X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja zawsze się szczerzy na widok taty... czasami mu bardzo zazdroszczę, nie dość, że się nie narobi przy niej, to jeszcze zbiera samą śmietankę;
    w ogóle to mam taką refleksję, że powinnam z nią więcej wychodzić do ludzi, do koleżanek, na zajęcia... a potem sobie przypominam, że po co drugich gordonkach mamy infekcję. szczególnie teraz po tym NOPie mam ochotę ją zamknąć w pokoju i nigdzie nie wypuszczać

u nas wyszła wreszcie brakująca dolna dwójka; mamy 8 ząbków :D

Seli, Magduullina lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj przejmuje opiekie kiedy sie da i jak :) bo Gabrys czasami sie nie chce odkleic ode mnie a czasem ma mnie dosc. Ale wczoraj dal popis. Ja marudze, narzekam a on aniol istny przy ojcu ;D

Ps. Jak nie dostane w koncu okresu to zwariuje. Przy kp. niby suchoty sa a mnie zalewa, a boli jak... :/

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

Więcej cudów nie będzie 😔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabryś... myślę, że tak właśnie bym nazwała drugiego syna :)

Seli, Magduullina lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ma pierwszy? :D

Magduullina lubi tę wiadomość

dZhdp1.png

Endometrioza głębokonaciekająca IV stopnia, guz jelita grubego zrośniety z macicą, macica, jajnik, jelito w zrostach, jajnik z guzkami, torbielami... Adenomioza na szyjce.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michaś

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kuzyna Michala :) o drugim myslimy Kajetan :)

dZhdp1.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdyby córka?

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    moja zawsze się szczerzy na widok taty... czasami mu bardzo zazdroszczę, nie dość, że się nie narobi przy niej, to jeszcze zbiera samą śmietankę;
    w ogóle to mam taką refleksję, że powinnam z nią więcej wychodzić do ludzi, do koleżanek, na zajęcia... a potem sobie przypominam, że po co drugich gordonkach mamy infekcję. szczególnie teraz po tym NOPie mam ochotę ją zamknąć w pokoju i nigdzie nie wypuszczać

u nas wyszła wreszcie brakująca dolna dwójka; mamy 8 ząbków :D
    Super corki podobno zawsze oczko w głowie tatusia ;)
    Tak Gabriel piekne imie moj drugi tak mial miec ale ma Natan Gabriel .
    Moze uda się córka to będzie Gabriela :)

edka85 lubi tę wiadomość

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Corka od lat miala byc Anastazja :) ale szczerze to chcialabym samych chlopakow, jakos babeczka mnie przeraza hahaha :p ale coz, bedzie co ma byc ;) trzeba bedzie sobie i z baba poradzic :D

Dzis tak mnie boli... chyba pojde do innego gina... bo kurde tamten 3 tygodnie temu mowil pecherzyki, 4 tyg po porodzie tez byly i kurde teraz ten bol... to az nie mozliwe :/

dZhdp1.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, z kobietą jest inaczej. Pierwszy Powazny Foch strzeliła jak miała 8 mcy. Kilka godzin była obrażona. Na męża się obraziła jakos w styczniu. Na dwa dni :)

Magduullina, edka85, Seli lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Fakt, z kobietą jest inaczej. Pierwszy Powazny Foch strzeliła jak miała 8 mcy. Kilka godzin była obrażona. Na męża się obraziła jakos w styczniu. Na dwa dni :)
    O kruca to fakt heh ;) heh twarda sztuka ze swoim zdaniem mama co ty chcesz :) dobrze heh przynajmniej nie da se w kasze dmuchac :) A co :)

• Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dookola powiesci o dziewczynkach i sadiadki maja corki i jestem przerazona tym jakie charakterne :D ale ja tez bylam :D

dZhdp1.png

• k878 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to działa tez w druga stronę, dziewczynki szybciej się ogarniają z jedzeniem, nocnikiem, spaniem, inna samoobsługa. Faceci to często d* wołowe. Socjalnie tak samo. Koleżanka ma dwójkę i mówi ze mały taki dzikus ze już nie wei co z nim robić.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Seli Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja widze u chlopcow co innego. Kuzyn mojego ma 7 miesiecy i ogarniaja nocnik... ladnie je. Dla mnie to kosmos. W rodzinie tez same chlopaki byly i bardzo fajnie, bezproblemowo. Ale to pewnie i tak indywidualne wszystko.

dZhdp1.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać ;) i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy :/ mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy

Ja trochę o tym czytałam i nie jest prawdą co mówi Twój lekarz. Większość tak powie, ale to dlatego, że nie znają się na laktacji, nie uczą się o tym na studiach.
    To kilka cytatów, a poniżej linki do całych artykułów.

"Nie ma żadnych dowodów na to, że karmienie piersią niesie jakieś zagrożenia dla kobiety w prawidłowej ciąży i jej nienarodzonego dziecka i tak naprawdę jest ono uznawane za bezpieczne.
    Specjaliści, którzy zajmują się sprawami poronień u kobiet są zdania, że karmienie piersią podczas zdrowej ciąży jest bezpieczne.

W pierwszym stadium zdrowej i prawidłowo prowadzonej ciąży odpowiedź macicy na wzrost oksytocyny w organizmie pojawiający się w trakcie karmienia piersią jest niewielka. W tym czasie łożysko produkuje oksytocynazę, czyli enzym rozkładający oksytocynę".

https://www.hafija.pl/2013/11/karmienie-piersia-w-ciazy.html

http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/10/karmienie-piersia-w-ciazy/

http://magazynsupermama.pl/fakty-i-mity-wokol-karmienia-piersia-w-kolejnej-ciazy/855

https://www.wymagajace.pl/karmienie-piersia-i-kolejna-ciaza-jak-to-pogodzic/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:07

Seli, edka85 lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wzrost oxy przy kp nie powinien szkodzić ciąży. Tak samo jak seks jest bezpieczny, a prostaglandyny nie powodują skurczów macicy dopóki nie dojdzie do rozwarcia szyjki (co dzieje się dopiero przed porodem). Myślę, że w naturze wszystko zostało dobrze zaplanowane.

Annie1981 lubi tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę zapeszać, ale wczoraj mój mały wyjątkowo zasnął wieczorem bez histerii i w nocy w miarę dobrze spał. Czyżby przerwa w skoku rozwojowym?

Seli, Magduullina, k878 lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś ciezki dzien ... Normalnie walnelabym się pod kołdrę i poszla spac...

• edka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w otchłaniach internetu napotkałam smutną historię chłopca, który w 10 dobie życia został tak skatowany przez osoby mu najbliższe (zapewne za głośno płakał...), że zrobili mu dziurę w głowie, uszkodzili czaszkę, mózg. Według lekarzy dziecko nie powinno przeżyć, ale przeżyło. Pewna rodzina poruszona jego historią zdecydowała się na adopcję. Chwała im za to. Problem w tym, że chłopiec ma bardzo poważne problemy neurologiczne z powodu tego urazu i wymaga sporej rehabilitacji. Rodzice adopcyjni finansują ją tyle, ile mogą. Koszty ich jednak przerastają. Można im zatem pomóc. Datki zbierane są przez fundację "szlachetny gest" http://szlachetnygest.pl/alanek

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
  • Seli Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko... ;( a mozna jeden procent przekazac tez?

Nie ogarniam jak mozna krzywdzic... I wiem, ze jak ktos skrzywdzi zwierze to jest tez gotow skrzywdzic drugiego czlowieka, a tu noworodka... Od razu sie powinno takich zamykac i pilnowac bo na pewno moglby i czlowieka zabic.

dZhdp1.png

‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ