Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny ,
nie wiem co o tym mam myśleć, jest to cykl bez stymulacji zawsze na poczatku cyklu temperatura waha mi sie od36,30 do36,50.
A tu od wczoraj temperatura mi spada dzisiaj 8dc i temperatura poniżej 36, czy to mozliwe ze tak wcześnie owu czy to poprostu jakies zawirowanie ,musze poczekać jak dalej będzie zachowywać sie temp , szczęśliwa będę jak okaże się ze stymulacja przywróciła mi owu nawet jal by ten cykl miałby byc stracony bo jutro juz szpital. -
welonka wrote:Hej dziewczyny ,
nie wiem co o tym mam myśleć, jest to cykl bez stymulacji zawsze na poczatku cyklu temperatura waha mi sie od36,30 do36,50.
A tu od wczoraj temperatura mi spada dzisiaj 8dc i temperatura poniżej 36, czy to mozliwe ze tak wcześnie owu czy to poprostu jakies zawirowanie ,musze poczekać jak dalej będzie zachowywać sie temp , szczęśliwa będę jak okaże się ze stymulacja przywróciła mi owu nawet jal by ten cykl miałby byc stracony bo jutro juz szpital.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, chętnie skorzystałabym z Waszego doświadczenia
Sprawa wygląda tak:
Od tego roku mam bardzo nieregularne cykle, chyba za dużo stresów w życiu
cykle były takie: sty: 46 dni, luty: 38 dni, marzec: 36 dni, kwiecień: 33 dni, maj: 29 dni, czerwiec: 28dni i teraz cisza - dziś 35dc - jak widzicie pełen wachlarz
Teraz jestem w 36dc beta hcg zrobiona w 33dc i wynik >1,20
To mój 1cs więc kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Kiedy jeszcze mogę testować, a kiedy uznać, że teraz to już tylko czekać na @?
Wg używanej przeze mnie app akurat trafiliśmy w dni płodne.
Dzięki za pomoc! -
mbc wrote:Cześć dziewczyny, chętnie skorzystałabym z Waszego doświadczenia
Sprawa wygląda tak:
Od tego roku mam bardzo nieregularne cykle, chyba za dużo stresów w życiu
cykle były takie: sty: 46 dni, luty: 38 dni, marzec: 36 dni, kwiecień: 33 dni, maj: 29 dni, czerwiec: 28dni i teraz cisza - dziś 35dc - jak widzicie pełen wachlarz
Teraz jestem w 36dc beta hcg zrobiona w 33dc i wynik >1,20
To mój 1cs więc kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać. Kiedy jeszcze mogę testować, a kiedy uznać, że teraz to już tylko czekać na @?
Wg używanej przeze mnie app akurat trafiliśmy w dni płodne.
Dzięki za pomoc!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Hej. Po pierwsze wizyta u gina bo przy nieregularnych cyklach sa czesto cysty na jajnikach. Po drugie warto prowadzic wykres temperatur tu na owu, bardzo pomaga sledzic swoje cykle i wyłapać dużo rzeczy. Co do Twojej aktualnej sytuacji to wiarygodny test ciążowy 12 dpo a beta 10 dpo
Na koniec lutego byłam u swojego gina i miałam cytologię plus normalne badanie i było wszystko spoko. Do tego miałam robione badania krwi, tsh, ft3, ft4, glukozę i jeszcze parę innych i wyniki wszystkie super. Przygotowywałam się do ciąży od początku roku, bo wiedziałam, że w okolicach wakacji będziemy chcieli podjąć starania. Od jakiegoś czasu łykam tez folik.
Ja normalnie miałam zawsze regularne cykle, ale od początku roku faktycznie miałam dużo stresów i kładę to na karb sytuacji życiowych w rodzinie.
Co nie zmienia faktu, że pewnie umówię się na wizytę, bo beta robiona była 11dpo, jutro 14dpo i zrobię test dla spokojnościWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 15:56
-
welonka wrote:Hej ja juz jestem w szpitalu po badaniach ,plan jes taki laparoskopia z drożnością i Kauteryzacja jajników bo ordynator stwierdził ze sa zbyt grube a i w szpitalu powiedzieli ze juz powinnam cos brać na tarczyce bo mam 2,75#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Czuje sie dobrze ,ale wiadomości dobrych nie mam do konca po rozmowie z lekarzem ze zabieg bez komplikacji ale mam jeden jajowód całkowicie niedrożny i konsultował sie z ordynatorem zeby wyslac mnie na konsultacje do jakiegoś profesora zeby zobaczyć czy ta wada powoduje niedrożność , mowi ze ciąża z jednym jajowodem daje szanse ale nie wiedza jakie sa szanse na to żeby zsrodek zagnieździł sie mógł rozwijać sie .czyli coraz gorzej
-
Niedrożność przez ta wade maciciy ona powoduje niedrożność ,kontrast w ogóle nie przeszedł . Mowie ze przeciez u mnie i tak z lewego jajnika jest owulacja ,to powiedzial ze jest problem czy w ogóle zarodek zagnieździ sie przez ta wadę ,maja wysłać mnie na konsultacje do jakiegoś profesora
-
welonka wrote:Niedrożność przez ta wade maciciy ona powoduje niedrożność ,kontrast w ogóle nie przeszedł . Mowie ze przeciez u mnie i tak z lewego jajnika jest owulacja ,to powiedzial ze jest problem czy w ogóle zarodek zagnieździ sie przez ta wadę ,maja wysłać mnie na konsultacje do jakiegoś profesora#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Hej dziewczyny
dawno się nie odzywałam, ale tak to jest w lato - siostry przyjeżdżają z dzieciakami i człowiek nie ma na nic czasu
Welonka kurcze bardzo mi przykro że pojawiły kolejne komplikacje
Cały czas będę trzymać kciuki za Ciebie - przecież musi być jakieś rozwiązanie!
U mnie drugi cykl z clo zakończył się @
Od 1 sierpnia nowy cykl tym razem bez żadnych leków (poza euthyroxem i dostineksem)
W przyszłą środe wybieram się do gina - zobaczę co dalej zaproponuje,
jutro podejde przed pracą zbadać sobie TSH i prolaktyne.
Jedyne co mogę powiedzieć to, że plamienia przed okresem skróciły mi się do 3 dni (podczas brania clo)może i jest to jakaś poprawa ale no jednak one nadal są01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
Starania od 12.2015,
plamienia przed okresem
Hashimoto - Euthyrox 25
27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia ) -
Hej dziewczyny,wczoraj bylam u Gina,ale niestety wczoraj zaczely sie moje plemienia przedokresowe zwiastujace nadchodaca @.Dostalam od gina skierowanie na badania z wymazu pod katem bakterii,a później we wrześniu mam miec hsg.Gin rozklda ręce jezeli chodzi o te plamienia przed @,nawet duphaston ani clo mi na to nie pomogly,teraz przepisał mi luteine aby zobaczyc czy w nowym cyklu moze zadziała i pomoże na te plamienia.
-
Hej dziewczyny przepraszam ze nie odzywałam się ale musiałam troche uspokoić się . Ze szpitala wyszłam w piatek dalej z wielką niewiadomą miał mnie przy wypisie pokierować ordynator a końcem wypis dostałam od lekarza który przez moj pobyt w szpitalu byl pierwszy raz i on o niczym nie wiedział. Wiem tyle co lekarz mi powiedzial po zabiegu i to co powiedział narzeczonemu prawy jajowód niedrożny ,i to co mnie zbiło z nóg male szanse na zagnieżdżenie zarodka i utrzymanie ciąży podobno przez wadę macicę ale dlaczego przeciez miala nie stanowic problemu nie wiem ,nic nie wiem i to mnie dobija . Narzeczonemu powiedzial ze czekają mnie dalsze konsultacje i leczenie . Lewy jajowód drożny . Ogólnie czuje sie juz lepiej do wczoraj okropnie bolały mnie ramiona jeszcze troche brzuch boli. W tej chwili straciłam wiarę ze kiedykolwiek uda nam się jak naprawde problem jest ta wada , co badanie wychodzą coraz gorsze rzeczy . Z pracy do mnie dzwonią czy przyjdę do pracy juz nie mam ochoty i sil tłumaczyć ze jestem na zwolnieniu po zabiegu i nie przyjdę do pracy. Wizytę u mojego ginekologa mam dopiero w środę o20 nie wiem jak wytrzymam do tego czasu.
Laparoskopia potwierdziła jeszcze pcos jajniki powiększone i grube
. -
Hej Dziewczyny, tak się dziś z emkiem zastanawiamy czy nie spróbować w tym cyklu. Encorton biorę juz miesiąc, owu za pasem.... hmmm, no nie wiem sama. Teorwtycznie mieliśmy czekać do wyników powtórnego ASA ale w zaszdie to chyba nic nie zmieni...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021