kalendarz księżycowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Zainteresowałam się tym, o czym piszecie, sprawdziłam, wyliczyłam i się załamałam - księżyc mówi, że płodne mam w trakcie miesiączki! Tak to się bawić nie będę, trudno...
No i przy 30-dniowych cyklach to się niewiele zmieni przez najbliższe 4 lata, więc udam, że tematu nie czytałam i spróbuję się nie dobić...
Ale będę obserwować Wasze księżycowe staranka... 21 cykl na Ovu. A w dupę z tym... -
Ze statystyk różnych klinik położniczych na świecie wynika, że najwięcej dzieci przychodzi na świat około pełni księżyca, w drugiej zaś kolejności w okolicy nowiu. U wszystkich dziewczynek, które rodzą się w tych dwóch fazach Księżyca, dni płodne w cyklu "księżycowym" pojawiają się znów około pełni albo nowiu. Bardzo możliwe, że i ten rytm stanowi pewną naturalną prawidłowość, od której człowiek w znacznym stopniu się oddalił.
zielarka lubi tę wiadomość
Karolina -
nick nieaktualny
-
karolina wrote:ojciec grzegorz sroka tez pisał o tym , że największa płodnośc kobiety wypada w miesiącu jej narodzin więc to się moze zbiega z tym kalendarzem ksiezycowym....
Nie wiem, jak wy ale ja na samą myśl o takich manewrach mam motyle w żołądku już nie mogę się doczekać wiosennych bzykanek choć zimę lubię pasjamiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 12:46
-
łoo matko nic z tego nie kumam , która mi pomoze??
data ur 07.07.1984 g. 6.10
i jak to ma się do owulacji?czy płodnych ?
wyliczyłam ,ę u mnie to I kwarta ale co do czego maja sie daty to zabijWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 19:14
-
nick nieaktualnyEweloka84 wrote:łoo matko nic z tego nie kumam , która mi pomoze??
i jak to ma się do owulacji?czy płodnych ? -
nick nieaktualnyEweloka84 wrote:łoo matko nic z tego nie kumam , która mi pomoze??
i jak to ma się do owulacji?czy płodnych ?
wyliczyłam ,ę u mnie to I kwarta ale co do czego maja sie daty to zabij
byla od 9.12 do 16,12 a w styczniu bedzie od 8.01 do 15,01
niby jak sie schodza dwie fazy czyli owulacja z faza ksiezyca w ktorej sie urodzilas sa wieksze szanse na zajscie w ciazeWiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 19:24
-
nick nieaktualnyEweloka84 wrote:nie no wiem wiem tez cos probowałam tyle, że nie wiem czy ok i do czego te daty się mają..?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEweloka84 wrote:dziekuję Ci Kochana,
czyli np. jak bym miała owulke 11 grudnia to te fazy sies chodza skoro jest od 9 do 16 .12?dobrze rozumuje?
ale jesli wystapi w tych dniach owulka sa wieksze szanse -
nick nieaktualny