Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
Za to ja oddałam dziecko do teściowej i ide do sklepu. Może uda się coś ugotować... Później mam lekarza. Dlatego w sumie musieli małą zabrać bo nie miałam z kim jej zostawić. 2 dni z rzędu podglądanie młodego. Tak jakoś wyszło, że wczoraj prenatalne, a dziś zwykła wizyta.
-
Dziś wstawałam z podłogi to chwycił mnie taki ostry ból z lewej strony pod brzuchem, że aż mnie zgięło w pół. Przez 10 minut nie mogłam się wyprostować. Już miałam myśli o szpitalu, ale na szczęście opanowałam nerwy i w końcu przeszło. Nie wiem czy to to więzadło obłe czy jaki ch..j. Straszne to było. Jakby skurcz mięśnia i nie chciało cholerstwo puścić. Tak to jest jak sie siedzi z dzieckiem na podłodze w dziwnych pozycjach, a potem trzeba wstać. Esz...
-
Ja dziś wypoczywam. Była mama na 3 dni u nas i było nawet miło. Pogadałam z nia o tym wtracaniu i powiem wam ze chyba dobrze dobralam słowa i argumenty bo serio cos dotarło i już do końca pobytu było ok. Za to jestem zmęczona bo codziennie sporo chodziłyśmy, średnio ponad 10km dziennie i do tego siedzenie do późna, że od razu odpuściła moja bezsenność
Dziś mam posprzątane w domu więc tylko obiad zrobię a tak to się wyleguję. Dostałam trochę ciuszków i poduchę ciążową i do karmienia-super wygodna.
I zaczynam dziś 6 miesiąc 😊Nefre_ ms, Zozo, Adry, Beatrix_ lubią tę wiadomość
Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
A ja byłam na wizycie. Pytałam o kłucie w pochwie/szyjce, które ostatnio od czasu do czasu czuję. Zrobiła usg przezpochwowe szyjki i niby jest wszystko ok, ale przy okazji okazało się, że moja blizna po cc jest cienka (???) i trzeba mieć ją na oku. Co za tym idzie ona twierdzi, że nie mogę absolutnie rodzić naturalnie i najlepiej by było zrobić cc jeszcze przed terminem, np. w 39tc jeśli dotrwam. Trochę mnie to zszokowało i zestresowało. Mam przez to brać nadal duphaston 2x1 i magnez 3x2. Teraz będę się bała, że coś się z tą blizną stanie
choć niby ona twierdzi, że w samej ciąży nic nie powinno się dziać. Ech. Oby dotrwać do jakiegoś bezpiecznego terminu to będę spokojniejsza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 18:00
-
Oj Lavende, nie bardzo wiem co to znaczy ze cienka i jakie jest ryzyko... Ale dobrze, ze lekarz ma Cię na oku. Najwyżej rzeczywiście zrobią Ci cesarkę. W sumie i tak wolałaś prawda? A poza tym chyba z żadnym większym ryzykiem się to nie wiąże?Córeczka 08.2019 ❤️
Synek 10.2022 💙 -
Multi to normalne. To oksytocyna. Dzięki temu szybciej wrócisz do normy.
Lavande najważniejsze że jesteś pod kontrolą.
Zozo współczuję, oby małej szybko się poprawiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 17:05
Zozo, Krystyna123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTyle piszecie i aż cieżko sie odnieść...
Zozo zdrówka dla Małej.
A jak tam nasz Promyk89 i Evell? Dawno sie Dziewczyny nie odzywały ..
Nie wyrzucają mnie z pracy, ufff! Tylko teraz kwestia tego czy dostanę umowę na 9 miesięcy czy na nieokreślony ... tak czy siak praca bedzie,to zawsze cosKrystyna123, Frida91, Nefre_ ms lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy przy 1% prawidlowych plemnikow w badaniu mSome jest w ogóle sens próbować cykli stymulowanych?
U mnie po monitoringu z owulacja jest w porzadku, osobiście nie widzę w tym żadnego sensu, tylko zbędne wydawanie pieniędzy, ale Pani dr w klinice chciałaby spróbować, jak myślicie?
👧29: PCOS, KIR Bx, problem z cytokinami, ANA 2 1:160, NK 14%.
👦40: mSome 0%.
Starania od 2017.
IVF 10.2019: 21 pobranych, 6 zaplodnionych, tylko 1❄.
Przygotowania do FET od 11.2019
Immunosupresja 02.2020, 06.2020.
1FET 12.08.2020. (5dniowa blastka)
5dpt bHCG 21.6
7dpt bHCG 71.71
9dpt bHCG 203.38
12dpt bHCG 784.93
15dpt bHCG 2720.33
19dpt bHCG 9031.00
35dpt ❤
14w6d córeczka 🙎😊
38w3d Iga 👶👨👩👧💕
-
Nie wiem. Chyba niczym to nie grozi narazie skoro lekarka nie wysłała mnie do szpitala i nie mówiła nic, że mam leżeć, oszczędzać się czy coś... Pytałam czy to może pęknąć w czasie ciąży to stwierdziła, że nie, ale podczas porodu i silnych skurczy może być ryzyko, a lepiej dmuchać na zimne. Mimo to, ja jestem taka durna, że teraz będę się o to trochę martwić i bać się, że coś tam mi się rozłazi...
Do kolejnej wizyty mam miesiąc więc muszę wytrzymać. Nie ma rady.
-
Lavende luuuuuuz. Ja mam też cienką blizne jeszcze przed zajściem w ciąże gin mówił. Niedawno mówił że będzie do głębszej obserwacji po 30tc dopiero więc za 2 tyg się go spytam jak tam blizna choć pewnie i tak widzi jak robi usg dopochwowe.
Kurde łóżko twardawe biodra bolą mam za ciężką dupe.
Multi pokaż jego fote.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 19:01
Lavende86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Multi czyli cyco-smoczek. 😀
Ja co 2,3h mam słychanie tętna. Trochę to stresujące przecież się rusza. Raz znaleźć nie umiała to kazała się położyć i złapała tętno jak mnie kopnął.
Jeszcze dziś drugi zastrzyk sterydów a rano posiewy ktg,druga seria sterydów i nie wiem co jeszcze.