X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Duphaston trzeba brać po owulacji bo jeśli jeszcze nie miałaś to on zatrzymie:/ a robiłaś może test owulacyjny?
    No ale u ciebie dzisiaj taki spadek, że wygląda to na owu

Mialam usg w 12dc i byl jeden pęcherzyk który miał tylko12mm,nie robiłam testów:/ wstrzymam sie z duphastonem dwa dni.

age.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Mialam usg w 12dc i byl jeden pęcherzyk który miał tylko12mm,nie robiłam testów:/ wstrzymam sie z duphastonem dwa dni.
    Ale do tego czasu mógł spokojnie urosnac i teraz pekac:) mi 2mm na dzień rosnal

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Ale do tego czasu mógł spokojnie urosnac i teraz pekac:) mi 2mm na dzień rosnal

Wiem wiem ale zawsze mialam cykle bezowulacyjne i dlatego nie nastawiałam sie widocznie po tabletkach antykoncepcyjnych wróciła :)
    Dobrze że facet dzisiaj zjeżdża do domu bo15-16 dc nie działaliśmy mam nadzieje że nie będzie za późno .
    A co ze śluzem u mnie jest tylko kremowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:20

age.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka, bardzo niski ten spadek, faktycznie możesz mieć niedługo owulkę, u mnie po takim spadku owulacja pojawia się do dwóch dni.
    A jak się czujesz, nie łapie Cię przeziębienie, nie czujesz się osłabiona?

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Welonka, bardzo niski ten spadek, faktycznie możesz mieć niedługo owulkę, u mnie po takim spadku owulacja pojawia się do dwóch dni.
    A jak się czujesz, nie łapie Cię przeziębienie, nie czujesz się osłabiona?
    Właśnie prawie od początku cyklu bylam przeziębiona ,ale puściło mnie 2-3dni temu. Ogólnie czuje się dobrze dzisiaj brzuch boli mnie jak na @. Wczoraj i przedwczoraj bolał mnie lewy jajnik ale z niego nie będzie owu bo miałam pęcherzyk tylko na prawym jajniku a tego w ogóle nie czuje

age.png
  • Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 12 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie potrafię określać śluzu. Cały czas wydaje mi się, że jest kremowy. Chociaż jak tak teraz o ty myślę, to jak miałam owulację, to w pewnym momencie poczułam że coś ze mnie poleciało jak w pierwszym dniu okresu. Może wtedy powinnam go była określić jako wodnisty? Czułam wilgoć, ale nie był chyba przeźroczysty ;/
    Wy też macie takie problemy?

8d6d64cc25cf0767ed357b4bdf155fd1.png
    pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śluzu strikte owulacyjnego już dawno dawno nie miałam. o najwyżej wodnisty.
    Łykam wiesiołek ale nie wiele mi pomógł.

• Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 12 marca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesiołek już zakupiłam i jak przyjdzie niechciana @ to zacznę łykać.

pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie nie miałam problemów ze śluzem. Jednak w tym cyklu to jakaś porażka-ciagle jest sucho. Kupiłam teraz wiesiołek, zacznę go łykać od następnego cyklu,bo z tego to już raczej nic nie będzie.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takiego typowo przezroczystego jak opisują że wygląda jak białko kurze to też nie widzę. Dzisiaj mam taki rozciagliwy jak co miesiąc ale on jest kremowy i bardziej taki z nitkami przezroczystego śluzu. No i jest go strasznie duzo

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszedł mi pozytyw więc owulacja pewnie jutro albo i dzisiaj.
    Możliwe, że już wczoraj był pozytywny ale nie robiłam wczoraj testu. A dzisiaj też spadek tempki

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję, że jutro przyjdzie @. Plamienie mi się rozkręca. Jestem na to już przygotowana, chociaż i tak jest mi bardzo smutno z tego powodu.
    Jak ma przyjść to niech już będzie, chcę jak najszybciej skończyć badania i zapisać się do gina.

• Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 12 marca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 trzymaj się! Myśl pozytywnie. Połowa bab, które zachodzą w ciążę odczuwają albo bóle miesiączkowe albo bóle brzucha (przynajmniej tak wynika z tych wykresów, które właśnie przeglądam)

pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie chyba tylko raz zaobserwowałam typowy płodny śluz , teraz mam typowy jak w dni niepłodne.

Dziewczyny a może byc tak temperatura wskazuje na zbliżającą sie owulację ,pęcherzyki ładnie rosną a na końcu nie pękają, chodzi mi o to czy przy nie pekajach pęcherzyk tez jest spadek i sok temperatury?? Może głupie pytanie ,ale to mój pierwszy cykl który obserwuje

age.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Ja u siebie chyba tylko raz zaobserwowałam typowy płodny śluz , teraz mam typowy jak w dni niepłodne.

Dziewczyny a może byc tak temperatura wskazuje na zbliżającą sie owulację ,pęcherzyki ładnie rosną a na końcu nie pękają, chodzi mi o to czy przy nie pekajach pęcherzyk tez jest spadek i sok temperatury?? Może głupie pytanie ,ale to mój pierwszy cykl który obserwuje
    Niestety może tak być... Ale nie wkręcaj sobie tak od razu.
    U mnie były raz skoki i spadki a raz nie i to mi się zaczęło niepodobac i poszłam do gina na monitoring. I akurat w takim cyklu gdzie miałam ładny spadek jak na owu okazało się że owu wcale nie było. Pęcherzyki urosły do pewnego momentu ale nie pekly

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Czuję, że jutro przyjdzie @. Plamienie mi się rozkręca. Jestem na to już przygotowana, chociaż i tak jest mi bardzo smutno z tego powodu.
    Jak ma przyjść to niech już będzie, chcę jak najszybciej skończyć badania i zapisać się do gina.
    Eh szkoda.:( Przepraszam bo może już pisałaś? Progesteron badalas 8 masz dobry? Bo takie plamienie też może być związane z za niskim progesteronem

<3 Zosia
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

Może być, ogólnie moja gin mówiła że kazda kobieta miewa cykle z niepękającycm pecherzykiem czasem. U mnei podejzrewali LUf który raz jest raz go nie ma, a dodatkowo mocno zalezy od przyjmwoania .... ibupromu

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś przyszła @.
    Ten cykl poświęcam na badania. Muszę ruszyć naprzód.

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Eh szkoda.:( Przepraszam bo może już pisałaś? Progesteron badalas 8 masz dobry? Bo takie plamienie też może być związane z za niskim progesteronem

Progesteron badałam, wygląda, ze jest okej. W dniu cyklu mam do przeprowadzenia bardzo dużą ilość dodatkowych badań. Wierzę, że ponich będzie coś wiadomowo.

• welonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana tule<3

Chyba za mały ten skok temperatury ? wczoraj późnym wieczorem czułam kłucie w prawym jajniku.

pytam o te niepękające pęcherzyki , bo jeszcze jak nie starałam się w cyklu w którym nie przyjmowałam luteliny podczas usg miałam prawie zawsze 2-3,5cm torbiele , pęcherzyki rosły ale nie nie pękały i zmieniały w torbiel.

Mam monitoring w następnym cyklu ale już clo. w ogóle zdziwiłam się że lekarz tak szybko przepisał mi clo.

Wstrzymać się jeszcze z duphastonem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:05

age.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ