Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMultiwitamina wrote:A czy tylko ja się cieszę z tych 14kg na plus? Liczę że mi 5 zostanie po ciąży hihi akurat w dupie. Tylko będę musiała ja wycwiczyć na stalowe poslady i będzie miazga
Multiwitamina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zozo wrote:Adry a podrspiesz mnie po plecach haha bo mój nie lubi. A duże łóżko mi nie przeszkadza, lepiej więcej miejsca niż ścisk
i pić możemy też jestem za
my mamy ogrromne, jedyne takie w moim mieście znalazłam (tak duże)
Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
nick nieaktualny
-
Adry wrote:Czekamy, w rodzinie męża jest taki przypadek. Dziewczyna rocznik 91 a mąż chyba 88. Razem od wielu lat, nigdy się nie zabezpieczali. W końcu postanowili iść do lekarza, bo skoro nie zaliczyli żadnej wpadki to chcieli sprawdzić czy wszystko ok i mogą się rzeczywiście na staraniach skupić. Okazało się, że nie ma owulacji.. nie wiem jak u niego. Pamiętam, że się jarala strasznie, że sobie robia we wrześniu wakacje życia, na których ona zajdzie. Wydali na nie kupe forsy, bo to miały być te ostatnie
ciąży jak nie było tak nie ma. Mówiłam jej, że to nie taka prosta sprawa, ale wtedy mnie wyśmiała, a dzisiaj nawet nie odpisuje na wiadomości
Wzięli sobie za to pieska. I nawet ja się nigdy nie podniecalam tak bardzo moim dzieckiem jak ona tym co osiągnął owy piesek, zapisali go do szkółki, robią mu kursy, fryzjer z zabiegami na sierść non stop grany, ostatnio mu kupili maskotkę i wydłubał jej oczy i też przeżywałaczekamy, nie jesteś nienormalna.
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
Promyk89 wrote:Bo podejscie - a teraz zajde w ciąże na pewno - jest tak głupie że szok..
Ja też chce psa w końcu po tych dwóch latach ale boje się, że oszaleje tak samo :FPrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
IssaMelissa wrote:Ag właśnie nie wiem gdzie. Żadna jakoś nie chce do mnie dołączyć. Chociaż ja nadal liczę na jakąś ciążę w najbliższym czasiePrawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualnyMój Kuzyn miał ślub rok po nas i co.. już ma dziecko a my dalej walczymy.. Ta żona kuzyna czasem mi pisała jak to się naczekała i że dopiero się udało jak pojechali na wakacje.. naczekała się bardzo, bo w kwietniu mieli ślub a w lutym już mają dziecko.. to z moich obliczeń to jakoś długo jednak nie było, ale ok... może w noc poślubną się nie udało, to tragedia dla niektórych.. generalnie jej ostatnio napisałam, że mam pcos, cykle bezowulacyjne, muszę żreć x hormonów w tabletkach, zastrzyki itd, a we wtorek mam hsg... od tego czasu w sumie cisza .. hahaha zabiłam Ją chyba tym wszystkim.. już nie dodawałam, ze mamy do dupy morfologię i ruchliwość ... także tak to cud nam potrzebny
-
Znam takich co nie mogli zajść przez 2,3 miesiące i już wielce nieplodni i czują się w obowiązku dawać cudne rady ze trzeba wyluzowac <ściana>
Dziewczyny zdałam sobie sprawę że jak nie zajdę w ciążę do świąt grudniowych... To nie pojadę w tym roku do teściów na święta... szwagierka już urodzii wszyscy sie beda zachwycać... Chyba nie przeżyje tego... Wiem że to głupie tak wybiegać daleko w przyszłość no ale trzeba się z tym liczyć
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzekamy.. a może wszyscy się skupią na tym dziecku a Wy będziecie mieć spokój? ale generalnie zrób tak jak czujesz, że będzie dla Ciebie najlepsze!
Co do wyluzowania.. to sorry ale jak ja nie mam naturalnej owulacji, to nawet na Malediwach gdzie będę super wyluzowana nie zajdę, bo jak nie ma jaja to dziecka nie będzie.. Także takie pier** jak się nie zna sytuacji..
Co nie zmienia faktu, że WARTO WYJEŻDŻAĆ NA WAKACJE, WYPADY ITD, ale nie żeby "zajść" tylko żeby odpocząć i zmienić klimat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:51
-
Frida91 wrote:Ale niektórym tak się udaje... Ledwo pomyślą albo i nie pomyślą i cyk zachodzą
-
I takie osoby zwykle najwięcej się madrza o tym że mierzenie temperatur i liczenie dni plodnych jest bez sensu, ze lepiej sie seksic i co będzie to będzie na spontanie. No kur...ale jak się długo nie udaje to co?? To tak jakby chudzielec pouczał osobę z duża otyłością że nie ma co pilnować diety tylko jeść co chce i schudnie i tak.
-
nick nieaktualnyFrida91 to zachodzenie w ciążę jest tak indywidualną kwestią i tak wiele się na to składa czynników, że nawet ciężko coś komuś powiedzieć. .. można jedynie w sumie powiedzieć, że jak się długo nie udaje (i tak długo to też indywidualna sprawa, bo ja się posrałam ze strachu po kilku miesiącach jak miałam okres i takie całe kawałki i skrzepy ze mnie wypływały ....
aż chciałam na pogotowie jechać.. a dwa te moje cykle po 40 dni... że pobiegałam do lekarza i nie czekałam tego roku.. żeby właśnie iść do lekarza, a potem badać się i drążyć temat.. i tyle.. luzować/ spinać to też nie ma reguły, jedni mają tak, jedni tak i się udaje.. Jedni zachodzą z lekami, inni jak je poodstawiają..
-
czekamynadzidzie wrote:Ale jak widać po mojej szwagierce i w sumie wielu innych parach - bardzo często takie założenie sie udaje
Ja też z córką zaszłam w 1cs. Potem po tych 9 cyklach nieudanych jak mi usunęli polipa to zaszłam za 2. razem, a po poronieniu znowu za pierwszym.