Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:dziewczyny, ja przed 1 ciażą miałam bardzo bolesne miesiączki, a zaszłam w 1 cs
po porodzie jak ręką odjął- mam zupełnie niebolesne @,lekki dyskomfort w 1 dniu i tyle
nie wmawiajcie sobie od razu endometriozy -
nick nieaktualny
-
Hej. W końcu weekend.
Ja też lubię czytać mameginekolog
Cześć Luccecita
Dzoana89 ja myślę, że tutaj na forum dosyć łatwo się jest nakręcić jeśli chodzi o jakieś problemy. Czyta się o objawach i od razu się nakręca że tak też jest u nas a to wcale nie musi być to
Agnesa700 ja nie widzę żadnych przeciwwskazań, żeby po owulacji unikać serduszkowania. Chyba, że masz jakiś inny problem?Agnesa700 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny można do Was?
Testować powinnam 22.03 a to mój pierwszy cykl z clo. Wczoraj potwierdziło się że pęcherzyk po ovitrelle pękł. Więc teraz odliczanie
Octavia_ lubi tę wiadomość
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015 -
Agnesa, mi również gdzieś obiło się to o uszy, ale to chyba w niczym nie przeszkadza. Zagnieżdżenie ma miejsce tam gdzie Twój facet "nie sięga"
Agnesa700 lubi tę wiadomość
starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
I jeszcze taki cytat z netu:
Miałam okazję czytać ostatnio pracę licencjacką mojej znajomej położnej. Akurat na temat zagnieżdżania się komórki jajowej w macicy. Wędrówka jaja - jej transport do macicy odbywa się w trakcie skurczów - dla nas nieodczuwalnych.
Orgazm może być niebezpieczny i może powodować poronienie ale jedynie - podkreślam jedynie- w przypadku ciąży zagrożonej!Gigi lubi tę wiadomość
-
Gigi wrote:Dzoana89 a u ciebie ciągle te plamienia?
Pomimo, że czuję, to wewnętrznie i wydaje się, że jestem na to przygotowana, to boję się usłyszeć to jako diagnozę z ust lekarza.starania od Maja 2016, 28lat,
"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII -
Dżoana89 wrote:Niestety tak, ale to już kolejny cykl z rzędu dlatego nie czuję się zaskoczona. Dwa pierwsze wyniku progesteronu na moje oko wyglądają ok, więc boję się, że to jednak endometrioza. I nie wmawiam jej sobie, po prostu za wiele czynników na nią wskazuje.
Pomimo, że czuję, to wewnętrznie i wydaje się, że jestem na to przygotowana, to boję się usłyszeć to jako diagnozę z ust lekarza.
A jak ginekolog może potwierdzić endometriozę? To będzie jakoś widać na usg? Czy potrzebne są jakieś dodatkowe badania? -
Endometriozę na 100% można potwierdzić tylko laparoskopowo.
Ale również podwyższony marker Ca125, który będę badać, może o niej świadczyć. Poza tym u kobiet mających torbiele na jajnikach podejrzewa się endometrioze.
Wszystko inne to podejrzenia na podstawie objawów, które mogą świadczyć również o innych chorobach - plamienia, nieregularne okresy, bolesne miesiączkowanie, trudności z zajściem w ciąże i wiele wiele innych.
To podstępna choroba i trudno ją wykryćstarania od Maja 2016, 28lat,
Dżoana89 wrote:Endometriozę na 100% można potwierdzić tylko laparoskopowo.
Ale również podwyższony marker Ca125, który będę badać, może o niej świadczyć. Poza tym u kobiet mających torbiele na jajnikach podejrzewa się endometrioze.
Wszystko inne to podejrzenia na podstawie objawów, które mogą świadczyć również o innych chorobach - plamienia, nieregularne okresy, bolesne miesiączkowanie, trudności z zajściem w ciąże i wiele wiele innych.
To podstępna choroba i trudno ją wykryć
Dokładnie tak jest. Czasem również problemy z żołądkiem, ogólnie mówiąc, mogą o tym świadczyć. Ponieważ endometrioza lubi się także pojawiać na jelitach, oraz w bliznach. -
Hej dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres ,dzisiaj mam 17dzień cyklu duży spadek temperatury jesli jutro będzie skok temperatury może oznaczać o owulacji? Śluzu płodnego do tej pory nie zaobserwowałam ciągle kremowy. Jutro mam zacząć brać duphaston i nie wiem czy brać czy moze poczekać dzień.
-
welonka wrote:Hej dziewczyny możecie zerknąć na mój wykres ,dzisiaj mam 17dzień cyklu duży spadek temperatury jesli jutro będzie skok temperatury może oznaczać o owulacji? Śluzu płodnego do tej pory nie zaobserwowałam ciągle kremowy. Jutro mam zacząć brać duphaston i nie wiem czy brać czy moze poczekać dzień.
No ale u ciebie dzisiaj taki spadek, że wygląda to na owuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 00:22
Zosia
Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015