Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼♂️
-
WIADOMOŚĆ
-
siesiepy wrote:Ja jak się nie pilnuje to ostatnio tyje nawet powyżej 74kg przy moim 167cm, a nie jem jakoś dużo o dziwo i jednak na wsi mam trochę więcej ruchu niż w mieszkaniu. No ale najwidoczniej taki typ urody mój - może nie endomorfik, ale mezomorfik na pewno, bo pilnowanie diety i regularne ćwiczenia przynoszą szybkie efekty.
I cóż, wkurza mnie, że są kobiety które ważą więcej ode mnie przy moim wzroście a ich twarz nie wygląda jak księżyc w pełni, potrafią nie mieć drugiej brody a ramiona i dupa z udami są takie jak moje lub mniejsze. Ot, taka sprawiedliwość, u mnie każdy kg widać jak na dłoni i wyglądam jak pączek w maśle. Jestem konkretnie ubita z postury i zawsze taka byłam nawet jak w czasach licealnych ważyłam 58kg. Zawsze miałam kawał łapy, kawał uda i okrągłą twarz. Przyzwyczaiłam się do tego, ale nie ukrywam, że zawsze będzie mnie to gdzieś z tyłu głowy dręczyć.
W sumie dobrze się czułam przy wadze 64kg i nie wymagało to ode mnie stawania przesadnie na głowie i życiu o sałacie i wodze, bez cheat meali. 🤔
No to właśnie ja 🫣
Przy 163 cm wzrostu i ważąc 72 kg nosiłam rozmiar S/M a na twarzy wyglądałam na wychudzoną. Ogólnie moja waga jest zawsze zaskoczeniem dla wszystkich bo no "nie widac po mnie".siesiepy lubi tę wiadomość
-
Powiedzcie mi czy 12dpo może być nadal za wcześnie?
Temp dziś znów w górę, szyjka giga wysoko, śluz przypomina budyń, a ja już mam załamkę, że nic z tego w tym cyklu🤔😔
Chłop ciągle wierzy, że nic jeszcze nie jest przesądzone😔👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Czytoto wrote:Pojutrze prenatalne, kiedy to zleciało😅 jak się czujesz? ☺️
U kogoś to leci xd. Dziękuje, że pytasz ❤️. Biorę tabletki na wymioty, także mogę "normalnie" funkcjonować...i jest ok. Mam nadzieję, że II trymestr będzie lepszy😉.oloska, Czytoto, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Powiedzcie mi czy 12dpo może być nadal za wcześnie?
Temp dziś znów w górę, szyjka giga wysoko, śluz przypomina budyń, a ja już mam załamkę, że nic z tego w tym cyklu🤔😔
Chłop ciągle wierzy, że nic jeszcze nie jest przesądzone😔
Może być nie bez powodu zaleca się test w dniu spodziewanej miesiączki. Czasem jednego dnia jest biel vizzira a następnego kreseczka.
Nawet licząc, owulacja owulacją ale nie wiemy kiedy doszło do zapłodnienia, potem implantacji. Po implantacji też nie od razu HCG się wydziela a zanim jest wykrywany przez test to też mija.
Jest też opcja aby owulacja była ciut później niż sądzisz, jeśli nie była monitorowana.
Naprawdę, może tak być.
Ja jeśli miałam mieć pozytywny test, to już 10 dpo był. Zawsze. Ale np moja siostra dopiero 13-15 dpo miała bladziutkie kreseczki.
I na koniec polecę klasykiem.
Dopóki @ nie ma, jest nadziejaBialeekk, justme, M94, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Powiedzcie mi czy 12dpo może być nadal za wcześnie?
Chłop ciągle wierzy, że nic jeszcze nie jest przesądzone😔
Tak tak tak i jeszcze raz tak! Hcg wydziela się po zagnieżdżeniu zarodka a zagnieżdżenie może mieć miejsce od 6 do nawet 12dpo. Przy tej najbardziej skrajnej opcji test wychodzi pozytywny później, ja tak miałam w obu ciążach i wiele razy tu o tym piszemy. A testowałas dotąd/dziś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 10:02
Sara30, M94, Bialeekk, siesiepy lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🍀
Bialekk może być za wcześnie, 12 dpo to jeszcze mogło nie dojść do wytwarzania bety po zagnieżdżeniu
Co do wagi to ja swoje schudłam (30kg, było co zrzucać 🙈) i jestem w wadze idealnej, za to mój wazy 97 kg przy 187 cm wzrostu, wiec tez kilka kilo przydałoby się zrzucić. Choć uważam, że tak naprawdę jakby człowiek chciał znaleźć powód niezachodzenia w ciążę, to spokojnie znajdę tysiąc różnych powodów: od złej suplementacji, przez za wysoką/ za niską wagę, braku ruchu, za dużo ruchu, zła dieta, za dużo kalorii, za mało kalorii, stres, brak snu Itp itd.Sara30, oloska, justme, czarneniebo, Bialeekk, SandraH.97, siesiepy, Ancalime, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Smerfetka_1988 wrote:Cześć dziewczyny, ja niestety nie zdążyłam nawet zatestowac A wredna 🐒 mnie wczoraj zaskoczyła. Zaczynamy nowy cykl 😔 Mocno wam kibicuje codziennie czytam i trzymam za resztę kciuki .
Smerfetka_1988 lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dzień dobry w niedzielę. Nadrobiłam Was, uff... Ale nie jestem w stanie odpowiedzieć Każdej z Was, ale macie ode mnie bonus... 😉 Każdą z Was rozgrzeszam za wczorajsze cheat meal. 🤣 Ja byłam na imprezie 💃 (a co! 😅) i pozwoliłam sobie na trzy drineczki.
oloska, ChocoMonster, Emka06, justme, Niaha, Claire, siesiepy, Beezi, agentka93, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Dzień dobry w niedzielę. Nadrobiłam Was, uff... Ale nie jestem w stanie odpowiedzieć Każdej z Was, ale macie ode mnie bonus... 😉 Każdą z Was rozgrzeszam za wczorajsze cheat meal. 🤣 Ja byłam na imprezie 💃 (a co! 😅) i pozwoliłam sobie na trzy drineczki.
Dziś za to musi wlecieć spacerek za te wczorajsze kalorie 🙈😇oloska, Zosis, siesiepy lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
ChocoMonster wrote:Hej dziewczyny 🍀
Bialekk może być za wcześnie, 12 dpo to jeszcze mogło nie dojść do wytwarzania bety po zagnieżdżeniu
Co do wagi to ja swoje schudłam (30kg, było co zrzucać 🙈) i jestem w wadze idealnej, za to mój wazy 97 kg przy 187 cm wzrostu, wiec tez kilka kilo przydałoby się zrzucić. Choć uważam, że tak naprawdę jakby człowiek chciał znaleźć powód niezachodzenia w ciążę, to spokojnie znajdę tysiąc różnych powodów: od złej suplementacji, przez za wysoką/ za niską wagę, braku ruchu, za dużo ruchu, zła dieta, za dużo kalorii, za mało kalorii, stres, brak snu Itp itd.
Ja najlepiej schudłam w ostatniej ciąży. W dniu porodu ważyłam mniej niż zachodząc w ciążę 🫣🫣🫣
Ale tak jak mówisz, każdy do siebie dopasuje 10 powodów dla których nie może zajść.siesiepy lubi tę wiadomość
-
ChocoMonster wrote:O dziękuje, od razu czuje się lepiej 😂
Dziś za to musi wlecieć spacerek za te wczorajsze kalorie 🙈😇
Nie ma za co. 🤣 U mnie pogoda na spacer dzisiaj idealna, także miłego spacerowania. -
ELka wrote:Mi przestawia, jak zaznaczam np zmianę śluzu.
Tak tak, ale wiesz wpisałam śluz objawy i zamknęłam apke, wracam wczoraj z baby shower i zerknam w apke kiedy mam mieć @. A tam pokazuje ze 2 dni temu minął mi termin przewidywanej miesiączki. Mówię a cóż to się tu porobiło jak od 2 lat mam równo 27dni. Bo owulke zawsze miałam Ok 14dp.
Nigdy nie minęłam terminu @ 🤣. Dobrze ze mnie uspokoilyście bo myślałam ze coś namieszałam w apce na stałe 🤣Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Rica wrote:Tak tak, ale wiesz wpisałam śluz objawy i zamknęłam apke, wracam wczoraj z baby shower i zerknam w apke kiedy mam mieć @. A tam pokazuje ze 2 dni temu minął mi termin przewidywanej miesiączki. Mówię a cóż to się tu porobiło jak od 2 lat mam równo 27dni. Bo owulke zawsze miałam Ok 14dp.
Nigdy nie minęłam terminu @ 🤣. Dobrze ze mnie uspokoilyście bo myślałam ze coś namieszałam w apce na stałe 🤣Emka06, Namisa, Rica lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
To ja przed ciążą miałam operację na kolano i siedząc jadłam...
Nigdy nie byłam szczupła... Ale przed operacją miałam 67-68kg przy 160.
Zachodzące w ciążę 72..bo tryb siedzący po operacji zrobił swoje.
Ale puchlam jak balon później, jadłam w ciąży dużo mniej niż przed i na porodówkę wchodziłam z wagą 103 kg... To był dla mnie koszmar....
Niestety mój lekarz (NFZ- może ktoś będzie na mnie zły, ale uważam że na NFZ ciąża to 💩) bo lekarz stwierdził, że nie będzie mi badał krzywej cukrowej bo uwaga - to jest niesmaczne to po co. Po każdym posiłku miałam wrażenie że puchne jak balon, i wiecznie spałam.
Nikt tego nie zbadał a ja będąc młodą mamą, nie mająca pojęcia o niczym - nie miałam żadnego ale.
I tak mój kompleks został i trwa.
A do diety mi daleko niestety....siesiepy lubi tę wiadomość
33♀️33 ♂️
27.08.2019 👫
27.08.2020 💍
27.08.2021 💒
27.08.2023 termin 🍼
_______
2014 💗 M. 👧
20.12 ⏸️😲🙈
21.12 beta 1242🩸
21.12 - perzyk 3,8mm
03.01 0,43mm🍤
31.01 wizyta
06.02 badania 🩸 Pappa
15.02 niskie ryzyka 🍀 💙?
21.02 8 cm 🍼 100g
21.03 220g 🥚🥚
12.04 411g 👕
18.04 491 g 🐻
16.05(25+2) 908 g 🐻
06.06(28+2)1662 g 🐻
20.06(30+2) 2080 g 🐻
28.06 (31+3) 2138 g 🐻
11.07 (33+3) 2760g 🐻
31.07 (36+2) 3652g 🐻
21.08 Bruno 3920/59cm 🐻 CC.
-
siesiepy wrote:Ja jak się nie pilnuje to ostatnio tyje nawet powyżej 74kg przy moim 167cm, a nie jem jakoś dużo o dziwo i jednak na wsi mam trochę więcej ruchu niż w mieszkaniu. No ale najwidoczniej taki typ urody mój - może nie endomorfik, ale mezomorfik na pewno, bo pilnowanie diety i regularne ćwiczenia przynoszą szybkie efekty.
I cóż, wkurza mnie, że są kobiety które ważą więcej ode mnie przy moim wzroście a ich twarz nie wygląda jak księżyc w pełni, potrafią nie mieć drugiej brody a ramiona i dupa z udami są takie jak moje lub mniejsze. Ot, taka sprawiedliwość, u mnie każdy kg widać jak na dłoni i wyglądam jak pączek w maśle. Jestem konkretnie ubita z postury i zawsze taka byłam nawet jak w czasach licealnych ważyłam 58kg. Zawsze miałam kawał łapy, kawał uda i okrągłą twarz. Przyzwyczaiłam się do tego, ale nie ukrywam, że zawsze będzie mnie to gdzieś z tyłu głowy dręczyć.
W sumie dobrze się czułam przy wadze 64kg i nie wymagało to ode mnie stawania przesadnie na głowie i życiu o sałacie i wodze, bez cheat meali. 🤔
Witam się w niedzielę z wami laski. Mąż dzisiaj wraca wieczorem z zajęć więc będzie ❤️ mam dużo śluzu, jest kremowy i rozciągliwy. Trochę się zdziwiłam bo test owulacyjny jest negatywny, kreska jest widoczna ale nie tak wyraźna jak ta testowa. Ovu wyznaczyło owulację za 2 dni, czy to możliwe już dzisiaj mieć śluz płodny?siesiepy lubi tę wiadomość
🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
justme wrote:Po prostu taka twoja uroda, taka budowa. Ja czy ważąc 90 kilo czy ważąc 67 mam po prostu grube nogi. Ciężko mi znaleźć kozaki, bo łydka nie mieści mi się. Mam rozbudowane nogi po tacie, dużo też chodzę trochę ćwiczę i tyle. Pogodziłam się z tym, chociaż to dalej mój kompleks. Przed ślubem chodziłam nawet na zabiegi typu rollmasaż do jednego studio ale uważam, że to ściema większe efekty przyniosło mi szczotkowanie i picie wody...
Witam się w niedzielę z wami laski. Mąż dzisiaj wraca wieczorem z zajęć więc będzie ❤️ mam dużo śluzu, jest kremowy i rozciągliwy. Trochę się zdziwiłam bo test owulacyjny jest negatywny, kreska jest widoczna ale nie tak wyraźna jak ta testowa. Ovu wyznaczyło owulację za 2 dni, czy to możliwe już dzisiaj mieć śluz płodny?
Ja jestem na 99% pewna, że tak. Śluz płodny występuje przed owulacją, w jej trakcie i zaraz po niej zmienia się w śluz niepłodny. Wiec śluz płodny przed owulacją pozwala na szybsze przemieszczanie się i w ogóle przetrwanie plemników do czasu owulacji.
A że plemniki potrafią przeżyć kilka dni to....
owocnej nocy życzę 😬 -
czarneniebo wrote:U kogoś to leci xd. Dziękuje, że pytasz ❤️. Biorę tabletki na wymioty, także mogę "normalnie" funkcjonować...i jest ok. Mam nadzieję, że II trymestr będzie lepszy😉.
No tak rzeczywiście jak byłam w ciąży to każdy dzień był dla mnie jak tydzień 🤦♀️ po prenatalnych chyba trochę będziesz mogła odetchnąć?😉 współczuje tych wymiotów, mam nadzieje ze już niedługo się skończą i wejdziesz w II trymestr w pełni energii 😘czarneniebo lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ja jestem na 99% pewna, że tak. Śluz płodny występuje przed owulacją, w jej trakcie i zaraz po niej zmienia się w śluz niepłodny. Wiec śluz płodny przed owulacją pozwala na szybsze przemieszczanie się i w ogóle przetrwanie plemników do czasu owulacji.
A że plemniki potrafią przeżyć kilka dni to....
owocnej nocy życzę 😬🤰staramy się od 08.2022 r.
⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc -
justme wrote:Haha dzięki, będziemy próbować od jutra codziennie chyba nie chce przegapić tej chwili
Najlepiej seksić co 2 dni. Przekłada się to na właściwe parametry plemników i płynu nasienia, czyli na lepszą jakość.Cotakoza, Sara30, oli23, Niaha, siesiepy, Ancalime, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵