X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
Odpowiedz

Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️

Oceń ten wątek:
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    O JAAA no oby nie od czekolady!!!!

A u mnie to akurat tak działa i ja to wiem ale teraz coś jeszcze jest powodem
    Bo tak jak wcześniej miałam cerę i skore jak tafla tak wystarczyła kostka czekolady i pozamiatane odrazu w chacie wiedzieli ze jadłam czekoladę .. nie dało się ukryć … żadne inne słodycze tylko czekolada albo z czekolada i bomba na twarzy
    Teraz nie jem chociaż mam takiego smaka na marsy ze ja prdl … a lata nie jadłam ale nie jem a dalej wysypana 🫣

• Hope... Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Dzień dobry Majowe robaczki 💚🍀🌈🤞

Nie wiem co tu się od wczoraj dzieje ale wpadło tyle stron ze chyba duzzio i mam ogromna nadzieje ze u kazdej z Was wszystko w najlepszym porządku zaczynajac od pojawienia się wyczekanej 🙈 po badania ,wizyty,wyniki ,dolegliwości ,nakręcanie się i nawet jeśli są to wahania testowe „robić nie robić” bo to nadal wszystko w normie :) itd itd ale chyba nie dogonię 😉

Potrzebowałam czasu dla siebie
    Poukładać sobie w głowie
    Wczoraj Po widokach porannych z toalety miałam do siebie żal .. ze może za szybko się pochwalilam ze może zbyt intensywnie spędzam czas ze może nie dopilnowalam czegoś ..
    Potem to ze nie przyjęli mnie w szpitalu .. zostawiona sama sobie w stresie ..
    udało mi się załatwić wizytę u innego lekarza dziś
    No ale nocka tez była strachliwa
    Sprawdzałam co przebudzenie czy cycki bolą czy nie krwawię itd
    Rano wstałam ..przed 6 żebym miała więcej czasu na oczekiwanie w nerwach …pfff 😵‍💫
    I kompletnie nie czułam się w ciąży jakaś taka lekka z energia mimo ze nie liczyłam na nic dziś właściwie
    Nastawiona na luźno zupełnie
    Ogarnelam dzieci wyprawiłam do szkoły chłop poszedł na zakupy na na pocztę na chwile do szkoły
    Spacer z psem koło domu …ale .do brzegu
    Zadzwoniłam do mojej przychodni zeby zapytać o przyjęcie do mojego lekarza .. jutro 17;15 ! A co się tam takiego dzieje .. a No to i to .. a to w tej sytuacji dzień w ta czy w ta różnicy nie zrobi .. Aha Ok :/ ..a cycki bolą?….bolą… to proszę poczekać do jutra … Yhym 🙄
    Za chwile przychodzi luby i mówi ..zaraz jedziemy ..dobra daj spokój jeden dzień różnicy już nie zrobi tak mowi piguła wiec poczekamy na wizytę do jutra do naszego gina… napewno ?… napewno !
    (Jak mam dwa razy słuchać tego samego to dzięki )
    Rozsiedlismy sie na kanapie .. po chwili spojrzenie po sobie ..nie damy rady czekać .. jedziemy ! 🚗

Lekarz już wczoraj dostał ode mnie info co się stało itd wiec dziś powiedział ze nie dziwi go mój stres ze takie sytuacje nie dają optymizmu i raczej nas martwi ą ale poszliśmy na fotel potem badanie usg ..okazało się że
    JEST ! Ciąża ,żywy kropek ! z widocznym bijącym serduszkiem 7tc ❤️
    Byłam w szoku jakbym się pierwszy raz o ciąży dowiedziała bo po tym co widziałam wczoraj co się działo w mojej głowie naprawdę spodziewałam się ze to koniec ..
    Jednak Nie ma śladu skąd był ten skrzep skąd te krwawienia nic nie było widać
    Może był krwiak (jak mi tu dziewczyny mówiły) okolokosmowkowy który najwyraźniej usunął się sam
    Teraz to można szukać
    Ale skoro wszystko wyglada bdobrze na ta chwile to nie ma się co doszukiwać ..
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie bo widząc moje nerwy powiedział ze dla mojego spokoju tak będzie dobrze
    Zakaz sexu 😅🥲zakaz przemęczania się.. do czasu kolejnej wizyty
    Dostałam luteinę bo ten progesteron nie był zły ale jednak za niski(tez wspominalyscie ze trochę słabo) (a mój lekarz mówił ze jest ok i nic nie dał😡 ) zalecenia, kartę ciąży , skierowanie na badania i chyba tyle
    Będę teraz chodzić do tego lekarza
    Byłam kiedyś u niego ale jakoś mi było głupio bo on młodszy ode mnie i odpuściłam bo się jakoś krępowałam
    A dziś stwierdziłam ze jest zaangażowany wiec będę czuła się zaopiekowana
    W domu po spacerze (bo wracałam z wizyty spacerkiem nie mam daleko) pojawiły się plamienia ale takie jakby stare ..i może po badaniu
    Oczywiście odrazu napisałam do nowego lekarza ten odrazu oddzwonił ze spokojnie proszę luteinę herbatkę i odpocząć
    Bez stresu

Rozpisałam się strasznie ale musiałam … tak po swojemu :)
    Dziewczyny Dziękuje ze jestescie WSZYSTKIE !

Moon Angi widziałam ze gdzieś tam były kciuki słowa wsparcia wołanie do tablicy ❤️

Uffffffffff 🥰🥰🥰
    Cudowna wiadomość!
    A teraz już przestań spacerować i poleń się trochę ;)

SzuumFal, Rica lubią tę wiadomość

• Hach Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Ja sobie ovarin bardzo chwale i biorę od jakoś tamtego roku

A to jakoś pomaga na śluz płodny, że jest go więcej? Bo u mnie w niektórych cyklach w ogóle jakbym nie miała śluzu płodnego. A czasem w innym cyklu jest go dużo (jak dla mnie). Teraz np. nie mam w ogóle śluzu, choć to u mnie 10DC i na USG lekarz niby widział, że on tam gdzieś w środku jest. Zastanawiam się po prostu, czy będzie widać jakieś zmiany :D

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Evvee27 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia wrote:
    Cukruś, mam podobnie :D to siedzi w naszych głowach niestety :( trzymam za Ciebie z całych sił kciuki! :)
    Ja tez tak mam? Brzuch duży, syfy na twarzy, brodawki ciemne , śluz inny niż zawsze 😩😩

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    O JAAA no oby nie od czekolady!!!!
    Możliw możliw :) jestem kosmetologiem, kakao/czekoladę ogranicz, bo są prozapalne jeśli chodzi o zmiany skórne (tudzież jakieś chipsy itp jeśli masz w diecie). Czy w ostatnim czasie miałaś więcej nabiału w diecie albo rzeczy pszenicznych? Też mogą powodować tzw wysyp, jeśli jest więcej w diecie.
    Jeśli wysyp jest spory, to możesz podarować się preparatami z siatką np tymi podstawowymi z Barwa Siarkowa moc lub zrobić na plecy kwasy w gabinecie kosmetycznym (nie muszą być silne by zadziałały np Biorepeel lub SkyBiopeel ewentualnie kuracja retinolem, ale musiałabyś ok.2tyg po zabiegu uważać by nie wystawiać pleców na słońce).
    Aczkolwiek ja (nie jem słodyczy już jakiś czas) zaczęłam mieć syfki w obrębie szczęki i na szyi trochę poniżej uszu) i wiem że to kwestia hormonów a raczej ich zmienności w cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 17:47

• SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kobietki za wsparcie 🥰
    eM. Angi. Hope 🥰
    No właśnie już kiedyś to przeżyłam wiec znam tak samo ten stres i ból
    Ale teraz podeszłam inaczej rozsądnie bo jeśli nie mamy wpływu na coś to trzeba przyjąć ze matka natura chce dla nas jak najlepiej
    Znalazłam fajna stronę położnej (Polka w Holandii) i tak mądrze po ludzku wiele wyjaśnia
    np to ze poronienia we wczesnych tygodniach ciąży nie są z naszej winy ,wysiłku,sexu,upadku, jazdy konno czy na rowerze ze to są wady chromosomów,anomalie przez które zarodek nie może się rozwinąć i zostaje odrzucony wiec organizm wydala ..A my często sobie zarzucamy jakieś błędy zupełnie niepotrzebnie

Ciężko leżeć kiedy ja nie z tych .. wole spacer,rower
    To jest dla mnie odpoczynek
    Bo leżąc się nudzę nie wiem co ze sobą zrobić jadlabym co chwile i jestem zamulona
    Ale jakoś musze to przeżyć .. 🍀☺️

Selina, Rica, Angi90 lubią tę wiadomość

• aśś Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hach wrote:
    Ja w ogóle muszę się "wygadać". Jesteśmy po wizycie u lekarza. Mąż ma super wyniki nasienia, choć pali jak smok. Okazuje się, że problem "tkwi" po prostu we mnie. Mój prog w 22 DC jest około 5 jednostek, więc lekarz stwierdził, że to trochę za mało, nie ma tragedii, ale mogłoby być lepiej. Do tego na początku cyklu i pod koniec cyklu mam dość wysoki poziom estradiolu, który może mi zaburzać cykl i mogę nie mieć owulacji. Zlecił mi zatem wykonanie jeszcze przed rozpoczęciem brania leków badanie tego hormonu i od następnego cyklu brania leków i potem w 12DC znów zrobienie badania estradiolu. Do tego zalecił mi Ovarin jako suple. Co o nich sądzicie?

Zamiast ovarinu polecam fertistim lub proovulin, ma po 2000 mg mioinozytolu i dichiroinozytolu, a ovarin tylko 600 mg. Cenowo najlepiej wychodzi fertistim ;)

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    ejj wiecie jaką ja mam chorą głowe 😂😂😂🤣🤣🤣😎😎😎 ja jebie słuchajcie.

Już sobie wyliczyłam że 16.06 powinnam dostać kolejną @ i że jak się uda to powiem staremu 23.06 🤯🤯🤯🤯 zabijcie mnie za tą moją głupotę pliss

Głowa staraczki to jest coś nieokiełznanego..🙄🙄🙄🙄🤗🤗🤗🤗

Ja wiem, że mężowi powiem od razu, ale sprawdzam sobie kiedy będzie 7 tygodni, żeby po usłyszeniu serduszka móc powiedzieć rodzinie i sobie planuję jak co i kiedy 😅 także..

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szulim fal świetne wieści! 😍 Kropek się zadomowił a Ty odpoczywaj jak Ci nakazano 😁

SzuumFal lubi tę wiadomość

• Niaha Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Dzień dobry Majowe robaczki 💚🍀🌈🤞

Nie wiem co tu się od wczoraj dzieje ale wpadło tyle stron ze chyba duzzio i mam ogromna nadzieje ze u kazdej z Was wszystko w najlepszym porządku zaczynajac od pojawienia się wyczekanej 🙈 po badania ,wizyty,wyniki ,dolegliwości ,nakręcanie się i nawet jeśli są to wahania testowe „robić nie robić” bo to nadal wszystko w normie :) itd itd ale chyba nie dogonię 😉

Potrzebowałam czasu dla siebie
    Poukładać sobie w głowie
    Wczoraj Po widokach porannych z toalety miałam do siebie żal .. ze może za szybko się pochwalilam ze może zbyt intensywnie spędzam czas ze może nie dopilnowalam czegoś ..
    Potem to ze nie przyjęli mnie w szpitalu .. zostawiona sama sobie w stresie ..
    udało mi się załatwić wizytę u innego lekarza dziś
    No ale nocka tez była strachliwa
    Sprawdzałam co przebudzenie czy cycki bolą czy nie krwawię itd
    Rano wstałam ..przed 6 żebym miała więcej czasu na oczekiwanie w nerwach …pfff 😵‍💫
    I kompletnie nie czułam się w ciąży jakaś taka lekka z energia mimo ze nie liczyłam na nic dziś właściwie
    Nastawiona na luźno zupełnie
    Ogarnelam dzieci wyprawiłam do szkoły chłop poszedł na zakupy na na pocztę na chwile do szkoły
    Spacer z psem koło domu …ale .do brzegu
    Zadzwoniłam do mojej przychodni zeby zapytać o przyjęcie do mojego lekarza .. jutro 17;15 ! A co się tam takiego dzieje .. a No to i to .. a to w tej sytuacji dzień w ta czy w ta różnicy nie zrobi .. Aha Ok :/ ..a cycki bolą?….bolą… to proszę poczekać do jutra … Yhym 🙄
    Za chwile przychodzi luby i mówi ..zaraz jedziemy ..dobra daj spokój jeden dzień różnicy już nie zrobi tak mowi piguła wiec poczekamy na wizytę do jutra do naszego gina… napewno ?… napewno !
    (Jak mam dwa razy słuchać tego samego to dzięki )
    Rozsiedlismy sie na kanapie .. po chwili spojrzenie po sobie ..nie damy rady czekać .. jedziemy ! 🚗

Lekarz już wczoraj dostał ode mnie info co się stało itd wiec dziś powiedział ze nie dziwi go mój stres ze takie sytuacje nie dają optymizmu i raczej nas martwi ą ale poszliśmy na fotel potem badanie usg ..okazało się że
    JEST ! Ciąża ,żywy kropek ! z widocznym bijącym serduszkiem 7tc ❤️
    Byłam w szoku jakbym się pierwszy raz o ciąży dowiedziała bo po tym co widziałam wczoraj co się działo w mojej głowie naprawdę spodziewałam się ze to koniec ..
    Jednak Nie ma śladu skąd był ten skrzep skąd te krwawienia nic nie było widać
    Może był krwiak (jak mi tu dziewczyny mówiły) okolokosmowkowy który najwyraźniej usunął się sam
    Teraz to można szukać
    Ale skoro wszystko wyglada bdobrze na ta chwile to nie ma się co doszukiwać ..
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie bo widząc moje nerwy powiedział ze dla mojego spokoju tak będzie dobrze
    Zakaz sexu 😅🥲zakaz przemęczania się.. do czasu kolejnej wizyty
    Dostałam luteinę bo ten progesteron nie był zły ale jednak za niski(tez wspominalyscie ze trochę słabo) (a mój lekarz mówił ze jest ok i nic nie dał😡 ) zalecenia, kartę ciąży , skierowanie na badania i chyba tyle
    Będę teraz chodzić do tego lekarza
    Byłam kiedyś u niego ale jakoś mi było głupio bo on młodszy ode mnie i odpuściłam bo się jakoś krępowałam
    A dziś stwierdziłam ze jest zaangażowany wiec będę czuła się zaopiekowana
    W domu po spacerze (bo wracałam z wizyty spacerkiem nie mam daleko) pojawiły się plamienia ale takie jakby stare ..i może po badaniu
    Oczywiście odrazu napisałam do nowego lekarza ten odrazu oddzwonił ze spokojnie proszę luteinę herbatkę i odpocząć
    Bez stresu

Rozpisałam się strasznie ale musiałam … tak po swojemu :)
    Dziewczyny Dziękuje ze jestescie WSZYSTKIE !

Moon Angi widziałam ze gdzieś tam były kciuki słowa wsparcia wołanie do tablicy ❤️

Naprawę super, że trafiłaś na takiego lekarza. Znaleźć zaangażowanego dr to naprawdę wyczyn 😅
    Cudownie, że jest już serduszko ❤️ na pewno Ciebie to uspokoiło.
    Gratulacje kochana 😍

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzumFal oo mamo jak ja czekałam aż się odezwiesz!!!! 🥹🥹 To gratuluję tego serduszka ❤️❤️🥹🥹 Boże jak to dobrze że wszystko ok!!! 🥹🥹🥹🥹🥹🥹

Chipsy i tego typu rzeczy nie jem raczej, zdarza się kebsik raz na jakiś czas, może częściej 😂😂

Co do czekolady, kocham miłością bezgraniczną ale też jem od wielkiego dzwonu tak naprawdę.. ale nabiał... No kurde to może być to, mam dietę dość obfitą w białko może więc w tym kierunku?! Hmmm no nic ogranicze te moje grzeszki, zejdę trochę z białka i zobaczymy co będzie...

Selina, SzuumFal lubią tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumfal, piękne wieści, martwiłam się o Was ❤️ Rośnijcie 🍀

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • ELka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumfal cudna wiadomość ❤️✊😘

29.04 ⏸ (22 dc)
    05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
    08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
    18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
    25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
    07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
    21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
    07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
    02.08 👶16t4d 189 g
    30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
    27.09 👶24t4d 918 g
    24.10 👶28t3d 1570 g
    14.11 👶31t3d 2002 g
    05.12 👶34t3d 2700 g
    21.12 👶36t5d 3300 g
    04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm

👩 39 l 🧑 47 l

Styczeń'23 💔 cb 6 tc
    Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
    Styczeń '22 💔 cb 5 tc
    Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie

Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
    Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.

age.png
  • Miminka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwa Dziewczyny lecicie jak na taśmie produkcyjnej 😂😂😂

Chciałam cos odpisać, ale po 10 stronach juz nie pamiętam komu i co 🙈🙈

Chociaz, u mnie dzis humor podły max... ktoś pisał że nienawidzi podatków- JA TEZ! ZUSU, SKARBÓWKI I PIP 🤯🤯 i swojej pracy chyba też nienawidzę, uff dobra, koniec wylewu 🤦‍♀️

Od piątku nie biorę dupka, bolą mnie jajniki, wczoraj głowa tak, ze az 🤮, ale oczywiście 🦧 się nie zjawia... 🥺 nie wiem, ale dla mnie te tabletki są straszne, zle się czułam jak zaczelam je brać, po paru dniach juz bylo super, a teraz czuję się jeszcze gorzej jak ich nie biore😅

Edit: wybaczcie, czułam potrzebę ponarzekania 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 18:27

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Ja zwariuję, jak Męża kocham, zwariuję! Meldunek z monitoringu. 10 dc. Śluzówka i endometrium OK (nie dopytałam, ile miało dokładnie, ale skoro OK to OK). Śluz w szyjce ładny. I teraz uwaga... Pęcherzyk 15 mm na prawym jajniku! Przy moich cyklach i owulacji około 15-16 dc nie powinien być taki duży! Doktorek dwa razy aż mnie dopytywał, czy dobrze policzyłam dni cyklu. Tu się zapowiada owulacja gdzieś na 13 dc, czyli... Idealnie w terminie HSG. 😯 Kolejny monit w środę i wtedy decyzja, czy się staramy czy robimy HSG. Póki co zalecenie wstrzymać się z ❤️ do decyzji.

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Bialeekk Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesia90 wrote:
    Witam się w 1szym dniu nowego cyklu, niestety raczej nie w 1szym dniu ciąży bo jeszcze nie trafimy z owu ale to ostatni przed ciążą! Mam zamiar nacieszyc się wszystkim czego nie można w ciąży:D uda nam sie nawet zaliczyć wakacje w Turcji bo jedziemy idealnie przed owulacją ktora ma byc planowo w ostatni dzień naszych wakacji, jak wszystko pójdzie po Naszej myśli to przywiozę sobie prezent :D tak więc sushi, Tatary i wedzone ryby- uwaga bo nadchodzę 😆

Ooo super, że jesteś!😄 Jak tam przeprowadzka?

Rica lubi tę wiadomość

👩🏽 +👱🏽‍♂️+🐈=❤️

19 cykl siania 🍍

🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
    🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
    🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
    🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
    🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
    🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
    🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
    NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
    🍼 28.06- obrażony Niko😂
    🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
    🍼12.08- wizyta 🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczyny! Ja zwariuję, jak Męża kocham, zwariuję! Meldunek z monitoringu. 10 dc. Śluzówka i endometrium OK (nie dopytałam, ile miało dokładnie, ale skoro OK to OK). Śluz w szyjce ładny. I teraz uwaga... Pęcherzyk 15 mm na prawym jajniku! Przy moich cyklach i owulacji około 15-16 dc nie powinien być taki duży! Doktorek dwa razy aż mnie dopytywał, czy dobrze policzyłam dni cyklu. Tu się zapowiada owulacja gdzieś na 13 dc, czyli... Idealnie w terminie HSG. 😯 Kolejny monit w środę i wtedy decyzja, czy się staramy czy robimy HSG. Póki co zalecenie wstrzymać się z ❤️ do decyzji.
    Daj znać w środę jak tam 😊 ale myślę, że pęcherzyk poczeka i pęknie po hsg. Ostatnio jak byłam na hsg w kwietniu w szpitalu, to słyszałam zza drzwi jak dziewczynie przede mną pęcherzyk właśnie pękał podczas badania 😅 Lekarka mówi Szybko szybko bo pęka! Pani musi biec do domu i działać! No jajca 😁 a jakie było moje zdziwienie jak wyszła z tego badania z mężem 😳 i faktycznie biegusiem wyszli 😁 aż jestem ciekawa czy im się udało 🧐😊

Cukruś, Niaha, Nataliii, Niemampomyslunanick, Zosis, Angi90 , Aśka lubią tę wiadomość

• Zosis Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Daj znać w środę jak tam 😊 ale myślę, że pęcherzyk poczeka i pęknie po hsg. Ostatnio jak byłam na hsg w kwietniu w szpitalu, to słyszałam zza drzwi jak dziewczynie przede mną pęcherzyk właśnie pękał podczas badania 😅 Lekarka mówi Szybko szybko bo pęka! Pani musi biec do domu i działać! No jajca 😁 a jakie było moje zdziwienie jak wyszła z tego badania z mężem 😳 i faktycznie biegusiem wyszli 😁 aż jestem ciekawa czy im się udało 🧐😊

Szybki numerek w windzie i może się udało. Kciuki za nich. 🤞 Natura bywa nieprzewidywalna

Miminka, Selina, Angi90 , Aśka lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Hope... Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Na moje oko wyniki są ok 😊 chyba tylko ferrytyna mogłaby być wyższa
    Edit: Faktycznie tak jak Paucia pisała TSH chyba za niskie a mocz to pewnie za mało piłaś i dlatego mętny, powinien być przejrzysty

A jak tę ferrytynę podnieść?

• Mamausia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi90 wrote:
    Mamausia, tam jest napisane, na tym Twoim badaniu, że > 5,0 jest ciąża.
    Twój wynik powiedział Ci , że JESTEŚ W CIĄŻY!!!🥹❤️
    Powtórz betę za 48h ( to też masz napisane na badaniu, więc to nie tak, że to my Ci mówimy 😜), najlepiej w tym samym labie ☺️

Z przyjemnością wpisuję Ci 🤰na pierwszej stronie! Mamo, ja wierzę w takie cuda!❤️

Tak mi to dosadnie napisałaś, że już muszę być w tej ciąży ❤️ i nie wiem jeszcze jak,ale ten uparty kropek musi się utrzymać

Stary padnie ze szczęścia 🥰

Angi90 lubi tę wiadomość

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
    10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku

preg.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ