X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka dziś do mnie: "Mamo, ale masz duży brzuch! Za dużo się najadłaś!". Ona dalej nic nie wie :-P

Ag1988 lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam BMI 17,6 :/

badania dla niego
    -anty HBc
    -anty HCV ab
    -HBs antygen
    -anty HIV 1,2
    -CMV IgG, IgM
    -grupa krwi
    -WR

dla niej
    -anty HBc
    -anty HCV ab
    -HBs antygen
    -anty HIV 1,2
    -CMV IgG, IgM
    -grupa krwi
    -WR
    -chamydia trachomatis -jakościowo - wymaz z szyjki metoda PCR
    -cytologia
    -czystośc pochwy
    -rubella IgG IgM
    -Toxoplazmoza gondi -p/c IgG IgM
    -USG piersi

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende spytaj lekarza o luteine dopochwowa, działanie to samo a omija żołądek. Czytałam kiedyś że dziewczyny skarzyl się na duphaston, że właśnie powoduje mdłości. A luteina dobrze się przyjmuje.

f1d9680377.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Dziewczyny, a ile brałyście duphastonu? Ja biorę 3x1. Nie mialyście mdłości po nim?
    Bralam do 17 tc po 3x2 czulam sie zle do 8/9 tc ale czy to po duphasonie to nie wiem ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Promyk89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to po pierwszym zastrzyku.
    Igla 12 mm robi wrażenie. Kiepskie

Starania od 2017r.
    1 IVF maj/czerwiec 2019
    4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
    1-Transfer 4AA
    Test 06.07 - Bhcg<1.
    2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
    3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
    Test 21.09 -Bhcg 486 :-)
    Test 23.09 - Bhcg 1076 :D
    USG 04.10 - <3
    12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
    31.10 - koniec leżingu !:D
    21.11-USG prenatalne - syn?:D
    12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
    11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
    23.03- 1660g ślicznego bobasa <3
    27.05 3300g 54 cm - Misio <3
    4 -transfer " 4AB "13.01
    Bhcg <0.1
    5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
    Bhcg 472
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende a już brzuch Ci urósł? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Lavende a już brzuch Ci urósł? :)
    Ja nawet przed nie miałam super idealnego, a teraz to różnie. Dziś dużo zjadłam na obiad i chyba te zaparcia i wzdęcia zrobiły mi taki brzuch :-D Sorry za opisy. Po wizycie w WC już lepiej :-P Uroki ciąży. Rano mam całkiem nieduży, ale widać, że odstaje. W drugiej ciąży szybciej wyłazi niestety. W pierwszej to długo nie było nic widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 20:16

Frida91, Ag1988 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry napisz jak u Ciebie sytuacja w pracy :) i w życiu ;)

Byłam dziś w 3 aptekach i dostałam 3 z 8 składników do ziół ojca Sroki.. heh.. jutro odwiedzam Zielarski jeszcze tylko muszę się wcześniej z pracy urwać..

Adry lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Adry napisz jak u Ciebie sytuacja w pracy :) i w życiu ;)

Byłam dziś w 3 aptekach i dostałam 3 z 8 składników do ziół ojca Sroki.. heh.. jutro odwiedzam Zielarski jeszcze tylko muszę się wcześniej z pracy urwać..
    A nie wolisz łykać Castagnusa? To to samo, a mniej zabawy. Mi się nie chciało bawić z ziołami :-D

Adry lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę parzyć dla siebie i Męża - kolejnej tabletki mi nie przyjmie, a tak to jak herbatkę pod nosek postawię to na pewno wypije ;)

Lavende86, Adry lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo! oby to było to :D A ostry seks swoją drogą życzę Ci takiego dużo - jak masz akurat ochotę na właśnie taki ;) dziś u Ciebie 25 dc.? To jeszcze kilka dni i wszystko stanie się jasne ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo spokojnie! Najpierw niech minie termin @ a potem można coś dalej myśleć.. U mnie 26ty i oby ten okres przyszedł jakoś niedługo.. To bym miała hsg w połowie lutego jakoś i dobrze!

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Będę parzyć dla siebie i Męża - kolejnej tabletki mi nie przyjmie, a tak to jak herbatkę pod nosek postawię to na pewno wypije ;)
    Mój nie wiem czy by to wypił. Ja tam zioła lubię.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo - może być i na ciążę i na okres.

U mnie w tej ciąży cycki późno stały się typowo ciążowe. Na początku były normalne. Dopiero może w 6 tygodniu zaczęły boleć. W pierwszej za to już przed testem widziałam, że coś jest nie tak bo były obolałe, duże i dla mnie znak to zawsze takie żyłki niebieskie na nich prześwitują.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry zdrówka dla Was! i w weekend żebyś się wyspała i odpoczęła! :)

Jak czytam o Twojej pracy, to wypisz wymaluj moja.. Wczoraj musiałam wysiadywać do 18tej, bo okazało się,że usługa, która została sprzedana klientowi po naszej stronie nie działa tak jak powinna i to co niby miało być ułatwieniem, okazało się, że jest problematyczne i bardziej czasochłonne.. no ale cóż..

Adry lubi tę wiadomość

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrść, dziewczyny. Ostetnio niecomniej mnie tu ale robimy wielkie porządki w domu. Mąż ma grypę już drugi tydzień. Zeszy był w pracy a na ten wreszci poszedł do lekarza i zwolnienie dostał. No i teraz też pracuje tyle że w domu z porządkami.

npV2p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim Paniom w ten chłodny poranek :-D

Zozo obiecująco to wygląda. Chociaż u mnie to też tak wygląda po owulacji co miesiąc. Jest owulacja, pyk i cycki duże i baaardzo krąglutkie. A kiedy masz planowanie dostać @? Mi jak okres się dziś nie zjawi to jutro spróbuję,ale nie pytajcie jakiego mam cykora. Takie spóźnialstwo zawsze da mi tyle nadziei, a zazwyczaj jest blada dooopka, albo test-jak kto woli.

Zozo a skąd jesteś jak mogę zapytać?

Adry cieszę się, że ci się powoli udaje ogarnąć ten cały bałagan. Jesteś dzielna kobita. Serio podziwiam cię, że ci się tyle chce i udaje ci się to.

Wróbelku zdrówka dla męża i dla ciebie oczywiście też. Oby ciebie tylko nie dopadło.

Promyk dzięki za listę. Jak zniosłaś zastrzyk? Trzymam za ciebie mocniutko kciuki

Ag może spróbuj zamówić zioła przez internet. Może wyjdzie nawet taniej jak dostaniesz je w jednym sklepie

• Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:31

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry jeszcze tylko 2 dni i weekend - czas zeby odpocząć chociazby psychicznie ...ja żyje od weekendu do weekendu, bo u mnie w pracy jest mały obozik pracy... a najgorsze, ze ludzie sami sie tak zachowują... chodzą chorzy, na antybiotyku do pracy- chociaz nie mamy żadnej premii za obecność.. i flaki sobie wypruwają w imię idei.. w mojej firmie jest na wszystko budżet - kawki, herbatki, owoce, jak malują to najdroższymi farbami ze stanów, na ścianach panele szklane, tylko zydza na wypłatach... niestety zarabiam dużo za mało na to co musze robić.. a awans - nie ma szans, bo ja jak jestem chora to siedzę w domu, o urlop tez sie kłócę- bo chce chodzić na urlop a nie interesuje mnie gromadzenie zaległego ... buntuje sie na nadgodziny - zostaje tylko jak musze... ale doświadczenie leci, osobowościowo sie bardzo umocniłam, bo musze walczyć zeby mnie nie zniszczyli a Klienci nie weszli na głowę.. teraz chce zostać Mama, a potem przyjdzie czas na zmiane pracy.. sie rozpisałam ;) chociaz moja praca ma mnóstwo minusów, to sie ciesze, ze ja mam i moge z domu wyjsć i działać!
    Ziółka jeszcze dzis skończę kompletować w Zielarskim, a następnym razem w necie zamowie, bo to szukanie..
    Miłego dnia Dziewczyny :)
    Zozo odliczamy dalej ;) u mnie juz 27 dc - moze moze moze ten okres przyjdzie w weekend! Takze Tobie życzę zeby go nie było - niech bedzie czerwono na teście, a sobie właśnie czerwieni @ ;)

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz ale się nie wyspałam. Nie wiem jak dziecko znalazło się u nas w łóżku. Nie pamiętam. Leżała między nami głową w dół i zarzucała mi nogi na głowę :-O I tam wygląda noc matki. Od 2:00 nie mogłam spać. Aż zrobiłam jej fotke bo to komiczne było. Teraz wyszła ze starym do przedszkola, a ja w łóżku.

Mi trochę brakuje pracy. Siedzenie w domu to nie moja bajka. No ale z takim samopoczuciem to cieszę się, że mogę być na L4 bo w pracy ciężko by było. Teraz myślę czy wracać tam jeszczcze czy zrobić sobie wolne już do końca.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
‹‹ 779 780 781 782 783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ