X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
Odpowiedz

Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️

Oceń ten wątek:
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Dzień dobry Majowe robaczki 💚🍀🌈🤞

Nie wiem co tu się od wczoraj dzieje ale wpadło tyle stron ze chyba duzzio i mam ogromna nadzieje ze u kazdej z Was wszystko w najlepszym porządku zaczynajac od pojawienia się wyczekanej 🙈 po badania ,wizyty,wyniki ,dolegliwości ,nakręcanie się i nawet jeśli są to wahania testowe „robić nie robić” bo to nadal wszystko w normie :) itd itd ale chyba nie dogonię 😉

Potrzebowałam czasu dla siebie
    Poukładać sobie w głowie
    Wczoraj Po widokach porannych z toalety miałam do siebie żal .. ze może za szybko się pochwalilam ze może zbyt intensywnie spędzam czas ze może nie dopilnowalam czegoś ..
    Potem to ze nie przyjęli mnie w szpitalu .. zostawiona sama sobie w stresie ..
    udało mi się załatwić wizytę u innego lekarza dziś
    No ale nocka tez była strachliwa
    Sprawdzałam co przebudzenie czy cycki bolą czy nie krwawię itd
    Rano wstałam ..przed 6 żebym miała więcej czasu na oczekiwanie w nerwach …pfff 😵‍💫
    I kompletnie nie czułam się w ciąży jakaś taka lekka z energia mimo ze nie liczyłam na nic dziś właściwie
    Nastawiona na luźno zupełnie
    Ogarnelam dzieci wyprawiłam do szkoły chłop poszedł na zakupy na na pocztę na chwile do szkoły
    Spacer z psem koło domu …ale .do brzegu
    Zadzwoniłam do mojej przychodni zeby zapytać o przyjęcie do mojego lekarza .. jutro 17;15 ! A co się tam takiego dzieje .. a No to i to .. a to w tej sytuacji dzień w ta czy w ta różnicy nie zrobi .. Aha Ok :/ ..a cycki bolą?….bolą… to proszę poczekać do jutra … Yhym 🙄
    Za chwile przychodzi luby i mówi ..zaraz jedziemy ..dobra daj spokój jeden dzień różnicy już nie zrobi tak mowi piguła wiec poczekamy na wizytę do jutra do naszego gina… napewno ?… napewno !
    (Jak mam dwa razy słuchać tego samego to dzięki )
    Rozsiedlismy sie na kanapie .. po chwili spojrzenie po sobie ..nie damy rady czekać .. jedziemy ! 🚗

Lekarz już wczoraj dostał ode mnie info co się stało itd wiec dziś powiedział ze nie dziwi go mój stres ze takie sytuacje nie dają optymizmu i raczej nas martwi ą ale poszliśmy na fotel potem badanie usg ..okazało się że
    JEST ! Ciąża ,żywy kropek ! z widocznym bijącym serduszkiem 7tc ❤️
    Byłam w szoku jakbym się pierwszy raz o ciąży dowiedziała bo po tym co widziałam wczoraj co się działo w mojej głowie naprawdę spodziewałam się ze to koniec ..
    Jednak Nie ma śladu skąd był ten skrzep skąd te krwawienia nic nie było widać
    Może był krwiak (jak mi tu dziewczyny mówiły) okolokosmowkowy który najwyraźniej usunął się sam
    Teraz to można szukać
    Ale skoro wszystko wyglada bdobrze na ta chwile to nie ma się co doszukiwać ..
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie bo widząc moje nerwy powiedział ze dla mojego spokoju tak będzie dobrze
    Zakaz sexu 😅🥲zakaz przemęczania się.. do czasu kolejnej wizyty
    Dostałam luteinę bo ten progesteron nie był zły ale jednak za niski(tez wspominalyscie ze trochę słabo) (a mój lekarz mówił ze jest ok i nic nie dał😡 ) zalecenia, kartę ciąży , skierowanie na badania i chyba tyle
    Będę teraz chodzić do tego lekarza
    Byłam kiedyś u niego ale jakoś mi było głupio bo on młodszy ode mnie i odpuściłam bo się jakoś krępowałam
    A dziś stwierdziłam ze jest zaangażowany wiec będę czuła się zaopiekowana
    W domu po spacerze (bo wracałam z wizyty spacerkiem nie mam daleko) pojawiły się plamienia ale takie jakby stare ..i może po badaniu
    Oczywiście odrazu napisałam do nowego lekarza ten odrazu oddzwonił ze spokojnie proszę luteinę herbatkę i odpocząć
    Bez stresu

Rozpisałam się strasznie ale musiałam … tak po swojemu :)
    Dziewczyny Dziękuje ze jestescie WSZYSTKIE !

Moon Angi widziałam ze gdzieś tam były kciuki słowa wsparcia wołanie do tablicy ❤️

Bijące serduszko❤️

Cudowna wiadomość 😊

Nie zazdroszczę nerwów ,bo człowiek od razu kocha te kropki, ale najważniejsze ,że wszystko dobrze.

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
    10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku

preg.png
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczyny
    Dziękuje ❤️
    Jesteśmy tu we dwoje i to najważniejsze
    Oby strachy były zażegnane

Ale stary tak mnie wkur… normalnie mam na niego jakieś uczulenie
    Jezusie … jebne mu ..
    10.9.8.7….🙄

moonflower lubi tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny potrzymajcie za mnie kciuki... padam na twarz, a muszę skończyć zlecenie. dosłownie mnie zmiata z planszy, a już dzisiaj drzemka była. :(

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
    *15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
    *euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope... wrote:
    A jak tę ferrytynę podnieść?
    Ja miałam przepisany Tardyferon Gyno (teraz widzę że jest pod inną nazwą Tardyferon Fol) od gina, ale przyznam, że nie zbadałam jej ponownie 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Tak dziewczyny
    Dziękuje ❤️
    Jesteśmy tu we dwoje i to najważniejsze
    Oby strachy były zażegnane

Ale stary tak mnie wkur… normalnie mam na niego jakieś uczulenie
    Jezusie … jebne mu ..
    10.9.8.7….🙄
    🤣🤣🤣 Nie bij starego!
    Ale zdradź co tam robi 😆 czy wkurza Cię bo za głośno oddycha? 😅

Hope..., Aśka lubią tę wiadomość

• Emka06 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Dziewczyny! Ja zwariuję, jak Męża kocham, zwariuję! Meldunek z monitoringu. 10 dc. Śluzówka i endometrium OK (nie dopytałam, ile miało dokładnie, ale skoro OK to OK). Śluz w szyjce ładny. I teraz uwaga... Pęcherzyk 15 mm na prawym jajniku! Przy moich cyklach i owulacji około 15-16 dc nie powinien być taki duży! Doktorek dwa razy aż mnie dopytywał, czy dobrze policzyłam dni cyklu. Tu się zapowiada owulacja gdzieś na 13 dc, czyli... Idealnie w terminie HSG. 😯 Kolejny monit w środę i wtedy decyzja, czy się staramy czy robimy HSG. Póki co zalecenie wstrzymać się z ❤️ do decyzji.
    Zawsze coś 🙈 To wszystko zależy od tego przy jakiej wielkości Twoje pęcherzyki pękają. Gdyby tak założyć, że rośnie 2mm na dobę to 25 maja będzie miał 21mm. Mi przy takiej wielkości jeszcze nie pękają, więc trzyman kciuki, żeby i Twój poczekał 😃

Zosis lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Słońce, przestań się już bać,
    Wysuń się zza chmur i świeć.”
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis nie panikuj, u mnie też szybko rosną (koło 10dc 12-13 mam) a potem pękają dopiero po 15dc.

Wszystko będzie akurat ✌️

Zosis lubi tę wiadomość

Ona: 32 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

preg.png
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    🤣🤣🤣 Nie bij starego!
    Ale zdradź co tam robi 😆 czy wkurza Cię bo za głośno oddycha? 😅

No chyba samo to ze jest
    Ale np
    Nad psem się spuszcza tak ze mnie wkur…
    Pies ma większe fory niż dzieciaki
    On może rozrabiać dzieci nie
    A dzieciak ma przerąbane i się go czepia
    Bo jak są razem w piaskownicy syn z psem i pies kopie będąc całym w piachu to nie ma problemu ale jak syn się z nim bawi i go podsypuje to jest afera ze ma go nie sypać piachem …
    Jak pies pakuje się po piaskownicy na wyro to jest Ok ale dzieciak wchodzi w skarpetkach „w piachu” to jest problem bo robi syf
    Powiedziałam zeby zabrał tego psa i spieprzal mi z oczu bo mnie coś trafi …

Tyle z miłości by było 🙄

• moonflower Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    No chyba samo to ze jest
    Ale np
    Bo jak są razem w piaskownicy syn z psem i pies kopie będąc całym w piachu to nie ma problemu ale jak syn się z nim bawi i go podsypuje to jest afera ze ma go nie sypać piachem …
    Jak pies pakuje się po piaskownicy na wyro to jest Ok ale dzieciak wchodzi w skarpetkach „w piachu” to jest problem bo robi syf

Tyle z miłości by było 🙄

😂😂🤣🤣

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eM 🌺 wrote:
    Lipcowa, my jedziemy do Hotelu niedaleko Mikołajek 🧖‍♀️🧖

Jeśli możesz podpowiedzieć, co warto zobaczyć w okolicy, to chętnie skorzystam z poleceń 😎

A w jakim klimacie lubicie wypoczywać? 😊
    Mazury oprócz żaglówek, nurkowania, skuterów i motorówek to też fajne rejsy statkiem (połączenie Mikołajki - Giżycko), jeśli chodzi o basen to najlepszy to Tropicana w Hotelu Gołębiewskim, polecam też kajaki na Krutyni, park dzikich zwierząt w Kadzidłowie, kwaterę Hitlera w Gierłoży czy twierdzę Boyen w Giżycku ale to już trzeba lubić takie klimaty 😊 w Gierłoży nie musicie szukać i rezerwować przewodnika, bo mają w formie fajnych audiobooków 😊 wiem, że w Mikołajkach jeszcze niedawno funkcjonował escape room, który opowiadał o historii właśnie Mikołajek 😊 w Giżycku jest też koło widokowe na molo także oglądasz sobie jeziora z poziomu ok. 13 piętra 😊 oby pogoda dopisała to na pewno nie będziecie się nudzić 💪🏻

eM 🌺 lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    No chyba samo to ze jest
    Ale np

Tyle z miłości by było 🙄
    hahahaha fajnie masz :D pamiętam jak kiedyś sobie chałupę wypucowałam, podłogi na kolanach a potem wkroczyli oni.... moich dwóch synów. jeden z kupą piasku na głowie a drugi dumny że brata zasypał... a podłogi mokre były jeszcze :D

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzumFal cieszę się, że wszystko w porządku 🥰

SzuumFal lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • SzuumFal Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmieszne śmieszne a mnie krew zalewa
    Bo drze ryja o nic na wszystkich a psinka taki biedny oj oj
    Wypierdole tego psa na wieś i jego tez i się skończy .. 🙈😵‍💫

Często tak mi robią ze wypucowane a nagle wpadają psy bachory piasek z butów albo kauczuk z boiska
    Pieprzniete byle jak byle gdzie
    Idzie się szarpnąć normalnie
    Aaaaaa🤯😵‍💫

• Miminka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    No chyba samo to ze jest
    Ale np

Tyle z miłości by było 🙄

Haha u nas to raczej odwrotnie 😂 ja kocham pieska a stary mowi ze to "siersciuch, śmierdziel, dziad, gamoń ..."

Kiedyś zimą, dużo śniegu, pod wieczór poszliśmy na spacer. Stary prowadził psa a ja szlam troche z tyłu. Pusty chodnik, tylko my i starsza kobietka. Piesek wskoczył w zaspe i nie było go zupełnie widać, a stary na cały głos "chodz tu łachmyto jedna!". Wyobraźcie sobie, z jakim współczuciem popatrzyła na mnie ta kobiecina, która nie wiedziała że idziemy z psem... 😂😂

Lipcowa, Selina, Pimpuś, Wioleta91, agentka93, Emka06, Angi90 , Biedronka@, SzuumFal, Mart768, Aśka lubią tę wiadomość

🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔‍♂️ 30

7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕

19.07- ⏸️ 🥹
    21.07- beta 119,7 🤍
    25.07- beta 1212,9 🤍😭
    31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
    21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
    14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
    23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
    07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
    28.12- 1106 g Franulka 🩵
    17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
    22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
    04.03- 3229 g Misia 🐻

27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Śmieszne śmieszne a mnie krew zalewa
    Bo drze ryja o nic na wszystkich a psinka taki biedny oj oj
    Wypierdole tego psa na wieś i jego tez i się skończy .. 🙈😵‍💫

Często tak mi robią ze wypucowane a nagle wpadają psy bachory piasek z butów albo kauczuk z boiska
    Pieprzniete byle jak byle gdzie
    Idzie się szarpnąć normalnie
    Aaaaaa🤯😵‍💫
    Widzę hormony ciążowe buzują na maxa 😆
    Wiem wiem, smichy chichy, ale ja i bez ciąży mam takie wkurwy przynajmniej raz w tygodniu 🙈😅 na psa również 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2023, 20:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:
    Haha u nas to raczej odwrotnie 😂 ja kocham pieska a stary mowi ze to "siersciuch, śmierdziel, dziad, gamoń ..."

Kiedyś zimą, dużo śniegu, pod wieczór poszliśmy na spacer. Stary prowadził psa a ja szlam troche z tyłu. Pusty chodnik, tylko my i starsza kobietka. Piesek wskoczył w zaspe i nie było go zupełnie widać, a stary na cały głos "chodz tu łachmyto jedna!". Wyobraźcie sobie, z jakim współczuciem popatrzyła na mnie ta kobiecina, która nie wiedziała że idziemy z psem... 😂😂
    🤣🤣 Przeczytałam to jadąc tramwajem i smiechłamm w głos, prawie się posmarkalam

Miminka, Mart768, Aśka lubią tę wiadomość

• Ewiwi Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miminka wrote:

ja miałam odwrotnie. mąż mówi chodź moje kochanie, skarbie mój jedyny perełko najdroższa. przytulę, dam buziaczka.... ciotka mówi ale ten twój mąż to kochany... a tu z drzwi wyskakuje czterołapna , wskakuje mu na kolana, mój mąż mówi do córci tak mówiłem...

agentka93, Miminka, SzuumFal, Aśka lubią tę wiadomość

*starania od XI 2021
    *maj 2022 beta 30
  • gattina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Dzień dobry Majowe robaczki 💚🍀🌈🤞

Nie wiem co tu się od wczoraj dzieje ale wpadło tyle stron ze chyba duzzio i mam ogromna nadzieje ze u kazdej z Was wszystko w najlepszym porządku zaczynajac od pojawienia się wyczekanej 🙈 po badania ,wizyty,wyniki ,dolegliwości ,nakręcanie się i nawet jeśli są to wahania testowe „robić nie robić” bo to nadal wszystko w normie :) itd itd ale chyba nie dogonię 😉

Potrzebowałam czasu dla siebie
    Poukładać sobie w głowie
    Wczoraj Po widokach porannych z toalety miałam do siebie żal .. ze może za szybko się pochwalilam ze może zbyt intensywnie spędzam czas ze może nie dopilnowalam czegoś ..
    Potem to ze nie przyjęli mnie w szpitalu .. zostawiona sama sobie w stresie ..
    udało mi się załatwić wizytę u innego lekarza dziś
    No ale nocka tez była strachliwa
    Sprawdzałam co przebudzenie czy cycki bolą czy nie krwawię itd
    Rano wstałam ..przed 6 żebym miała więcej czasu na oczekiwanie w nerwach …pfff 😵‍💫
    I kompletnie nie czułam się w ciąży jakaś taka lekka z energia mimo ze nie liczyłam na nic dziś właściwie
    Nastawiona na luźno zupełnie
    Ogarnelam dzieci wyprawiłam do szkoły chłop poszedł na zakupy na na pocztę na chwile do szkoły
    Spacer z psem koło domu …ale .do brzegu
    Zadzwoniłam do mojej przychodni zeby zapytać o przyjęcie do mojego lekarza .. jutro 17;15 ! A co się tam takiego dzieje .. a No to i to .. a to w tej sytuacji dzień w ta czy w ta różnicy nie zrobi .. Aha Ok :/ ..a cycki bolą?….bolą… to proszę poczekać do jutra … Yhym 🙄
    Za chwile przychodzi luby i mówi ..zaraz jedziemy ..dobra daj spokój jeden dzień różnicy już nie zrobi tak mowi piguła wiec poczekamy na wizytę do jutra do naszego gina… napewno ?… napewno !
    (Jak mam dwa razy słuchać tego samego to dzięki )
    Rozsiedlismy sie na kanapie .. po chwili spojrzenie po sobie ..nie damy rady czekać .. jedziemy ! 🚗

Lekarz już wczoraj dostał ode mnie info co się stało itd wiec dziś powiedział ze nie dziwi go mój stres ze takie sytuacje nie dają optymizmu i raczej nas martwi ą ale poszliśmy na fotel potem badanie usg ..okazało się że
    JEST ! Ciąża ,żywy kropek ! z widocznym bijącym serduszkiem 7tc ❤️
    Byłam w szoku jakbym się pierwszy raz o ciąży dowiedziała bo po tym co widziałam wczoraj co się działo w mojej głowie naprawdę spodziewałam się ze to koniec ..
    Jednak Nie ma śladu skąd był ten skrzep skąd te krwawienia nic nie było widać
    Może był krwiak (jak mi tu dziewczyny mówiły) okolokosmowkowy który najwyraźniej usunął się sam
    Teraz to można szukać
    Ale skoro wszystko wyglada bdobrze na ta chwile to nie ma się co doszukiwać ..
    Kolejna wizyta za dwa tygodnie bo widząc moje nerwy powiedział ze dla mojego spokoju tak będzie dobrze
    Zakaz sexu 😅🥲zakaz przemęczania się.. do czasu kolejnej wizyty
    Dostałam luteinę bo ten progesteron nie był zły ale jednak za niski(tez wspominalyscie ze trochę słabo) (a mój lekarz mówił ze jest ok i nic nie dał😡 ) zalecenia, kartę ciąży , skierowanie na badania i chyba tyle
    Będę teraz chodzić do tego lekarza
    Byłam kiedyś u niego ale jakoś mi było głupio bo on młodszy ode mnie i odpuściłam bo się jakoś krępowałam
    A dziś stwierdziłam ze jest zaangażowany wiec będę czuła się zaopiekowana
    W domu po spacerze (bo wracałam z wizyty spacerkiem nie mam daleko) pojawiły się plamienia ale takie jakby stare ..i może po badaniu
    Oczywiście odrazu napisałam do nowego lekarza ten odrazu oddzwonił ze spokojnie proszę luteinę herbatkę i odpocząć
    Bez stresu

Rozpisałam się strasznie ale musiałam … tak po swojemu :)
    Dziewczyny Dziękuje ze jestescie WSZYSTKIE !

Moon Angi widziałam ze gdzieś tam były kciuki słowa wsparcia wołanie do tablicy ❤️

Żeby więcej takich lekarzy było, którzy nie zignorują i nie powiedzą 'dzien dłużej nie zrobi już roznicy'.

Trzymam kciuki i za Twojego kropka ♥️

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 33 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF 🤞🏼
  • gattina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzuumFal wrote:
    Tez tak mam odkąd odstawiłam antyukładke
    Nie długi niby ale jednak
    Do twgo pewnie ciąża …
    Geba jak u nastolatka codziennie coś i to nie takie byle co tylko dramaty
    Plecy na wysokości nerek..ramiona .. nosz kur… peeling nic nie daje .. słońce naturalnie nic nie daje ajak chodziłam na solarium raz na tydz albo dwa to było spoko .. sudocrem nie bardzo … a idź pan w ch…

Solarium działa na krótką metę tylko, wysusza i nie robią się nowe, ale ja od nastolatki zmagam się z trądzikiem i mogę powiedzieć, że tu nie chodzi aby je wysuszać tylko właśnie nawilżać twarz! Żebym była mądra te kilkanaście lat temu to moja twarz wyglądałaby lepiej...

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 33 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF 🤞🏼
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Mam wyniki badań.
    Chciałam Wam bardzo podziękować za to, że jesteście tutaj na forum i posiadacie tak ogromną wiedzę 🥰

Już Wam piszę dlaczego 😃
    Niektóre z Was może pamiętają, że od roku ponad nie miałam swoich owulacji. W ostatnim cyklu być może była(potwierdzona tylko owulakami).

W styczniu byłam na stymulacji Lametta, wyniki niby w normie, ale stosunek LH do FSH 0.57, estradiol 99 więc tak na granicy.
    W tym cyklu bez stymulacji. Za to dzięki Wam cały miesiąc na ziołach ojca sroki oraz NAC. Stosunek LH do FSH zwiększył się. Teraz jest 0.67. wiem że szału nie ma ale idzie do góry, co mnie bardzo cieszy 😃😃 a estradiol podskoczył do 208 to chyba też bardzo dobrze.

Lh trochę wzrosło, a FSH zmniejszyło się - nie wiem czy to w dobrą stronę idzie, ale wszystko w normie.

Jestem Wam bardzo wdzięczna, za pomocne informacje i za ogromne wsparcie ❤️

Angi90 , Selina, SzuumFal, Mart768, Aśka lubią tę wiadomość

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ