SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekamynadzidzie wrote:
    ja jestem ciekawa czy to wynika z wychowania czy z charakteru dzieci, że niektóre dzieci sa nie do ogarnięcia, a niektóre są takie grzeczne i ułożone.
    Ja z doświadczenia wiem, że ekspertem od wychowania się jest gdy się dzieci nie ma :-D Ja kiedyś też komentowałam inne dzieci, że jak można i że moje nigdy tak nie zrobi. Życie potem to weryfikuje :-P Wiadomo, że trzeba dziecko wychowywać, ale dzieci to też nie roboty i czasami robią głupie rzeczy. Jeśli dziecko ma temperament to ciężko je opanować czasami. Taki dwulatek jak jest zmęczony potrafi zrobić jesień średniowiecza przy gościach. Potem się wyśpi i nagle aniołek. Są dzieci z natury ciche i spokojne i tacy rodzice mogą się chwalić jak to mają zajebiście, ale to też ma minusy bo potem się martwią czy dziecko poradzi sobie między dziećmi. Moja jest gadatliwa i też potrafi gadać przy gościach. Robi to z radochy, że ktoś nas odwiedził. I teraz wytłumacz jej, że ma siedzieć cicho jak mysz pod miotłą. Starsze dziecko zrozumie, ale trzylatek? On chce opowiedzieć wszystkim wszystko :-D Taka jego natura. Niektóre fazy trzeba przejść, przeczekać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam jak nie muszę to dziecka nie biorę na wesele. Wiadomo, że samemu lepiej się bawi :-D Można sobie chlapnąć ;-) Wyrwać się z domu :-D

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam do mojej gin zapytać o te bóle brzucha no i stwierdziła, że u szczupłych osób czasami niestety rośnięcie macicy jest nieprzyjemne i jeśli byłam dopiero co badana i było ok to znaczy, że jest ok. Mogę brać nospę 3x1 i paracetamol. No chyba, że bardzo mnie to stresuje to mogę przyjść na badanie. No ale jaki cel ma kolejne badanie po 6 dniach od tamtego... Stwierdziłam, że zaczekam do wizyty.

malutka_mycha, Arienkas83 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:43

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Moja córa była na weselu siostry w wueku 1,5 roku. Nie było gdzie jej zostawić bo cała rodzina była na weselu. Poza tym to jej najbliższa ciotka brała ślub to chciałam żeby była. Mała się super bawiła. Nie schodziła z parkietu i tańczyła ze wszystkimi. Przy stole miała takie krzesełko dla dzieci i ładnie jadła. Nie było problemu z pilnowaniem jej bo chętnych było sporo :-D Ona to była taka maskotka tam. Mieliśmy pokój na górze w hotelu więc potem tam spała z kuzynem a my na zmianę chodziliśmy pilnować. Potem była na weselu kuzynki i też super się bawiła. Ona jest stworzona na parkiet :-D Zależy jakie dziecko.
    może w przyszłości zostanie tancerką ;)

Lavende86 lubi tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Multiwitamina wrote:
    Wróć z karteczką , pod koniec przyjmowania. No bez jaj , mogła się pomylić ale co weszlas i wyszłaś?
    taaaak, ale ja nie mam dowodu :P karteczka tez jest wypisana tak jak w kalendarzu, musiały jej się tygodnie pomylić, bo ewidentnie kazała przyjść po weeekendzie czyli dzisiaj :/ no trudno już, zreszta ja za chwile do pracy i bede do wieczora to już nawet jakbym chciała to nie zdążę tam pójść. Ogólnie głupio wyszło, bo sie mega dziwnie poczułam, ale rano byłam nieprzytomna, teraz mi trochę lepiej :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:43

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Ja z doświadczenia wiem, że ekspertem od wychowania się jest gdy się dzieci nie ma :-D Ja kiedyś też komentowałam inne dzieci, że jak można i że moje nigdy tak nie zrobi. Życie potem to weryfikuje :-P Wiadomo, że trzeba dziecko wychowywać, ale dzieci to też nie roboty i czasami robią głupie rzeczy. Jeśli dziecko ma temperament to ciężko je opanować czasami. Taki dwulatek jak jest zmęczony potrafi zrobić jesień średniowiecza przy gościach. Potem się wyśpi i nagle aniołek. Są dzieci z natury ciche i spokojne i tacy rodzice mogą się chwalić jak to mają zajebiście, ale to też ma minusy bo potem się martwią czy dziecko poradzi sobie między dziećmi. Moja jest gadatliwa i też potrafi gadać przy gościach. Robi to z radochy, że ktoś nas odwiedził. I teraz wytłumacz jej, że ma siedzieć cicho jak mysz pod miotłą. Starsze dziecko zrozumie, ale trzylatek? On chce opowiedzieć wszystkim wszystko :-D Taka jego natura. Niektóre fazy trzeba przejść, przeczekać.
    dlatego się zastanawiam z czego to może wynikać.
    No znam wielu ludzi którzy mówią "moje dziecko nigdy nie zrobi tego i tamtego", pewnie sama sobie tak czasem nawet myślę. No ale wiadomo, że życie weryfikuje piękne plany :)
    Natomiast jeśli to zależy od wychowania to można poczytać mądre ksiązki jak tego czy tamtego uniknąć, czy jak sobei dawać radę z pewnymi rzeczami. jeśli w głownej mierze zalezy do od osobowości danego człowieczka to z tym się już raczej niewiele zrobi :) pogadałabym chętnie z psychologiem na ten temat celem otrzymania jakiejś treściwej wiedzy :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też były dzieci na weselu ale nie odczulam tego. Nie było żadnych przypalow z tym związanych.

f1d9680377.png

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A ja kiedyś byłam na weselu gdzie nie było... Alkoholu :) państwo młodzi byli niepijacy i zafundowali zabawę innym na trzeźwo też :) ale była stypa hehe. Państwo młodzi się szybko rozwiedli po czym wzięli drugi raz ślub bez gości :D
    też byłam na takim weselu! Ale Państwo młodzi zainwestowali w wodzireja - czyli gościa który miał za zadanie ciągle wymyśląc zabawy i utrzymywać ludzi na parkiecie. I był w tym tak dobry, że niemal cały czas wszyscy tańczyli, robili jakieś układy, gierki. To było najlepsze wesele na jakim byłam :)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    A ja kiedyś byłam na weselu gdzie nie było... Alkoholu :) państwo młodzi byli niepijacy i zafundowali zabawę innym na trzeźwo też :) ale była stypa hehe. Państwo młodzi się szybko rozwiedli po czym wzięli drugi raz ślub bez gości :D
    Ja na takim nie byłam ale wiem że koleżanka tak robiła. Ale ona w ogóle dziwna, kiedyś mi powiedziała że nie przyjdzie do nas na imprezę bo będziemy pic. A to była jedyna para z dziećmi, reszta bezdzietna, planowaliśmy wódkę i wino. Ale nikt nie planował libacji :D myśli że jak teraz dzieci nie będą widzieć alko to później po niego nie sięgną?

f1d9680377.png

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na weselu nie było żadnych dzieci - zapraszając gości zaznaczyłam, że bez dzieci. Niezależnie ile dziecko miało lat, ale u nas głównie takie do 10 lat były wtedy. Przyszła tylko jedna moja kuzynka z dzieckiem, ale to dziecko nie miało swojego miejsca wykupionego - no ale jak chciała to wzięła. Nawet nie mam jej tego za złe bo się spodziewałam, że tak zrobi.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo wrote:
    No ja byłam dawno jescze wodzireje nie były tak w modzie była sama orkiestra i mnóstwo znudzonych ludzi przy stolikach hehe.
    oj ja też byłam dawno. Z jakieś 6, moze 7 lat temu. Ta para ma teraz już dwójkę dzieciaczków. Całkiem dużych :)
    No ale jak nie ma alkoholu i nie ma wodzireja, to faktycznie przepis na katastrofę.

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio mam takiego kacura po alkoholu że koszmar. Chyba jak sie zaczyna przekraczac magiczną 30tkę to człowiek już tak nie toleruje alkoholu jak kiedyś :P więc nauczyłam się bawić bez alkoholu :) i też jest przyjemnie i bez kaca następnego dnia ;)

Prawie 5 lat starań...
    26cs ---> IUI nieudane
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre otóż to. Wcale nie dziwi mnie i nie szokuje ze dzieci maja takie szalone pomysły ale dziwi ze rodzice nie reagują albo jeszcze chwalą takie zachowanie...

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre oj wątpię :P Zresztą mało to rzeczywiście skutkuje bo później to juz dziecko nie pamieta o co chodzi ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Wróbel Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest inny model wychowywania dzieci. Mnie rodzice jak byłam za głośno uciszali a teraz twierdzi się że się nie da, że to tylko dzieci itp. Żeby było śmieszniej to moja siostra próbowała w ten sposób pouczać naszą mamę której raczej trudno zarzucić bezdzietność hi hi hi.
    Myślę że nie można zakładać że moje dziecko czegoś nie będzie robić ale można postanowić że będzie się próbowało z tym wakczyć jeśli taki czy inny problem wystąpi.

Nefre_ ms, Frida91 lubią tę wiadomość

npV2p1.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre u nas to różnie bywa. Teraz coraz częściej się wstydzi nowych osób i przez jakiś czas siedzi jak trusia i obserwuje, ale jak ktoś zyska jej sympatię to zagaduje i kokietuje. Ale widzę, że dużo zależy od dnia i wypoczęcia. Ja zawsze widzę jak mała musi iść na drzemkę bo zaczyna mega gwiazdorzyć i jest płacz o wszystko, np. o to, że kocyk krzywo leży :-D Ogólnie czekam na wiosne bo ona jest super jak dużo wychodzi na dwór. Wtedy nie marudzi. Cały dzień w ruchu. Rowerek, place zabaw, bieganie, skakanie. W domu zimą to można kota do głowy dostać.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś powiedziałam małej o dzidziusiu. Przyjęła to jakoś tak normalnie. Jakbym powiedziała, że dziś na śniadanie jajka :-D Zero reakcji. Zminiła temat i tyle. Myślałam, że nie zrozumiała. No ale po jakimś czasie podchodzi i pyta: "Urodzisz chłopczyka czy dziewczynkę?". Powiedziałam, że nie wiem, a ona na to, że ona chce dzidziusia dziewczynkę :-D To już druga po mężu! Czuję presję hihi
    Potem powiedziała, że będzie dzidziusia wozić w swoim wózku. Ogólnie spoko to przyjęła. Teraz co jakiś czas mówi, że mam dzidziusia w brzuszku. Mówi do babci: "Babciu to nie będzie twój dzidziuś! To będzie nasz dzidziuś". Chce nazwać dzidziusia Martynka albo Małgosia :-D.

Frida91, Multiwitamina, malutka_mycha, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png

Wysłany: 12 lutego 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 19:44

Nefre_ ms, Zozo lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
‹‹ 827 828 829 830 831 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ