X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety denerwuję się że nawet jeść nie mogę. Okropne myśli mam i boję się okropnie. :( Na te urodziny synka i męża do restauracji raczej nie idę chyba że jutro rano dojdzie pessar i mi go założy. Pessar już jedzie z Zielonej Góry do mnie do Gliwic a gin jest jutro u siebie do 16 także nie wiem. Najgorzej że jak czytam to babkom się nawet w dwa dni skracało do zera. Leżę i ryczę nadal.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    No niestety denerwuję się że nawet jeść nie mogę. Okropne myśli mam i boję się okropnie. :( Na te urodziny synka i męża do restauracji raczej nie idę chyba że jutro rano dojdzie pessar i mi go założy. Pessar już jedzie z Zielonej Góry do mnie do Gliwic a gin jest jutro u siebie do 16 także nie wiem. Najgorzej że jak czytam to babkom się nawet w dwa dni skracało do zera. Leżę i ryczę nadal.
    Arienka nie cos ty ta szybko ci sie nie skróci ja mialam 1.9szyjke i chodzilam tak kilka tyg do poki pessar mi nie zalozyli. Tylko zeby pessar zalozyl ci doktor który sie zna jesli twoj bedzie cos krecil niech wysle cie na szpital i zaloza . Samo zalozenie trwa moze z minute albo i mniej hehe .. przez pierwsze kilka dni mozesz miec uczucie dziwne ze cos tam ci dziwnego jest ale później sie przyzywczaisz i od razu pisze zr mozesz przy pessarze miec mega obfity sluz czasem az mozesz miec uczucie ze cos chlupie z ciebie a to dlatego ze w pessarze czasem zgromadzi sie sluz u wypynie np po pewnym czasie na raz . I od razu niech lekarz przepisze ci tabletki przeciwbakteryjne co 2-3 dzien sie bierze zawsze przy pessarze zeby infekcja sie nie zrobila ja o tym dowiedzialam sie od lekarzy na szpitalu jak lekrzalam chwile w 23tc bo mialam bole brzucha bo moj mi nie przepisał mi .
    Tabletki te ktore sie stosuje parwie zawsze to macmiror

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 18:04

Arienkas83 lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Nefre a co to jest ten czynnik Vr2?
    -warianty C677T i A1298C MTHFR — mogą powodować zaburzenia przyswajanie kwasu foliowego, C677T może przyczyniać się do podwyższonego poziomu homocysteiny
    -PAI-1/SERPINE1 oraz V R2 — przyczyniają się do występowania zakrzepicy i zawału serca

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 15:32

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Arienka nie płacz. Wiem, że to stresujące, ale moja kuzynka w pierwszej ciąży dość szybko miała szew założony i teraz też będzie miała bo to się lubi powtarzać w kolejnych ciążach i u niej już powiedzieli, że ją to czeka. W tej pierwszej dużo leżała i było ok. Potem zdjęli jej szew i chyba z 3 tygodnie łaziła z zerową szyjką (albo dłużej) i zero akcji porodowej. Przenosiła małego o 2 tugodnie i jej wywoływali poród co też nic nie dało i miała CC. Każdy by się stresował, ale już niedługo założą ci to ustrojstwo i będzie ok. Bez skurczy wątpię żeby tak szybko się szyjka skróciła. To muszą być skurcze żeby tak było.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel - ja też tragicznie śpię! Dziś chyba od 2:00 w nocy do rana nie spałam bo córa przyszła i mnie obkopywała.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    IssaMelissa nie ma sprawy zapraszam :D może będziemy na etapie ciąży to potem nasze dzieci się poznają hehehe :D
    Oooo... To by było najlepiej. Ciąża razem i wspólne picie herbatek na zatwardzenie hahaha
    nada wrote:
    z ta owulacja to Pani gin potwierdzała pecherzyk i potem cialko zolte, zrobiłam też progesteron w 23 dniu (18,70 ng/ml) i wydaje mi się ze on też potwierdza, ale się dowiem więcej 5.

Popieram seksy w hotelach i pod prysznicem. My się niedawno przeprowadziliśmy i teraz mamy duzy fajny prysznic :D

Melissa, a czemu zwiększona płodność teraz? Po laparo?
    Tak jak Nefre napisała, ale też jest ponoć tak że jak ci wstrzykują ten płyn pod ciśnieniem w jajowody to on wszystko zruszy i płodność wzrasta. Info od gina więc wierzę, ale nie wierzę że akurat mi pomoże.

Zozo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre przykro mi, ale teraz przynajmniej wiesz z czym walczysz. Czarnulce się udało to i tobie się uda, zobaczysz. Tylko ciebie czeka po prostu troszkę dłuższa droga

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja dziś pytałam męża czy jest jakaś linia wsparcia dla rodziców bitych przez dzieci hi hi hi. Kopie mnie po żebrach (boli i piecze), po żołądku (cofki i zgaga), boksuje pęcherz (trzeba mięnie kegla trenować bo będzie wpadka...). Najbardziej jest aktywna w nocy. Zazwyczaj zasypiam o koło trzeciej, Dziś o czwartej. No ale o dziwo przy tym wszystkim czuję się naprawdę nieźle.

Multiwitamina, malutka_mycha lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas przestań szukać informacji na ten temat. W necie piszą tylko ci co mieli problem. Moja siostra też chodziła z tym ustrojstwem połowę ciąży i dało radę.

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa mnie tak nie dręczyła jak była w brzuchu :-D Nie byłam skopana. Po urodzeniu też non stop spała. Za to siostrzeniec kopał non stop i tak mu zostało po porodzie. ADHD od urodzenia :-D Rzadko kiedy spał dłużej :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa mnie tak nie dręczyła jak była w brzuchu :-D Nie byłam skopana. Po urodzeniu też non stop spała. Za to siostrzeniec kopał non stop i tak mu zostało po porodzie. ADHD od urodzenia :-D Rzadko kiedy spał dłużej :-D

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a kiedy zakładali Ci ten pessar? Mogłas chodzić potem czy leżałaś plackiem? Dotrwałaś do 28tc ale ta szyjka była powodem?
    Mi pobrał posiew ale pewnie pessar przyjdzie szybciej. Będę nalegać aby i tak dał mi te tabsy.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas z tego co pamiętam to u Czarnuki był problem z tym że jeden z synków nie otrzymywał wystarczająco dużo składników odżywczych, złożyskiem był jakiś problem...

czarnulka24 lubi tę wiadomość

npV2p1.png

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

czekamynadzidzie, Zozo, Arienkas83 lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czarnulka

Dzięki za wyjaśnienie. Ja nam te mutacje jeszcze w wersji hetero Słyszałam że to mniejsze oddziaływanie ma.
    To będę miała chyba na sprzedaż miositogyn haha bo tam jest zwykły kwas foliowy.

W sumie dobrze ze to teraz wyszło. Będą większe szanse jak zajde w ciążę..
    Nefre ja tez mam hetero .
    Przy hetero zaleca sie brać metylowany kwas ale zwykly tez mozna ale nie mozna jesli to homo. Przy homo tylko i wylacznie metylowany . U nas jest o tyle lepiej ze mozna cos tam spożyć zwyklego ale mimo to musisz brac metylowany .
    Np ja biore actifolin 0'8 takie mialam zalecenia od genetyka i tam jest wlasnie 0.4zwyklego i 0'4 metylowanego , czasem biore solgara metafolin 0.4 czyli tylko metylowany . Takze mysle ze spokojnie mozesz brać to o czym piszesz ale musowo musisz dorzucić jakis metylowany bo to jest najwazniejsze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:41

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Wróbel Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ciąża bliźniacza wyszła sama naturalna jest to jednojajowa ciąża dlatego mimo tego ze dobrze w ciazy sie czulam musieli ciaze zakończyć byla na jednym lozysku i wystąpił zespół przetaczania między nimi jedynemu dozowalo za duzo drugiemu za mało przeplywy sie pogorszyly i lekarz podjal taka decyzje ze wyjmujemy ..

npV2p1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienkas83 wrote:
    Czarnulka a kiedy zakładali Ci ten pessar? Mogłas chodzić potem czy leżałaś plackiem? Dotrwałaś do 28tc ale ta szyjka była powodem?
    Mi pobrał posiew ale pewnie pessar przyjdzie szybciej. Będę nalegać aby i tak dał mi te tabsy.
    Nie szyjka nie byla powodem pessar byl zalozony zapobiegawczo .. u mnie byl problem bo byly to blizniaki jednojajowe i tylko przy jednojajowych moze ale nie musi wystapic takie cos jak TTTS czyli zespol przetaczania między blizniakmi . Chodzi o to ze byli jakos polaczeni troche jakby na lozysku i w pewnym momencie zaczelo dozowac jednemu za duzo krwi a drugiemu zabieralo i lapal anemie tzw nie dostarczalo mu skladnikow .. i temu nie idzie w zden sposob zapobiec to jest w pewnym sensie jakas patologia jedyne wyjscie to operacja laserowa rozdzielania na lozysku powiazan miedzy dziecmi ale jest ryzyko ze jedno umrze a nawet dwa i robią to chyba tylko w gdansku do 24 tc jesli nie zostanie za szybko wykryte to juz za pozno.. u mnie byl ten problem ze ten zespol nie ujawnil sie do tego 24 tc a później poza tym i tak bym sie chyba nie zgodzila na opercje i duzo by pisac o tym ..
    Ja pessar mialam okolo 22/23 tc zalozony nie pamietam dokładnie ale w 24 juz na pewno byl zalozony ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 19:50

07.06.2019 synek

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dzięki za wyjaśnienie.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ