Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja przed 1 ciażą miałam bardzo bolesne miesiączki, a zaszłam w 1 cs ;)

po porodzie jak ręką odjął- mam zupełnie niebolesne @,lekki dyskomfort w 1 dniu i tyle :)

nie wmawiajcie sobie od razu endometriozy :D

• Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    dziewczyny, ja przed 1 ciażą miałam bardzo bolesne miesiączki, a zaszłam w 1 cs ;)

po porodzie jak ręką odjął- mam zupełnie niebolesne @,lekki dyskomfort w 1 dniu i tyle :)

nie wmawiajcie sobie od razu endometriozy :D
    Oj bardzo bym tak chciała :) ja mam takie straszne skurcze macicy. No i tabletki się sypia u mnie jak cukierki. Muszę je brać zanim zacznie mi się ból bo potem już nic nie działa

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie wiem czy znacie... ale poczytajcie sobie :)

http://mamaginekolog.pl/category/ginekolog/

Mnie blog Nicole bardzo rozjaśnił kilka niejasnych kwestii, w tym szeroko rozpisała się o endometriozie.

Octavia_ lubi tę wiadomość

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, śledze na fb i instagramie.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 10 marca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Jestem tu dość świeża i jeszcze nie wszystko ogarniam. Proszę o komentarze do mojego wykresu :)
    Czy od 6 do 12 dpo unikacie serduszkowania?

8d6d64cc25cf0767ed357b4bdf155fd1.png
    pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Octavia_ Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W końcu weekend.
    Ja też lubię czytać mameginekolog :)

Cześć Luccecita :)

Dzoana89 ja myślę, że tutaj na forum dosyć łatwo się jest nakręcić jeśli chodzi o jakieś problemy. Czyta się o objawach i od razu się nakręca że tak też jest u nas a to wcale nie musi być to ;)

Agnesa700 ja nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby po owulacji unikać serduszkowania. Chyba, że masz jakiś inny problem?

Agnesa700 lubi tę wiadomość

ifATp2.png6b9f6f43cb4d3c0d4fc5e412d478e9b0.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny można do Was?
    Testować powinnam 22.03 a to mój pierwszy cykl z clo. Wczoraj potwierdziło się że pęcherzyk po ovitrelle pękł. Więc teraz odliczanie :)

Octavia_ lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 11 marca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnego problemu, po prostu spotkałam się z taką wypowiedzią, że w okresie, gdy zarodek się zagnieżdża lepiej unikać serduszkowania ;)

pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesa, mi również gdzieś obiło się to o uszy, ale to chyba w niczym nie przeszkadza. Zagnieżdżenie ma miejsce tam gdzie Twój facet "nie sięga" :D

Agnesa700 lubi tę wiadomość

• Gigi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam o tym żeby nie serduszkowac w tym czasie.

Cześć Raven. Trzymam kciuki za dwie kreseczki :)

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzoana89 a u ciebie ciągle te plamienia?

• Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 11 marca 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Ja nie słyszałam o tym żeby nie serduszkowac w tym czasie.

Czytałam o tym tutaj:
    https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/implantacja-zarodka-a-seks,2348.html

pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 11 marca 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze taki cytat z netu:

Miałam okazję czytać ostatnio pracę licencjacką mojej znajomej położnej. Akurat na temat zagnieżdżania się komórki jajowej w macicy. Wędrówka jaja - jej transport do macicy odbywa się w trakcie skurczów - dla nas nieodczuwalnych.

Orgazm może być niebezpieczny i może powodować poronienie ale jedynie - podkreślam jedynie- w przypadku ciąży zagrożonej!

Gigi lubi tę wiadomość

pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Dzoana89 a u ciebie ciągle te plamienia?
    Niestety tak, ale to już kolejny cykl z rzędu dlatego nie czuję się zaskoczona. Dwa pierwsze wyniku progesteronu na moje oko wyglądają ok, więc boję się, że to jednak endometrioza. I nie wmawiam jej sobie, po prostu za wiele czynników na nią wskazuje.
    Pomimo, że czuję, to wewnętrznie i wydaje się, że jestem na to przygotowana, to boję się usłyszeć to jako diagnozę z ust lekarza.

• Gigi Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Niestety tak, ale to już kolejny cykl z rzędu dlatego nie czuję się zaskoczona. Dwa pierwsze wyniku progesteronu na moje oko wyglądają ok, więc boję się, że to jednak endometrioza. I nie wmawiam jej sobie, po prostu za wiele czynników na nią wskazuje.
    Pomimo, że czuję, to wewnętrznie i wydaje się, że jestem na to przygotowana, to boję się usłyszeć to jako diagnozę z ust lekarza.
    Kurcze mam ciągle nadzieje, że to nie to u ciebie
    A jak ginekolog może potwierdzić endometriozę? To będzie jakoś widać na usg? Czy potrzebne są jakieś dodatkowe badania?

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endometriozę na 100% można potwierdzić tylko laparoskopowo.
    Ale również podwyższony marker Ca125, który będę badać, może o niej świadczyć. Poza tym u kobiet mających torbiele na jajnikach podejrzewa się endometrioze.
    Wszystko inne to podejrzenia na podstawie objawów, które mogą świadczyć również o innych chorobach - plamienia, nieregularne okresy, bolesne miesiączkowanie, trudności z zajściem w ciąże i wiele wiele innych.
    To podstępna choroba i trudno ją wykryć :(

• paaulik_ Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana89 wrote:
    Endometriozę na 100% można potwierdzić tylko laparoskopowo.
    Ale również podwyższony marker Ca125, który będę badać, może o niej świadczyć. Poza tym u kobiet mających torbiele na jajnikach podejrzewa się endometrioze.
    Wszystko inne to podejrzenia na podstawie objawów, które mogą świadczyć również o innych chorobach - plamienia, nieregularne okresy, bolesne miesiączkowanie, trudności z zajściem w ciąże i wiele wiele innych.
    To podstępna choroba i trudno ją wykryć :(

Dokładnie tak jest. Czasem również problemy z żołądkiem, ogólnie mówiąc, mogą o tym świadczyć. Ponieważ endometrioza lubi się także pojawiać na jelitach, oraz w bliznach.

• welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres ,dzisiaj mam 17dzień cyklu duży spadek temperatury jesli jutro będzie skok temperatury może oznaczać o owulacji? Śluzu płodnego do tej pory nie zaobserwowałam ciągle kremowy. Jutro mam zacząć brać duphaston i nie wiem czy brać czy moze poczekać dzień.

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj boli mnie brzuch jak na @

age.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 marca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Hej dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres ,dzisiaj mam 17dzień cyklu duży spadek temperatury jesli jutro będzie skok temperatury może oznaczać o owulacji? Śluzu płodnego do tej pory nie zaobserwowałam ciągle kremowy. Jutro mam zacząć brać duphaston i nie wiem czy brać czy moze poczekać dzień.
    Duphaston trzeba brać po owulacji bo jeśli jeszcze nie miałaś to on zatrzyma:/ a robiłaś może test owulacyjny?
    No ale u ciebie dzisiaj taki spadek, że wygląda to na owu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 00:22

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ