Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne kalendarz księżycowy
Odpowiedz

kalendarz księżycowy

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00
    u Ciebie płodne to od 18do 24 listopada i w grudniu tak samo. :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi tez sie to kompletnie nie pokrywa z wszelkimi obliczeniami dni plodnych of i objawami testami ovu....
    Ale na ich podstawie tez jeszcze w ciaze nie zaszlam.... Jak sie teraz nie uda to i tej metody trzeba bedzie sprobowac w grudniu :)
    Sprawdze to jeszcze na przykladzie mojej przyjaciolki jak sie dowiem kiedy zaszla :) powiem wam jakie beda wyniki sledztwa :)

vanessa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja zamierzam testowac 19.11 :-) :-) :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2013, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja spojrzałam na początek mojego cyklu,który zaczął się 22października,starania były 28, a 29 był księżycowy płodny i jak uda mi się zajść a będzie dziewczynka tzn. ze kalendarz księżycowy zadziałał w październiku :) bo kolejne płodne na syna mam 28 w listopadzie, wiec tuż przed @ :) jestem ciekawa

• zielarka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2013, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wyznaczacie płeć?

FITop1.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem też ciekawa jednej rzeczy, w druga ciążę zaszłam w zupełnie innej fazie, tą ciąż poroniłam. ciekawe czy faza księżyca miała tu jakiekolwiek znaczenie.

FITop1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie mnie tez to wszystko cholernie zaciekawilo.... Bede dzialac w tym temacie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuelarka, mi kalendarz zrobiła alma, kiedy jaka płeć ale też chciałabym umieć sama wyliczyć

• izabelka04 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam kompletnie nie mam pojęcia o co chodzi z tym kalendarzem,hmmm

może ktoś pomoże urodziłam sie 04.01.1985 godzina chyba coś 18:35

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 09:25

<3 WOJTUŚ <3 moje słodkie słodkości <3

7v8rw1d340v3rocf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kiedys ktos to liczyl i wyszlo mi ze powinnam zajsc w ciaze w trakcie trwanie miesiaczki, hahahahah :) pic na wode...

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka mi tez tak wyszlo ze niby najplodniejsze dni mam przed i w trakcie mies....
    Ale tam tez pisze tak ze ogromna szansa na poczecie jest kiedy cykl ksiezycowy i biologiczny sie pokryja.... U mnie sie poki co nie pokrywaja :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    mnie kiedys ktos to liczyl i wyszlo mi ze powinnam zajsc w ciaze w trakcie trwanie miesiaczki, hahahahah :) pic na wode...
    hej .
    Pisalam wyzej na przykladzie mojej siostry zaszla w czasie miesiaczki :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo czesc Ewelina :) no my bedziemy czekac na twoje efekty bo tobie sie pokrywa :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ooo czesc Ewelina :) no my bedziemy czekac na twoje efekty bo tobie sie pokrywa :)
    Co ma byc to bedzie kochana zobaczymy nie zaszkodzi sprobowac a i tak sie staramy . Ja w tym cyklu daje na luz nie mysle o tym czy sie uda :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze :) nie bedziesz sie stresowac :) powodzonka zycze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    I dobrze :) nie bedziesz sie stresowac :) powodzonka zycze :)
    nie dziekuje :) trzymam za Ciebie kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sprawdziłam to na przykładzie mojego synka i absolutnie się nie zgadza :D

Jak ja się urodziłam był nów; jak moje dziecko zostało poczęte była pełnia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 11:00

• vanessa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    a ty mi vanessa powiedz, jak wrzucasz animacje bo z 1000 razy próbowałam

Jakbym miała to zrobić drugi raz to nie wiem czy by mi się udało, bo też kilka razy próbowałam i sama nie wiem jak to się stało hehe.
    Najpierw skopiowałam i wkleiłam link ze stronki z animacjami, ale wyskakiwał tylko ten link potem chyba zrobiłam dodatkową spację i udało się...

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się połapałam z tym kalendarzem, ale nie wiem jak mam to rozpatrywać bo urodziłam się o 18:30 w dzień kiedy jeszcze była pełnia a na drugi dzień już była ostatnia kwadra więc mam się trzymać pełni czy już ostatniej kwadry... poradźcie :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    Już się połapałam z tym kalendarzem, ale nie wiem jak mam to rozpatrywać bo urodziłam się o 18:30 w dzień kiedy jeszcze była pełnia a na drugi dzień już była ostatnia kwadra więc mam się trzymać pełni czy już ostatniej kwadry... poradźcie :)
    Pelni kochana pelnia jest od 17 listopada do 24 listopada a pozniej 17 grudnia do 24 grudnia nie koniecznie musi sie pokrywac z owulka . M w tym cyklu sie pokrywa bo mi zaczyna sie od 25list do 3 grudnia a owulke mam od 29 do3 grudnia na ovu . Alma mi wyliczyla z dokladnoscia co do godziny i z wyliczen owulka bedzie 29 o godz 00;50 :)

vanessa lubi tę wiadomość

‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ