SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:31

Nefre_ ms, malutka_mycha, nada lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada a męża przebadaliscie? Ma dobre wyniki?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja tych matek nie rozumiem. Jak można samej sobie wszystko na głowę włożyć, nie wymagać nic od męża i syna. Kompletnie nie moja bajka. Chociaż w sumie uczepilysmy się tej płci a kobiety też takie sa. Tylko samo życie nie pozwala im w życiu dorosłym nadal żyć w tej bance. Miałam koleżanki, które w domu nie robiły nic bo nie musiały. Nas mama od początku wdrazala w obowiązki domowe a one pralki włączyć nie umiały. Tylko kobieta później nie ma tego luksusu i musi się wszystkiego nauczyć. A facetom się odpuszcza.
    Jak zamieszkałam z aktualnym mężem to od razu mu powiedziałam za co on jest odpowiedzialny, miedzy innymi za zmywanie. Zgadnijcie co zrobił? Zaczął zagadywac o zmywarkę :) miał też ogarniać podłogi - od roku mamy super wypasiony odkurzacz :) ale tak jak na początku bym nie uswiadczyla pytania "co Ci pomóc kochanie?", "co mam jeszcze zrobić" tak nadszedł ten moment gdy moja szczęka została na podłodze po takim pytaniu :)

Multiwitamina, Nefre_ ms lubią tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sęk w tym że nie czuje skurczy czy bólu brzucha ani brzuch nie twardnieje. W domu leżałam ile się dało. Leżę i ryczę. :(

Czarnulka na privie Ci pisałam.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w domu to inaczej niż w mieszkaniu. W ogóle Nefre jak masz więcej osób w domu to chyba łatwiej bo zawsze ktoś coś zrobi. Na pewno raźniej i weselej. A i robota szybciej idzie. Ja lubie mieszkać w centrum. Przedszkole mam obok budynku prawie, sklepy, teatr widzę z okna, poczta, basen z drugiego okna. Wszystko pod ręką :-) Tylko ogrodu mi brakuje bo przy dziecku bez tego to kiepsko. No ale do teściów mamy 15 minut piechotką, a oni mają ogród.

Nada - tak jak Nefre mówi. Ja w ciąży na samym początku miałam 8mm endo i starczyło.

Mój za to dziś posprzątał całe mieszkanie i teraz marudzi, że się urobił. Już chyba wolę żeby nie robił i nie gadał tyle. Ledwo żyję, przed chwilą wymiotowałam a on mi zrzędzi :-O

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Nefre_ ms, nada, Arienkas83 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida, Maz przebadany i wyniki wzorowe. A i tak ganiam go na basen i kupuje orzechy brazylijskie :P

Mycha tez mam takie koleżanki, dostawały spazmów jak nie zaliczyły egzaminu na studiach, bo ordzice je chronili przed każdym problemem, siostra męża tez z reszta spod klosza. Masakra, trzeba dawać dzieciom i obowiazki, ale i trochę wolności.

Tsh mam obecnie poniżej 2, muszę iść na kontrolne badania. Biorę Letrox co rano. Ogólnie ta tarczyca to dla mnie kosmos, ze tak mało ginów widzi w tym problem. Miałam TSH 4 i mówili ze spoko, bo w normach się mieści. A tabletki zaczęłam brać i waga spadła. Ogólnie jestem dość aktywna, może ostatnio trochę mniej. Ale wcześniej 4 razy w tygodniu ćwiczenia. Teraz chodzę na jogę 2 razy w tygodniu. Mam psa wiec spaceruje w każdą pogodę i niepogodę haha

Mam mała IO, HOMA IR 2.40

pocieszylyscie mnie z tym AMH i endo, dzieki :*

Hahah Nefre padłam z tym seksem w kuchni xD

jadę w marcu na wakacje, może wtedy sie uda? Te wszystkie mity o odpuszczaniu. Mam wrażenie ze dzieci się rodzą tylko po wakacjach.

w ogole znacie taki kanal akademia plodnosci? zaczelam ostatnio ich bardziej obserwowac, zastanawiam sie nad tym ebookiem ale szkoda mi troche 99 zl.......

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i drożności nie robiłam. Miałam taka przygodę z innym ginem. Zlecił mi drożność, już miałam termin, ale nie wyrobiłam się z badaniami. Chciałam przełożyć a on ze najpierw muszę na zwykla wizytę znowu zapisać. Wiecie, pan liczyl na $$$. Poczułam się naciągana i zmieniłam gina. Na dobre mi wyszło. Poszłam do nowej babki i poczułam taki spokój. Może tak miało być?

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kanał znam i lubię - ale diety nie miałam.
    O! Ja tez chce w marcu urlop zaliczyć - śmieje sie, ze chce do Afryki po bobasa jechac ;)
    Nefre_ms mnie znowu blokuje brak czegokolwiek w oknach z ta kuchnia .. ale musimy ogarnac jakies roletki i bedzie mozna kombinować ;)

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Gin mówił że jak przyjdzie pessar to od razu dzwonić do niego. Właśnie dostałam sms że przesyłka DHLem 1-2 dni może jutro dojdzie.
    Dojechałam do mamy i leżę bo mąż w nocy biegunka i wymioty więc uciekłam do mamy z synkiem. Gin pozwolił jechać. Jeszcze w sobotę planowane urodzinki synka i męża w restauracji to gin mówił że mogę iść tylko potem znów leżec.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas- to odpoczywaj tam i uważaj na siebie!!!
    A Nefre_ms to ja poleciałam - przed slubem mieliśmy takie właśnie pomysły, bo obiadów nie ogarniałam w domu, prace miałam inna, to miałam troche więcej czasu i energii... ale teraz biorę mace znowu to super energia bedzie ;)

• czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    a i drożności nie robiłam. Miałam taka przygodę z innym ginem. Zlecił mi drożność, już miałam termin, ale nie wyrobiłam się z badaniami. Chciałam przełożyć a on ze najpierw muszę na zwykla wizytę znowu zapisać. Wiecie, pan liczyl na $$$. Poczułam się naciągana i zmieniłam gina. Na dobre mi wyszło. Poszłam do nowej babki i poczułam taki spokój. Może tak miało być?
    Można na NFZ zrobić drożność, nawet podobno nie czeka się jakoś nie wiadomo jak długo ;) myślę, że to już czas zrobić drożność, szczególnie przy Twoim dosyć niskim AMH. Może jakieś zrosty są. A i warto sobie zrobić wymaz na chlamydie, ureaplazme i mycoplazme, jeśli tak sie długo staracie i nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 14:08

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem, tylko gdzie?

Insulina na czczo: 9.70
    Glukoza na czczo: 100

http://akademia-plodnosci.shoplo.com/kolekcja/frontpage/ebook-28-dni-do-plodnosci
    no wlansie wiem wiem co tam ma byc xD sciagnelam sobie darmowa dietke i jest calkiem spoko. Ale u mnie z dietami srednio, nie umiem tak zyc wg jadlospisu konkretnego.

ostatnio czytalam to http://lubimyczytac.pl/ksiazka/159852/nieplodnosc-pomoc-medyczna-i-psychologiczna bardzo mi sie podobalo i polecam.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a biore Metformax SR 500.
    spoko pomysl z tymi badaniami. Ogarne po okresie, dzieki :*

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wlasnie licze na skierowanie na droznosc od nowej gin, ona przepisuje na NFZ, poprzedni Pan doktor byl z Invimedu, tam taka przyjemnosc 700 zl.

PplPp1.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada dzieci nie rodzą się po wakacjach. Ja też sie staram tyle co Ty i na wakacjach już zdązyłam 5 razy być i nic. Więc szkoda sobie głowę tym zaprzątać ;) ale relaks jak najbardziej sie przyda, nie pod kątem ciąży ale pod kątem odpoczynku ;) a jak pęcherzyki u CIebie? Rosną i pękają? Sprawdzałaś to? Bo usg raz na miesiac to nie jest monitoring. Trzeba byc kilka dni przed i kilka dni po owulacji, zeby zobaczyc co i jak.

Nefre_ ms, nada lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    a biore Metformax SR 500.
    spoko pomysl z tymi badaniami. Ogarne po okresie, dzieki :*
    niestety one dosyc drogie sa, ale mnie np. wyszła ureaplazma :/ i trzeba było przeleczyć. Nie pomogło, ale moze od tego są zrosty, cholera wie. Ja już jestem na etapie sprawdzania wszystkiego co się da (pewnie zreszta podobnie jak Ty, a nóz widelec moze mam cukrzyce, wezme tabsy i bedzie ciaza jak to Nefre kilka dni temu napisala mi :P). I generalnie też jestem przed drożnością, mam nadzieje, że bede robic niedługo.

Nefre_ ms, nada lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienka pessar jest właśnie po to żebyś plackiem nie musiała leżeć, to nie jest nic złego. Nie becz. Dziewczyna na kwietniowkach z rozwarciem wewnętrznym i krótka szyjka dalej jest w dwupaku a to już była niebezpieczna sytuacja. Twoja szyjka jeszcze bardzo krótka nie jest, będzie dobrze.

Ja jednak jestem tradycjonalistka i lubię wygodę. Więc my jednak seks uprawiam w tradycyjnych miejscach, stół średnio mi się podoba :)

Nefre_ ms, Arienkas83 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ