Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się tylko jak to możliwe że w ubiegły czwartek tak niski poziom estradiolu a wczoraj pik 🤔 może jednak to tylko takie podejście a owulacji nie będzie 🤷

• Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 wrote:
    Strona: zapodaj.net/plik-avwszllASD
    Wczoraj miałam pik na teście owulacyjnym, ciekawe czy będzie rzeczywiście owulacja, dziś temperatura jeszcze niska 🤭🤔

A może warto przejść się na monitoring do ginekologa? Nie wiem czy estradiol może tak wzrosnąć? U mnie z kolei w końcu testy owu zaczęły ciemnieć. Ciekawe czy będzie owulacja jak na razie śluzu nie mam takiego płodnego. A Ty?

• Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 13 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje testy owulacyjne wykonywane codziennie

zapodaj.net/plik-3196GUrA6M

• Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem tych testów…raz są jaśniejsze, raz ciemniejsze.

• kaja96 Debiutantka

Wysłany: 16 sierpnia, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! 😊
    Czy któraś z Was też tak ma że podczas kp cały ten czas nie macie miesiączki?
    Miałam cc prawie 3 msc temu, chcielibyśmy żeby między synem a kolejnym dzieckiem była mała różnica wieku ale boję się że tak jak przy poprzednich dzieciach miesiączka wróci po 2 latach albo i dłużej i ze starań nici 🙈
    Czy stopniowe ograniczanie karmienia w późniejszym czasie może spowodować ten powrót miesiączki?
    Boję się z jednej strony że się nie uda wcale a z drugiej że będzie problem w ogóle z ustaleniem terminu porodu itd skoro nie wiadomo jakie te cykle...

age.png

age.png

age.png

age.png
  • natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nic się nie zadziało bo temperatura ciut wyższa, tylko 0,1 stopnia ale może też dlatego że synek ostatnio się budził nad ranem i była zaburzona, myślę że po owulacji by była wyraźnie wyższa, przynajmniej zawsze tak miałam przed ciążą.. śluz teraz zaniknął..test przedwczoraj znów pozytywny więc chyba takie podejścia pod owu są

• natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 16 sierpnia, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja96 miesiączka wraca przeważnie po zredukowaniu karmień,tyle że u jednych szybciej,u drugich dopiero po znacznej redukcji. Mi wraca przeważnie po odstawieniu dziennych karmień

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kaja niestety to nie jest zero jedynkowe. Dużo zależy od organizmu. W moim przypadku nie redukowałam wgl karmień i okres sam wrócił. Po pierwszym porodzie po 5 miesiącach, więc nawet nie zaczęliśmy rozszerzać diety, a teraz po 9 miesiącach 🤷🏻‍♀️

Ja melduję, że dostałam drugi okres, cykl trwał 28 dni, aczkolwiek wydaje mi się, że owulacja i tak była dość późno. Nie sprawdzałam tego, bo nie chce się nakręcać. Coś tam działaliśmy, ale totalnie się nie nastawiam, że w tych pierwszych cyklach nam się uda, bo z córcia wyszło pół roku po pierwszym okresie po porodzie 🙈 także ciekawe jak to wyjdzie

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 wrote:
    U mnie chyba nic się nie zadziało bo temperatura ciut wyższa, tylko 0,1 stopnia ale może też dlatego że synek ostatnio się budził nad ranem i była zaburzona, myślę że po owulacji by była wyraźnie wyższa, przynajmniej zawsze tak miałam przed ciążą.. śluz teraz zaniknął..test przedwczoraj znów pozytywny więc chyba takie podejścia pod owu są

Hej i jak u Ciebie? Testy owulacyjne już negatywne? Czytałam na tym forum aby testy robić do czasu negatywnego testu. U mnie teraz znowu zaczęły ciemnieć, dziś śluzu trochę więcej :) zobaczymy jak będzie dalej :)

natalcia21 lubi tę wiadomość

• natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😄a ja jestem chyba jednak po owulacji bo temperatury są coraz wyższe 😳i teraz pytanie czy owulacja była zaraz po pierwszym pozytywnym teście w tamten wtorek, wtedy temperatury podniosły się jedynie o 0,1 stopnia, drugi pozytywny test był w piątek i potem temperatura szybuje coraz wyżej.. patrząc na śluz i inne objawy sprawiałabym że owulacja była po tym pierwszym pozytywnym teście, ale przy karmieniu to tak jest wszystko pogmatwane że już sama nie wiem 🤭

• edka85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 wrote:
    Hej 😄a ja jestem chyba jednak po owulacji bo temperatury są coraz wyższe 😳i teraz pytanie czy owulacja była zaraz po pierwszym pozytywnym teście w tamten wtorek, wtedy temperatury podniosły się jedynie o 0,1 stopnia, drugi pozytywny test był w piątek i potem temperatura szybuje coraz wyżej.. patrząc na śluz i inne objawy sprawiałabym że owulacja była po tym pierwszym pozytywnym teście, ale przy karmieniu to tak jest wszystko pogmatwane że już sama nie wiem 🤭
    Owu była po tym drugim piątkowym teście.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na logikę tak wychodzi że pik przed owulacja był, może ten wcześniejszy było podejście tylko, ale koniec końców dostałam okres więc faza lutealna była krótka, tylko kilka dni 😉

• Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie też nic się na razie nie dzieje, pojawia się jakiś śluz, kreski na testach owu raz jaśniejsze, raz ciemniejsze. Temperatura waha się od 36,45 do 3,79. Czekam na owulację z niecierpliwością :)

• Letynia Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaja96 wrote:
    Hej Dziewczyny! 😊
    Czy któraś z Was też tak ma że podczas kp cały ten czas nie macie miesiączki?
    Miałam cc prawie 3 msc temu, chcielibyśmy żeby między synem a kolejnym dzieckiem była mała różnica wieku ale boję się że tak jak przy poprzednich dzieciach miesiączka wróci po 2 latach albo i dłużej i ze starań nici 🙈
    Czy stopniowe ograniczanie karmienia w późniejszym czasie może spowodować ten powrót miesiączki?
    Boję się z jednej strony że się nie uda wcale a z drugiej że będzie problem w ogóle z ustaleniem terminu porodu itd skoro nie wiadomo jakie te cykle...

Hej, witam się i spr odpowiedzieć Ci 😌 Mojej siostrze tak wracały.. 2 x dopiero po całkowitym zakończeniu kp. Mi z kolei wrócił okres po 7 miesiącach od porodu. Ale to były porody sn. Może to jest taka cecha indywidualna i Tobie też zawsze wraca w określonym momencie. Organizm ma swoją rowniwage.
    Ja np nadal karmię sporo, bo córeczka się domaga. Mam okresy regularne jednak teraz zamierzam już sprawdzać czy są owulacje. Chcemy w najbliższych miesiach ruszyć ze staraniami. Nie sądzę, że w tym czasie zakończę kp.
    Co do terminu porodu ustala się dość dokładnie datę na podstawie wymiarów zarodka w pierwszym trymestrze, więc o wyznaczenie terminu porodu nawet dość precyzyjne chyba nie będzie trudno lekarzom. Trzymam kciuki za wszystkie starania o rodzeństwo Dziewczyny ☀️🤞

Agni97 lubi tę wiadomość

10 c.s. ⏸🍀💗
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    38t5d jesteś!🩷
    age.png
  • Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poszłam dziś na wizytę do ginekologa ale trafiłam na jakoś słabo Panią ginekolog, nic praktycznie nie powiedziała. Może mi powiecie endometrium 6 mm, pęcherzyk 13 mm. Czy to oznacza że coś ruszyło?

• Letynia Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2026 wrote:
    Hej dziewczyny, poszłam dziś na wizytę do ginekologa ale trafiłam na jakoś słabo Panią ginekolog, nic praktycznie nie powiedziała. Może mi powiecie endometrium 6 mm, pęcherzyk 13 mm. Czy to oznacza że coś ruszyło?
    Który dzień cyklu? Wygląda na fazę folikularną i dominujący pęcherzyk 😀 więc za jakiś czas może być owulka. Robiłabym testy owulacyjne od jutra. Może masz możliwość pójść za 3-4 dni na monitoring? Na pewno ruszyło!

10 c.s. ⏸🍀💗
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    38t5d jesteś!🩷
    age.png
  • Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 25 sierpnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Który dzień cyklu? Wygląda na fazę folikularną i dominujący pęcherzyk 😀 więc za jakiś czas może być owulka. Robiłabym testy owulacyjne od jutra. Może masz możliwość pójść za 3-4 dni na monitoring? Na pewno ruszyło!

Dziękuję za odpowiedź! Nie wiem który dzień cyklu, nie dostałam jeszcze miesiączki 🙈🙈🙈 A ginekolog nic nie powiedział….tylko aby poczekać na miesiączek i wtedy ewentualnie się starać

Letynia lubi tę wiadomość

• natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 28 sierpnia, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem dominujący pęcherzyk jest powyżej 10 mm więc wychodzi że jesteś blisko owulacji 😄a z tym czekaniem do okresu to się nie zgodzę,ja w ciążę z drugim dzieckiem zaszłam bez żadnej miesiączki po porodzie 😄

• Nowa2026 Znajoma

Wysłany: 29 sierpnia, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 wrote:
    Z tego co wiem dominujący pęcherzyk jest powyżej 10 mm więc wychodzi że jesteś blisko owulacji 😄a z tym czekaniem do okresu to się nie zgodzę,ja w ciążę z drugim dzieckiem zaszłam bez żadnej miesiączki po porodzie 😄

Powiem Ci że nie wiem czy mogę ufać tej Pani ginekolog że dobrze sprawdziła 😂 sama nie wiem co się dzieje. Aplikacja Premom wyznaczyła mi owu w piątek. Tak naprawdę żaden z testów owulacyjnych nie był pozytywny a teraz są jaśniejsze niż były. Temperatura nadal utrzymuje się na niskim 36,48-36,58. Sama jestem ciekawa i umówiłam się do ginekologa na dziś. Zobaczę co powie. A może cykl bezowulacyjny?

• natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2026 wrote:
    Powiem Ci że nie wiem czy mogę ufać tej Pani ginekolog że dobrze sprawdziła 😂 sama nie wiem co się dzieje. Aplikacja Premom wyznaczyła mi owu w piątek. Tak naprawdę żaden z testów owulacyjnych nie był pozytywny a teraz są jaśniejsze niż były. Temperatura nadal utrzymuje się na niskim 36,48-36,58. Sama jestem ciekawa i umówiłam się do ginekologa na dziś. Zobaczę co powie. A może cykl bezowulacyjny?

No i co powiedział lekarz? U mnie 10 dc, narazie testy blade 😄

‹‹ 476 477 478 479 480
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ