Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiki99r2, serdecznie gratuluję oeiknej bety ❤️ Progesteron musisz przegadać ze swoim lekarzem 🤔
Oficjalnie mogę wpisać Ci 🤰 na pierwszą stronę 🥳👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 22t2d 🍊N💞Ł
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
@Lipcowa ja jednak proszę o ten opis 😅👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
Dziewczyny doradźcie prosze! Nigdy przenigdy nie miałam nawet najmniejszych problemów z trądzikiem, raz na jakiś czas pojedyncza latarnia. Plecki zawsze idealne, a od kilku miesięcy tak mnie masakrycznie wysypuje na plecach że nosz kurwicy można dostać!! teraz jak moża latać w hiszpankach ja mam plecy jak tarke 😭😭😭
-
Wiki99r2 wrote:Pod wieczór Was dziewczyny nadrobię, melduje tylko wyniki :
Beta -3500mIU/ml
Prog - 14,4ng/ml
Martwi mnie ten prog, pisałam już do doktora bo wizyta dopiero w czwartek, mam nadzieję że szybko mi odpisze 🥺
Piękna beta, pewnie dr zapisze Tobie dodatkowo progesteron, dla spokojnej głowy.
Gratulacje jeszcze raz kochana ❤️ -
Niesia90 wrote:Jezu tak mnie ta piękna pogoda nakręca że jestem taka szczęśliwa 🤩🤩🤩 też tak macie jak wyjdzie słoneczko i ciepełko się pojawia?
Niesia90 lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
-
....i wrote:Hej.
Staramy się prawie od roku. Ostatnie 3 miesiące sprawdzam poziom progesteronu w 22gim dniu cyklu. Cykle różnie od 27 do 33. Poziomy były 14, 9.9 a teraz 10.3. Jeżeli w poprzednim miesiącu nie miałam żadnych dolegliwości w 2giej połowie. To w tym jest wsio, tkliwość piersi, gazy wzdęcia, 2 razu wymiotowałam bez żadnej przyczyny od strony żołądkowej.
Owu była w 14 dniu potwierdzona testem i śluzem.
Czy jest szansa na ciążę? Czy lecieć do gina po duphastone?
Cześć
Czemu sprawdzasz progesteron w 22dc? Powinno się go sprawdzać w 7 dniu po owulacji. Jeśli owulację miałabyś w 18dc to normalne będzie, że w 22dc ten wynik będzie niski.
Wszystkie tu wiemy, że nie ma co patrzeć na objawy, bo bywa tak, że przy milionie dolegliwości ciąży nie ma, a gdy brak to ciąża się pojawia. Ufamy testom i pomiarze temperatury.
Szansa na ciążę zawsze jest, dla spokój ej głowy możesz poprosić o dodatkowy progesteron, ale czy jest to konieczne to pewnie nikt tutaj tego nie zapewni. -
Lipcowa wrote:Progesteron jest niski jak na tą fazę cyklu. Ja łykam Ovarin kilka miesięcy i ładnie podbił mi proga 😊 mam zamiar za tydzień go zbadać, a najwyżej od przyszłego cyklu będę biała 2 x dziennie i zobaczę czy będzie bardziej podkręcony efekt 😊
Tak, więc możliwe, że mam bezowulacyjne cykle czasami. Ale jakby cała reszta badań jest w normie, lekarz też nie straszył, zachęcał do zluzowania oczywiście i dania sobie czasu. bo to wszystko natura. I natura czasem wie lepiej od nas, kiedy jest "czas". Oczywiście mówił to z przymrużeniem oka, wiadomka. Ja mam Ovarin zapisany właśnie 2x1, więc dziś zaczynam kurację. Czytałam jakieś opinie na tym forum, to nawet całkiem niezłe. Zobaczymy. Plus lek na zbicie estradiolu, żeby zaczął się wytwarzać hormon LH i poszło w jajniki. -
Mainlylife, Aśka lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:Dziewczyny doradźcie prosze! Nigdy przenigdy nie miałam nawet najmniejszych problemów z trądzikiem, raz na jakiś czas pojedyncza latarnia. Plecki zawsze idealne, a od kilku miesięcy tak mnie masakrycznie wysypuje na plecach że nosz kurwicy można dostać!! teraz jak moża latać w hiszpankach ja mam plecy jak tarke 😭😭😭
To może być wszystko i nic zarazem. Za dużo czekolady, wina, jakiś hormon. Może po prostu idź do lekarza, żeby zerknął i ew. coś przepisał? -
Hach albo bezowulacyjne albo bardzo słabej jakości. Ale dobrze, że jest plan działania - teraz już będzie tylko lepiej 😊
Hach lubi tę wiadomość
-
Hach wrote:To może być wszystko i nic zarazem. Za dużo czekolady, wina, jakiś hormon. Może po prostu idź do lekarza, żeby zerknął i ew. coś przepisał?
Hach lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:Hach albo bezowulacyjne albo bardzo słabej jakości. Ale dobrze, że jest plan działania - teraz już będzie tylko lepiej 😊
Niby na usg mówił, że widzi już dojrzewające jajeczko. I był zdziwiony, że jest takie duże w 8DC... Ale właśnie, żeby było tak było ich więcej, to byłby sukces. Więc wróciła do nas nadzieja -
Dzień dobry Majowe robaczki 💚🍀🌈🤞
Nie wiem co tu się od wczoraj dzieje ale wpadło tyle stron ze chyba duzzio i mam ogromna nadzieje ze u kazdej z Was wszystko w najlepszym porządku zaczynajac od pojawienia się wyczekanej 🙈 po badania ,wizyty,wyniki ,dolegliwości ,nakręcanie się i nawet jeśli są to wahania testowe „robić nie robić” bo to nadal wszystko w normie itd itd ale chyba nie dogonię 😉
Potrzebowałam czasu dla siebie
Poukładać sobie w głowie
Wczoraj Po widokach porannych z toalety miałam do siebie żal .. ze może za szybko się pochwalilam ze może zbyt intensywnie spędzam czas ze może nie dopilnowalam czegoś ..
Potem to ze nie przyjęli mnie w szpitalu .. zostawiona sama sobie w stresie ..
udało mi się załatwić wizytę u innego lekarza dziś
No ale nocka tez była strachliwa
Sprawdzałam co przebudzenie czy cycki bolą czy nie krwawię itd
Rano wstałam ..przed 6 żebym miała więcej czasu na oczekiwanie w nerwach …pfff 😵💫
I kompletnie nie czułam się w ciąży jakaś taka lekka z energia mimo ze nie liczyłam na nic dziś właściwie
Nastawiona na luźno zupełnie
Ogarnelam dzieci wyprawiłam do szkoły chłop poszedł na zakupy na na pocztę na chwile do szkoły
Spacer z psem koło domu …ale .do brzegu
Zadzwoniłam do mojej przychodni zeby zapytać o przyjęcie do mojego lekarza .. jutro 17;15 ! A co się tam takiego dzieje .. a No to i to .. a to w tej sytuacji dzień w ta czy w ta różnicy nie zrobi .. Aha Ok ..a cycki bolą?….bolą… to proszę poczekać do jutra … Yhym 🙄
Za chwile przychodzi luby i mówi ..zaraz jedziemy ..dobra daj spokój jeden dzień różnicy już nie zrobi tak mowi piguła wiec poczekamy na wizytę do jutra do naszego gina… napewno ?… napewno !
(Jak mam dwa razy słuchać tego samego to dzięki )
Rozsiedlismy sie na kanapie .. po chwili spojrzenie po sobie ..nie damy rady czekać .. jedziemy ! 🚗
Lekarz już wczoraj dostał ode mnie info co się stało itd wiec dziś powiedział ze nie dziwi go mój stres ze takie sytuacje nie dają optymizmu i raczej nas martwi ą ale poszliśmy na fotel potem badanie usg ..okazało się że
JEST ! Ciąża ,żywy kropek ! z widocznym bijącym serduszkiem 7tc ❤️
Byłam w szoku jakbym się pierwszy raz o ciąży dowiedziała bo po tym co widziałam wczoraj co się działo w mojej głowie naprawdę spodziewałam się ze to koniec ..
Jednak Nie ma śladu skąd był ten skrzep skąd te krwawienia nic nie było widać
Może był krwiak (jak mi tu dziewczyny mówiły) okolokosmowkowy który najwyraźniej usunął się sam
Teraz to można szukać
Ale skoro wszystko wyglada bdobrze na ta chwile to nie ma się co doszukiwać ..
Kolejna wizyta za dwa tygodnie bo widząc moje nerwy powiedział ze dla mojego spokoju tak będzie dobrze
Zakaz sexu 😅🥲zakaz przemęczania się.. do czasu kolejnej wizyty
Dostałam luteinę bo ten progesteron nie był zły ale jednak za niski(tez wspominalyscie ze trochę słabo) (a mój lekarz mówił ze jest ok i nic nie dał😡 ) zalecenia, kartę ciąży , skierowanie na badania i chyba tyle
Będę teraz chodzić do tego lekarza
Byłam kiedyś u niego ale jakoś mi było głupio bo on młodszy ode mnie i odpuściłam bo się jakoś krępowałam
A dziś stwierdziłam ze jest zaangażowany wiec będę czuła się zaopiekowana
W domu po spacerze (bo wracałam z wizyty spacerkiem nie mam daleko) pojawiły się plamienia ale takie jakby stare ..i może po badaniu
Oczywiście odrazu napisałam do nowego lekarza ten odrazu oddzwonił ze spokojnie proszę luteinę herbatkę i odpocząć
Bez stresu
Rozpisałam się strasznie ale musiałam … tak po swojemu
Dziewczyny Dziękuje ze jestescie WSZYSTKIE !
Moon Angi widziałam ze gdzieś tam były kciuki słowa wsparcia wołanie do tablicy ❤️Hach, Angi90 , Kasia111, bialy_wilczek, Selina, moonflower, Bambi92, Niaha, Beezi, Igv19, Niesia90, ELka, Mamausia, Emka06, Lipcowa, Pimpuś, M94, gattina, Dara, aśś, Natala26, Amunicja, Niezapominajka95, Aśka lubią tę wiadomość
-
moonflower wrote:O JAAA no oby nie od czekolady!!!!
Ktoś tu lubi czekoladki?moonflower lubi tę wiadomość
-
moonflower wrote:Dziewczyny doradźcie prosze! Nigdy przenigdy nie miałam nawet najmniejszych problemów z trądzikiem, raz na jakiś czas pojedyncza latarnia. Plecki zawsze idealne, a od kilku miesięcy tak mnie masakrycznie wysypuje na plecach że nosz kurwicy można dostać!! teraz jak moża latać w hiszpankach ja mam plecy jak tarke 😭😭😭
Tez tak mam odkąd odstawiłam antyukładke
Nie długi niby ale jednak
Do twgo pewnie ciąża …
Geba jak u nastolatka codziennie coś i to nie takie byle co tylko dramaty
Plecy na wysokości nerek..ramiona .. nosz kur… peeling nic nie daje .. słońce naturalnie nic nie daje ajak chodziłam na solarium raz na tydz albo dwa to było spoko .. sudocrem nie bardzo … a idź pan w ch… -
Niaha wrote:Cześć
Czemu sprawdzasz progesteron w 22dc? Powinno się go sprawdzać w 7 dniu po owulacji. Jeśli owulację miałabyś w 18dc to normalne będzie, że w 22dc ten wynik będzie niski.
Wszystkie tu wiemy, że nie ma co patrzeć na objawy, bo bywa tak, że przy milionie dolegliwości ciąży nie ma, a gdy brak to ciąża się pojawia. Ufamy testom i pomiarze temperatury.
Szansa na ciążę zawsze jest, dla spokój ej głowy możesz poprosić o dodatkowy progesteron, ale czy jest to konieczne to pewnie nikt tutaj tego nie zapewni.
Miałam w 14 dniu potwierdzona testem i śluzem. Dziś jest 7dpo albo 8. Nie wiem czy liczyć 14ste czy nie -
SzuumFal, tak się cieszę, że wszystko jest w porządku🙏 myślałam dzisiaj o Tobie! Wiem co czujesz, bo ja doświadczyłam tego strachu w drugiej ciąży 🥺👼
Odpoczywaj, kiedy tylko możesz i dbaj o siebie 🤍 a ty kropeczku rośnij tam zdrowo 🙏🤍SzuumFal lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦2024 -
SzuumFal!!! tak się cieszę!🥹❤️❤️❤️
SzuumFal lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
13.02 kolejna wizyta ⏰
PTP 21.05.2025
-
Hach wrote:Ja w ogóle muszę się "wygadać". Jesteśmy po wizycie u lekarza. Mąż ma super wyniki nasienia, choć pali jak smok. Okazuje się, że problem "tkwi" po prostu we mnie. Mój prog w 22 DC jest około 5 jednostek, więc lekarz stwierdził, że to trochę za mało, nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej. Do tego na początku cyklu i pod koniec cyklu mam dość wysoki poziom estradiolu, który może mi zaburzać cykl i mogę nie mieć owulacji. Zlecił mi zatem wykonanie jeszcze przed rozpoczęciem brania leków badanie tego hormonu i od następnego cyklu brania leków i potem w 12DC znów zrobienie badania estradiolu. Do tego zalecił mi Ovarin jako suple. Co o nich sądzicie?
Ja sobie ovarin bardzo chwale i biorę od jakoś tamtego roku👱♀️
AMH 7,9
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA, kariotypy
❔️ANA3 - histony graniczny (+)
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 9x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔
❌️ 01/2025 morfologia 0%, 01/2025 HBA 75%
✅️ badania hormonalne, kariotypy
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
✅️ 01/2025 fragmentacja DNA 13%
obecnie 23 cs 🤡
🔜 07/02/2025 wizyta kwalifikacyjna IVF