Jak nie zwariować, gdy wszystko idzie nie tak
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAaaa! Zozo gratuluję 😃 Cudowne wieści! Bierz tego wolnego brzucholka i nie wypuszczaj przez kolejne 8 miesięcy. Ale super!
Ag bez obaw, twoje jajko ma szansę jeszcze urosnąć. 15mm to całkiem dobry wynik jak na 12dc. Teraz relaks i masaże przez kolejne parę dni i może akurat zaskoczy. Oby oby... Bo jeszcze jeden brzuszek pusty czeka na zastępstwo 😉Zozo, Ag1988 lubią tę wiadomość
-
Jak tak was czytam i sie zastanawiam czemu oni tacy wszyscy chętni na tą laparoskopie - w sumie Ag u ciebie problem jest bardziej w owulacjini nasieniu. Więc tylko aby czekać aż zaskoczy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 20:30
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
2-Transfer odwołany-krwawienie w 15dc.
3-Transfer 4BB +assisted hatching+embryoglue
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
12.10 krwawienie. Poronienie zagrażające? Leżing zawodowy
31.10 - koniec leżingu !
21.11-USG prenatalne - syn?
12.12 - nawrót plamienia. Leżing.
11.01-usg połówkowe. syn ! 350g szczęścia.
23.03- 1660g ślicznego bobasa
27.05 3300g 54 cm - Misio
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
5 - 4ty ostatni transfer blastki "3" 13.10.2023
Bhcg 472 -
nick nieaktualnyPromyk89 wrote:Jak tak was czytam i sie zastanawiam czemu oni tacy wszyscy chętni na tą laparoskopie - w sumie Ag u ciebie problem jest bardziej w owulacjini nasieniu. Więc tylko aby czekać aż zaskoczy..
Krystyna123, czekamynadzidzie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tylko ze Ag miala hsg... jakoś tak wydawało mi się, że laparoskopie robi się jak te starania sie jakoś bardziej przeciągająIssaMelissa wrote:Promyk jak w tym miesiącu nie uda wam się podejść do procedury, to musicie czekać dalej w kolejce na swoją kolej czy zaczynacie w kolejnym cyklu? Jak to wygląda od strony formalnej?
Poza tym w tym miesiacu i tak ma (miała) być sama stymulacja- transfer w następnym cyklu bo mam duże ryzyko hiperstymulacji. (Znając moje szczęście będę miała bankowo ;/)
Nefre- to jest serio mega wkurzającepotem wakacje i znowu będzie coś...
Serio- jakoś mi cholernie przykro, ze tak to wszystko wychodzi. Nawet okresu dostać nie mogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 21:31
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
Ag1988 wrote:Czekamy a właśnie, mój Lekarz stwierdził, że mi tam zajrzy do środka, jak ze 2 cykle z lametta nie wyjdą, więc nie jest za wcześnie. Swoją drogą to byłoby z głowy.Prawie 5 lat starań...
33 lata, endometrioza II st., IO, niepłodność idiopatyczna, amh 3
26cs ---> IUI nieudane
1) IMSI (długi protokół) Angelius
6 kom --> 5 zarodków --> 8b (ET) --> beta 1, brak ❄️
2) ICSI (długi protokół) Novum
11 kom --> 8 zarodków --> 7c, 7b (FET) -->
7dpt beta <2, 9dpt beta 2, 10dpt beta 3,16, brak ❄️
3) IMSI (krótki protokół z Elonvą) Angelius
9 kom --> 8 zarodków --> 1BB, znowu brak ❄️ 😞 FET --> 7dpt beta <0.5
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
14dpt beta 850 ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱 -
Promyk89 wrote:Jak tak was czytam i sie zastanawiam czemu oni tacy wszyscy chętni na tą laparoskopie - w sumie Ag u ciebie problem jest bardziej w owulacjini nasieniu. Więc tylko aby czekać aż zaskoczy..
ale np. ja przed ivf zrobiłabym laparoskopie, nawet gdyby teoretycznie nie było wskazań. Moim zdaniem to jest mega ryzykowne robić ivf bez laparo. Wiele rzeczy wychodzi w laparoskopii, o którym nie mamy pojęcia. Można oszczędzić sobie sporo rozczarowań, no i pieniędzy. To oczywiście tylko moje zdanie, na szczęście ja o laparoskopię nie muszę się dopominać. Zresztą i tak niezbyt byłam chętna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:16
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
4) 5) 6) ministymulacje Eurofertil Czechy 🥰 cud --> ❄️❄️❄️❄️ 4AA, 4AB, 2AA, 2BB 🥰
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie" JP II
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Nefre_ ms wrote:
Promyk
Wiem, mi uciekły może 3 tygodnie wtedy. Chociaż suma sumarum dobrze wyszło, bo inaczej pewnie trafiłabym z marszu pod nóż do powiatowego szpitala. Czasami coś sie dzieje po cos tylko widać tego sens dużo później
Z drugiej strony możesz sobie powtarzać że tyle już czekasz to jeden cykl nic nie zmieni.. Słabe pocieszenie wiem, gdy się chce już, ale co innego sobie można powtarzać..
Dla kogoś 3 tygodnie to nic, a dla nas, które się starają to ciągłe odwlekanie.
jeden cykl nic nie zmieni, fakt, ale jest mi choelrnie przykro.
Nie wiem - ja z moim brzuchem nie byłabym chetna na laparoskopie.W sumie u mnie problem jest ewidentny - brak owulacji. Więc nie wiem czego szukać dalej..
Starania od 2017r.
1 IVF maj/czerwiec 2019
4 zarodki 4AA 4BB 4BB 3.
1-Transfer 4AA
Test 06.07 - Bhcg<1.
Test 21.09 -Bhcg 486
Test 23.09 - Bhcg 1076
USG 04.10 -
31.10 - koniec leżingu !
4 -transfer " 4AB "13.01
Bhcg <0.1
Bhcg 472 -
nick nieaktualnyAdry spokojnie, może padł na twarz ze zmęczenia i jak się obudzi to zadzwoni. Szkoda,że tak często wyjeżdża i sama zostajesz z Małą... ale ta opcja zmniejszenia etatu to jest strzał w 10tkę (kojarzę, że wczoraj pisałaś o tym). Głowa do góry!
Co do laparoskopii to ja jestem chętna tak samo jak byłam chętna na hsg, poza tym jestem z tych osób, co to cisną temat, a Lekarz też w sumie widzę, że nie chce przeciągać tych stymulacji tylko też przeplata to badaniami. Zresztą dziś to nawet stwierdził, coś w stylu, że ciąża to "nasz wspólny cel", także chyba ma ambicje żebyśmy w końcu zaciążyliZobaczymy.. tylko teraz to nie wiem czy ta lametta czy zioła, czy wszystko naraz coś mi tam zadziałało..
Zozo - ekstratak się cieszę, że ta beta u Ciebie tak wyskoczyła pięknie
Promyk, Czekamy.. przed hsg już też tylko chciałam dostać okresu.. więc rozumiem trochę Wasz ból, ale uda się wszystko ogarnąć, niestety nie przyspieszymy nic, chociaż gdyby się dało, to ja byłabym pierwsza w tym przyśpieszaniu..
Padam na twarz.. ostatnio każdy dzień intensywny, ale z plusów dzisiejszego dnia, to w końcu wybrałam parownice do domu i rolety do okien (po prawie 2 latach stwierdziłam, że dość tego podglądania!) -
Multiwitamina wrote:Dziendobry. Odkryłam nową opcję małego ssaka . Najpierw do cycy potem pampersy i znowu cyc. Robiłam odwrotnie i miałam ostry wisk.
Nic z tego nie rozumiem Multi.
Ale mi się dobrze spało nie ma jak w domu.Lavende86 lubi tę wiadomość
-
Zozo tylko czy później oni Cie przyjmą z powrotem?
Z tego co wiem to musisz mieć przepracowane 30 albo 31 dni i możesz iść na zwlnienie. Ale zależy jaka umowę dostaniesz. Bo zwolnić Cie nie mogą ale mogą nie przedłużyć umowy jeżeli nie masz skonczonego 12tygodnia ciąży. -
nick nieaktualnyTak, musisz przepracować Zozo 30 dni a potem możesz lecieć na zwolnienie lekarskie. Tylko musieliby Ci dac umowę na 2 lata albo na czas nieokreślony żebyś sie wyrobiła z ciąża i rodzicielskim. Umowę musza Ci przedłużyć do dnia porodu jeżeli jestes co najmniej w 12 tygodniu ciąży gdy umowa sie kończy. Takze przemysl to. Wydaje mi sie, ze gdyby Ci dali stała umowę odrazu to warto, a na czasowej hmmm kwestia do przemyślenia.
Ja mam fale - albo bym robiła wszystko naraz do tego zeby zajść w ciaze, albo bym rzuciła wszystko, poki co czekam na czwartek, a potem zobaczymy. Bede chciała po 2 nieudanych cyklach z lametta cisnąć z laparo.
Testuje ktoś niedługo? Evell! Gdzie Ty jestes? -
Zozo - może faktycznie lepiej nie kombinować bo nie wiadomo co by było po porodzie. U nas jedna laska tak zrobiła. Dostała pracę i i razu rzuciła L4. Kierownik tak się wkur...., że miał za punkt honoru postawione pozbyć się jej
Po porodzie dostała kopa w tyłek. Potem chciała wrócić to nawet na jej cv nie chciał patrzeć.
Ja dziś wstałam i stwierdziłam, że wielkość mojego brzucha mnie przeraża. O co kaman??? Z córą miałam taki miesiąc przed porodemChyba, że już zapomniałam.
-
nick nieaktualnyZozo to moze skup sie na rodzinie, a jak Maluszek bedzie większy i bedziesz chciała to wrócisz do pracy!
Słyszała któraś z Was o nakłuwaniu jajników? Podczas laparoskopii moj Gin mówił, zeby z tym spróbować u mnie..Multiwitamina, Zozo lubią tę wiadomość
-
Zozo ja właśnie miałam ten dylemat jak się dowiedziałam o ciąży ale nie mogłam nic powiedzieć. A jednak w przedszkolu aż tyle się nie podnosi, przy chorych dorosłych to już całkiem inna bajka. Ale fajnie że taka sympatyczna, decyzyjna osoba tam pracuje
Zozo lubi tę wiadomość
-
Promyk89 wrote:już to dziś słyszałam,że wszystko się po coś dzieje
Dla kogoś 3 tygodnie to nic, a dla nas, które się starają to ciągłe odwlekanie.
jeden cykl nic nie zmieni, fakt, ale jest mi choelrnie przykro.
Nie wiem - ja z moim brzuchem nie byłabym chetna na laparoskopie.W sumie u mnie problem jest ewidentny - brak owulacji. Więc nie wiem czego szukać dalej..
No dla czekającej już tyle czasu to kazdy kolejny tydzień to katorgasama sie zastanawiam jak ja przetrwam jak znowu kilka miesiecy będę musiała czekać... ilez mozna czekac tak z drugiej strony
a u Ciebie skoro nie ma owulacji to nie mozna hormonalnie tej punkcji przesunac? Np zaczelabys trochę pozniej te hormony brac (o kilka dni) żeby pominąć te dni wolne. Czy nie ma takiej możliwości?
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Zozo wrote:Adry szuka tak dodatkowo gdyby mała była chora itp
Wiecie jakie jajca. Oddzialowa spotkała moja mamę rabo bo schodizla z dyzuru i mówi do mojej mamy Pani ***, Pani córka przychodzi do nas do pracya moja mama nakreslila jej temat a oddzialowa myśli i mówi niech Pani córka nikomu nic nie mówi ja sprawdzę ile musi przepracowac żeby poszła na zwolnienie
. Ha ale było by zajebjscie
Prawie 5 lat starań...
26cs ---> IUI nieudane
FET 4AA--> 6dpt beta 22
8dpt beta 78
10dpt beta 152 ❤️❤️❤️
Córeczka 🥰🥰🥰
5.10.2022 ❤️
Moje marzenie się spełnilo 😍👶🤱