karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie ostatnio fatalne noce. Nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy regres snu, bo mały co chwilę się budzi i muszę go od początku usypiać cycem i bujaniem. Efekt jest taki, że od godziny 21 do 9 rano spałam może łącznie z 4h...4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualnyedka85 wrote:A u mnie ostatnio fatalne noce. Nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy regres snu, bo mały co chwilę się budzi i muszę go od początku usypiać cycem i bujaniem. Efekt jest taki, że od godziny 21 do 9 rano spałam może łącznie z 4h...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magduullina wrote:Ehhh mialam to samo z synem .... wiem co czujesz kochana u nas skonczylo sie na tym ze zabralam go do lozka bo miałam dosc i tak do tej pory i jakos wszyscy sie wysypiamy nasza sypialnia to jedno wielkie loze na którym spimy w 4 jakos dzieci sa inne , czuja sie bezpieczniej wiem że to nie do konca dobre no ale
Magduullina, Seli lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
nick nieaktualnyedka85 wrote:Hehe, ale ja śpię cały czas z małym No i tak mi właśnie daje popalić we wspólnym łóżku, ale wolę nie myśleć o tym, jak wyglądałaby noc, gdyby nie spał ze mną. Tak przynajmniej mogę go na okrągło kołysać i podawać pierś i wtedy nie płacze. W przeciwnym razie musiałabym wstawać do wrzeszczącego dziecka. Czyli wygląda na to, że najbliższe lata spędzę jak ty Magdulino w łóżku z dwoma facetami (albo i więcej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:13
edka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magduullina wrote:Heh dokładnie a moze zabki ? Albo brzuszek? A jak spicie? Ja przy takich akcjach po piersi kladlam malego na moj brzuch bo czasem sie dobrze nie wybekal ... ojj wiem co czujesz kochana wiem ale spanie z dziećmi jest wspaniale choc czasem daja czadu i człowiek nie spi a jak juz dziecko zasnie moglby patrzyc na.niego do rana
Magduullina lubi tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
nick nieaktualny
-
Wiecie co uwielbiam Was podczytywać z reguły w biegu i powiem Wam że nasz wątek może jest nieruchliwy z wiadomych powodów ale baaaardzo sympatyczny ❤❤❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:25
edka85, Magduullina lubią tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
Ja powiem tyle - reguła jest taka, że nie ma reguły Każde dziecko inne i każde w różnych porach ma kryzysy. Ja z ostatniego czasu mogę powiedzieć, że koło roczku było sporo nocy typu 1/2/3 w nocy - pobudka i 3h zabawy jak gdyby nigdy nic, po ciemku.
Dziewczyny z 4 i 2 miesięczniakami - w tym wieku malucha jeszcze totalnie nie myślałam o moim cyklu, serio zauważacie już jakieś oznaki płodności? U mnie powrót płodności trwał długo, coś koło 7-8 mc zaczęło się dziać, chyba pierwszy okres o 7mc, potem 2 mc przerwy i dopiero potem w miarę regularne cykle. O regularnych objawach np. pms do tej pory mogę pomarzyć Także niezłe z was maszyny skoro już płodność się czai za rogiem! Pewnie szybko będą kolejne pociechyMagduullina lubi tę wiadomość
-
Holibka, u mnie jeszcze daleko do płodności. A mały dba o to, by szybko nie wróciła, bo ssie cyca ostatnio na potęgę4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
U mnie ssa cyca na potege jest bezsmoczkowy, sluzu mam duzo plodnego. I co mnie najbardziej denerwuje to objawy okresowe mdlosci, zawroty glowy, bol jajnika, bol brzucha... a okresu nie ma. Jestem przekonana, ze jakby pojawil sie to poczulabym sie lepiej. Ale pewnie bede sie meczyc.
-
A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
Magduullina, Havana3 lubią tę wiadomość
-
Holibka wrote:i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
Hm... ale orgazm to tez skurcze :p tak troche... no nie wiem. Wydaje mi sie to powodem nie logicznym aczkolwiek lekarzem nie jestem. Na fb, grupie w moim miescie byla babeczka co karmila cala ciaze :p i miala dwojke potem na cycu - podziwiam ;p bo jakbym tak miala a drugie byloby podobne to bym tylko lezala z cycami i karmila 24/24 hahaha
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHolibka wrote:A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
Aktualnie mam znajoma ktora karmi maluszka 2 tyg i 15=miesiecznego smialam się ze przynajmniej nie będzie problemu z nawalem bo starszy wszystko wyciagnie a mlody pojada wiec da sie -
nick nieaktualny
-
Hejo u nas wczoraj gorszy dzień, ale nie wiem czyj. Mój czy małego
Ale za to wieczór był bardzo przyjemny. I co najlepsze. Mąż wraca, mówię, że mały coś zły jak nigdy, że płacze na cycku i w ogóle. On go chciał na ręce... byłam przekonana, że będzie wrzask. A ten radość i spokój.... Super!Magduullina, k878 lubią tę wiadomość