X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 to powodzenia na posiewie, oby Ci to zaleczyli raz na zawsze.

Nefre_ms jak tam Ci w domu? Mi nadzwyczaj dobrze :D

Frida91 lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag dzięki ;)
    Fajnie tak posiedzieć w domu jak to odskocznia od pracy ;)

Ag1988 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarówki i mamusie, w przyszłą sobotę będą w Lidlu ciuszki dla maluchów i dla kobiet w ciąży ;)

Ag1988, Adry lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel kurcze myślałam że już urodziłaś. Trzymaj się kochana! Generalnie mogło to wszystko wcześniej być.

Evell trzymaj się też.

Iseko ja odkąd leżę z pessarem modlę się do Św. Rity i Matki Boskiej Nieustającej Pomocy. Nie jestem mocno religijna,do kościoła żadko chodzę ale jakoś wierzę że modlitwa pomoże.

Ale mi się znowu śniło. Że synek zgubił się w górach i odnalazł a mąż że w Londynie i się obudziłam. Ja prdl co za sny mam często że oni się gubią gdzieś. :/

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 pewnie masz rację, ale Ty siedzisz teraz w domu po coś, bo czekasz na Maluszka i dbasz o siebie i dziecko, poza tym spokojnie zmienisz pracę jak już Maluszek będzie troszeczkę większy i jak będziesz chciała.

Ja teraz siedzę w domu, bo Mamą się opiekuję, więc też w tym sens jest ;) Chociaż to fakt, że jak się w domu jest, to ciężej np. z tego domu się ruszyć..

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag no jak masz coś konkretnego do roboty to inna sprawa :) Tak samo jak to jest właśnie odskocznia od pracy. Gorzej jak już się nudzi to siedzenie echh :P A jak długo będziesz mieć jeszcze to "wolne"? :)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre a co za dieta? Pudelkowa? Czy po prostu zalecenia itd?

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co do 25go włącznie, bo wtedy Mamie szwy zdejmują, ale nie śpieszy mi się do pracy, po tych ostatnich akcjach.. więc będę do oporu czyli raczej te 12/13 dni robocze od wczoraj. A od dziś i tak się będę uczyć, bo w przyszły wtorek mam konkurs :D Także ten tego, może śmignę jeszcze z tej pracy ;)

Nefre_ms wiem co piszesz.. bo jak miałam we wrześniu 2 tygodnie urlopu i w końcu nigdzie nie pojechaliśmy i miałam ten urlop tylko ja, to niby wszystko fajnie, ale tak średnio to przeżyłam i generalnie wtedy też dużo myślałam, że zajść nie mogę i co by tu jeszcze zbadać, do jakiego lekarza iść. także zaczęło się to takie "wymyślanie" jak ja to mówię.. co prawda ogarnęłam wtedy diabetologa, krzywe zrobiłam, ginekologa, także czas wykorzystałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 11:16

Frida91 lubi tę wiadomość

• Lavende86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbel - powodzenia!

Frida - idziesz na drugie prenatalne? Ja myślałam, że połówkowe stykną, a moja dr kazała zapisać się na drugie prenatalne. Okazało się, że w ramach tamtego skierowania mam to za darmo. O mało bym to przespała.

Dziś chyba pierwszy raz od wieków się w miarę wyspałam. Cud.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Startuję do kolejnego konkursu do budżetówki :D Skoro mogłam przejść z budżetówki do koropo, to i mogę znowu skoczyć w drugą stronę - bo ja elastyczna jestem.. Wiecie co.. gdyby mi się udało zmienić pracę, to będzie moja (nie licząc stażu) 4 praca.. czasem się boje, że ja tak lubię zmiany i nie lubię stagnacji, że ciągle będę zmieniać .. ale co tam! rynek pracownika jest!

Poza tym się zastanawiam, czy faktycznie nie kwestia stresu w pracy i takiego ogólnego "młynka" przez cały czas jednak nie wpływa na brak owulacji u mnie.. Tylko pytanie, czy wtedy z lekami też bym owulacji nie powinna mieć czy to nie ma wtedy znaczenia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry ja tak samo zmieniłam podejście do mojej pracy, na początku byłam takim właśnie korpo trybikiem, ale szybko doszłam do wniosku, że po "ch**" Koleżanki w pracy - w korporacji - nie istnieją.. wiedzą tylko jak wykorzystać, a jak Ty coś chcesz, to zapomnij.. więc generalnie chodzę tam trochę jak za karę, ale zdobywam doświadczenie zawodowe, a to kiedyś na pewno zaprocentuje, już nie mówiąc, o tym, że zrobiłam się po prostu twarda, co mi bardzo pomaga w życiu i nie da się mnie już tak "zbyć" jak kiedyś, bo wiem jak to działa wszystko, także nauczyłam się jak "przetrwać w dżungli i nie dać się zabić" :D jasne, że są sytuacje, jak chociażby z tym "skarżeniem na mnie", brakiem też jakiegokolwiek zrozumienia, że mam teraz ciężką sytuacje rodziną tylko dowalaniem, bo teraz "nie jestem użyteczna", więc trzeba mnie zgnoić.. ale generalnie mam ich gdzieś i wiem, że wcześniej czy później stamtąd pójdę i tyle. .taki etap w życiu..

Moja Mama jest już w domu od poniedziałku, także teraz (od wtorku) ja już na spokojnie biegam tylko pomiędzy górą a dołem domu :D także liczę na jakiś kolejny kilogramik w dół :D Odpoczywam psychicznie od pracy, staram się ten czas wykorzystać na z jednej strony takie wyciszenie się, bo nawet jak mam robotę w domu przy Mamie i ogólnie w domu, to mnie to jakoś relaksuje- paradoksalnie :) Adry wiadomo, jak masz dziecko i kredyt to tak łatwo nie rzucisz wszystkiego, ale ja chcę próbować i walczyć o lepsze życie dla siebie, a jak mi się będzie lepiej żyło to i na rodzinę moją się to przełoży czytaj Męża, kiedyś dziecko :)

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś jakiś życiowy spokój i optymizm, także dziś mogę motywacyjno-pozytywne kopniaki rozdawać :D

Adry lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważaj Nefre_ms bo ludzie w dzisiejszych czasach są podli.. Cieszę się, że jestem twarda baba, bo się powkurzałam na tych ludzi ode mnie z pracy a teraz to mam gdzieś i jeszcze mnie to bardziej motywuje do zmiany pracy :D Także ostatecznie gdyby mi się udało znaleźć niedługo nową prace, to jeszcze w duchu im podziękuję, że były dla mnie takie bezduszne ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrix wielkie gratulacje <3 Malutka już z tobą :-) Jak cudownie. Byłaś naprawdę dzielna

Wróbel, Evell ściskam kciuki z całych sił & &

Nefre nie doczytałam wszystkiego, ale widzę że dochodzisz do siebie. Cieszę się ogromnie.

Nefre_ ms, Ag1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IslaMelissa a jak Ty się czujesz?

Adry ja dziś mam czas :D u Mamy Koleżanka, więc luzik dziś ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    IslaMelissa a jak Ty się czujesz?

Adry ja dziś mam czas :D u Mamy Koleżanka, więc luzik dziś ;)
    Ojjj, niezbyt dobrze... Mdłości na okrągło. Na myśl o jedzeniu mi niedobrze, jak nie jem to jest jeszcze gorzej. Nie śpię w nocy. Wyjście do sklepu po bułki to jak przebiegnięcie maratonu. Na dodatek od tygodnia męczy mnie jakieś (sorry za szczegóły) rozwolnienie. Właściwie to siedzę w domu. Boję się iść na spacer, bo w każdej chwili może mi się zrobić słabo. W domu po tej przeprowadzce bałagan jak nie wiem, a ja nie mam siły dosłownie na nic. Cieszę się niesamowicie że w końcu się nam udało, ale samopoczucie wpędza mnie powoli w depresję.

Ag niestety nie doczytałam, ale mogę spytać co z twoją mamą? Wiem że musisz się nią opiekować. Duuużo zdrówka jej życzę

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IssaMelissa to życzę Ci żeby objawy mniej Ci dokuczały i żebyś się mogła tylko cieszyć z ciąży :)

dziękuję za życzenia :) Moja Mama tydzień temu w poniedziałek złamała nogę i to bardzo poważnie, tydzień leżała w szpitalu, miała operację, a teraz jesteśmy w domu i Jej pomagam funkcjonować, ale odpukać jest bardzo dzielna i stara się być samodzielna, ale i tak z Nią zostanę aż do ściągnięcia szwów a potem mnie zmieni Bratowa, a po tym miesiącu już myślę może jakoś to będzie.

IssaMelissa lubi tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Wróbel - powodzenia!

Frida - idziesz na drugie prenatalne? Ja myślałam, że połówkowe stykną, a moja dr kazała zapisać się na drugie prenatalne. Okazało się, że w ramach tamtego skierowania mam to za darmo. O mało bym to przespała.

Dziś chyba pierwszy raz od wieków się w miarę wyspałam. Cud.
    A jakie to są drugie prenatalne? Myślałam że usg połówkowe to właśnie to drugie prenatalne... Czym one się różnią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 13:29

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre i dobrze Ci napisali, właśnie tak się powinno do tych spraw podchodzić, jako do zmian stylu żywienia a nie diety.

Ja bym się do pracy w korpo raczej nie nadawała, chociaż pewnie ma to swoje plusy. Aga a w budżetowce zarobki będą lepsze? Wydawało mi się zawsze że tak to ciężko się czegoś dorobić.

Issa współczuję Ci bardzo tego samopoczucia, może drugi trymestr będzie dla Ciebie laskawszy. A z tym złym nastrojem to nie pozwól się temu rozwinąć bo jak już teraz będziesz podlamana to końcówka będzie ciężka do przetrwania. Musisz zbierać siły żeby później móc się uzalac :)

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo prolaktynę można badać w dowolnym dniu cyklu, tylko ważne, żeby po przespanej nocy, na czczo i nie seksić się dzień przed :P

Nefre_ ms, Zozo lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ