Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
Raven wrote:Duphaston trzeba brać po owulacji bo jeśli jeszcze nie miałaś to on zatrzymie:/ a robiłaś może test owulacyjny?
No ale u ciebie dzisiaj taki spadek, że wygląda to na owu
Mialam usg w 12dc i byl jeden pęcherzyk który miał tylko12mm,nie robiłam testów:/ wstrzymam sie z duphastonem dwa dni. -
welonka wrote:Mialam usg w 12dc i byl jeden pęcherzyk który miał tylko12mm,nie robiłam testów:/ wstrzymam sie z duphastonem dwa dni.Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Raven wrote:Ale do tego czasu mógł spokojnie urosnac i teraz pekac:) mi 2mm na dzień rosnal
Wiem wiem ale zawsze mialam cykle bezowulacyjne i dlatego nie nastawiałam sie widocznie po tabletkach antykoncepcyjnych wróciła
Dobrze że facet dzisiaj zjeżdża do domu bo15-16 dc nie działaliśmy mam nadzieje że nie będzie za późno .
A co ze śluzem u mnie jest tylko kremowyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 12:20
-
Welonka, bardzo niski ten spadek, faktycznie możesz mieć niedługo owulkę, u mnie po takim spadku owulacja pojawia się do dwóch dni.
A jak się czujesz, nie łapie Cię przeziębienie, nie czujesz się osłabiona?starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Dżoana89 wrote:Welonka, bardzo niski ten spadek, faktycznie możesz mieć niedługo owulkę, u mnie po takim spadku owulacja pojawia się do dwóch dni.
A jak się czujesz, nie łapie Cię przeziębienie, nie czujesz się osłabiona? -
Chyba nie potrafię określać śluzu. Cały czas wydaje mi się, że jest kremowy. Chociaż jak tak teraz o ty myślę, to jak miałam owulację, to w pewnym momencie poczułam że coś ze mnie poleciało jak w pierwszym dniu okresu. Może wtedy powinnam go była określić jako wodnisty? Czułam wilgoć, ale nie był chyba przeźroczysty ;/
Wy też macie takie problemy? -
Czuję, że jutro przyjdzie @. Plamienie mi się rozkręca. Jestem na to już przygotowana, chociaż i tak jest mi bardzo smutno z tego powodu.
Jak ma przyjść to niech już będzie, chcę jak najszybciej skończyć badania i zapisać się do gina.
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Ja u siebie chyba tylko raz zaobserwowałam typowy płodny śluz , teraz mam typowy jak w dni niepłodne.
Dziewczyny a może byc tak temperatura wskazuje na zbliżającą sie owulację ,pęcherzyki ładnie rosną a na końcu nie pękają, chodzi mi o to czy przy nie pekajach pęcherzyk tez jest spadek i sok temperatury?? Może głupie pytanie ,ale to mój pierwszy cykl który obserwuje -
welonka wrote:Ja u siebie chyba tylko raz zaobserwowałam typowy płodny śluz , teraz mam typowy jak w dni niepłodne.
Dziewczyny a może byc tak temperatura wskazuje na zbliżającą sie owulację ,pęcherzyki ładnie rosną a na końcu nie pękają, chodzi mi o to czy przy nie pekajach pęcherzyk tez jest spadek i sok temperatury?? Może głupie pytanie ,ale to mój pierwszy cykl który obserwuje
U mnie były raz skoki i spadki a raz nie i to mi się zaczęło niepodobac i poszłam do gina na monitoring. I akurat w takim cyklu gdzie miałam ładny spadek jak na owu okazało się że owu wcale nie było. Pęcherzyki urosły do pewnego momentu ale nie peklyZosia
Dżoana89 wrote:Czuję, że jutro przyjdzie @. Plamienie mi się rozkręca. Jestem na to już przygotowana, chociaż i tak jest mi bardzo smutno z tego powodu.
Jak ma przyjść to niech już będzie, chcę jak najszybciej skończyć badania i zapisać się do gina.Zosia
welonka wrote:Ja u siebie chyba tylko raz zaobserwowałam typowy płodny śluz , teraz mam typowy jak w dni niepłodne.
Dziewczyny a może byc tak temperatura wskazuje na zbliżającą sie owulację ,pęcherzyki ładnie rosną a na końcu nie pękają, chodzi mi o to czy przy nie pekajach pęcherzyk tez jest spadek i sok temperatury?? Może głupie pytanie ,ale to mój pierwszy cykl który obserwuje
Może być, ogólnie moja gin mówiła że kazda kobieta miewa cykle z niepękającycm pecherzykiem czasem. U mnei podejzrewali LUf który raz jest raz go nie ma, a dodatkowo mocno zalezy od przyjmwoania .... ibupromu -
Raven wrote:Eh szkoda. Przepraszam bo może już pisałaś? Progesteron badalas 8 masz dobry? Bo takie plamienie też może być związane z za niskim progesteronem
Progesteron badałam, wygląda, ze jest okej. W dniu cyklu mam do przeprowadzenia bardzo dużą ilość dodatkowych badań. Wierzę, że ponich będzie coś wiadomowo.starania od Maja 2016, 28lat,
Dżoana tule<3
Chyba za mały ten skok temperatury ? wczoraj późnym wieczorem czułam kłucie w prawym jajniku.
pytam o te niepękające pęcherzyki , bo jeszcze jak nie starałam się w cyklu w którym nie przyjmowałam luteliny podczas usg miałam prawie zawsze 2-3,5cm torbiele , pęcherzyki rosły ale nie nie pękały i zmieniały w torbiel.
Mam monitoring w następnym cyklu ale już clo. w ogóle zdziwiłam się że lekarz tak szybko przepisał mi clo.
Wstrzymać się jeszcze z duphastonem ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:05