karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
moja zawsze się szczerzy na widok taty... czasami mu bardzo zazdroszczę, nie dość, że się nie narobi przy niej, to jeszcze zbiera samą śmietankę;
w ogóle to mam taką refleksję, że powinnam z nią więcej wychodzić do ludzi, do koleżanek, na zajęcia... a potem sobie przypominam, że po co drugich gordonkach mamy infekcję. szczególnie teraz po tym NOPie mam ochotę ją zamknąć w pokoju i nigdzie nie wypuszczać
u nas wyszła wreszcie brakująca dolna dwójka; mamy 8 ząbkówSeli, Magduullina lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Moj przejmuje opiekie kiedy sie da i jak bo Gabrys czasami sie nie chce odkleic ode mnie a czasem ma mnie dosc. Ale wczoraj dal popis. Ja marudze, narzekam a on aniol istny przy ojcu
Ps. Jak nie dostane w koncu okresu to zwariuje. Przy kp. niby suchoty sa a mnie zalewa, a boli jak... -
Gabryś... myślę, że tak właśnie bym nazwała drugiego syna
Seli, Magduullina lubią tę wiadomość
-
Mamy kuzyna Michala o drugim myslimy Kajetan
Magduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyk878 wrote:moja zawsze się szczerzy na widok taty... czasami mu bardzo zazdroszczę, nie dość, że się nie narobi przy niej, to jeszcze zbiera samą śmietankę;
w ogóle to mam taką refleksję, że powinnam z nią więcej wychodzić do ludzi, do koleżanek, na zajęcia... a potem sobie przypominam, że po co drugich gordonkach mamy infekcję. szczególnie teraz po tym NOPie mam ochotę ją zamknąć w pokoju i nigdzie nie wypuszczać
u nas wyszła wreszcie brakująca dolna dwójka; mamy 8 ząbków
Tak Gabriel piekne imie moj drugi tak mial miec ale ma Natan Gabriel .
Moze uda się córka to będzie Gabrielaedka85 lubi tę wiadomość
-
Corka od lat miala byc Anastazja ale szczerze to chcialabym samych chlopakow, jakos babeczka mnie przeraza hahaha :p ale coz, bedzie co ma byc trzeba bedzie sobie i z baba poradzic
Dzis tak mnie boli... chyba pojde do innego gina... bo kurde tamten 3 tygodnie temu mowil pecherzyki, 4 tyg po porodzie tez byly i kurde teraz ten bol... to az nie mozliweMagduullina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Fakt, z kobietą jest inaczej. Pierwszy Powazny Foch strzeliła jak miała 8 mcy. Kilka godzin była obrażona. Na męża się obraziła jakos w styczniu. Na dwa dni
-
Mam dookola powiesci o dziewczynkach i sadiadki maja corki i jestem przerazona tym jakie charakterne ale ja tez bylam
-
Ale to działa tez w druga stronę, dziewczynki szybciej się ogarniają z jedzeniem, nocnikiem, spaniem, inna samoobsługa. Faceci to często d* wołowe. Socjalnie tak samo. Koleżanka ma dwójkę i mówi ze mały taki dzikus ze już nie wei co z nim robić.
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
No to ja widze u chlopcow co innego. Kuzyn mojego ma 7 miesiecy i ogarniaja nocnik... ladnie je. Dla mnie to kosmos. W rodzinie tez same chlopaki byly i bardzo fajnie, bezproblemowo. Ale to pewnie i tak indywidualne wszystko.
-
Holibka wrote:A ja po wizycie, maszyneria działa pięknie, endometrium ładne trojwarstwowe, pęcherzyk 21mm, lada dzień owu, doktorek mówił ze od jutra działać i odstawiać... bo laktacja to oksytocyna a oksytocyna to skurcze macicy mam mieszane uczucia. Mój syn tez bezsmoczkowy
Ja trochę o tym czytałam i nie jest prawdą co mówi Twój lekarz. Większość tak powie, ale to dlatego, że nie znają się na laktacji, nie uczą się o tym na studiach.
To kilka cytatów, a poniżej linki do całych artykułów.
"Nie ma żadnych dowodów na to, że karmienie piersią niesie jakieś zagrożenia dla kobiety w prawidłowej ciąży i jej nienarodzonego dziecka i tak naprawdę jest ono uznawane za bezpieczne.
Specjaliści, którzy zajmują się sprawami poronień u kobiet są zdania, że karmienie piersią podczas zdrowej ciąży jest bezpieczne.
W pierwszym stadium zdrowej i prawidłowo prowadzonej ciąży odpowiedź macicy na wzrost oksytocyny w organizmie pojawiający się w trakcie karmienia piersią jest niewielka. W tym czasie łożysko produkuje oksytocynazę, czyli enzym rozkładający oksytocynę".
https://www.hafija.pl/2013/11/karmienie-piersia-w-ciazy.html
http://www.mlecznewsparcie.pl/2015/10/karmienie-piersia-w-ciazy/
http://magazynsupermama.pl/fakty-i-mity-wokol-karmienia-piersia-w-kolejnej-ciazy/855
https://www.wymagajace.pl/karmienie-piersia-i-kolejna-ciaza-jak-to-pogodzic/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 21:07
Seli, edka85 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ten wzrost oxy przy kp nie powinien szkodzić ciąży. Tak samo jak seks jest bezpieczny, a prostaglandyny nie powodują skurczów macicy dopóki nie dojdzie do rozwarcia szyjki (co dzieje się dopiero przed porodem). Myślę, że w naturze wszystko zostało dobrze zaplanowane.
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Nie chcę zapeszać, ale wczoraj mój mały wyjątkowo zasnął wieczorem bez histerii i w nocy w miarę dobrze spał. Czyżby przerwa w skoku rozwojowym?
Seli, Magduullina, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, w otchłaniach internetu napotkałam smutną historię chłopca, który w 10 dobie życia został tak skatowany przez osoby mu najbliższe (zapewne za głośno płakał...), że zrobili mu dziurę w głowie, uszkodzili czaszkę, mózg. Według lekarzy dziecko nie powinno przeżyć, ale przeżyło. Pewna rodzina poruszona jego historią zdecydowała się na adopcję. Chwała im za to. Problem w tym, że chłopiec ma bardzo poważne problemy neurologiczne z powodu tego urazu i wymaga sporej rehabilitacji. Rodzice adopcyjni finansują ją tyle, ile mogą. Koszty ich jednak przerastają. Można im zatem pomóc. Datki zbierane są przez fundację "szlachetny gest" http://szlachetnygest.pl/alanek
-
O matko... ;( a mozna jeden procent przekazac tez?
Nie ogarniam jak mozna krzywdzic... I wiem, ze jak ktos skrzywdzi zwierze to jest tez gotow skrzywdzic drugiego czlowieka, a tu noworodka... Od razu sie powinno takich zamykac i pilnowac bo na pewno moglby i czlowieka zabic.