karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Edka! To może spotkamy się znowu razem na fioletowej stronie? 🤭 u nas przez te zawirowania z owulakami szczerze mówiąc w okolicy samej owulacji nie było szałowo z ❤️, ale zobaczymy 🙈edka85 wrote:Dawno mnie nie było, ale wracam z aktualnościami 😁 Widzę, że kilka osób aktywnie się stara. U mnie dotychczas temat ten był nieporuszany, a wręcz wypierany. Na piątym miał być koniec. W zeszłym miesiącu miałam jednak pewny incydent. Byłam po pierwszej @ po porodzie. W czasie około owulacyjnym celowo ❤️ nie było (bo wiadomo, że na piątym finish), jednakże w okolicach planowanej @ zrobiłam test ciążowy. Zaczynałam akurat rehabilitację, a tam warunkiem był brak ciąży, zatem dla świętego spokoju wykonałam test. I wyobraźcie sobie, że wyszedł mi pozytywny (tzn ta kreska testowa słaba, ale jednak się pojawiła). Kiedy to zobaczyłam, rozpłakałam się, byłam załamana. Nie mogłam pojąć, jak do tego doszło... Jeszcze tego samego dnia kupiłam w aptece dwa inne testy. I one wyszły negatywnie. Okazało się, że tamten test po prostu był fałszywie dodatni. Nie ukrywam, że odetchnęłam wtedy z ulgą. I pewnie na tym byłby koniec, ale... No właśnie - ale po kilku dniach poczułam jednak taki dziwny żal, że jednak tej ciąży nie ma. Pogadałam z M i okazało się, że w sumie on nie miałby nic przeciwko temu, aby mieć kolejne dziecko. Temat ten pozostawiliśmy otwarty do kolejnego cyklu. No i wczoraj wyszedł mi pozytywny owulak, zapytałam M, co on na to. Nie musiał mi odpowiadać, po prostu zabrał mnie do 🛏️. Tak więc zobaczymy, co przyszłość przyniesie (a dokładnie najbliższe 10 dni) 😄 W sumie to tylko jedno ❤️ i to tak z doskoku, niemniej jestem bardzo ciekawa wyniku. Szaleństwo, nie? 😉
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!!👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? 🤗 Mam (jeszcze) 30 lat, na pokładzie córka 4.5 latka i synek już prawie 15 miesięcy. Myślę intensywnie o trzecim bobo i podczytuję Was już od jakiegoś czasu, jednak jeszcze nie wróciła mi miesiączka po porodzie, bo nadal karmię piersią sporo. Z córką wróciła mi właśnie w 15 miesiącu, więc może i tym razem tak się stanie 😉. Pod koniec października mam wizytę u ginekologa, więc zobaczę, czy coś tam się zaczyna dziać.
edka85, Letynia, Wenka lubią tę wiadomość
-
Witaj Tanashi. Sama pamiętam jak niegdyś wypatrywałam z niecierpliwością powrotu @ tylko po to, aby się starać 😁
Haha, już mi się zdarzyło nie raz wrócić na fioletowy wątek z którąś koleżanka z innego wątku 😄 Ja to w sumiem nie wiem, czy tak bardzo chcę trzymać za siebie kciuki. Wciąż mam wątpliwości, czy to jednak dobry pomysł. Dlatego to wszystko dzieje się na spontanie 😁 Jeszcze dziś zagadała mnie córka sąsiadki i jak to dziecko z zupełną szczerością zapytała: "Już chyba nie będzie miała więcej dzieci, prawda? Pięć i już wystarczy" 🙈Agni97 wrote:Edka! To może spotkamy się znowu razem na fioletowej stronie? 🤭 u nas przez te zawirowania z owulakami szczerze mówiąc w okolicy samej owulacji nie było szałowo z ❤️, ale zobaczymy 🙈
Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!! -
Ja niezmiennie podziwiam! Widzę ile pracy jest z dwójką, czasami boję się, czy z potencjalną trójka podołamy, a u Was piątka!edka85 wrote:Witaj Tanashi. Sama pamiętam jak niegdyś wypatrywałam z niecierpliwością powrotu @ tylko po to, aby się starać 😁
Haha, już mi się zdarzyło nie raz wrócić na fioletowy wątek z którąś koleżanka z innego wątku 😄 Ja to w sumiem nie wiem, czy tak bardzo chcę trzymać za siebie kciuki. Wciąż mam wątpliwości, czy to jednak dobry pomysł. Dlatego to wszystko dzieje się na spontanie 😁 Jeszcze dziś zagadała mnie córka sąsiadki i jak to dziecko z zupełną szczerością zapytała: "Już chyba nie będzie miała więcej dzieci, prawda? Pięć i już wystarczy" 🙈
@Tanashi hej! Zapraszamy do nas! Trzymam kciuki za powrót @, albo zajścia w ciążę w pierwszej owulacji 🤭👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Cześć dziewczyny:) u mnie dziś pojawiła się miesiączka a więc nie udało się
czekam na kolejny cykl.
Starania od 08/2022
12/2022 -Ciąża biochemiczna
01/2023 ciąża biochemiczna
06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie
Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
10/2023 histeroskopia z biopsja
12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka
11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
01/2025 wdrożenie leków na lambdie
10.02.2025 pozytywny test ciążowy
06.10.2025 urodzenie córki
Od 08/2026 starania o rodzeństwo -
edka85 wrote:Dawno mnie nie było, ale wracam z aktualnościami 😁 Widzę, że kilka osób aktywnie się stara. U mnie dotychczas temat ten był nieporuszany, a wręcz wypierany. Na piątym miał być koniec. W zeszłym miesiącu miałam jednak pewny incydent. Byłam po pierwszej @ po porodzie. W czasie około owulacyjnym celowo ❤️ nie było (bo wiadomo, że na piątym finish), jednakże w okolicach planowanej @ zrobiłam test ciążowy. Zaczynałam akurat rehabilitację, a tam warunkiem był brak ciąży, zatem dla świętego spokoju wykonałam test. I wyobraźcie sobie, że wyszedł mi pozytywny (tzn ta kreska testowa słaba, ale jednak się pojawiła). Kiedy to zobaczyłam, rozpłakałam się, byłam załamana. Nie mogłam pojąć, jak do tego doszło... Jeszcze tego samego dnia kupiłam w aptece dwa inne testy. I one wyszły negatywnie. Okazało się, że tamten test po prostu był fałszywie dodatni. Nie ukrywam, że odetchnęłam wtedy z ulgą. I pewnie na tym byłby koniec, ale... No właśnie - ale po kilku dniach poczułam jednak taki dziwny żal, że jednak tej ciąży nie ma. Pogadałam z M i okazało się, że w sumie on nie miałby nic przeciwko temu, aby mieć kolejne dziecko. Temat ten pozostawiliśmy otwarty do kolejnego cyklu. No i wczoraj wyszedł mi pozytywny owulak, zapytałam M, co on na to. Nie musiał mi odpowiadać, po prostu zabrał mnie do 🛏️. Tak więc zobaczymy, co przyszłość przyniesie (a dokładnie najbliższe 10 dni) 😄 W sumie to tylko jedno ❤️ i to tak z doskoku, niemniej jestem bardzo ciekawa wyniku. Szaleństwo, nie? 😉
Cześć
podziwiam Cię i trzymam kciuki aby sprawnie się udało 😁 ja u siebie również mam nadzieję że tym razem będzie szybciej 
Starania od 08/2022
Nowa tulę 🫂
Edka haha uwielbiam Was ! ♥️
Jadę na połówkowe, lekarze raz mówią że chłopak innym razem że dziewczynka więc mam nadzieję że dziś się wyjaśni 😅♥️ -
Hej dziewczyny u mnie wczoraj pozytywny owulak w 21 dniu cyklu 😄 synek ostatnio zrezygnował z karmienia do zasypiania nocnego ku mojemu zdziwieniu bo starsze rodzeństwo właśnie to karmienie najbardziej lubiło 😅 więc zostały nam tylko nocne,ale w tej chwili chyba nie pasuje do tego wątku ponieważ stwierdziłam że potrzebuje regeneracji fizycznej i psychicznej. Uwielbiam patrzeć na rodziny takie jak ma Edka, zawsze też marzyłam o tak dużej rodzinie, mąż jest na tak, ale ja czuje przeciążenie, szczególnie że większość dnia muszę sama wszystko ogarnąć a 3 małych dzieci wiadomo jest wymagające. Będę was podczytywać bo czuje że wrócę za jakiś czas, ale nie w tym momencie 😉
Trzymam kciuki za staraczki 😉
Agni97, Letynia, Wenka lubią tę wiadomość
-
natalcia21 wrote:Hej dziewczyny u mnie wczoraj pozytywny owulak w 21 dniu cyklu 😄 synek ostatnio zrezygnował z karmienia do zasypiania nocnego ku mojemu zdziwieniu bo starsze rodzeństwo właśnie to karmienie najbardziej lubiło 😅 więc zostały nam tylko nocne,ale w tej chwili chyba nie pasuje do tego wątku ponieważ stwierdziłam że potrzebuje regeneracji fizycznej i psychicznej. Uwielbiam patrzeć na rodziny takie jak ma Edka, zawsze też marzyłam o tak dużej rodzinie, mąż jest na tak, ale ja czuje przeciążenie, szczególnie że większość dnia muszę sama wszystko ogarnąć a 3 małych dzieci wiadomo jest wymagające. Będę was podczytywać bo czuje że wrócę za jakiś czas, ale nie w tym momencie 😉
Trzymam kciuki za staraczki 😉
Nadal trzymam za Ciebie kciuki ale rozumiem Twoje samopoczucie. U mnie wróciło trochę uczuć jakie towarzyszyły mi podczas poprzednich, długich starań…wiem ile to kosztujeStarania od 08/2022
Hej, jestem mamą 11 miesięcznego synka, którego nadal karmię. Tydzień temu pojawiła się u mnie dość wyraźna kreska na teście facelle. Nie wiem czy wyłapałam biochemia, czy test był felerny, ale kolejne testy w kolejnych dniach wyszły negatywne, a ja @ dostałam w czwartek ☹️ To dopiero druga miesiączka po porodzie.
-
Dotychczas karmiłam małą już tylko w nocy. Ale od czasu owu (czyli od jakichś 3 dni) odmawia cyca. Dziwne.
-
Ohoooo 🤭 może coś się zadziało jednak 🤭edka85 wrote:Dotychczas karmiłam małą już tylko w nocy. Ale od czasu owu (czyli od jakichś 3 dni) odmawia cyca. Dziwne.
U mnie 30 dc, ale nadal bez okresu. Wczoraj wieczorem siknęłam, bo już miałam myśli, że może była jakaś podwójna owulacja 🤣 ale test biały. Więc no ta owulacja musiała być rzeczywiście 6 września, więc pozostaje mi czekać albo na @ albo na sikanie na patyk 😅👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
I jak dalej? Myślisz, że się odstawiła? Moja odwrotnie. Mniej więcej od owulacji chce częściej... Może to będzie utrudniało zagnieżdżenie 🤔edka85 wrote:Dotychczas karmiłam małą już tylko w nocy. Ale od czasu owu (czyli od jakichś 3 dni) odmawia cyca. Dziwne.
Ja za to czuję lekki pms. Raczej w tym cyklu bez powodzenia -
Lisica90 wrote:Hej, jestem mamą 11 miesięcznego synka, którego nadal karmię. Tydzień temu pojawiła się u mnie dość wyraźna kreska na teście facelle. Nie wiem czy wyłapałam biochemia, czy test był felerny, ale kolejne testy w kolejnych dniach wyszły negatywne, a ja @ dostałam w czwartek ☹️ To dopiero druga miesiączka po porodzie.
Teraz się nie dowiemy czy to był Biochem czy fałszywie dodatni test, przytulam i życzę powodzenia w kolejnych cyklach 🫂
a u nas bedzie syn 👶 !
Letynia, Agni97, edka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny…
Dzisiaj jestem 10dpo.. rano nasikałam na test i ja tam zobaczyłam delikatny cień cienia kuzyna cienia, ale po podtarciu była „kropla” krwi, tak wiecie wielkości 50 gr..
Teraz z drugiego siku zrobiłam pinka i no ja widzę drugą kreskę i to różowa.. krwi nie ma więcej.. help
edka85 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025 -
Agni , o kurcze, toż to piękna kreseczka 🍀 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji! Może to jest jakaś starsza krew z implantacji albo spadek progesteronu... 🤔 Dawaj znac jak sytuacja, czy zatrzymała się krew
-
No wydaje mi się, że za dużo było tej krwi z implantacji..Letynia wrote:Agni , o kurcze, toż to piękna kreseczka 🍀 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji! Może to jest jakaś starsza krew z implantacji albo spadek progesteronu... 🤔 Dawaj znac jak sytuacja, czy zatrzymała się krew
Ogólnie czuję się mocno okresowo. Nastawiam się, że pewnie będzie więcej tej krwi i może to jakiś biochem..
👩🏻 29 👱🏼♂️30 🐶 4
👶🏻💙 03.2024
👶🏻🩷 10.2025