Jeśli bobasa 👶🏼 chcesz znaleźć w kapuście🥬, oddaj się w maju 🌸🌿 miłosnej rozpuście❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Angi90 wrote:To dowód, że ich działania są poza zasadami Allegro. Nie podoba mi się to. Na prawdę czekam aż sama się z nimi rozmówię. Jak sobie rozwiniesz ten zakup, możesz zgłosić problem z zakupem do Allegro.
Aśś, Ty też nadal możesz tak zrobić.
I w ogóle to my jako klient powinniśmy zrezygnować z zakupu,żeby to anulować. Oni nie mogą, jeżeli produkt jest na stanie. Błędy w wycenie to ich problem. Widać, że sami nie wiedzą co robią.
Otworzyłam dyskusję na allegro.
Jak najbardziej rozumiem błędy ludzi, ale sposób w jaki to załatwiają jest karygodny. Jak się przyjrzałam, pieniądze zostały wsrocone z jakiegoś nieznanego źródła, nadawca jest paypro, skąd mam mieć pewność, że to właśnie jest za te suplementy? Jakieś dogadywanie na boku, brak anulowania z ich strony tego zamówienia.
Ciekawe co na to allegroPimpuś, Angi90 , Cukruś, Aśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZosis ja to chyba się nauczyłam cierpliwości przez to leczenie na NFZ 😂 Z 5lat temu miałam pierwszą histeroskopie w szpitalu i łaskawie po 6h zostałam zaproszona na badanie 🥴 Kolejne dwa razy były podobne ok.5h czekania a miesiąc temu na hsg czekałam raptem 4h 😆 Ja już to sobie tłumaczę, że ok płacimy składki, ale swoje niestety trzeba odsiedzieć 🙈 bo stres i nerwy w niczym nie pomogą 😉
Mam nadzieję, że już Cię badają! ✊ -
san95 wrote:Tez trzymam za to kciuki ✊🏼✊🏼
Znalazłam apke, wprowadziłam temperatury i faktycznie lepiej to wyglada tylko przesunęło mi owulacje na 19 🙈 wiec nie wiem teraz czy jestem 6 czy 7dpo a dzisiaj zrobiłam proga. Mogłam iść jutro 🙈
Wynik z dzisiaj też ładnie wszystko pokaże 👍 -
Pimpuś! A chcesz iść na betę?
Jeśli tak, to dołóż sobie progestron 🍀 Jeśli będzie wszystko ok to wizytę spokojnie możesz umawiać na za 2 tygodnie, jeśli będzie ewentualnie niższy prog to najlepiej umówić się do lekarza żeby zdecydował czy trzeba dołożyć 😊 Betę powtarzamy po 48h , żeby sprawdzić jej przyrost.
Jeśli nie, to spokojnie rób sobie testy co 2 dni, żeby widzieć ładnie ciemniejącą kreseczkę , a wizytę umów za 2 tygodnie.
Pierwsza wizyta powinna być między 6-8 TC, licząc od ostatniej miesiączki 😉Pimpuś lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne-niskie ryzyka🩷
28/11 wizyta ⏳
PTP 21.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Pimpuś wrote:Mam pytanko dziewczyny
do gina na spokojnie tak za dwa tygodnie ? Czy jak
może głupie pytanie ale jestem zielona a Wam Ufam Internetowi nie
Z tego co dziewczyny pisały, to najlepiej pójść w 7 tygodniu, bo będzie większa szansa na serduszko 🩷🩵Pimpuś lubi tę wiadomość
-
Claire wrote:Niaha, widziałam Twój wpis o trądziku. Ja mam podobny problem, praktycznie odkąd zaczęłam dojrzewać, jeszcze w szkole. Powiem Ci, że odwiedziłam już tylu lekarzy, dermatologów, endokrynologów, konsultowałam się nawet z ginekologiem i dramat jest 😵💫 Generalnie odpowiedzi jakie usłyszałam to mi. taki mamy klimat, nie wiadomo skąd to, taka pani uroda. I do tego właśnie leki o których pisałaś, lub antykoncepcja. Mimo, że mój trądzik nie jest jakiś bardzo silny, to jednak przeszkadza mi i obniża poczucie własnej wartości.
Od kiedy zaczęłam się bardziej holistycznie przyglądać sobie to zauważyłam pewne zależności, pomiędzy spożywanym jedzeniem a pogorszeniem/polepszeniem stanu cery. Próbowałam diety eliminacyjnej, wiem już co mi szkodzi a co pomaga. To samo z dniami cyklu, szczególnie przy pikach poszczególnych hormonów to u mnie widać, w drugiej fazie. Na to nie mam wpływu bo jednak mój organizm ma wysoką wrażliwość receptorową na zmiany hormonalne, ale jako że wiem czego się spodziewać to działam od zewnątrz. Tuż przed tymi dniami wykonuję oczyszczanie skóry np. peelingiem enzymatycznym lub kwasami. I tak jakoś żyję, trądzik nigdy w zupełności nie zniknął z mojej twarzy, ale ograniczyłam go do takiego minimum ile jestem w stanie sama zdziałać. Wiem, że dieta baaaardzo wiele zmienia w tej kwestii, jeśli masz chęć to polecam na instagramie profil skin_therapy_alicjalesniczak - mocna dawka wiedzy holistycznej + wskazówki do pielęgnacji.
Dziękuję za polecenie ❤️ sprawdzę ten profil. Też u siebie widzę te zależności, po miesiączce czerw jest czystsza, a po owulacji największą masakra. Spróbuję sobie jakoś to wszystko poukładać i podejść w naturalny sposób do problemu bez antybiotyków i sterydów. -
nick nieaktualnyNataliii wrote:Aaa Pimpuś słońce gratulacje ❤️
Ja jestem skołowana, sama nie wiem co mam robić. Jestem umówiona na poniedziałek na drożność. To będzie mój 14 dzień cyklu. Boję się, że owulacja przyjdzie za wcześnie😭. Przeanalizowałam swoje wcześniejsze cykle i zdarzała mi się owulka 14 dc, ale nigdy wcześniej, przynajmniej w tych coś mierzyłam. Wczoraj zrobiłam owulaka i ciemny. Jeszcze nie pik ale kurdee. Póki co też zawiesiłam starania. Ostatnio miałam infekcje to teraz dostałam na 6 dni przed sono leki (pani doktor mówiła, że nie do końca potrzebne, ale woli mi dać), na których jest napisane aby wstrzymać się od współżycia w trakcie kuracji. Lekarz mówiła, żeby w razie co dzwonić i spróbuję mnie wcisnąć w sobotę, ale dziś i jutro jej nie ma w pracy... Nie wiem chyba jak dziś wyłapie pik to oleje leki i zaczniemy się starać bo szkoda mi cyklu. -
aśś wrote:To co proponujesz z tym zrobic? Moja paczka czeka już w paczkomacie, bo zamowilam maslo orzechowe do darmowej dostawy :p ale jestem mega na nich wsciekla...
Wykorzystali fakt większego zamówienia, żeby skorzystać z Allegro Smart 🤦🏼♀️
Zrobisz jak chcesz, ale bym pisała do Allegro na zgłoś problem z zamówieniem.aśś lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
28/11 wizyta ⏳
PTP 21.05.2025
-
Angi90 wrote:Pimpuś! A chcesz iść na betę?
Jeśli tak, to dołóż sobie progestron 🍀 Jeśli będzie wszystko ok to wizytę spokojnie możesz umawiać na za 2 tygodnie, jeśli będzie ewentualnie niższy prog to najlepiej umówić się do lekarza żeby zdecydował czy trzeba dołożyć 😊 Betę powtarzamy po 48h , żeby sprawdzić jej przyrost.
Jeśli nie, to spokojnie rób sobie testy co 2 dni, żeby widzieć ładnie ciemniejącą kreseczkę , a wizytę umów za 2 tygodnie.
Pierwsza wizyta powinna być między 6-8 TC, licząc od ostatniej miesiączki 😉
Dziękuje za rady i za informacje
Bo zakręcona jestem jak zimowy termos
No właśnie i tutaj zaczyna się problem
na Bete mogę iść najszybciej w przyszłym tygodniu pod koniec mam daleko
więc chyba na obecną chwile zostane przy testachAngi90 lubi tę wiadomość
Ona 24
On 24
Razem od 1.02.2017r.
⛪ 14.07.2023 r.
2 cs
25.05. ⏸️
30.05. Tłuściutkie ⏸️
Wizyta 12.06 🤞
"Zawsze trzeba mieć nadzieje" -
nick nieaktualnyNiaha, Claire ja ze swojej strony polecam jeszcze kompleks witamin z gr.B i niepokalanek na wyregulowanie skoków hormonów, żeby były łagodniejsze a tym samym zamiany skórne mniejsze
Bardzo fajny jest Aliness witamina B complex B-50 methyl Tmg plus 😊 też go od dawna zażywamNiaha lubi tę wiadomość
-
Napisałam do nich kiedy będzie towar wysyłamy, czekam na odpowiedź
Niaha lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Hej dziewczyny, trzymam kciuki za wyniki progów ✊🏻✊🏻
Pimpuś gratulacje! Zdrowo zazdraszczam❤️Pimpuś lubi tę wiadomość
-
Karina wrote:Dziewczyny ale mnie inne apki denerwują. Ff app i flo usilnie mi wmawiają że miałam ovu 19go 😤 10 dni wysokich temperatur a ta sobie skacze z terminem.
Karina lubi tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
IVF '24🍀
28/11 wizyta ⏳
PTP 21.05.2025
-
Selina wrote:Niaha, Claire ja ze swojej strony polecam jeszcze kompleks witamin z gr.B i niepokalanek na wyregulowanie skoków hormonów, żeby były łagodniejsze a tym samym zamiany skórne mniejsze
Bardzo fajny jest Aliness witamina B complex B-50 methyl Tmg plus 😊 też go od dawna zażywamSelina lubi tę wiadomość
-
Cukruś wrote:Hope... Kochanie jak się trzymasz? Lepiej niż wczoraj?
Dziękuję, że pytasz ❤️
Wczoraj się zryczałam, dzisiaj jakoś leci... Choć mam różne myśli, żeby odpuścić i zacząć żyć pełnią życia...
Tak, czy siak dziękuję za ten miesiąc z WAMI 🥰 jesteście niesamowite! @Angi90 jesteś cudowną prowadzącą, niech klątwa Cię dopadnie prędko!
W czerwcu odpadam ze starań, więc jakbym dołączyła w lipcowym wątku to liczę, że ŻADNEJ z Was tam nie spotkam 🤰
Trzymam za Was mocno kciuki ❤️🍀💚
P.S. Pimpuś gratulacje 😍 🥹Cukruś, Selina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyClaire wrote:Dzięki Kochana, oblukam sobie ten kompleks, niepokalanek łykam. Mi jeszcze bardzo pomaga olej z wiesiołka. Wiem, że są tu podzielone opinie, ale akurat na stan cery nic mi tak dobrze nie wpływa jak on 😍 Z bólem serca musiałam go ograniczyć do pierwszej fazy cyklu, jak zaczęliśmy starania.
Claire lubi tę wiadomość
-
Selina wrote:Niaha, Claire ja ze swojej strony polecam jeszcze kompleks witamin z gr.B i niepokalanek na wyregulowanie skoków hormonów, żeby były łagodniejsze a tym samym zamiany skórne mniejsze
Bardzo fajny jest Aliness witamina B complex B-50 methyl Tmg plus 😊 też go od dawna zażywam
Dziękuję ❤️Selina lubi tę wiadomość
-
Ja już po badaniu, czekam teraz na wyniki. Maja być około 17-18 ✊🏻✊🏻✊🏻 trzymajcie kciuki!
Pimpuś, Niaha, Selina lubią tę wiadomość
starania od 2020r.
01.2023 r.-08.2023 r. Artemida
🔸7x cs letrozolem - starania naturalne ❌
11.2023 r. Kriobank - decyzja o ivf I procedura
🔸 17.02.2024 r. FET 1.1.1 cb ❌
🔸 26.03.2024 r. FET 1.2.2❌
🔸16.04.2024 r. histeroskopia - podcięcie dna macicy
🔸 18.06.2024 r. FET 3.1.2 ❌
07.2024 r. Kriobank II procedura
🔸 13.08.2024r. usunięcie jajowodów (wodniaki), histeroskopia i biopsja endometrium
🔸 28.10.2024r. FET 4.1.1 🙏🏻
5 dpt ⏸️
7 dpt BHCG 66,60 mlu/ml
9 dpt BHCG 176 mlu/ml
11 dpt BHCG 381 mlu/ml
13 dpt BHCG 961,60 mlu/ml
15 dpt BHCG 1834 mlu/ml
17 dpt GS 7 mm z YS i krwiak 14x7 mm😬
18 dpt BHCG 4443 mlu/ml
24 dpt BHCG 22486,00 mlu/ml
28 dpt BHCG 45464.00 mlu/ml mamy 🩷 121/min i brak krwiaka 👏 CRL 0,76 cm
❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku