Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiesz co Welonka, mi się wydaje że u mnie mimo tego, ze też mam podwyzszony dośc mocno androstendion, to problem jest gdzie indziej. Teraz miałam drugi cykl po stymulacji, na sterydach i bez żadnych dodatkowych leków. Tylko encorton. Owulację miałam w 19/20 dc a 7dpo progesteron 20,4 a estradiol 286. Kosmos jak dla mnie. Tylko encorton. Wczesniej mogłam pomarzyć o takim progesteronie, 12 w porywach. Nie wiem jakie to są mechanizmy, na jakiej zasadzie to działa ale wydaje mi się, ze ten encorton mi bardzo pomaga...#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola mi powiedzieli że jak jest jakas bakteria to w trakcie badania moga ją wepchnąc do narzadów miednicy mneijszej i to może spowodowac jakies powazne infekcje np jajników i dlatgeo. To jest bakteria kóra jest odpowiedzialna na infekcje moczowe ni etypowo intymne. Ja żadnych objawów nie mam. a dzisiaj jestem taka bez wiary - może faktycznie niedrozność?
-
Auricomka wrote:Rucola mi powiedzieli że jak jest jakas bakteria to w trakcie badania moga ją wepchnąc do narzadów miednicy mneijszej i to może spowodowac jakies powazne infekcje np jajników i dlatgeo. To jest bakteria kóra jest odpowiedzialna na infekcje moczowe ni etypowo intymne. Ja żadnych objawów nie mam. a dzisiaj jestem taka bez wiary - może faktycznie niedrozność?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja tez nie mialam żadnych operacji ,stanów zapalnych nie miałam ,pare razy grzybicę mialam i jeden jajowód niedrożny.
U nas chyba ostatnie 3miesiace starań ,usuniecie przegrody i leczenie przeciw zrostowe to koszt 10tys. Na nfz boje sie bo co lepszy specjalista nie wykonuje operacji na nfz a zwykłemu lekarzowi który nir ma dużego doświadczenia w usuwaniu przegród nie chce się oddawać bo jest to duże ryzyko . -
Czesc wszystkim:)Troche nie tu nie było,odpuściłam starania i uwolnilam umysl od myśli aby miec w końcu dzieciaczka.Dzisiaj jest to mój 29dc i nie uwierzycie,zrobiłam test tak z ciekawości a tam dwie czerwone kreseczki:)zrobiłam drugi i to samo:D Jestem taka podekscytowana,maz sie bardzo ucieszył,a ja aż cala z emocji sie trzese,rok na to czekaliśmy:)Aby tylko wszystko się szczeliwie zakonczylo i mam nadzieje ze testy sie nie myla
MałaMi90 lubi tę wiadomość
-
Martam gratulacje ,dawno nie było tutaj takich dobrych wiadomości:)
Ja zaczęłam 1cykl po laparoskopii jutro monitoring,liczę na owu z lewego jajnika a na złość tylko prawy daje o sobie znac narazie.
Mam pytanie dotyczące tsh ,u mnie tsh bardzo skacze od 2.80 do2 czy takie wahania mogą miec negatywny wpływ na zajście w ciążę ? W szpitalu chcieli wprowadzić mi leki bo tsh wynosilo2,75 moj gin kazał mi teraz powtórzyć i juz jest duzo niższe bo 2,33 , nie chce kolejnych leków przyjmować -
My staraliśmy sie równo rok.Rok temu w sierpniu rozpoczęliśmy starania,ale się nie udawalo,robiłam badania hormonów i miałam wszystko w normie a nadal nic,na badaniu u gin miesiąc temu lekarz stwierdził ze możliwe ze przyczyna braku ciąży jest niedrożność i na 12.09 mialam umówione badanie hsg,którego sie bardzo balam,stwierdziliśmy z mężem ze juz luzujemy z tymi staranami bo ciagle sie nakrecalam i później tylko dola mialam.W tym cyklu to nawet nie skupiałam sie na dniach plodnych,a w tygodniu kiedy byly ,,te" dni to zrobilsmy to raz,bo mąż malo byl w domu bo pracował,spisalam ten cykl na straty a tutaj niespodzianka.Dzisiaj rano znów zrobialam test i znów pozytywny:)Jutro idę na bete aby się upewnić,a później to do lekarza.Boje się trochę,bo tyle na to czekałam i chce aby wszystko dobrze się skonczylo
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:23
-
Justyna to teraz czas działać.
Welonka teoretycznie takie naj;lepsze tsh jest poniżej 2 , natomiast ja też mam takei wahania od 1.7 - 2.8 i moja ginekolog narazie nei zdecydowała się wprowadzić leku chociąz mówi o takim prawdopodobnieństwei.
Ja kurcze przed urlopem i chyba coś mnie łapie bo zle sie czuje. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2020, 12:24