X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Wino wytrawne to to nie jest.

3 shot. Głowa przestaje boleć.

Mój ojciec jak robił orzechowke to jej nie rozcienczal., a robił na spirytusie. Robił tak wszystkie nalewki. Masakra.

My robimy z ekologicznych orzechów kradzionych. Orzech rośnie u sąsiada, ale kradnie y od wujka bo po jego stronie rosną, więc są jego..
    A poważnie to wszystko odbywa się za pozwoleniem, jest 8 orzechów potrzebnych.

Makabra wracam do żywych i uratowal mnie alkohol zagryzany glutenem.
    tylko nie przesadź z tymi szotami, bo wrócisz do punktu wyjścia :P

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • czekamynadzidzie Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Czekamy.

Babcia mówi że jeden na godzinę można.
    Nie próboj się z nią kłócić. =)

Nie chce zapeszyc ale chwilowo lepiej.
    Babcia wie najlepiej i nie ma co z tym dyskutować ;) a u CIebie to nie idzie już 3ci szot w ciągu godziny? :P

Adry, Krystyna123 lubią tę wiadomość

Prawie 5 lat starań...
    33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
    26cs ---> IUI nieudane
    1) IMSI (długi protokół) Angelius
    6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
    2) ICSI (długi protokół) Novum
    11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
    7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
    3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
    9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
    4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
    FET 4AA--> 6dpt beta 22
    8dpt beta 78
    10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
    14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II

Córeczka 🥰🥰🥰
    5.10.2022 ❤️
    Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre dla mnie najlepszy Nifuroksazyd zarówno na biegunke jak wymioty. Jest bez recepty.

Lavende mój dostał na urodziny m.in koło garcarskie z gliną,kopalnię minerałów-bloczek gipsu z minerałami do wydobycia oraz hodowlę kryształów. Bloczek fajny ale dużo syfu,sam kopał. Kryształy-wsypuje się do wody proszek+barwnik i czeka koło tygodnia i kryształki rosną,zero roboty. Koła nie testowałam bo na leżąco to nie da rady. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 14:41

Nefre_ ms lubi tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam właśnie na zakupach i zaszlam po drodze do Pepco kupić coś mojej Małej ale wszystko tak wściekle różowe albo typowo chłopięce w dinozaury. Nie wiem co to za mania że jak dziewczynka to musi być cała na różowo. Nic w koncu nie kupiłam :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubie kolorowo,niekoniecznie pstrokato no ale też nie jebitny róż od stóp do głów :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - szybko się zabierasz za zakupy :-) Ja przy drugim nie mam już parcia na kupowanie. Większość ubranek będzie po córce lub po siostrzeńcu. W Pepco to niestety, ale jest dużo dziadostwa, które po praniu wygląda fatalnie. Ja polecam dobre szmateksy. Można nowe ubranka wyhaczyć i to z super firm. Tylko nie w każdym mieście są takie miejsca. Ja potrafiłam kupić za 8zl ubranko markowe, z metką, nieużywane. Prane były 10000 razy i jak nowe, a te z Pepco czy innych to no comment.

IssaMelissa, Frida91 lubią tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-* Cudne uczucie. Jak puścił nam jak serduszko bije to łzy same pociekły. A i dostałam zakaz pracy, czyli witaj błogie lenistwo. Koniec z wstawaniem o 2.30. Jupiii :-D

Adry wpisz 06.10 tak lekarz zostawił, ale to na pewno się jeszcze zmieni.

Nefre gdybym nie była w ciąży, to poświęciłabym się i poleczyła troszkę z tobą tą orzechówką :-P

Jeeezu to forum to masakra jakaś. Niby nowocześniejsze, a nic nie widać.

Dziewczyny jak się robi suwaczek?

Ag1988, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Frida - szybko się zabierasz za zakupy :-) Ja przy drugim nie mam już parcia na kupowanie. Większość ubranek będzie po córce lub po siostrzeńcu. W Pepco to niestety, ale jest dużo dziadostwa, które po praniu wygląda fatalnie. Ja polecam dobre szmateksy. Można nowe ubranka wyhaczyć i to z super firm. Tylko nie w każdym mieście są takie miejsca. Ja potrafiłam kupić za 8zl ubranko markowe, z metką, nieużywane. Prane były 10000 razy i jak nowe, a te z Pepco czy innych to no comment.
    Oooo fajnie wiedzieć. Szkoda że ja nie mam takich miejsc w pobliżu. W Niemczech wydaje mi się że nie ma wogóle secondhandów, a w Polsce musiałabym ponad 80km do Szczecina lecieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell dopiero odczytałam wiadomość od ciebie. Odpisałam ci.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende no tak chciałam zacząć za jakiś czas. My nic nie mamy ;) Ale serio to pepco to tandeta. Może pochodzę rzeczywiście po lumpeksach. Na razie to tak symbolicznie tylko chciałam kupic1 kilka drobiazgów a nie już całą wyprawkę ;)

Issa musisz kliknąć w suwaczek którejś z nas :) to Cie przekieruje na stronę gdzie sie tworzy. A potwm na forum w ustawieniach wkleic ten link w swoją stopkę.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2019, 20:22

Nefre_ ms, Krystyna123, IssaMelissa lubią tę wiadomość

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Frida

W lumpaju dla dzieci idzie trafić fajne ciuszki. Nie zniszczone, bez plan i oryginalne.
    Najgorzej body i takie rzeczy bo te się częściej pierze. Ale sweterki spodenki sukienki bluzki po pachy.
    Na pewno jeszcze dużo dostaniecie. Od rodziny, znajomych, z pracy.. Ciuchy to uniwersalny prezent.
    Dostać dostaniemy ale obawiam sie ze większość w różu ;) A sama też chce pokupowac hehe. Móc sama powybierać co mi się podoba.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Issa, a jak samopoczucie? Jakieś dolegliwości? Czy będę tu jedyna, której ciąża ciąży? :-P hehe

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Issa, a jak samopoczucie? Jakieś dolegliwości? Czy będę tu jedyna, której ciąża ciąży? :-P hehe
    Trochę słaba jestem i czasem zakręci mi się w głowie. Mam też lekkie mdłości, szczególnie jak jadę autem. Ból piersi mi trochę dokucza, mogę zapomnieć o spaniu na brzuchu. Ale to są drobnostki, poza nimi to czuję się bardzo dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry wrote:
    Dziewczyny odważyłam się :) idę w piątek na rozmowę kwalifikacyjną. :D
    Oooo Adry to powodzenia. Zrobisz takie wrażenie że im szczęki poopadają

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry to powodzenia! chcesz uciekać z korpo?

Trzymam mocno kciuki!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski.
    Przepraszam,ale jednak nie chce o tym gadać to skomplikowane jest chodzi o mojego starego .Czasami się zastanawiam co ja robię przy tym człowieku ? Wczoraj mocno mnie wkurwił, aż przez niego ryczałam pół nocy i wg nie spałam i wyglądam jak zombie dziś.Przepraszam ale na dziś chuj mu w d ....

A co to się porobiło z tym forum jakieś pozmieniane .Nic nie widzę niech oddają stare ;))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre tylko się nie opij wariacie; ) heh wódkę rosołem ? To chyba na Ukrainie tak robią?

czekamynadzidzie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell głowa do góry! Ja dziś pocieszałam Koleżankę, która jest w drugiej ciąży i nie chce tej ciąży - z resztą pierwszego dziecka też nie chciała.. sama nie wiem czy Ona wie czego chce i kiedy byłaby szczęśliwa.. mistrzostwo.. Ale ostatnio wychodzę z założenia, że trzeba się cieszyć tym co się ma! Także moja dewiza- "Jest dobrze, będzie lepiej" :)

Adry powodzenia!

Nefre_ms zdrówka!

A jak tam nasze "Tykające" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 18:56

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś pęknie jeszcze w lutym :P
    Ja kupiłam jednak 3pak body na rozmiar 62 w Smyku hehe. I kupiłam piwko bezalkoholowe ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ