X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry... moj ma jeszcze gorsze wyniki niz Twój z tego co kojarzę.. ale Wam sie udało to moze i nam po latach wspomagania pyknie.. dobrze, ze mamy wysokie AMH .. zawsze cos. Znam pare, gdzie inseminacja sie nie udała, a potem po kilku miesiącach sie udało! I przywieźli dziecko z wakacji- takie cuda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 10:53

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z plusów to moje dziecko chyba zwalcza powoli ten lekki katarek. Ma super humor i energię no i z nosa nie leci :-) Dziś wstałam, szybki paw w wc i byłam gotowa ją zaprowadzić do przedszkola :-D No komedia. Ona to jest hrabina bo ciągle pyta: "Ale pani Bożenka będzie zajmować się TYLKO mną?" :-D Ciągle jej tłumaczę, że pani ma też inne dzieci :-P Wczoraj znowu wróciła z nowym wierszykiem. Sama radość.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Adry... moj ma jeszcze gorsze wyniki niz Twój z tego co kojarzę.. ale Wam sie udało to moze i nam po latach wspomagania pyknie.. dobrze, ze mamy wysokie AMH .. zawsze cos. Znam pare, gdzie inseminacja sie nie udała, a potem po kilku miesiącach sie udało! I przywieźli dziecko z wakacji- takie cuda.
    No ci moi znajomi są na to dowodem. Syna spłodzili w kilka miesięcy bez wspomagaczy. Wątpię żeby mu się nasienie tak pogorszyło w te 3 lata... Chociaż nie znam się. Stylu życia, diety nie zmieniał. Ogólnie to zdrowy, szczupły chłop.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się zabrać za obiad. Robię piersi w sosie śmietanowo-koperkowym. Niezbyt fit, ale co tam :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis brokuły z kurczakiem zapiekanka ;)

Lavende86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede zatem „molestować” Adry w tym temacie dalej ;) poki co bedziemy sie wspomagać czym sie tylko da i nastawiamy sie na dluuugasna walkę, ale nam zależy, wiec ogarniemy ;)
    Nefre_ms ja bym robiła na wszystko, bo lubię wiedzieć, ale to ja..

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm moze zrób po całości jak juz robisz a nie masz ciężkiej sytuacji finansowej, to w koncu inwestycja w zdrowie!

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende spròbuj imbiru na mdłości.

Ja się wczoraj raczyłam naparem z imbiru+sok z pomarańczy+sok z cytryny+miód pyyyycha i sie rozgrzałam i dziś czuję się jak nowo narodzona. Musiałam też paracetamol wziąść bo temp.36.4 i ból ud i pleców,czułam sie jak kupa. Spałam do 10.30 :D Teraz śniadanie zjadłam dopiero i zrobie sobie zaraz znowu mieszanke imbirową.

Jutro wizyta u mojego gina,zobaczymy jak tam moja szyjka.

A to nie jest tak że przy inseminacji wybierają te najlepsze plemniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 11:49

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Ag

no wiesz, niby kasa jest.. ale topnieje ;>

Myślę nad sensem tego wszystko poważnie, jakie duże to ma znaczenie i tak dalej :)
    Czy w ogóle jestem w stanie wyeliminowac te wszystkie pokarmy i jaki to ma w ogóle efekt..

Teraz wydaje kase na diete i leczenie, a potem bede zbierac na in vitro :P

Mysle ze taki wielki pakiet nic nie da, bo teoertycznie najczestsze nietolerancje sa jednak w tych nizszych grupach.. Poza tym sa nietolerancje krzyzowe.. i po tym sie eliminuje inne produkty chyba
    Nefre zrób może tę opcję pośrednią. Najważniejsze żeby te podstawowe produkty które jadasz przebadać, a te poboczne to pewnie są jakieś drobnostki, ich pewnie nie jadasz codziennie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo kciuki&&
    Ja mam teoretycznie dziś dostać @,ale w praktyce to po niej ani śladu

Zozo lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka - nie lubię imbiru. W pierwszej ciąży testowałam i mam uraz :-/ Szczerze to nie pomagał. Jutro mam wizytę u gin. Przełożyli mi na szybciej bo potem ona ma wyjazd i jej nie będzie do połowy lutego. Średnio mi to pasuje, no ale...

Obiad wyszedł mi pycha. Czekam tylko na ziemniaki. Teraz w ciąży muszę tak do 13:00 zjeść obiad bo inaczej bieda.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Arienka - nie lubię imbiru. W pierwszej ciąży testowałam i mam uraz :-/ Szczerze to nie pomagał. Jutro mam wizytę u gin. Przełożyli mi na szybciej bo potem ona ma wyjazd i jej nie będzie do połowy lutego. Średnio mi to pasuje, no ale...

Obiad wyszedł mi pycha. Czekam tylko na ziemniaki. Teraz w ciąży muszę tak do 13:00 zjeść obiad bo inaczej bieda.
    podobno coca cola pomaga, próbowałaś? tyle, że niezdrowa :/

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - nigdy poza ciążą nie miałam problemów gastrycznych, ale refluks to podstępna sprawa bo wiele osób nie czuje, że go ma. Moja siostra z nim walczy więc dużo o tym wiem. Sygnał alarmowy to często ból gardła/chrypa z rana.

Cola jest spoko i lubię, ale staram się ogólnie jej nie pić. Chyba każdy lubi colę :-D Dla mnie to zakazany towar. Czasami się napiję, ale unikam bo łatwo się uzależnić :-D Tylko, że problem w tym, że to wszystko działa na chwilę. A potem od nowa mdłości. Ja już zaczynam podejrzewać, że to wina tego Duphastonu. Jeśli za tydzień mi nie przejdzie to zwariuję :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre fakt ja sama mam nietolerancję na jajka i orzechy laskowe. To sprobuj od niższego badania, a jakbyś dalej odczuwała jakieś dolegliwości to bedziesz dalej szukać. Ja parę lat temu robiłam testy alergologiczne- ponad 20 na jedzenie i jakoś ponad 10 na inne rzeczy. Wtedy mi już się wydawało że to dużo

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupie dzis te składniki na zioła.. co mi szkodzi- nic, bede pic z Mężem zamiast zielonej herbaty wieczorem :)

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre - nie wiem do kiedy. Zapytam lekarki jutro. Trochę boję się odstawiać. Nie wiem czemu. W pierwszej ciąży brałam od 17 tygodnia przez jakiś dłuższy czas bo miałam skurcze i wtedy nie miałam mdłości po nim. Kuzynka bierze od początku ciąży, jest miesiąc dalej niż ja i też nie ma mdłości. Także nie wiem. Chwytam się już wszystkiego. Daję sobie jeszcze tydzień bo tak chyba mi ostatnio przeszło, a potem to nie wiem. Teściowa straszy, że mogę mieć nawet całą ciążę... Dziś mi aplikacja wyświetliła, że zaczynam 14 tydzień i mdłości minęły i czujesz przypływ energii :-D Jak to przeczytałam to myślałam, że jebnę telefonem o ścianę :-D Gdzie ta energia? Gdzie baby glow ja się pytam? No gdzie?

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:31

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:31

Ag1988 lubi tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu ale duphaston dają na wszystko. Mi dali potem na skurcze. Razem z nospą i magnezem. Moja kuzynka bierze bo skraca jej się szyjka i twardnieje brzuch. Ja nie wiem o co kaman z tym duphastonem.

Multi - u mnie wymioty rzadko. Najczęściej jak myję zęby rano bo wtedy mam odruchy. Ogólnie sporadycznie. Ale mdłości to mi w dupę dają, oj dają.

Wyszły mi w moczu liczne szczawiany wapnia. WTF? :-O Ostatnio za mało piję bo po wodzie mnie mdli. Ostatnio miałam jakieś fosforany, której lekarza nie zainteresowały. No co chwilę coś. W ciąży ponoć często różne kwiatki wychodzą w wynikach. Ale w puerwszej tego chyba nie miałam.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende ja brałam duphaston i po nim akurat ja miałam ochotę ciagle jeść śledzie! Tonami.. takze co osoba to inne reakcje.. jadłam duphaston po owulacji do okresu...

‹‹ 777 778 779 780 781 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ