Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Marcycha gratulacje 😁trzymam mocno kciuki za Kropka! I dużo zdrowia Ci życzę
    Pięknie dziękuję dla Ciebie też gratulacje 😄🥰
    Widzę, że u Ciebie bardziej styczniowe dziecko będzie? U mnie wypada na 04.02., ale wiadomo, pożyjemy zobaczymy 🙃

BillieJean lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Pięknie dziękuję dla Ciebie też gratulacje 😄🥰
    Widzę, że u Ciebie bardziej styczniowe dziecko będzie? U mnie wypada na 04.02., ale wiadomo, pożyjemy zobaczymy 🙃

Wg miesiączki termin powinien wypadać na 10 stycznia, ale że owulacja była późno to chyba jakoś dwa tygodnie później usg obliczy, ale to raczej w dalszym ciągu styczeń. Zobaczymy, aby przetrwać tę ciążę bo już mdłości dają mi w kość 😵

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję mdłości 🙄 Oprócz ostatnich dwoch miesiecy i porodu najbardziej obawiam się wlasnie ich 🙃 Tezymam kciuki by szybko przeszły i ogólnie wszystkiego dobrego 😊

04.2025 👶 🩷
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, życzę żeby Ciebie ominęły mdłości i żebyś miała lekką ciążę :)

Marcycha lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam kp,które starały się o kolejne dziecko -czy któraś z Was brała acard?Zastanawiam się, czy podczas kp mogę brać 150mg. Mam zlecone podczas starań ze względu na moją mutację ale chciałabym wiedzieć, czy któraś z Was ma doświadczenie. Czytałam,że niby można a co wasi lekarze na to?

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mam pytanie do mam kp,które starały się o kolejne dziecko -czy któraś z Was brała acard?Zastanawiam się, czy podczas kp mogę brać 150mg. Mam zlecone podczas starań ze względu na moją mutację ale chciałabym wiedzieć, czy któraś z Was ma doświadczenie. Czytałam,że niby można a co wasi lekarze na to?

Ja brałam acard 150 w poprzedniej ciąży karmiąc wtedy piersią starsza córkę.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • wietrzyk Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja wpadłam pochwalić się, że po prawie 10. miesiącach dostałam pierwszy okres po porodzie. Tak się cieszę :)

• Gwiazdeczka910 Nowa

Wysłany: 16 czerwca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój dostałam od razu po połogu. Cały czas byłam kp i to nie mało. Teraz mały ma 13 miesięcy i przed nami 5 cs. Na razie 4 były bezowocne. Cykle mam regularne jak w zegarku i testy LH też wychodzą pozytywne w czasie owulacji. Karmie już tylko raz w nocy. Może ten cykl będzie tym 🙈❤️

• natalcia21 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ssak jeszcze musi mieć cycusia w dzień ok 3 razy i w nocy też ok 3 razy. Dieta już całkiem nieźle nam idzie rozszerzanie ale niestety mój mały ssie na uspokojenie bo czwórki dalej dają mu w kość 😬 ostatnio robiłam badania hormonalne ale poziomy bardzo niskie,estradiol> 13 pg/ml, więc nie liczę na szybki powrót płodności, tak jak podejrzewałam jak przy poprzednim karmieniu pewnie wróci gdy odstawimy przynajmniej dzienne karmienia, ale u nas narazie nie planujemy ciąży w najbliższym czasie, więc nie mam ciśnienia na odstawienie 😄tyle że tęskni mi się za cyklem i tymi obserwacjami 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 10:53

• edka85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, zaglądasz tu jeszcze? Co słychać u Nelci?

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 472 473 474 475 476
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ