X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajta dziewczyny, u mnie wraz ze wstaniem z łózka pojawił się poranny PMS... to chyba wszystko wyjaśnia.
    Chciałabym żeby chociaż plamienia się nie pojawiły, byłaby to jakaś poprawa.

starania od Maja 2016, 28lat,

"Miłości bez krzyża nie znajdziecie, a krzyża bez miłości nie uniesiecie" JPII
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos kiepsko z tymi fasolami na tym watku, Dziewczyny musimy brac sie do roboty !!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana to dopiero 8 dpo chociaz napisze Ci ze dla mnie dni przed testowaniem sa strasznie stresujace:( i doszukuje sie wszystkich objawow zarowno na ciążę jak i na @. Musisz wytrzymac jeszcze kilka dni i mam nadzieje ze plamien nie bedzie i @ zreta tez. Wykres masz bardzo ładny. A te plamienia to czesto miewasz ze na nie czekasz ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 07:41

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżoana
    witaj w klubie, ja już od kilku dni mam PMS- wersję płaczliwą w dodatku :P

• Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dobrze pamiętam, dawniej nie miałam aż tak dokuczliwego PMS'a, a może na niego nie zwracałam aż tak uwagi... Teraz gdy przychodzi PMS, to stan depresyjny pogłębia się bo to oznacza, że @ blisko...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nom u mnie te stany płaczliwości i poczucia beznadziei to w zasadzie jedyny objaw pmsu... cięzkie te starania :( jak nie myślałam o dziecku, to jakoś łatwiej było mi żyć :(

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kamelkowo Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję negatyw i czekam na @

3cs
    8deab571c61f556e5e730311273870f6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowo - tulę :*

• sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Raven piekne pęcherzyki...oby to była owocna owulacja :)

Kamelkowo przykro mi :/
    Ale nie martwcie się dziewczyny - wiosna dopiero się zaczyna, może jeszcze nie wszystkie boćki doleciały po zimie ;)

Rucola - racja trzeba brać się do roboty ;)

Ogólnie babeczki też tak mam, że teraz przed @ pojawiają się stany depresyjne, płaczliwość i takie ogólne rozbicie - z tym że ja wogóle tego nie łączyłam z PMSem a raczej z t tym poczuciem bezradności kiedy kolejny raz czuję że @ się zbliża :/

Nie ma lekko z tymi naszymi staraniami...a wydawać by się kiedyś mogło że to będzie takie hop siup i już.

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Dżoana89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dżoana to dopiero 8 dpo chociaz napisze Ci ze dla mnie dni przed testowaniem sa strasznie stresujace:( i doszukuje sie wszystkich objawow zarowno na ciążę jak i na @. Musisz wytrzymac jeszcze kilka dni i mam nadzieje ze plamien nie bedzie i @ zreta tez. Wykres masz bardzo ładny. A te plamienia to czesto miewasz ze na nie czekasz ??

Rucola, u mnie plamienia zaczęły występować 3 miesiące po tym jak rozpoczeliśmy intensywne starania, gdzieś tak od sierpnia zeszłego roku... i mam je co miesiąc niestety.
    Czasem 6 dni przed @, czasem 4, różnie to się zdarza, ale zawsze zapowiada to @...

• Agnesa700 Znajoma

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna gratulacje :)

8d6d64cc25cf0767ed357b4bdf155fd1.png
    pvnap3oc8c6qkwhb.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam odczuwac PMS. Rozchwiana jestem emocjonalne strasznie i boli mnie podbrzusze:(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny dla których ten cykl był bezowocny bardzo mi przykro :( ale musimy mieć nadzieje że los w końcu się do nas usmiechnie a do tego czasu musimy dołożyc wszelkich starań aby było to jak najszybciej!! może w następnym cyklu :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Nie ma lekko z tymi naszymi staraniami...a wydawać by się kiedyś mogło że to będzie takie hop siup i już.

na to chyba nie ma reguły... ja w 1 ciążę zaszłam w 1 cs.
    a teraz już 14 cykli i nic.

Auricomka lubi tę wiadomość

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Auricomka ja pisze tylko o tych porannych, ja mierze 6.30 a na weekendach jak sie nie obudze to do 7mej staram sie chociaz..... te popołudniowe sie nie liczą :)

To moje poranne to katastrofa:D

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadzieje na kolejny cykl tzn ten który wczoraj się rozpoczął, powitałam go łzami i ogromnym smutkiem, ale życie toczy się dalej. ten cykl pod znakiem badań! i na tym skupiam uwagę, a jajko jak chce to przyjdzie a jak nie to niech żałuje.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gatsrolog chce mnei przeleczyc antybiotykiem. Ja uważam ze napewno to nie ciąża ale ona się uparła że jak antybiotyk to musze być pewna że nie jestem w ciazy i kazała mi zrobić bete. Myślicie że dziś albo juto już mogę zrobić aby miec peność?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Lunna gratuluję fasoleczki :)
    Wszystkie z @ mocno tulę <3
    Trzymam kciuki żeby więcej fasoleczek się pokazało :)
    Auricomka myślę że w czwartek beta była by wiarygodna, ten dzisiejszy skok może być na implantację, a beta wytwarza się 48h po zagnieżdżeniu. Trzymam mocno kciuki za pozytywny test :)
    Ja się nie nastawiam na ten cykl, od razu po świętach idę do szpitala na badania a akurat wtedy powinnam mieć owulke także nie będzie <3. A może to i lepiej, jeden cykl spokojniejszy się zrobi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 14:29

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że to przeziębienie bo mnie tak gilgocze w nosie od trzech dni - nie mam kataru ale gilgocze jakoś tak.
    Na fasoleczkę nawet nie licze bo chyba miałam pustą owulację. PAni doktor mówiła, ze pękło coś ale jej się wydaje ze pecherzyk pzretrwały - nawet testy owu nie wyłapały tego. Tylko wiecie jak to jest nie chciałabym nieświadmie zaszkodzć nawet jak jest 0,1% szansy na fasoleczkę i ta Pani gastrolog mówiła, że muszę byc pewna, że nie jestem w ciąży, żeby się pzreleczyć. a wogóle mam taki programik do wykresów tempki i on pzrelicza w zalezności od godizny pomiaru tą temperature i ten wykres tam troche inaczej wygląda . Tylko chyba nie moge tutaj pzresłacwam zdjęcia:(

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki program Auricomka?

zrob betę jutro albo we czwartek

‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ