Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nazywa się Naturalne Planowanie Rodziny. I on sobie przelicza odchylenia od godziny pomiaru , ze nie pomija ich tylko przelicza i troch einny kształt teraz jest tej kzrywej. Niedziela jest spadek i potemjuż powoli rosnie.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelkowo tule mocno<3

wiosna rozkręca się to zaraz zaczną przybywać zielone groszki :)

M@zii przynajmniej na miejscu dobrze Cię przebadają i będziesz widziała już coś :)

Auricmka a może to jednak ciąża ? trzymam kciuki aby tak było :)

U mnie dzisiaj pojawiło się plamienie ;/ ale podobno to normalne przy clo

age.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:

M@zii przynajmniej na miejscu dobrze Cię przebadają i będziesz widziała już coś :)
    Właśnie zastanawiam się jak to będzie z tymi badaniami. Niektóre robi się na początku cyklu a ja będę gdzieś w połowie. Jak to będzie rzutowało na diagnozę? Ale pewnie będą wiedzieli co i jak :) nie ja pierwsza i ostatnia :)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii wrote:
    Właśnie zastanawiam się jak to będzie z tymi badaniami. Niektóre robi się na początku cyklu a ja będę gdzieś w połowie. Jak to będzie rzutowało na diagnozę? Ale pewnie będą wiedzieli co i jak :) nie ja pierwsza i ostatnia :)

a wiesz na ile dni idziesz?i jakie dokładnie mają badania robić?

age.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    a wiesz na ile dni idziesz?i jakie dokładnie mają badania robić?
    na 3,4 dni, a jakie badania to nie mam pojęcia. Na skierowaniu mam napisane zaburzenia płodności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 16:47

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bedziesz na ginekologii lezała?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    ale bedziesz na ginekologii lezała?
    na endokrynologii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 16:59

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    Karmelkowo tule mocno<3

wiosna rozkręca się to zaraz zaczną przybywać zielone groszki :)

Auricmka a może to jednak ciąża ? trzymam kciuki aby tak było :)

U mnie dzisiaj pojawiło się plamienie ;/ ale podobno to normalne przy clo

Kamelkowo też tule i tzrymam kciuki za nowy cykl:*
    MOja koleżanka miała plamienia zawsze przy cyklach z CLO. A co na to Twój ginekolog?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii to pewnie wszystkie hormony zrobią, super masz lekarkę ze skierowała Cie odrazu do szpitala na badania,przynajmniej nie musisz się prosić o skierowanie na badania .

Auricmka jutro idę do mojego ginekologa to zapytam o te plsmienia

age.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonka wrote:
    M@ziii to pewnie wszystkie hormony zrobią, super masz lekarkę ze skierowała Cie odrazu do szpitala na badania,przynajmniej nie musisz się prosić o skierowanie na badania .

Auricmka jutro idę do mojego ginekologa to zapytam o te plsmienia

Mam nadzieje że to tylko takei typowe po clo. Mi za dwa cykle jak się nie uda lekarka chce włączyć też clo.

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się nie mogę doczekać tych badań :)
    Mi clo przepisał gin w grudniu, ale nie brałam bo czytałam że przy takich lekach powinien być monitoring a mi nic takiego lekarz nie powiedział. Po za tym żadnych badań, nic, tak w ciemno mi go przepisał. Zmieniłam lekarza i ten nowy powiedział że na razie trzeba porobić badania, przede wszystkim monitoring żeby zobaczyć jak z owulacją jest i dopiero jakieś leki. Myślę że od maja zacznę się wspomagać jakimś lekami czy czymś i zobaczę upragnione dwie krechy :)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez monitoringu ci dał CLO? yyy to taka rosyjska ruletka, albo traficie w owulacje, albo bez sensu nałykasz się hormonów w niewłaściwym momencie i zabuzrysz sobie cykl. Masakra

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricmka liczę że to typowe :)

M@ziii trafiłaś na super lekarza powiedz chodzisz na nfz czy prywatnie ? Mój lekarz też mi od razu przepisał clo ale od razu zaznaczył że muszę przychodzić na monitoring no i wcześniej miałam robione badania. Jak mu powiedziałam o staraniach to pierw dał mi do zrozumienia że powinnam wyjść i przyjść po roku starań dopiero po usg zmienił zdanie i dał clo , przez to mam obawy czy on nie przepisał na odczep zobaczę co będzie gadał na monitoringu.

age.png
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@ziii to bardzo dobrze, że Cię konkretnie przebadają. Taką postawę lakarza się chwali, bo niestety często ginekolodzy leczą w ciemno w oparciu o same tylko przypuszczenia..a w organiźmie robi się większy bajzel niż był.

Welonka daj znać koniecznie jutro jak po wizycie u gina :)

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ja właśnie w tym cyklu bralam clo i miałam monitoring,cykle mam 30-dniowe,owulacja została potwierdzona monitoringiem 16 dc,a dzisiaj jest 33dzien cyklu,a nadal nie mam @,mam dziwne klucia w podbrzuszu,bola mnie sutki,mam sluz jakby plodny,robiłam dzisiaj juz 3 test i ten tez nie pokazał ciąży,wiec raczej pozostalo mi czekać na @.Cos te clo rozregulowalo mi cykl i jakies dziwne nowe objawy przedokresowe po nim mam,nie mam tez plamien przed okresem a zawsze mialam no i ten śluz i klucia w podbrzuszu sa nietypowe dla mnie

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 na Twoim miejscu poszłabym na betę :)
    Welonka ja brałam clo od 2go dnia cyklu do dziś (5tabletek) i nie mam żadnych plamień czy innych niepokojących objawów, ale wydaje mi się, ze koniecznie musisz poradzić się gina odnośnie tych plamień !!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie z ta beta to u mnie jest problem,bo mieszkam w małym miasteczku,a tutaj laboratorium czynne od 8 do 14,a ja od 7 do 15 pracuje. Bardzo bym chciała,aby się udalo,przez to ze spóźnia mi sie @ i mam nowe nietypowe objawy nakręcam sie troszkę ze to może ciaza,ale te negatywne testy na to nie wskazuja

• Rucola Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a owulacja byla potwierdzona pękniętym pęcherzykiem ??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!!!

Troche mnie nie bylo i ciezko Was teraz nadgonic! Ale dalam rade:)

Lunna swietna wiadomosc!!! Gratulacje!!!
    Moze rozpoczelas szczesliwa passe dla nas wszystkich!

A ja w sobote bylam u ginekologa. Dostalam cala liste badan do zrobienia. Az glowa boli. No ale coz, przynajmniej bedzie wiadomo co i jak.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obydwaj lekarze przyjmują prywatnie, u tego co mi przepisał cło byłam pierwszy raz i od razu z takim czymś wyskoczył dlatego go zmieniłam chociaż bratowo do niego chodzi i bardzo go chwali. Jak zapytałam o jakieś badania przed ciąża to powiedział że nie ma takiej potrzeby, że jak będę w ciąży to wtedy będziemy robić jakieś badania. Powiedział że na monitoring będę mogła przyjść po 3 miesiacach tania clo.

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ