma swoje teorie, że faceci nie wiedzą jak dbać o zawodników :-D On to choduje swoich na pierogach ruskich i piwku wieczorami i uważa to za niezawodny sposób. Świr :-D U niego chyba działa bo mimo, że uwielbia gorące kąpiele to nic mu to nie szkodzi. I zrozum faceta.

Z zębami córy Zozo to działaj jak najszybciej! Białe/żółte plamy to początek próchnicy. Ja bym z tym coś robiła i to szybko. Zęby ma się jedne. Ja faszystowsko wręcz dbam o mycie zębów u małej i chyba jest ok. Ma białe i ładne. Mimo, że słodycze czasami zje, wiadomo. Mam zamiar zapisać ją do dentysty na kontrolę bo jej grupa była, a ją to ominęło niestety.
    Ale chyba ważne są geny bo ja zawsze dbałam i mam sporo zębów zrobionych, a małżonek ma tak mocne zęby, że dentyści przy nim nie zarobią. Jak otwiera paszczę to każdy dentysta się zachwyca, że rzadko się widzi takie mocne zęby. Miałam koleżankę, która w wieku 30 lat nie ma ani jednej plomby i nawet mi pokazała to nie mogłam uwierzyć, że tak mogą zęby wyglądać. Jak fotoshop :-D I mówi, że nic specjalnie z nimi nie robi. Myje rano i wieczorem. Jej ojciej miał pierwszy ubytek chyba po 40tce. Geny to jednak geny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:38

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - ja już będąc w ciąży miałam endo 8mm i się udało więc da się :-D

Co do mlekotoku to u mnie dziwne bo po uciśnięciu piersi trochę wyciekało :-/ Miałam tak od porodu. Prolaktyna w normie. Lekarka twierdziła żeby nie uciskać i to olać. Mimo to 2 razy z tym w ciążę zaszłam więc nie zawsze to w czymś przeszkadza.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 Ty mnie nawet nie strasz... bo ja bym chciała spróbować z inseminacja właśnie, jak moj Ginekolog rozłoży juz ręce nad nami... ale zobaczymy.. poki co okres przybywaj i hsg witaj...

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z moich zębów się zawsze wszyscy śmieją bo mam je idealnie proste, jakby mi ktoś pilnował w dzieciństwie. I taka jest teoria moich znajomych, mama brała pilnik i spilowywala wszelkie nierówności.

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Lavende86 Ty mnie nawet nie strasz... bo ja bym chciała spróbować z inseminacja właśnie, jak moj Ginekolog rozłoży juz ręce nad nami... ale zobaczymy.. poki co okres przybywaj i hsg witaj...
    Ponoć przy za słabym nasieniu nie robią inseminacji. Nie wiem jaka jest granica od której robią. Koleżanka pisała, że wcześniej miał słabe wyniki, ale dobrą ruchliwość i im zrobili, a teraz ma wyniki jeszcze gorsze i lekarz stwietdził, że to już nie ma sensu przy takich kiepskich zawodnikach. Ona się leczy we Wrocławiu u jakiegoś niby super lekarza to chyba on wie co mówi. Trzeba uważać bo czasami naciągają na inseminację mimo, że nie ma ona szans powodzenia a to koszt z tego co wiem około 800zł lub więcej.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To racja, bo w sumie za nas ładnie sparuja komoreczke z plemniczkiem i teoretycznie moze pyknac ;) ale poki co walczymy jeszcze sami...

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - no tak, organizm ludzki to nie robot. Nie ma jednego wzoru na powodzenie :-) Ja miałam prolaktynę w normie i nikt nie wiedział czemu ten wyciek. Moje piersi po laktacji oszalały i nie uspokoiły się :-D To moja teoria :-P

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    proponuję zrobić dla porównania w innej klinice. MOj mąż zrobil z ciekawosci w dwóch różnych klinikach w odstepie 4 dni i w jednej się nawet nie kwalifikowaliśmy do inseminacji a w drugiej już tak... biznes to biznes, wiadomo, ze na in vitro mozna wiecej zarobic.
    Możliwe. Oni akurat zaznaczyli, że nie są zainteresowani in vitro wcale. Mają już jedno dziecko i ona nie chce się w to bawić. Teraz z tego co wiem odpuścili na jakiś czas i co będzie to będzie.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni mieli jedną inseminację i nic to nie dało.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 776 777 778 779 780 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ