X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek
Odpowiedz

Jest nadzieja dopóki @ nie ma - Pogaduchy Staraczek

Oceń ten wątek:
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola w 15dc mialam pęcherzyk 22mm,a w 17dc jak poszłam na monitoring to gin powiedzial,ze juz pęcherzyk pekl i byla owulacja

Rucola lubi tę wiadomość

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 mam nadzieję że to fasoleczka zamieszkała u Ciebie :) trzymam mocno kciuki :)
    Maaggi widzę że jesteśmy w podobnej sytuacji, badania i czekamy na diagnozę :) ja jestem dobrej myśli, wszystko się wyjaśni w tym miesiacu :) a w maju piękny zielony finał :D

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kóre się diagnozują bedziecie miały tez robione hsg?:)

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. W poniedziałek byłam na wizycie i tak jak myślałam dostałam większą dawkę leku euthyrox 50. Wszystkie wyniki oprócz tsh w normie. Mam to znowu powtórzyć przed wizytą za miesiąc...
    I w sumie niczego więcej się nie dowiedziałam. Tylko że to jakiś problem z przysadka, że tarczyce mam wzorowa (zrobił mi usg)

881429f8d9ff9f1c7b0ddbb15cc4cdcd.png
    1cs - cb, Niedoczynność tarczycy
  • Gigi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna gratulacje!

• Gigi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że nie wiem czy kiedyś na to nie zwracalam uwagi czy nie było tyle kobiet z wózkami i brzuszkami. Teraz mijam codziennie przynajmniej z 10 takich kobiet i za każdym razem się rozczulqm i wyobrażam sobie siebie z wózkiem albo brzuszkiem.... Też tak macie?

• Martm27 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Gigi mam tak samo.Teraz jakos bardziej zwracam uwagę na dzieci i kobiety w ciąży,a widok takich maluszkow to mnie rozczula:) M@zii dziekuje za słowa otuchy,ale jakos nie mam juz nadzieji na fasolkę po wczorajszym negatywnym teście,pewnie przyjdzie spozniona @.

• Raven Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi wrote:
    Powiem wam, że nie wiem czy kiedyś na to nie zwracalam uwagi czy nie było tyle kobiet z wózkami i brzuszkami. Teraz mijam codziennie przynajmniej z 10 takich kobiet i za każdym razem się rozczulqm i wyobrażam sobie siebie z wózkiem albo brzuszkiem.... Też tak macie?
    Mam tak odkąd się staramy o dziecko... :/

Dzisiaj mam monitoring :)

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola czytałam że plamienia zdarzają się przy clo, ale oczywiście pogadam z lekarzem o tym mam nadzieje że to nie jest żadna infekcja.

M@ziii kurcze ten pierwszy faktycznie nieodpowiedzialny. Jak mój mnie zawiedzie to pójdę do Twojego lekarza;)

Gigi też tak mam to chyba normalne:)

age.png
  • welonka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven trzymam kciuki :)

Raven lubi tę wiadomość

age.png
  • Maaggi Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigi ja tez tak mam.

Auricomka ja na razie bede sprawdzac hormony, tarczyce, antyciala, progesteton i AMH. Chyba pojade do PL zrobic te badania. W PL zaplace 300zl, a w UK £300. Jest roznica. Nawet po odliczeniu biletu na samolot mam oszczednosc.

No i oczywiscie maz musi zbadac nasienie.

M@zii trzymam kciuki za Twoje badania. Oby bylo wszystko dobrze.

oar83e3kqybw7azu.png

IMSI 26.06.2018
    Beta 10dpt 157.7 :) 12dpt 278.7
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 czekam na informacje u mocno trzymam za Ciebie kciuki !! Raven za Ciebie też !!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • sylwia1986 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja tak mam, wszedzie widze same dzieci i babki z wózkami... W niedziele w parku to juz wogole bylo jakies apogeum ;) moj chłop mnie tylko poklepuje po ramieniu zebym sie nie dolowala bo i nam sie w koncu uda..

Ciekawa jestem jak sie u mnie zakonczy ten cykl bo naprawde sie przykladamy ;)
    Jesli bedzie znowu @ i ja bede musiala poszerzyć diagnostyke + pewnie na nowo te najważniejsze hormony i to niestety wszystko prywatnie :/
    W zeszłym roku jakos latem chcialam sie zapisac do gin na nfz to mi powiedzieli ze do konca roku nie ma juz wolnych terminow ;) tak to jest w malych miastach

Martam27 jak u Ciebie? Mam nadzieje ze jednak @ nie przyjdzie !

01.2020. Hsg- jajowod prawy ok, lewy niedrożny:/
    Starania od 12.2015,
    plamienia przed okresem
    Hashimoto - Euthyrox 25
    27.12.2017 - ciąża pozamaciczna (laparoskopia )
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) u mnie cisza,jak narazie nie ma @ i nic się na nią nie zapowiada,żadnego bólu brzucha i piersi nie mam i czuje sie jakbym byla po @ a nie przed,takze dziwny ten mój obecny cykl.Jestem narazie 3 dni po terminie @,a czytałam na forum,ze spóźniająca sie @ po clo to czesto sie zdarza,wiec nadal czekam na @,bo robiłam juz wczoraj test i bylo to 2 dni po terminie @,jednak wyszedł negatywnie,a mysle ze po terminie to powinny byc juz w przypadku ciąży dwie wyraźne kreski.Obecnie czekam na spóźniającą sie @ bo chce zacząć juz nowy cykl staran

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1986 wrote:
    Dziewczyny i ja tak mam, wszedzie widze same dzieci i babki z wózkami... W niedziele w parku to juz wogole bylo jakies apogeum ;) moj chłop mnie tylko poklepuje po ramieniu zebym sie nie dolowala bo i nam sie w koncu uda..

Ciekawa jestem jak sie u mnie zakonczy ten cykl bo naprawde sie przykladamy ;)
    Jesli bedzie znowu @ i ja bede musiala poszerzyć diagnostyke + pewnie na nowo te najważniejsze hormony i to niestety wszystko prywatnie :/
    W zeszłym roku jakos latem chcialam sie zapisac do gin na nfz to mi powiedzieli ze do konca roku nie ma juz wolnych terminow ;) tak to jest w malych miastach

Martam27 jak u Ciebie? Mam nadzieje ze jednak @ nie przyjdzie !

Te ztak mam z tymi wózkami , na dodatek wsyztkie moje koleżanki są w ciąży:( i mi przykro, szczegolnie w okolicach @ tak jak teraz:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 11:47

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven tzrymam kciuki zamonitoring.

Raven lubi tę wiadomość

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka a u mnie to moja koleżanka z pracy oznajmila,ze jest w ciąży i idzie na zwolnienie,a w ciążę to mówi ze zaszla szybko w pierwszym miesiącu staran,ze bez żadnych problemów,az sie nie spodziewała ze tak szybko sie uda.Mi tez przykro bylo jak to oznajmila,ja to juz 8cykl staran i nic,ale mam nadzieje ze niedługo kazda z nas na tym wątku będzie cieszyć się upragnionym maleństwem:)

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 wrote:
    Auricomka a u mnie to moja koleżanka z pracy oznajmila,ze jest w ciąży i idzie na zwolnienie,a w ciążę to mówi ze zaszla szybko w pierwszym miesiącu staran,ze bez żadnych problemów,az sie nie spodziewała ze tak szybko sie uda.Mi tez przykro bylo jak to oznajmila,ja to juz 8cykl staran i nic,ale mam nadzieje ze niedługo kazda z nas na tym wątku będzie cieszyć się upragnionym maleństwem:)

No właśnie. Jamam taka kolezankę która tez miała trudnośc dwa lata teraz zaszła, ale śmiałysmy się jak ktoś z naszego otoczeni awpadł po prostu , że to jest po prostu niemozliwe. MIałas robione jakieś badania?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Martm27 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie według mojej gin jest ze mną wszystko ok,mialam 3 cykle monitorowane i w każdym mialam owulacje potwiedzona i @ regularna,jak zapytałam jej czy może da mi skierowania na badania,to odpowiedziała ze nie potrzeba,bo po roku staran sie robi badania,no i kazala przebadać męża.Maz moj zbadal nasienie i wyniki były niezaciekawe,bo 3% tylko plemników prawidłowych,ale moja gin twierdzi,ze z tymi wynikami jest szansa na ciaze,przepisala mi w tym cyklu clo i biorę od 6miesiecy duphaston,bo może moje jajeczko jest slabe a później cialko zolte niewydolne i dlatego nie dochodzi do zapłodnienia,narazie mam takie wrażenie ze pomaga nam na oślep

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martm27 a z jakich zrodel masz ingormacje ze po clo moze sie spoznic @ ? Wg mnie @ powinna przyjsc srednio 14 dpo, nie wiem ile u Ciebie trwa fl bo u mnie 13 dni. Wydaje mi sie ze clo. Ma wplyw na faze folikularna.. Zreszta nie znam sie. Obstawiam u Ciebie zieloną kropke a testy testami... Tylko beta jest wiarygodna :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ