karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Byłam u lekarza i pęcherzyk dominujący 18 mm, endometrium 8 mm. Tego dnia wyszedł mi prawie że pozytywny test owulacyjny:) dziś czuję ból także myślę że właśnie mam owulację! Zobaczę czy temperatura wzrośnie.
Czekamy zatem Natalia na Twój pozytywny test owulacyjny
Ja się zastanawiam czy nie zbadać progesteronu za tydzień. Co myślicieStarania od 08/2022
12/2022 -Ciąża biochemiczna
01/2023 ciąża biochemiczna
06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie
Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
10/2023 histeroskopia z biopsja
12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka
11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
01/2025 wdrożenie leków na lambdie
10.02.2025 pozytywny test ciążowy
06.10.2025 urodzenie córki
Od 08/2026 starania o rodzeństwo -
Nowa2026 wrote:Byłam u lekarza i pęcherzyk dominujący 18 mm, endometrium 8 mm. Tego dnia wyszedł mi prawie że pozytywny test owulacyjny:) dziś czuję ból także myślę że właśnie mam owulację! Zobaczę czy temperatura wzrośnie.
Czekamy zatem Natalia na Twój pozytywny test owulacyjny
Ja się zastanawiam czy nie zbadać progesteronu za tydzień. Co myślicie
Myślę, że możesz sprawdzić i będziesz miała odpowiedź czy była owulka i jakiej jakości 😀
Ja w tym cyklu póki co nie miałam pozytywnego owulacja, dzisiaj 16 dzień cyklu. Podejrzewam, że będzie późno i krótka faza lutealna 🤷🏻♀️ więc może nic z tego nie wyjść.
Nie nastawiam się, zobaczymy kiedy coś zaskoczy 🙈
👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Agni97 wrote:Myślę, że możesz sprawdzić i będziesz miała odpowiedź czy była owulka i jakiej jakości 😀
Ja w tym cyklu póki co nie miałam pozytywnego owulacja, dzisiaj 16 dzień cyklu. Podejrzewam, że będzie późno i krótka faza lutealna 🤷🏻♀️ więc może nic z tego nie wyjść.
Nie nastawiam się, zobaczymy kiedy coś zaskoczy 🙈
Ja pamiętam jak robiłam testy owulacyjne i one ciągle negatywne, chyba ok 2 miesięcy 🙈 a mierzysz również temperaturę? U mnie jak na razie temperatura nie wzrosła. Zastanawiam się czy jest po tej owulacji czy nie….czy wy czułyście ból owulacyjny i temperatura jeszcze nie wzrosła?Starania od 08/2022
natalcia21 wrote:Też myślę że można zbadać progesteron i zobaczyć czy wynik ok 😊 mnie ostatnio bolały jajniki przed owulacją i kiedyś czytałam że mogą boleć przed bo powiększony jajnik powoduje ucisk 🤔
Dziękuję za odpowiedź
Dziś testy owulacyjne ciemnieją także myślę, że owulacja była w nocy albo będzie dziś 
Myślę, że zapewne i tak się tak szybko nie uda. Nie nastawiam się, aby się nie rozczarować. O córkę staraliśmy się ponad 3 lata, ciekawe jak będzie teraz....do pracy wracam zapewne od 01.12.2026, jeśli nie uda się zajść w ciąże.
A u Ciebie jak? Jakie robisz testy owulacyjne?Starania od 08/2022
Nie mierzę temperatury, ja już mam dwa okresy za sobą po porodzie, więc wierzę, że coś tam się dzieje, albo te są bezowulacyjne. Pierwszą owulację po porodzie miałam intensywną, bo miałam dużo śluzu płodnego, ale wtedy oficjalnie się nie staraliśmy 🙈
Też staram się nie nastawiać, że teraz nam pyknie, bo o córcie przy KP staraliśmy się pół roku od pierwszego okresu po porodzie.
Trzymam za Was kciuki Dziewczyny! 🤞🏻❤️👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Agni97 wrote:Nie mierzę temperatury, ja już mam dwa okresy za sobą po porodzie, więc wierzę, że coś tam się dzieje, albo te są bezowulacyjne. Pierwszą owulację po porodzie miałam intensywną, bo miałam dużo śluzu płodnego, ale wtedy oficjalnie się nie staraliśmy 🙈
Też staram się nie nastawiać, że teraz nam pyknie, bo o córcie przy KP staraliśmy się pół roku od pierwszego okresu po porodzie.
Trzymam za Was kciuki Dziewczyny! 🤞🏻❤️
Dokładnie…ja tam wolę na spokojnie. Mam nadzieję że szybciej się uda niż ostatnio. U mnie temperatura wzrosła, także jest po owulacji:) kiedy najlepiej zbadać progesteron? W następny wtorek?Starania od 08/2022
Ja robię z domowe laboratorium bo wydaje mi się że się najlepiej wybarwiają,te z allegro kiedyś miałam to przy prawdziwej owulacji trzeba było się zastanawiać czy to napewno pozytyw 😄tyle że z domowe laboratorium są droższe i to jest minus..u mnie śluzu jak na lekarstwo ale dziś test widzę że ciemnieje więc chyba coś zaczyna ruszać 😊 progesteron z tego co wiem robi się tydzień po owulacji,bo wtedy jest najwyższe stężenie
-
Kurde mi się te z domowe laboratorium słabo wybarwiająnatalcia21 wrote:Ja robię z domowe laboratorium bo wydaje mi się że się najlepiej wybarwiają,te z allegro kiedyś miałam to przy prawdziwej owulacji trzeba było się zastanawiać czy to napewno pozytyw 😄tyle że z domowe laboratorium są droższe i to jest minus..u mnie śluzu jak na lekarstwo ale dziś test widzę że ciemnieje więc chyba coś zaczyna ruszać 😊 progesteron z tego co wiem robi się tydzień po owulacji,bo wtedy jest najwyższe stężenie
ja mam z facelle. U mnie w niedzielę i w poniedziałek był prawie pozytywny test owulacyjny, teraz już kreski bledną, więc pik był gdzieś niedziela/poniedziałek.
Zobaczymy co przyniesie ten cykl 🙈👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Z facelle nie używałam więc nie wiem, ale teraz rzeczywiście coś mi te testy wychodzą w cały świat, pewnie znowu podejścia pod owulację są bo temperatura jeszcze nie wzrosła, dziś 15 dc. Przedwczoraj test ciemniał, wczoraj blady, dziś znów ciemniejszy ale jeszcze nie pozytywny
-
U mnie niby bledsze, ale jakoś śluz trochę mnie myli, więc jeszcze posikam na te owulaki 😆natalcia21 wrote:Z facelle nie używałam więc nie wiem, ale teraz rzeczywiście coś mi te testy wychodzą w cały świat, pewnie znowu podejścia pod owulację są bo temperatura jeszcze nie wzrosła, dziś 15 dc. Przedwczoraj test ciemniał, wczoraj blady, dziś znów ciemniejszy ale jeszcze nie pozytywny👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Też tak miałam że śluz płodny byl a testy owu jaśniały i robiłam tak samo jak TyAgni97 wrote:U mnie niby bledsze, ale jakoś śluz trochę mnie myli, więc jeszcze posikam na te owulaki 😆
Starania od 08/2022
Ja kiedyś czytałam tu na forum i u mnie się sprawdziło przed poprzednią ciążą że owulacja występuje jak testy już jaśnieją. Ostatnio test był pozytywny,za 2 dni już był blady, śluz zaniknął,wspolzylismy po kilku dniach przerwy i zaszłam wtedy w ciążę 😄
-
u mnie dzisiaj wyszedł mocno pozytywny test, więc wtedy chyba było podejscie do owu tylko 🙈 wiec rzeczywiście i moje ciało i śluz mówią prawdę 😅 bo cały czas czułam ten jajnik. Dzisiaj jest 21 dzień cyklu, więc niestety obstawiam, że faza lutealna będzie zbyt krótka, żeby zdążyło się coś wydarzyć 🙄👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Agni97 wrote:u mnie dzisiaj wyszedł mocno pozytywny test, więc wtedy chyba było podejscie do owu tylko 🙈 wiec rzeczywiście i moje ciało i śluz mówią prawdę 😅 bo cały czas czułam ten jajnik. Dzisiaj jest 21 dzień cyklu, więc niestety obstawiam, że faza lutealna będzie zbyt krótka, żeby zdążyło się coś wydarzyć 🙄
Powiedziałabym, że faza lutealna ma mniej więcej stałą długosc. Nie martw się tym, jeśli masz te minimum 11 dni lutealnej, to szansa jest niezależnie czy owulacja była 14 czy 17 czy 21 dnia ☺️🤞 już skoczyła Ci temp?
A właśnie dziewczyny, kiedy wg Was najlepiej działać - w dniu piku LH, dzień po piku czy kiedy skoczy temperatura?? Niestety my aktualnie nie możemy szaleć codziennie, jesteśmy trochę przemęczeni i niewyspani 😅 a te starania mają nam sprawiać przyjemność jednak -
Nie mierzę temperatury 🙈 to mój drugi cykl po porodzie, więc właśnie wszystko może być rozjechane jeszczeLetynia wrote:Powiedziałabym, że faza lutealna ma mniej więcej stałą długosc. Nie martw się tym, jeśli masz te minimum 11 dni lutealnej, to szansa jest niezależnie czy owulacja była 14 czy 17 czy 21 dnia ☺️🤞 już skoczyła Ci temp?
A właśnie dziewczyny, kiedy wg Was najlepiej działać - w dniu piku LH, dzień po piku czy kiedy skoczy temperatura?? Niestety my aktualnie nie możemy szaleć codziennie, jesteśmy trochę przemęczeni i niewyspani 😅 a te starania mają nam sprawiać przyjemność jednak
boję się, że jednak ta faza będzie trwała tydzień i dupa 
U nas jak będą chęci to spróbuję jeszcze Męża jutro wziąć w obroty 😅
Ale już sobie powiedziałam, że jak teraz się nie uda to następny cykl podchodzę na spokojnie bez owulaków i wgl, bo te starania miały być bardzo na luzie 🙈👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Agni97 wrote:Nie mierzę temperatury 🙈 to mój drugi cykl po porodzie, więc właśnie wszystko może być rozjechane jeszcze
boję się, że jednak ta faza będzie trwała tydzień i dupa 
U nas jak będą chęci to spróbuję jeszcze Męża jutro wziąć w obroty 😅
Ale już sobie powiedziałam, że jak teraz się nie uda to następny cykl podchodzę na spokojnie bez owulaków i wgl, bo te starania miały być bardzo na luzie 🙈
Kiedy testujesz?🤞 Coś mi się wydaje, że podobnie jak ja. A ja 17 września.
Kto jeszcze testuje niedługo?
U nas niby też na luzie, ale moja ciekawość bierze górę i robię owulaki. Notuję też temp kilka dni około owulacji, żeby sobie spr kiedy był skok.
Teraz to mam mieszane uczucia, może jednak wolałabym, żeby nie zaskoczyło w pierwszym cyklu starań. Ale już zdecyduje los 😜
Moja córeczka jeszcze domaga się piersi i nie chciałabym jej tego odmawiać. Czy któraś z was dziewczyny karmiła az do samoodstawienia w kolejnej ciąży i jak długo to trwało??? Wiem że zmienia się smak mleka i tylko dzieciaczki koneserzy wtedy postanawiają pić dalej , sporą część odmawia🤭
-
Letynia wrote:Kiedy testujesz?🤞 Coś mi się wydaje, że podobnie jak ja. A ja 17 września.
U nas niby też na luzie, ale moja ciekawość bierze górę i robię owulaki. Notuję też temp kilka dni około owulacji, żeby sobie spr kiedy był skok.
Teraz to mam mieszane uczucia, może jednak wolałabym, żeby nie zaskoczyło w pierwszym cyklu starań. Ale już zdecyduje los 😜
Moja córeczka jeszcze domaga się piersi i nie chciałabym jej tego odmawiać. Czy któraś z was dziewczyny karmiła az do samoodstawienia w kolejnej ciąży i jak długo to trwało??? Wiem że zmienia się smak mleka i tylko dzieciaczki koneserzy wtedy postanawiają pić dalej , sporą część odmawia🤭
Córkę karmiłam będąc w ciąży z synem aż odstawiła się sama w 20 tygodniu, miała wtedy 2 lata i 3 miesiące. Teraz jestem w 20 tygodniu kolejnej ciąży a syn dalej nie daje za wygraną i cyc musi być 😅 ciekawe jak to dalej pójdzie. Na szczęście śpi już całą noc i chce mleko tylko do spania na noc i ewentualnie na drzemkę w dzień.
Letynia lubi tę wiadomość
-
Póki co czekam, czy zaskoczy mnie okres 🙈 jak nie przyjdzie do niedzieli (a wtedy mam 29 dzień cyklu) to może zatestuje za tydzień w czwartek, bo wieczorem wyjeżdżamy na weekend 😀Letynia wrote:Kiedy testujesz?🤞 Coś mi się wydaje, że podobnie jak ja. A ja 17 września.
Ale raczej myślę, że może nie zaskoczyć..
Zwłaszcza, że córci idą czwórki i dużo chce cycusia ostatnio..
ja też niby na luzie, na spokojnie, a jak zaczęłam robić owulaki to się nakręciłam jak helikopter 🤣🤣🤣
Letynia lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Dawno mnie nie było, ale wracam z aktualnościami 😁 Widzę, że kilka osób aktywnie się stara. U mnie dotychczas temat ten był nieporuszany, a wręcz wypierany. Na piątym miał być koniec. W zeszłym miesiącu miałam jednak pewny incydent. Byłam po pierwszej @ po porodzie. W czasie około owulacyjnym celowo ❤️ nie było (bo wiadomo, że na piątym finish), jednakże w okolicach planowanej @ zrobiłam test ciążowy. Zaczynałam akurat rehabilitację, a tam warunkiem był brak ciąży, zatem dla świętego spokoju wykonałam test. I wyobraźcie sobie, że wyszedł mi pozytywny (tzn ta kreska testowa słaba, ale jednak się pojawiła). Kiedy to zobaczyłam, rozpłakałam się, byłam załamana. Nie mogłam pojąć, jak do tego doszło... Jeszcze tego samego dnia kupiłam w aptece dwa inne testy. I one wyszły negatywnie. Okazało się, że tamten test po prostu był fałszywie dodatni. Nie ukrywam, że odetchnęłam wtedy z ulgą. I pewnie na tym byłby koniec, ale... No właśnie - ale po kilku dniach poczułam jednak taki dziwny żal, że jednak tej ciąży nie ma. Pogadałam z M i okazało się, że w sumie on nie miałby nic przeciwko temu, aby mieć kolejne dziecko. Temat ten pozostawiliśmy otwarty do kolejnego cyklu. No i wczoraj wyszedł mi pozytywny owulak, zapytałam M, co on na to. Nie musiał mi odpowiadać, po prostu zabrał mnie do 🛏️. Tak więc zobaczymy, co przyszłość przyniesie (a dokładnie najbliższe 10 dni) 😄 W sumie to tylko jedno ❤️ i to tak z doskoku, niemniej jestem bardzo ciekawa wyniku. Szaleństwo, nie? 😉
Agni97, Letynia, Tanashi, BillieJean, kalinok, eM 🌺, Domisiek, Wenka lubią tę wiadomość