Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie ostatnio fatalne noce. Nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy regres snu, bo mały co chwilę się budzi i muszę go od początku usypiać cycem i bujaniem. Efekt jest taki, że od godziny 21 do 9 rano spałam może łącznie z 4h...

10.03 ⏸️
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A u mnie ostatnio fatalne noce. Nie wiem, czy to skok rozwojowy, czy regres snu, bo mały co chwilę się budzi i muszę go od początku usypiać cycem i bujaniem. Efekt jest taki, że od godziny 21 do 9 rano spałam może łącznie z 4h...
    Ehhh mialam to samo z synem .... wiem co czujesz kochana u nas skonczylo sie na tym ze zabralam go do lozka bo miałam dosc i tak do tej pory :) i jakos wszyscy sie wysypiamy :) nasza sypialnia to jedno wielkie loze na którym spimy w 4 :) jakos dzieci sa inne , czuja sie bezpieczniej :) wiem że to nie do konca dobre no ale :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja sie z tego juz smieje ze spie z trzema moimi najwspanialszymi chlopami pfff :) i na 5 się miejsce znajdzie ;) oby dzioluszka bo ojj ... ;)

edka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coraz bardziej cyce bola szok oby byl to dóbry znak...

Havana3 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Ehhh mialam to samo z synem .... wiem co czujesz kochana u nas skonczylo sie na tym ze zabralam go do lozka bo miałam dosc i tak do tej pory :) i jakos wszyscy sie wysypiamy :) nasza sypialnia to jedno wielkie loze na którym spimy w 4 :) jakos dzieci sa inne , czuja sie bezpieczniej :) wiem że to nie do konca dobre no ale :)
    Hehe, ale ja śpię cały czas z małym :) No i tak mi właśnie daje popalić we wspólnym łóżku, ale wolę nie myśleć o tym, jak wyglądałaby noc, gdyby nie spał ze mną. Tak przynajmniej mogę go na okrągło kołysać i podawać pierś i wtedy nie płacze. W przeciwnym razie musiałabym wstawać do wrzeszczącego dziecka. Czyli wygląda na to, że najbliższe lata spędzę jak ty Magdulino w łóżku z dwoma facetami (albo i więcej) :)

Magduullina, Seli lubią tę wiadomość

10.03 ⏸️
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Hehe, ale ja śpię cały czas z małym :) No i tak mi właśnie daje popalić we wspólnym łóżku, ale wolę nie myśleć o tym, jak wyglądałaby noc, gdyby nie spał ze mną. Tak przynajmniej mogę go na okrągło kołysać i podawać pierś i wtedy nie płacze. W przeciwnym razie musiałabym wstawać do wrzeszczącego dziecka. Czyli wygląda na to, że najbliższe lata spędzę jak ty Magdulino w łóżku z dwoma facetami (albo i więcej) :)
    Heh dokładnie ;) a moze zabki ? Albo brzuszek? A jak spicie? Ja przy takich akcjach po piersi kladlam malego na moj brzuch bo czasem sie dobrze nie wybekal ... ;) ojj wiem co czujesz kochana wiem ;) ale spanie z dziećmi jest wspaniale choc czasem daja czadu i człowiek nie spi a jak juz dziecko zasnie moglby patrzyc na.niego do rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 11:13

edka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was dziewczyny? Co tak nic nie piszecie? Ja mialam sie przespac ale jakos nie moge... jeden w przedszkolu drugi zasnal a ja postanowiłam wypic kawe :) okropny mam dziś dzień ...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Heh dokładnie ;) a moze zabki ? Albo brzuszek? A jak spicie? Ja przy takich akcjach po piersi kladlam malego na moj brzuch bo czasem sie dobrze nie wybekal ... ;) ojj wiem co czujesz kochana wiem ;) ale spanie z dziećmi jest wspaniale choc czasem daja czadu i człowiek nie spi a jak juz dziecko zasnie moglby patrzyc na.niego do rana :)
    Na pewno nie brzuszek. Generalnie od urodzenia nie miał ani jednej kolki. Ząbki jeszcze też nie wyszły. To chyba ten etap skoku rozwojowego czy też "regresu snu czwartego miesiąca". A przynajmniej tak wolę myśleć, żeby się pocieszać, że kiedyś mu to minie :) Ogólnie na październikówkach kilka dziewczyn pisało, że ma teraz takie same jazdy.

Magduullina lubi tę wiadomość

10.03 ⏸️
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka no możliwe oby :) heh juz zapomniałam jak to bylo po 2 latach ale chyba tez tak między 3=4 miesiąc byl taki bezsenny albo pozniej no kurcze nie moge se wspomniec... Ale mniejsza o to by tylko szybciutko minęło ;)

edka85 lubi tę wiadomość

• Havana3 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co uwielbiam Was podczytywać z reguły w biegu ;-) i powiem Wam że nasz wątek może jest nieruchliwy z wiadomych powodów ale baaaardzo sympatyczny :-D ❤❤❤❤❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:25

edka85, Magduullina lubią tę wiadomość

👱‍♀️2004
    👱‍♀️2008
    cb 04.2016
    puste jajo 9t*
    👱‍♂️2018
    cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
    cp 11.2020 6t💔
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem tyle - reguła jest taka, że nie ma reguły ;) Każde dziecko inne i każde w różnych porach ma kryzysy. Ja z ostatniego czasu mogę powiedzieć, że koło roczku było sporo nocy typu 1/2/3 w nocy - pobudka i 3h zabawy jak gdyby nigdy nic, po ciemku.

Dziewczyny z 4 i 2 miesięczniakami - w tym wieku malucha jeszcze totalnie nie myślałam o moim cyklu, serio zauważacie już jakieś oznaki płodności? U mnie powrót płodności trwał długo, coś koło 7-8 mc zaczęło się dziać, chyba pierwszy okres o 7mc, potem 2 mc przerwy i dopiero potem w miarę regularne cykle. O regularnych objawach np. pms do tej pory mogę pomarzyć :D Także niezłe z was maszyny skoro już płodność się czai za rogiem! Pewnie szybko będą kolejne pociechy :)

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, u mnie jeszcze daleko do płodności. A mały dba o to, by szybko nie wróciła, bo ssie cyca ostatnio na potęgę :)

10.03 ⏸️
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ssa cyca na potege ;) jest bezsmoczkowy, sluzu mam duzo plodnego. I co mnie najbardziej denerwuje to objawy okresowe :( mdlosci, zawroty glowy, bol jajnika, bol brzucha... a okresu nie ma. Jestem przekonana, ze jakby pojawil sie to poczulabym sie lepiej. Ale pewnie bede sie meczyc.

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać ;) i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy :/ mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy

Magduullina, Havana3 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy :/ mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
    To kiepsko. Ale jak to...Przecież nawet tu na forum było trochę dziewczyn, które przez połowę ciąży kp. Ba! Są też takie, które karmią w tandemie. Skoro to możliwe, to czemu odrzucać kp? Gdzieś czytałam, że przyczyną, dla której się odstawia jest zazwyczaj to, że zmienia się smak pokarmu i dziecko po prostu grymasi.

10.03 ⏸️
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Seli Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... ale orgazm to tez skurcze :p tak troche... no nie wiem. Wydaje mi sie to powodem nie logicznym ;) aczkolwiek lekarzem nie jestem. Na fb, grupie w moim miescie byla babeczka co karmila cala ciaze :p i miala dwojke potem na cycu - podziwiam ;p bo jakbym tak miala a drugie byloby podobne to bym tylko lezala z cycami i karmila 24/24 :D hahaha

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• k878 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka,. Poczytaj u hafiji na temat karmienia w ciazy.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać ;) i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy :/ mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
    No pięknie to do dziela :) hihi
    Aktualnie mam znajoma ktora karmi maluszka 2 tyg i 15=miesiecznego smialam się ze przynajmniej nie będzie problemu z nawalem bo starszy wszystko wyciagnie a mlody pojada wiec da sie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj cisza chyba przed burza jak piersi 2 dni bolaly tak dziś cisza ... az dziwne...

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ;) u nas wczoraj gorszy dzień, ale nie wiem czyj. Mój czy małego :D
    Ale za to wieczór był bardzo przyjemny. I co najlepsze. Mąż wraca, mówię, że mały coś zły jak nigdy, że płacze na cycku i w ogóle. On go chciał na ręce... byłam przekonana, że będzie wrzask. A ten radość i spokój.... :P Super!

Magduullina, k878 lubią tę wiadomość

dZhdp1.png

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ