X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
Odpowiedz

Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag to dobrze że mama jest samodzielna, to bardzo dobrze. Im wcześniej będzie próbowała sobie sama radzić, tym lepiej. Później jak zostanie sama na dłuższą chwilę, nie będzie to dla niej większy problem.

Co do tego samopoczucia to może nie czułabym się tak zdołowana gdyby nie ta przeprowadzka. W domu jest okropny bałagan, a ja prawie nic z nim nie robię, bo zwyczajnie nie mam na to siły. Próbuję cokolwiek zdziałać, ale w tym tempie to się do końca roku nie rozpakuję. Dziewczyny jak nie musicie, to się nie przeprowadzajcie. Dżizas co mi się w tamtym mieszkaniu nie podobało?!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha korporacja korporacji nie równa.. u nas akurat żerują na tym żeby jak najniższe stawki zwykłym pracownikom dawać a i zero premii itd.. także ile sobie na początku wynegocjujesz to Twoje.. tego też nie wiedziałam, bo mnie w błąd wprowadzili.. więc jak zsumujesz to wszystko i fakt, że u nas to jest obóz pracy i najlepiej jakbyś pracował z klapkami na oczach i w ogóle tylko praca, praca, praca, zero życia prywatnego itd. jak robocik, to byłoby dobrze.. a tak jak ja to wiesz.. nie pasuje .. Co do zarobków to dla mnie są śmieszne do wymagań i tego, że ciągle trzeba pracować za 2 albo 3 osoby.. Wynagrodzenia w budżetówce są różne, ja zaczynałam od niskiego, ale np. w drugiej pracy już miałam dobre wynagrodzenie na ten czas i jak do tego dodać 13-tkę, premię 4 razy w roku itd. to się robiła suma już, moim zdaniem ok. Wiadomo, że to nie są pieniądze na tych stanowiskach zwykłych rzędu 5 tys. na rękę raczej, ale ja teraz też tyle nie zarabiam a muszę się naharować jak wół a jeszcze tyle stresu i nerwów mnie to kosztuje.. także jak mam porównanie to na tym etapie życia gdzie chcę zostać Mamą to mi by znowu odpowiadała stabilna posada w budżetówce ze stałymi godzinami pracy. Myślę, że gdyby w mojej korporacji ludziom dawali zarobić porządnie to też byłoby inaczej, a tak w urzędzie dostanę taką samą podstawę plus dojdą mi do tego dodatki i wysługa lat 5 %, która z każdym rokiem rośnie, także póki co byłaby to praca marzeń, wiadomo,że mogę trafić na kiepskich współpracowników, ale nie ma co się negatywnie nastawiać. A co najważniejsze, już po roku umowa na czas nieokreślony, więc dla mnie bomba :)

Nefre_ ms, Adry lubią tę wiadomość

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre wyszywanie idzie tak jak na zdjęciu. Sporo zostało,codziennie dziobię. :)

4461eaff13e1bd6bmed.jpg

IssaMelissa, Frida91, Ag1988, Nefre_ ms, Adry, Evell lubią tę wiadomość

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Issa

U mnie lepiej. =)
    Odczuwam jeszcze klucie w jelitach. Boję się że coś tam jest nie halo... Ale zobaczymy co lekarz powie.
    Nefre, ty miałaś sporą ingerencję. Nie minęło jeszcze zbyt wiele czasu, więc możesz odczuwać kłucie i pewien dyskomfort. Z czasem to wszystko powinno minąć. Ja po głupiej laparo, gdzie mi praktycznie nic nie robili jeszcze tydzień czułam wszystko wewnątrz. Głowa do góry, będzie dobrze.

• Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo staże często są do dupy. Mnie kiedyś do obsługi hotelu wysłali po studiach technicznych. Akurat jestem mgr inż. ochrony środowiska i w hotelu nie miałam zamiaru pracować. Facet nawet od razu dał mi pieczątkę z odmową stażu. Może powiedz na miejscu że nie tego szukasz w końcu nie zmuszą Cię.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre, mąż pracuje od poniedziałku ;) Chyba spoko chociaż późno będzie wracał - 18 lub 19. No ale na razie nie wybrzydzamy. Mam nadzieję, że jakoś się w końcu zaaklimatyzujemy...

Arienkas83, Ag1988, Nefre_ ms, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    A jakie to są drugie prenatalne? Myślałam że usg połówkowe to właśnie to drugie prenatalne... Czym one się różnią?
    Są 3 badania prenatalne. Poczytaj sobie w necie. Prenatalne jest dokładniejsze i w moim przypadku robione gdzie indziej bo moja u siebie tego nie robi tylko w takim centrum badań prenatalnych.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavende86 wrote:
    Są 3 badania prenatalne. Poczytaj sobie w necie. Prenatalne jest dokładniejsze i w moim przypadku robione gdzie indziej bo moja u siebie tego nie robi tylko w takim centrum badań prenatalnych.
    No właśnie czytałam i jedno tj. to pierwsze ok.12-13 tygodnia, potem w połowie ciąży czyli teraz i potem w 3 trymestrze jest trzecie. Wtedy lekarz robi te wszystkie pomiary, wyklucza różne wady itd. Mój robi takie rzeczy bo się zajmuje diagnostyką prenatalną :) U tego samego robiłam też pierwsze prenatalne.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozo chodzi o to żeby w firmie gdzie masz staż dali odmowę że nie widzą Cię na tym stanowisku. Wtedy Cię z urzędu nie wywalą,co innego jak sama rezygnujesz.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Multiwitamina Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2019, 13:26

♡♡♡ Kornel ♡♡♡ 1.04.2019
    ♡♡♡Klaudia♡♡♡17.01.2021
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre_ ms wrote:
    Multi

Co nie tak?

13 bardzo ladny dzien. Wrobelek dzisiaj rodzi :)

Frida

ale on pracuje w biurze czy w terenie? no bankowcy tak wracaja niestety pozno;/ znam to.
    W biurze. Ale kawałek ma do dojechania w tą i z powrotem. Trochę ciężko będzie jak już dziecko się pojawi a on będzie wracał wieczorami, no ale jakoś może damy radę.
    Najgorzej mnie dobija taka samotność, bo wiesz jak to jest. Mam tu ze 2-3 znajome osoby, ale tez nie będę tak truć dupy jak ktoś sam z siebie w ogóle się nie odzywa, każdy ma swoje życie. A ja siedzę w domu to nawet nie bardzo mam jak kogoś poznać. Głupio też nagle odświeżać jakieś kontakty z gimnazjum i się odzywać tak z dupy.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre taki dietetyk to super sprawa, gdybym musiała albo miała za dużo kasy to też bym poszła, żeby mi ułożyła pyszny jadłospis :) w ogóle jak kiedyś będzie mi się nudzić to chciałabym iść na jakiś kurs albo studium. Żeby pogłębić wiedzę, strasznie lubię takie tematy.

Aga to Ty masz takie typowe korpo które tylko wysysa i nic w zamian nie daje. Mam nadzieję że znajdziesz coś ciekawszego :) zwłaszcza jak kasa ma być podobna a praca lżejsza.

f1d9680377.png
  • Lavende86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida - no to jak to to samo to możliwe, że tak jest. Moja robi te badania, ale w tym centrum. No i cena jest inna. Na szczęście mam za darmo.

Ja już dziś nie do życia. Siedzę z małą u mamy bo raźniej. Mąż w pracy. Mi się spać chce, a mała zmęczona już kota do głowy dostaje. Co za dzień.

zAz2p1.png
    3aKqp2.png
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeżeli na usg po owulacji było jedno ciałko żółte to oznacza ze na pewno nie będzie bliźniąt dwujajowych?

Wysłany: 13 marca 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida no trochę przekichane z tym siedzeniem w domu, niby zawsze znajdzie się coś do zrobienia i załatwienia ale też nie w nieskończoność. Z ludźmi to ja nie pomogę, jestem aspoleczna i nie potrafię nawiązywać znajomości :/musiałabyś sobie jakieś czasochłonne zajęcie znaleźć, może jakiś hand made i jeszcze udałoby Ci się coś sprzedać? Ja sobie ten obraz kupiłam co po numerkach się maluję i tak mnie to wciągnęła że w sumie miesiąc miałam z głowy, nawet nie wiem kiedy przeleciał.

Nefre też każdy organizm jest inny. Koordynatorka mówi 2 tygodnie, niektórych już po tygodni nie boli a innych kilka dni dłużej. Tylko faktycznie warto zaobserwować czy bol się zwiększa, jest stały czy się zmniejsza. Cały czas Cie to kłuję?

Frida91 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha handmade jest super i pewnie też do tego wrócę, jak wpadnie kasa. No ale braku kontaktów z ludźmi nie zastąpi ;)
    Nie wiem, może pójdę na jakąś gimnastykę dla ciężarówek od przyszłego miesiąca i tam kogoś poznam, albo chociaż pogadam od czasu do czasu. Bo w końcu zdziczeję hehe :P

malutka_mycha, Adry lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nefre to nie problem bo leżę całymi dniami to sobie dłubię przy okazji. :)
    W ogóle kiedy będziesz coś wiedzieć o wynikach operacji co tam ponaprawiali itd czy już wiesz?

Evell jest już po laparo, pewnie napisze tu niebawem.

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png

Wysłany: 13 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry jak mozesz🤯😲jesteś kobietą bez serca!

Frida ta gimnastyka to super sprawa, może jakieś warsztaty macie u siebie, bezpieczny maluch albo mama wie. Tam byś może kogoś poznała z ciężarówek i na kawę umówiła.

Frida91, Adry lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adry jak mogłaś odmówić spełnienia podstawowego małżeńskiego obowiązku?! :P

Mycha no właśnie są tu takie darmowe szkoły rodzenia, które oferują też różne inne zajęcia, gimnastykę, warsztaty itp. W większości darmowe ;) Wybiera się też położną środowiskową. Dlatego poczekam do ukończenia 21 tygodnia i właśnie zamierzam się zapisać. Zawsze to jakieś wyjście do ludzi, nawet jeśli nie będzie z tego żadnych przyjaźni ;)

Adry, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • Iseko Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mam piosenkę dla naszych Mamusiek😁

https://youtu.be/a1kGi-X2_C8

Frida91, Adry lubią tę wiadomość

34 lata | starania od stycznia 2017

IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    6dpt - beta 15 mlU
    8dpt - beta 32 mlU
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU
    17dpt - beta 2064 mlU
    20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
    6tc💔
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ