Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Marcycha gratulacje 😁trzymam mocno kciuki za Kropka! I dużo zdrowia Ci życzę
    Pięknie dziękuję dla Ciebie też gratulacje 😄🥰
    Widzę, że u Ciebie bardziej styczniowe dziecko będzie? U mnie wypada na 04.02., ale wiadomo, pożyjemy zobaczymy 🙃

BillieJean lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Pięknie dziękuję dla Ciebie też gratulacje 😄🥰
    Widzę, że u Ciebie bardziej styczniowe dziecko będzie? U mnie wypada na 04.02., ale wiadomo, pożyjemy zobaczymy 🙃

Wg miesiączki termin powinien wypadać na 10 stycznia, ale że owulacja była późno to chyba jakoś dwa tygodnie później usg obliczy, ale to raczej w dalszym ciągu styczeń. Zobaczymy, aby przetrwać tę ciążę bo już mdłości dają mi w kość 😵

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję mdłości 🙄 Oprócz ostatnich dwoch miesiecy i porodu najbardziej obawiam się wlasnie ich 🙃 Tezymam kciuki by szybko przeszły i ogólnie wszystkiego dobrego 😊

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, życzę żeby Ciebie ominęły mdłości i żebyś miała lekką ciążę :)

Marcycha lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Lady_Dior Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do mam kp,które starały się o kolejne dziecko -czy któraś z Was brała acard?Zastanawiam się, czy podczas kp mogę brać 150mg. Mam zlecone podczas starań ze względu na moją mutację ale chciałabym wiedzieć, czy któraś z Was ma doświadczenie. Czytałam,że niby można a co wasi lekarze na to?

age.png

2019 córka 💗
    2021 synek💙
    2024 synek💙
    Mama kp
    2013.08.26 11tc [*]
    2018.01.20 8tc [*]
    2018.05.26 cb [*]
    2020.11.21 cb [*]
    2023.02.20 6t2d [*]
    2023.06.27 cb [*]
    V Leiden hetero
    MTHFR 677 hetero
    Niedoczynność tarczycy
    HPA-1a dodatnia
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 15 czerwca, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Dior wrote:
    Mam pytanie do mam kp,które starały się o kolejne dziecko -czy któraś z Was brała acard?Zastanawiam się, czy podczas kp mogę brać 150mg. Mam zlecone podczas starań ze względu na moją mutację ale chciałabym wiedzieć, czy któraś z Was ma doświadczenie. Czytałam,że niby można a co wasi lekarze na to?

Ja brałam acard 150 w poprzedniej ciąży karmiąc wtedy piersią starsza córkę.

Lady_Dior lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • wietrzyk Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja wpadłam pochwalić się, że po prawie 10. miesiącach dostałam pierwszy okres po porodzie. Tak się cieszę :)

BillieJean, Lua lubią tę wiadomość

• Gwiazdeczka910 Nowa

Wysłany: 16 czerwca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój dostałam od razu po połogu. Cały czas byłam kp i to nie mało. Teraz mały ma 13 miesięcy i przed nami 5 cs. Na razie 4 były bezowocne. Cykle mam regularne jak w zegarku i testy LH też wychodzą pozytywne w czasie owulacji. Karmie już tylko raz w nocy. Może ten cykl będzie tym 🙈❤️

• natalcia21 Znajoma

Wysłany: 17 czerwca, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ssak jeszcze musi mieć cycusia w dzień ok 3 razy i w nocy też ok 3 razy. Dieta już całkiem nieźle nam idzie rozszerzanie ale niestety mój mały ssie na uspokojenie bo czwórki dalej dają mu w kość 😬 ostatnio robiłam badania hormonalne ale poziomy bardzo niskie,estradiol> 13 pg/ml, więc nie liczę na szybki powrót płodności, tak jak podejrzewałam jak przy poprzednim karmieniu pewnie wróci gdy odstawimy przynajmniej dzienne karmienia, ale u nas narazie nie planujemy ciąży w najbliższym czasie, więc nie mam ciśnienia na odstawienie 😄tyle że tęskni mi się za cyklem i tymi obserwacjami 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 10:53

• edka85 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, zaglądasz tu jeszcze? Co słychać u Nelci?

BillieJean lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pomyślałam, że napiszę tu, choć moja sytuacja jest z różnych stron nietypowa.
    Mam synka 9,5 miesiąca i postanowiliśmy wyruszyć w drogę po rodzeństwo. Mój mąż nie ma plemników, więc u nas w grę wchodzi tylko nasienie dawcy. Udała się nam czwarta inseminacja.
    U mnie nigdy nie ruszyła tak naprawdę laktacja, nie miałam nawału - nie wiem dlaczego. Ciężko pracowałam z doradczynią laktacyjną, na usg jest tkanka gruczołowa, nikt mi nie powiedział nic więcej poza tym, że tak się zdarza - bardzo rzadko, wg doradczyni u ok. 3% kobiet. Synek od początku się pięknie przystawiał, mi bardzo zależało, ale mleka było jak na lekarstwo. Do laktatora nie leciało praktycznie nic. Później w szczytowym momencie wyciągałam we łzach 60 ml DOBOWO. Żeby synek mógł być przy piersi, karmiłam go mm przez SNS. W końcu w grudniu odpuściłam laktator, a w lutym SNS - głównie dlatego, że okres nie wracał, a ja myślałam o staraniach właśnie tego lata. Mimo to synek nadal potrzebuje ssać pierś, aby zasnąć - zarówno na drzemki jak i na noc. To nie jest bardzo dużo ssania i tez to sie zmienia - sa takie dni, ze to doslownie kilka minut dziennie, no ale czasami też zdarza mu się jeszcze "wisieć na cycu". Nie mam pojęcia, ile on może mieć tego mleka, myślę, że to są jakieś kropeleczki. Ale chyba niezależnie od tego, ciało cały czas myśli, że to jest laktacja.
    Okres wrócił mi w marcu, pierwszą owulację wylapalam w 23 dc, potem już ok. 17-19 dc (tak miałam właśnie przed ciążą) - potwierdzone usg i badaniem progesteronu, więc byłam dobrej myśli co do naszych starań. W czerwcu miałam podejść do inseminacji - tak jak wtedy w udanym cyklu, wzięłam dodatkowo leki na stymulację owulacji (wcześniej działały tak, że przesuwały mi owulację na 14 dc i raz miałam dwa pęcherzyki, w każdym razie odpowiedź była książkowa).
    W 11 dc poszłam na monitoring i... duże zaskoczenie, w jajnikach cisza, endometrium cienkie. Bardzo zaskoczył mnie brak reakcji na lek, ale miałam nadzieję, że organizm idzie dalej swoim rytmem. Jednak w 18 dc na kolejnym monitoringu dalej cisza, estradiol 23... wygląda na to, że mam cykl bezowulacyjny lub ta owulacja bedzie nie wiadomo kiedy.
    Nie wiem na ile może mi tu jeszcze mieszać ta moja mikrolaktacja. Prolaktynę badałam w lutym - wtedy jeszcze używaliśmy SNS(była w górnej granicy normy) i potem już w kwietniu jak okres wrócił- była ok. Jakie są Wasze doświadczenia z powrotem cyklu I karmieniem? Zdarzały sie którejś z Was takie dziwne cykle, że niby już wszystko było regularnie i nagle cisza..?

09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

age.png

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
    07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
    W oczekiwaniu na nowy cykl❤️
  • Wenka Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie nie było na forum, wpadam się pochwalić, że w dzień dziecka urodziłam synka 😁

BillieJean gratulacje ♥️

Powodzenia dla wszystkich staraczek! I dla tych, które czekają na pierwszą @ po porodzie.

Namisa, Delfi, Edka, Agni, Vilka co tam u Was słychać, zaglądacie tu jeszcze?

BillieJean, Delfi, Kasiastaraczka lubią tę wiadomość

Mama kp
    💙 2022
    💜 2024
    ⏸️ 04.10.2025

preg.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 2 lipca, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka gratulacje Kochana! jaka piękna data na narodziny dziecka ❤️ jak się czujesz ?

Lua Twoja historia jest bardzo ciekawa i gratuluję determinacji w staraniach ❤️ życzę żebyście się szybko doczekali kolejnego dziecka i żeby owulacja nadeszła, choć przy laktacji nawet mikro ona naprawdę może wystąpić niewiadomo kiedy, możesz jeszcze podejść na monitoring i sprawdzić czy czekasz już na @?
    Ja w szczęśliwym cyklu miałam owulację mniej więcej w 30dc, gdy już praktycznie czekałam na miesiaczke. Tym razem udało się zaskakująco szybko zajść w ciążę bo w 2 cyklu starań karmiąc sporo a o drugie dziecko staraliśmy się rok i cykle były już regularne i karmiłam już mniej. naprawdę nie wiem dlaczego tak długo to trwało, ciało kobiety bywa zagadką.
    Niezmiennie życzę powodzenia 🍀🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca, 22:54

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Lua Koleżanka

Wysłany: 4 lipca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Wenka gratulacje Kochana! jaka piękna data na narodziny dziecka ❤️ jak się czujesz ?

Lua Twoja historia jest bardzo ciekawa i gratuluję determinacji w staraniach ❤️ życzę żebyście się szybko doczekali kolejnego dziecka i żeby owulacja nadeszła, choć przy laktacji nawet mikro ona naprawdę może wystąpić niewiadomo kiedy, możesz jeszcze podejść na monitoring i sprawdzić czy czekasz już na @?
    Ja w szczęśliwym cyklu miałam owulację mniej więcej w 30dc, gdy już praktycznie czekałam na miesiaczke. Tym razem udało się zaskakująco szybko zajść w ciążę bo w 2 cyklu starań karmiąc sporo a o drugie dziecko staraliśmy się rok i cykle były już regularne i karmiłam już mniej. naprawdę nie wiem dlaczego tak długo to trwało, ciało kobiety bywa zagadką.
    Niezmiennie życzę powodzenia 🍀🤞

Pani Doktor chciała "dociskać" ten cykl dodatkowymi dawkami lametty, ale poczułam opór wobec tego pomysłu - że skoro ciało zazwyczaj jednak działało i w tym cyklu w sumie pierwszy raz w życiu wyłapuję taką sytuację, że tej owulacji na razie nie widać, to dlaczego akurat ten cykl miałabym tak cisnąć? Po prostu pomyślałam sobie, że to może nie ma być teraz. W tym tygodniu jesteśmy na wakacjach. Wzięłam ze sobą kilka testów owulacyjnych, ale póki co nie widzę w ciele żadnych objawów zbliżającej się owulacji. Poprosiłam Panią Doktor o chwilę czasu dla ciała, ewentualnie określenie jakiejś daty granicznej przed podjęciem dalszych działań. Ona zaproponowała, że jeśli do 24 lipca nie dostanę okresu, to wywołujemy i w nowym cyklu próbujemy z innym dawkowaniem lametty. Na wszelki wypadek umówiłam sobie wizytę w luxmedzie na tego 24 lipca, żeby podejrzeć jajniki i ewentualnie wtedy decydować, co dalej. Sama nie wiem. Jest taka część mnie, która chciałaby ciału dać tyle czasu, ile ono potrzebuje i nie dociskać lekami... z drugiej strony też zależy mi na czasie... nie wiem jeszcze, jakie decyzje podjąć, ale może nie muszę się tym martwić teraz, może okres pojawi się sam...? Próbuję odpuścić analizowanie tego chociaż na czas wyjazdu...

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• Delfi Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Delfi, zaglądasz tu jeszcze? Co słychać u Nelci?

Trochę mnie tu nie było :) Nelcia jest cudowna ☺️ jest tak radosna, spokojna. Dalej karmiona sondą i za szybko niestety się to nie zmieni. Jest drobniutka, waży 6kg, to około 4,5 centyl. Raz w miesiącu wypadają nam kontrole, ostatnio trwała 2 dni, wcześniej tydzień. Teraz wybieramy się 9 lipca. W kwietniu wyszła gorzej kurczliwość, mocno podnieśli dawki leków, ale nic się nie poprawiło, teraz mają nas dłużej potrzymać, żeby tę kurczliwość ogarnąć. A tak to Nela rozwija się całkiem ładnie, przekręca się na brzuszek, robi piwoty, obrót na plecy, próbuje podnosić się jak na czworaki, tyle że na łokciach (jeszcze nie ma tyle siły jeżeli chodzi o wysoki podpór) ;)

BillieJean, edka85, Wenka, Wenka lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wenka wrote:
    Hej, dawno mnie nie było na forum, wpadam się pochwalić, że w dzień dziecka urodziłam synka 😁

BillieJean gratulacje ♥️

Powodzenia dla wszystkich staraczek! I dla tych, które czekają na pierwszą @ po porodzie.

Namisa, Delfi, Edka, Agni, Vilka co tam u Was słychać, zaglądacie tu jeszcze?

Gratuluję ❤️

Wenka lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)
    12.2025 córeczka 💖

age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 5 lipca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Trochę mnie tu nie było :) Nelcia jest cudowna ☺️ jest tak radosna, spokojna. Dalej karmiona sondą i za szybko niestety się to nie zmieni. Jest drobniutka, waży 6kg, to około 4,5 centyl. Raz w miesiącu wypadają nam kontrole, ostatnio trwała 2 dni, wcześniej tydzień. Teraz wybieramy się 9 lipca. W kwietniu wyszła gorzej kurczliwość, mocno podnieśli dawki leków, ale nic się nie poprawiło, teraz mają nas dłużej potrzymać, żeby tę kurczliwość ogarnąć. A tak to Nela rozwija się całkiem ładnie, przekręca się na brzuszek, robi piwoty, obrót na plecy, próbuje podnosić się jak na czworaki, tyle że na łokciach (jeszcze nie ma tyle siły jeżeli chodzi o wysoki podpór) ;)

Cudownie czytać jak Nela sobie radzi ❤️ Dzielna dziewczyna i Ty jesteś dzielna ! Myślę o Was często !

Delfi lubi tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Nowa2026 Debiutantka

Wysłany: 6 lipca, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    jak u was wyglądał powrót płodności? Moja córka dziś skończyła 9 miesięcy. W chwili obecnej od tygodnia je 3 posiłki dziennie, rozszerzanie diety idzie nam sprawnie :). Od kilku dni czuje bóle w podbrzuszu jak na miesiączkę i zastanawiam się czy to oznacza, ze niedługo ją dostanę? Chciałabym za jakieś 2 miesiące starać się o kolejne dziecko a więc czekam na miesiączkę z niecierpliwością. . Karmie piersią w dzień około 3 razy i w nocy ok 2 razy (ale to też zależy kiedy). O córkę staraliśmy się prawie 3 lata a więc nie wiem jak pójdzie teraz :)

Dziękuję za pomoc :)

• Lua Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2026 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    jak u was wyglądał powrót płodności? Moja córka dziś skończyła 9 miesięcy. W chwili obecnej od tygodnia je 3 posiłki dziennie, rozszerzanie diety idzie nam sprawnie :). Od kilku dni czuje bóle w podbrzuszu jak na miesiączkę i zastanawiam się czy to oznacza, ze niedługo ją dostanę? Chciałabym za jakieś 2 miesiące starać się o kolejne dziecko a więc czekam na miesiączkę z niecierpliwością. . Karmie piersią w dzień około 3 razy i w nocy ok 2 razy (ale to też zależy kiedy). O córkę staraliśmy się prawie 3 lata a więc nie wiem jak pójdzie teraz :)

Dziękuję za pomoc :)

To znaczy, że między naszymi dziećmi jest jakieś 3 tygodnie różnicy :)
    Ja w marcu tak miałam, że najpierw czułam te bóle w podbrzuszu i potem pojawił się okres :) choć teraz jak widać splatał mi figla 🫣😄 trzymam kciuki!

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• edka85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi, właśnie na takie wieści czekałam. Wszystkiego dobrego dla Nelci. Zawsze ci powtarzałam, że z niej silna babka 😉

Billie, co tam u ciebie słychać? Miałaś już prenatalne?

U mnie nadal bez @, chociaż dziś miałam wrażenie, że pojawił się śluz płodny. Miałam zrobić z ciekawości test Lh, ale zapomniałam 🙈 Tak to jest jak człowiek wyjdzie z wprawy 😛

Delfi lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 474 475 476 477 478
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ