karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie ostatnio fatalne noce. Nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy regres snu, bo mały co chwilę się budzi i muszę go od początku usypiać cycem i bujaniem. Efekt jest taki, że od godziny 21 do 9 rano spałam może łącznie z 4h...
-
nick nieaktualnyedka85 wrote:A u mnie ostatnio fatalne noce. Nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy regres snu, bo mały co chwilę się budzi i muszę go od początku usypiać cycem i bujaniem. Efekt jest taki, że od godziny 21 do 9 rano spałam może łącznie z 4h...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magduullina wrote:Ehhh mialam to samo z synem .... wiem co czujesz kochana u nas skonczylo sie na tym ze zabralam go do lozka bo miałam dosc i tak do tej pory i jakos wszyscy sie wysypiamy nasza sypialnia to jedno wielkie loze na którym spimy w 4 jakos dzieci sa inne , czuja sie bezpieczniej wiem że to nie do konca dobre no ale
Magduullina, Seli lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyedka85 wrote:Hehe, ale ja śpię cały czas z małym No i tak mi właśnie daje popalić we wspólnym łóżku, ale wolę nie myśleć o tym, jak wyglądałaby noc, gdyby nie spał ze mną. Tak przynajmniej mogę go na okrągło kołysać i podawać pierś i wtedy nie płacze. W przeciwnym razie musiałabym wstawać do wrzeszczącego dziecka. Czyli wygląda na to, że najbliższe lata spędzę jak ty Magdulino w łóżku z dwoma facetami (albo i więcej)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:13
edka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magduullina wrote:Heh dokładnie a moze zabki ? Albo brzuszek? A jak spicie? Ja przy takich akcjach po piersi kladlam malego na moj brzuch bo czasem sie dobrze nie wybekal ... ojj wiem co czujesz kochana wiem ale spanie z dziećmi jest wspaniale choc czasem daja czadu i człowiek nie spi a jak juz dziecko zasnie moglby patrzyc na.niego do rana
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie co uwielbiam Was podczytywać z reguły w biegu i powiem Wam że nasz wątek może jest nieruchliwy z wiadomych powodów ale baaaardzo sympatyczny ❤❤❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:25
edka85, Magduullina lubią tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
Ja powiem tyle - reguła jest taka, że nie ma reguły Każde dziecko inne i każde w różnych porach ma kryzysy. Ja z ostatniego czasu mogę powiedzieć, że koło roczku było sporo nocy typu 1/2/3 w nocy - pobudka i 3h zabawy jak gdyby nigdy nic, po ciemku.
Dziewczyny z 4 i 2 miesięczniakami - w tym wieku malucha jeszcze totalnie nie myślałam o moim cyklu, serio zauważacie już jakieś oznaki płodności? U mnie powrót płodności trwał długo, coś koło 7-8 mc zaczęło się dziać, chyba pierwszy okres o 7mc, potem 2 mc przerwy i dopiero potem w miarę regularne cykle. O regularnych objawach np. pms do tej pory mogę pomarzyć Także niezłe z was maszyny skoro już płodność się czai za rogiem! Pewnie szybko będą kolejne pociechyMagduullina lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka, u mnie jeszcze daleko do płodności. A mały dba o to, by szybko nie wróciła, bo ssie cyca ostatnio na potęgę
-
U mnie ssa cyca na potege jest bezsmoczkowy, sluzu mam duzo plodnego. I co mnie najbardziej denerwuje to objawy okresowe mdlosci, zawroty glowy, bol jajnika, bol brzucha... a okresu nie ma. Jestem przekonana, ze jakby pojawil sie to poczulabym sie lepiej. Ale pewnie bede sie meczyc.
-
A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
Magduullina, Havana3 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka wrote:i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
-
Hm... ale orgazm to tez skurcze :p tak troche... no nie wiem. Wydaje mi sie to powodem nie logicznym aczkolwiek lekarzem nie jestem. Na fb, grupie w moim miescie byla babeczka co karmila cala ciaze :p i miala dwojke potem na cycu - podziwiam ;p bo jakbym tak miala a drugie byloby podobne to bym tylko lezala z cycami i karmila 24/24 hahaha
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHolibka wrote:A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
Aktualnie mam znajoma ktora karmi maluszka 2 tyg i 15=miesiecznego smialam się ze przynajmniej nie będzie problemu z nawalem bo starszy wszystko wyciagnie a mlody pojada wiec da sie -
nick nieaktualny
-
Hejo u nas wczoraj gorszy dzień, ale nie wiem czyj. Mój czy małego
Ale za to wieczór był bardzo przyjemny. I co najlepsze. Mąż wraca, mówię, że mały coś zły jak nigdy, że płacze na cycku i w ogóle. On go chciał na ręce... byłam przekonana, że będzie wrzask. A ten radość i spokój.... Super!Magduullina, k878 lubią tę wiadomość