Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️
Odpowiedz

Jesienią stosujemy pozycje różnorodne 🧘🏼‍♀️ by Staremu lulok dygnął w dni płodne 🙋🏼‍♂️

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Są dziewczyny które idą na żywioł, a są takie które lubią się organizować od początku cyklu.
    Jak ktoś nie mierzy temperatury i nic nie sprawdza to według mnie może domniemywać kiedy była owulacja i czy to zbliżenie było akurat dzień po owu...
    Dziewczyny ile nas, tyle przypadków będzie.
    Oby każdej się powiodło na swój sposób :D :)
    Również jestem tego zdania. Ja jestem controlfreakiem, muszę mieć to wszystko pod kontrolą. Wiec u mnie brak planowania=coś jest mi obojętne. Za bardzo mi zależy, by iść na żywioł.

Zazdroszczę, jeśli ktoś ma luźne podejście, bo na pewno jest znacznie zdrowsze niż moje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 12:08

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • justme Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mnie zastanawia fenomen lidlomixow / termomixow. Nigdy nie miałam do czynienia z to sprzętami :D serio tak pomagają?

Ja podobno gotuje świetnie tylko.... Nie lubię 😆

Dzisiaj na obiad mam rosół tradycyjnie a na 2 ryż z pieczarkami, marchewką i kukurydzą z udkiem.

Ale tak naprawdę gotuje bo muszę.
    Ciekawe czy taki sprzęt by to zmienił
    Pomagają, ja średnio lubię gotować, ale umiem zdaniem męża. Mówi, że gotuje lepiej niż jego mama szczególnie mielone i rosół.

Docelowo chciałam thermomix, ale cena i konieczność kupowania abonamentu to trochę przesada dla mnie. Zdecydowaliśmy się na lidlomix jakiś czas temu i urozmaicił on nasze gotowanie. Lubię w nim to, że prowadzi mnie za rękę nie muszę klikać w telefonie przepisu z którego gotuje no i traktuje go jako sprzęt 5 w jednym, tradycyjny blender schowałam w spiżarni, nie muszę kupować parowaru, żeby ugotować coś na parze. Nie brudze też tysiąca garnków, no i gotuje przepisy których sama raczej bym nie zrobiła.

Odkąd go kupiliśmy więcej piekę - kocham gluten pod każdą postacią 😁 wychodzi z niego fajne drożdżowe, ciasto na pizzę, chlebek ziołowy (mogłabym jeść codziennie).

Smootie, Sara ja też z tych planujących/kontrolujących niestety, nie dla mnie spontaniczność. W tym roku na naukach przedmałżeńskich śmiałam się z metody mierzenia temperatury, uznając ją za bezsensowną. Dzisiaj drugi cykl mierzę temperaturę, sama z siebie się śmieje. Jakby mi ktoś powiedział, że stanie na głowie pomoże to też bym spróbowała 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 12:12

siesiepy, oloska, Madziq6 lubią tę wiadomość

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • Jemarta Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez 1,5 roku miałam luźne podejście i nic, więc z chęcią czytam Wasze "kontrolne" porady i może w ten sposób wyjdzie :D Miłej niedzieli! Ja za 2 godziny jadę na lotnisko, więc tydzień odpoczynku od starań.

oloska lubi tę wiadomość

👩🏼32;
    IX 22 BMI 25.2
    XI 22 BMI 24.24
    nadciśnienie
    💊 Ovarin, Dopegyt, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez , wit. C

👨🏽33
    IV 22: morfologia 1%, mało żołnierzyków
    XII 22: kolejne bad.
    💊 Folandrol, Wit. D 2500IU, Omega 3, Magnez, Wit. C
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:
    Hej dziewczyny, pomożecie w ocenie testów owu? Od kilku dni mam śluz wodnisty większość dnia i momentami pojawia sie rozciągliwy. Testy clear blue cyfrowe pokazały dzis i wczoraj migającą buźkę (czyli wysokie szanse ale nie max), cieniutkie taniutkie testy One Step nie pokazują praktycznie nic od kilku dni o rożnych porach, dorzuciłam jeszcze Facelaki i od wczoraj każdy test wyglada tak samo 😅 działam z mężem tak czy siak i jestem dobrej myśli, ale zaczynam sie zastanawiać czy ja w sumie w ogóle ta owulacje jednak mam… nigdy nie przykładałam sie do testów owu wiec nie mam porównania. Ale wydaje mi sie ze w innych cyklach miałam więcej śluzu i zdarzalo mi sie czuć jajniki, teraz nie. Obecnie 14 dc, według apki owu wczoraj/dzis. w środę mam wizytę u gin i opisze jej tez ta sytuacje. Ostatnio na usg w 4 dc powiedziała mi ze mam dużo pęcherzyków w jajnikach i „powinnam byc bardzo płodna ale możliwe ze pecherzyki nie dojrzewają wystarczająco” i zrobiłyśmy badania m.in. W kierunku PCOS - testosteron juz wiem ze ok, na insulinę/glukozę jeszcze czekam. Reszta hormonów tez w normie. Sama juz nie wiem co o tym myślec 🥲

04720764-207-F-4-F4-A-BC53-DC24213-A8-ED4.jpg

Dziwne, że clearblue już miga, a tutaj takie dość jasne kreski. U mnie to się wszystko ładnie pokrywało. Ale akurat z facellakami mam najmniejsze doświadczenie.
    Przy takich testach robiłabym dalej,żeby zobaczyć czy wyłapiesz pik, to czasami zmienia się w ciągu kilku h.
    No, a skoro już niedługo masz wizytę to będziesz mogła potwierdzić który test i czy w ogóle zrobił Cię w bambuko więc super, że masz możliwość sprawdzić.
    Ja bym testowała do piku/do wizyty.
    Powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 12:15

M94 lubi tę wiadomość

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Również jestem tego zdania. Ja jestem controlfreakiem, muszę mieć to wszystko pod kontrolą. Wiec u mnie brak planowania=coś jest mi obojętne. Za bardzo mi zależy, by iść na żywioł.

Zazdroszczę, jeśli ktoś ma luźne podejście, bo na pewno jest znacznie zdrowsze niż moje

Ja absolutnie nie neguje tego. Sama mierzyłam temperaturę, robiłam setki testów owu itd. chodzi mi bardziej o to, aby seks pozostał bliskością dwojga ludzi a nie sprowadzał się do prokreacji bo granica jest naprawdę cienka.
    Ale daleka jestem od zaglądania komukolwiek pod pierzynę :D
    Bardziej chodziło mi o to, że nasze planowanie zbliżeń to jedno, a życie i tak napisze swój scenariusz i czasem cykl, który ktoś spisze na straty może okazać się tym najszczęśliwszym :)

Natomiast jeśli chodzi o planowanie to ja każdy dzień zaczynam i kończę z plannerem. Mam zaplanowane wszystko od A do Z. Każdy telefon, mail, każde prace w ogrodzie, jadłospis 🫣🫣🫣 tak, jestem uzależniona od plannera 🫣

Zosis lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    U mnie podobnie :( w grudniu mąż jedzie w delegację na tydzień i właśnie przypada na owulacje :(

Mój właśnie wyjechał w delegację w tym tygodniu i zjeżdża na święta. Także nie w najbliższym ceklu, ale w następnym będzie szansa :)

A potem znów czekanie do wiosny 😆🫣

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, dziewczyny większość z Was co do swojeje wagi nie ma co narzekać z mojego punktu widzenia( w żaden sposób nie chce jakoś negować waszych opini o sobie, każda i tak uwaza jak uwaza i będzie robić co chce i nic mi do tego), temat wagi to ciężki temat...ja tu moze nie pochwalę się moja liczba ale mam sporo nadprogramowych kilogramów niestety...raz już schudłam, zajęło mi to 2 lata ( żeby nie było że jakoś mega szybko) ale z biegiem 3 lat waga wróciła...lekarz powiedział, że przydałoby się schudnąć trochę ale tu raczej nie chodzi o wagę sama w sobie a o to jak ona może wpływa na hormony, które to zaś mogą wpływać na ciaze...wiadomo, że lepiej mieć zdorwa wagę ale no cóż, mam w planach trochę zrzucić ale też nie chce jakoś gwałtownie bo to też nie dobrze przy staraniach ^^ znam sporo otyłych kobiet, które zaszły w ciążę i urodziny zdrowe dzieciaczki, także waga nie zawsze jest przeszkodą ^^ (i tak tak wiem, że niesie to ze sobą wiele możliwych zagrożeń i komplikacji, ale też nie ma co wszystkiego zrzucać na wagę)... raz juz sie udalo zajsc w ciaze, niestety niefortunnie...nie chcę się oczywiście z nikim na ten temat kłócić, co jest dobre a co złe, każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje ^^ tak jak napisałyście, każdy z nas mogłaby dopasować do siebie co najmniej 10 potencjalnych powodów dla których się nie udaje 🤷‍♀️ ja na przykład nie wiedziałam, że witamina c1000 może wplywac źle jak coś jest nie tak z faza lutealna, a u mnie ona ostatnio w kratkę także odrzucam taka wysoka i biorę od jutra mniejsza 😅 co człowiek to milion powodów 😅
    Życzę Wam miłej niedzieli ❤️

siesiepy, oloska lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Pomagają, ja średnio lubię gotować, ale umiem zdaniem męża. Mówi, że gotuje lepiej niż jego mama szczególnie mielone i rosół.

Docelowo chciałam thermomix, ale cena i konieczność kupowania abonamentu to trochę przesada dla mnie. Zdecydowaliśmy się na lidlomix jakiś czas temu i urozmaicił on nasze gotowanie. Lubię w nim to, że prowadzi mnie za rękę nie muszę klikać w telefonie przepisu z którego gotuje no i traktuje go jako sprzęt 5 w jednym, tradycyjny blender schowałam w spiżarni, nie muszę kupować parowaru, żeby ugotować coś na parze. Nie brudze też tysiąca garnków, no i gotuje przepisy których sama raczej bym nie zrobiła.

Odkąd go kupiliśmy więcej piekę - kocham gluten pod każdą postacią 😁 wychodzi z niego fajne drożdżowe, ciasto na pizzę, chlebek ziołowy (mogłabym jeść codziennie).

Smootie, Sara ja też z tych planujących/kontrolujących niestety, nie dla mnie spontaniczność. W tym roku na naukach przedmałżeńskich śmiałam się z metody mierzenia temperatury, uznając ją za bezsensowną. Dzisiaj drugi cykl mierzę temperaturę, sama z siebie się śmieje. Jakby mi ktoś powiedział, że stanie na głowie pomoże to też bym spróbowała 😂

Kurcze muszę się zagłębić. A jak oceniasz czasowo przygotowanie posiłku?
    Czy przygotowanie jakiegoś dania zajmuje w lidlomixie mniej czasu niż gotując tradycyjnie?

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SandraH.97 wrote:
    Oj dziewczyny, dziewczyny większość z Was co do swojeje wagi nie ma co narzekać z mojego punktu widzenia( w żaden sposób nie chce jakoś negować waszych opini o sobie, każda i tak uwaza jak uwaza i będzie robić co chce i nic mi do tego), temat wagi to ciężki temat...ja tu moze nie pochwalę się moja liczba ale mam sporo nadprogramowych kilogramów niestety...raz już schudłam, zajęło mi to 2 lata ( żeby nie było że jakoś mega szybko) ale z biegiem 3 lat waga wróciła...lekarz powiedział, że przydałoby się schudnąć trochę ale tu raczej nie chodzi o wagę sama w sobie a o to jak ona może wpływa na hormony, które to zaś mogą wpływać na ciaze...wiadomo, że lepiej mieć zdorwa wagę ale no cóż, mam w planach trochę zrzucić ale też nie chce jakoś gwałtownie bo to też nie dobrze przy staraniach ^^ znam sporo otyłych kobiet, które zaszły w ciążę i urodziny zdrowe dzieciaczki, także waga nie zawsze jest przeszkodą ^^ (i tak tak wiem, że niesie to ze sobą wiele możliwych zagrożeń i komplikacji, ale też nie ma co wszystkiego zrzucać na wagę)... raz juz sie udalo zajsc w ciaze, niestety niefortunnie...nie chcę się oczywiście z nikim na ten temat kłócić, co jest dobre a co złe, każdy ma swoje zdanie i ja je szanuje ^^ tak jak napisałyście, każdy z nas mogłaby dopasować do siebie co najmniej 10 potencjalnych powodów dla których się nie udaje 🤷‍♀️ ja na przykład nie wiedziałam, że witamina c1000 może wplywac źle jak coś jest nie tak z faza lutealna, a u mnie ona ostatnio w kratkę także odrzucam taka wysoka i biorę od jutra mniejsza 😅 co człowiek to milion powodów 😅
    Życzę Wam miłej niedzieli ❤️
    Ja czasem już mam dość czytania o suplementacji, serio.
    To bierz, ale tylko jeśli nie masz nadwagi, to bierz, ale tylko o 8 rano, to bierz, ale tylko w tych i tych dniach, to bierz, ale odstaw jeśli Twoja faza lutealna się skróci, to i tamto może wpływać dobrze na Twoją płodność, ale nie musi jeśli to i tamto… Naprawdę już czasem dostaję ataku 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 12:33

Sara30, justme, Jemarta, Ancalime lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Kurcze muszę się zagłębić. A jak oceniasz czasowo przygotowanie posiłku?
    Czy przygotowanie jakiegoś dania zajmuje w lidlomixie mniej czasu niż gotując tradycyjnie?
    Oczywiście. Na pewno zagniatanie ciasta (na pizzę, drożdżowego, kruchego) zajmuje zdecydowanie mniej.
    Urządzenie sieka, mieli itp, wiec tu tez jest znacznie szybciej. Jest tez o wiele mniej brudnych naczyń ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 12:35

Madziq6, Ancalime lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • M94 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    Dziwne, że clearblue już miga, a tutaj takie dość jasne kreski. U mnie to się wszystko ładnie pokrywało. Ale akurat z facellakami mam najmniejsze doświadczenie.
    Przy takich testach robiłabym dalej,żeby zobaczyć czy wyłapiesz pik, to czasami zmienia się w ciągu kilku h.
    No, a skoro już niedługo masz wizytę to będziesz mogła potwierdzić który test i czy w ogóle zrobił Cię w bambuko więc super, że masz możliwość sprawdzić.
    Ja bym testowała do piku/do wizyty.
    Powodzenia :)

Dziękuję bardzo za odpowiedź! No właśnie niestety jestem bardzo skołowana ale cóż, będę testować dalej 💪🏽

👱🏼‍♀️28 👨🏼29 🍀12 cs

01.05.2023 - ⏸️
    19.01.2024 - 👶🏼🩵

age.png
  • MarzycielkaMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Mój właśnie wyjechał w delegację w tym tygodniu i zjeżdża na święta. Także nie w najbliższym ceklu, ale w następnym będzie szansa :)

A potem znów czekanie do wiosny 😆🫣

U mnie podobnie jak za tydzień. Edzie teat negatywny to dopiero w styczniu może sie uda bo małż wyjechał w delegacje zaraz po mojej owulce...😞 ale jak wcześniej miałam mieszane myśli tak czuje ze ten cykl będzie pozytywny 😁😁

Sara30 lubi tę wiadomość

• ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 wrote:
    Dziękuję bardzo za odpowiedź! No właśnie niestety jestem bardzo skołowana ale cóż, będę testować dalej 💪🏽
    Pamiętaj, ze PIK może wyskoczyć nagle. Skoro masz objawy owu, to zapewne PIK już jest za rogiem :)

M94 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • MarzycielkaMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M94 ja też miałam takie testy przez 4 dni rano ciemniejsze a potem jaśniejsze a mimo to wierzę że się uda. Koleżance wychodziły bardzo jasne i jej się udało.

M94 lubi tę wiadomość

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Oczywiście. Na pewno zagniatanie ciasta (na pizzę, drożdżowego, kruchego) zajmuje zdecydowanie mniej.
    Urządzenie sieka, mieli itp, wiec tu tez jest znacznie szybciej. Jest tez o wiele mniej brudnych naczyń ;)

Kurcze, muszę naprawdę się zastanowić nad tym poważnie :D
    No i przemawia też urozmaicenie posiłków :)

justme lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• justme Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    I mniej zmywania :) samo to, że przepis jest wbudowany skraca czas.

Ja też gubię się w tej suplementacji, nie wiem czy czegoś nie bierzemy za mało, a czegoś za dużo.

🤰staramy się od 08.2022 r.
    ⏸️(lipiec 2023 r.) 💔6 tc
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amunicja wrote:
    Waga, nie waga, jakość nasienia u partnera, marudzicie 🙄 🙄
    Po prostu nie zachodzimy w ciąże, bo dajemy w szyję. Koniec, kropka, główny specjalista ds dzietności nas wszystkie wyjaśnił. Ovufriend można oficjalnie zamknąć.

I pamiętaj że mężczyzna alkoholikiem staje się dopiero po 20 latach chlania, a kobieta raptem po dwóch. 😁

oloska, Vivico, Amunicja, izzy91, Jagodecka lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proszę o wpisanie mi 🐒 :(

Dziewczynom, które jeszcze czekają na testowanie życzę powodzenia i trzymam kciuki :)

justme lubi tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ja czasem już mam dość czytania o suplementacji, serio.
    To bierz, ale tylko jeśli nie masz nadwagi, to bierz, ale tylko o 8 rano, to bierz, ale tylko w tych i tych dniach, to bierz, ale odstaw jeśli Twoja faza lutealna się skróci, to i tamto może wpływać dobrze na Twoją płodność, ale nie musi jeśli to i tamto… Naprawdę już czasem dostaję ataku 😂

No dokładnie, aż czlowiek się dziwi przy tej wiedzy które teraz ma, jak niektórzy mogą "wpasc"skoro to nie jest takie proste 😅

M94, siesiepy lubią tę wiadomość

Ona👱‍♀️ 26
    AMH 2.0
    -Witamina D
    -Kwas foliowy
    -Inozytol
    -Euthyrox 75
    -NAC
    -KoenzymQ10
    -Resveratrol
    -Probiotyk OmniBiotic10
    On🧔 27
    -Witamina D, C,E
    -Kwas foliowy
    -L-karnityna
    -Resveratrol
    -Koenzym Q10
    Starania o pierwszego 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->II niestety CP w jajowodzie, poronienie trąbkowe...💔
    maj-->lipiec przerwa w staraniach, czekanie na HSG
    29.07.2022-->HSG, oba jajowody drożne, wszystko okej, lekarz daje zielone światło
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat, teoretycznie podziałał beta spadała ale jajowód nie wytrzymał, kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wewnetrzny i usunięcie lewego jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> początek 1 stymulacji 😍1 procedura IVF--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justme wrote:
    Po prostu taka twoja uroda, taka budowa. Ja czy ważąc 90 kilo czy ważąc 67 mam po prostu grube nogi. Ciężko mi znaleźć kozaki, bo łydka nie mieści mi się. Mam rozbudowane nogi po tacie, dużo też chodzę trochę ćwiczę i tyle. Pogodziłam się z tym, chociaż to dalej mój kompleks. Przed ślubem chodziłam nawet na zabiegi typu rollmasaż do jednego studio ale uważam, że to ściema większe efekty przyniosło mi szczotkowanie i picie wody...

Witam się w niedzielę z wami laski. Mąż dzisiaj wraca wieczorem z zajęć więc będzie ❤️ mam dużo śluzu, jest kremowy i rozciągliwy. Trochę się zdziwiłam bo test owulacyjny jest negatywny, kreska jest widoczna ale nie tak wyraźna jak ta testowa. Ovu wyznaczyło owulację za 2 dni, czy to możliwe już dzisiaj mieć śluz płodny?

Może to trochę słabe, ale opisy waszych problemów z wagą i kompleksów związanych z posturą mnie trochę podbudowują, bo mam świadomość że nie tylko ja tak mam. 😁 Tak, pogodziłam się z tym że taka jestem, bo nic innego mi nie zostaje. Ale z tyłu głowy to ciągle siedzi. :)

Sara oj no zazdroszczę. Zjedz w takim razie kebaba za mnie, żeby nie poszło minę druga brodę . 😁

SandraH.97 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾6 stymulacji letrozolem (5 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024); 7 ⌛ ; 8 🔜
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 2025 IVF - mamy dość

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ