Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 10 września, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dawno mnie nie było, ale wracam z aktualnościami 😁 Widzę, że kilka osób aktywnie się stara. U mnie dotychczas temat ten był nieporuszany, a wręcz wypierany. Na piątym miał być koniec. W zeszłym miesiącu miałam jednak pewny incydent. Byłam po pierwszej @ po porodzie. W czasie około owulacyjnym celowo ❤️ nie było (bo wiadomo, że na piątym finish), jednakże w okolicach planowanej @ zrobiłam test ciążowy. Zaczynałam akurat rehabilitację, a tam warunkiem był brak ciąży, zatem dla świętego spokoju wykonałam test. I wyobraźcie sobie, że wyszedł mi pozytywny (tzn ta kreska testowa słaba, ale jednak się pojawiła). Kiedy to zobaczyłam, rozpłakałam się, byłam załamana. Nie mogłam pojąć, jak do tego doszło... Jeszcze tego samego dnia kupiłam w aptece dwa inne testy. I one wyszły negatywnie. Okazało się, że tamten test po prostu był fałszywie dodatni. Nie ukrywam, że odetchnęłam wtedy z ulgą. I pewnie na tym byłby koniec, ale... No właśnie - ale po kilku dniach poczułam jednak taki dziwny żal, że jednak tej ciąży nie ma. Pogadałam z M i okazało się, że w sumie on nie miałby nic przeciwko temu, aby mieć kolejne dziecko. Temat ten pozostawiliśmy otwarty do kolejnego cyklu. No i wczoraj wyszedł mi pozytywny owulak, zapytałam M, co on na to. Nie musiał mi odpowiadać, po prostu zabrał mnie do 🛏️. Tak więc zobaczymy, co przyszłość przyniesie (a dokładnie najbliższe 10 dni) 😄 W sumie to tylko jedno ❤️ i to tak z doskoku, niemniej jestem bardzo ciekawa wyniku. Szaleństwo, nie? 😉
    Edka! To może spotkamy się znowu razem na fioletowej stronie? 🤭 u nas przez te zawirowania z owulakami szczerze mówiąc w okolicy samej owulacji nie było szałowo z ❤️, ale zobaczymy 🙈
    Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!!

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 września, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę do Was dołączyć? 🤗 Mam (jeszcze) 30 lat, na pokładzie córka 4.5 latka i synek już prawie 15 miesięcy. Myślę intensywnie o trzecim bobo i podczytuję Was już od jakiegoś czasu, jednak jeszcze nie wróciła mi miesiączka po porodzie, bo nadal karmię piersią sporo. Z córką wróciła mi właśnie w 15 miesiącu, więc może i tym razem tak się stanie 😉. Pod koniec października mam wizytę u ginekologa, więc zobaczę, czy coś tam się zaczyna dziać.

edka85, Letynia, Wenka lubią tę wiadomość

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 10 września, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Tanashi. Sama pamiętam jak niegdyś wypatrywałam z niecierpliwością powrotu @ tylko po to, aby się starać 😁
    Agni97 wrote:
    Edka! To może spotkamy się znowu razem na fioletowej stronie? 🤭 u nas przez te zawirowania z owulakami szczerze mówiąc w okolicy samej owulacji nie było szałowo z ❤️, ale zobaczymy 🙈
    Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki!!
    Haha, już mi się zdarzyło nie raz wrócić na fioletowy wątek z którąś koleżanka z innego wątku 😄 Ja to w sumiem nie wiem, czy tak bardzo chcę trzymać za siebie kciuki. Wciąż mam wątpliwości, czy to jednak dobry pomysł. Dlatego to wszystko dzieje się na spontanie 😁 Jeszcze dziś zagadała mnie córka sąsiadki i jak to dziecko z zupełną szczerością zapytała: "Już chyba nie będzie miała więcej dzieci, prawda? Pięć i już wystarczy" 🙈

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 11 września, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Witaj Tanashi. Sama pamiętam jak niegdyś wypatrywałam z niecierpliwością powrotu @ tylko po to, aby się starać 😁

Haha, już mi się zdarzyło nie raz wrócić na fioletowy wątek z którąś koleżanka z innego wątku 😄 Ja to w sumiem nie wiem, czy tak bardzo chcę trzymać za siebie kciuki. Wciąż mam wątpliwości, czy to jednak dobry pomysł. Dlatego to wszystko dzieje się na spontanie 😁 Jeszcze dziś zagadała mnie córka sąsiadki i jak to dziecko z zupełną szczerością zapytała: "Już chyba nie będzie miała więcej dzieci, prawda? Pięć i już wystarczy" 🙈
    Ja niezmiennie podziwiam! Widzę ile pracy jest z dwójką, czasami boję się, czy z potencjalną trójka podołamy, a u Was piątka!

@Tanashi hej! Zapraszamy do nas! Trzymam kciuki za powrót @, albo zajścia w ciążę w pierwszej owulacji 🤭

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) u mnie dziś pojawiła się miesiączka a więc nie udało się :( czekam na kolejny cykl.

Starania od 08/2022

12/2022 -Ciąża biochemiczna
    01/2023 ciąża biochemiczna
    06/2023 - ciąża poroniona w 11 tyg -łyżeczkowanie

Starania z pomocą medyczną -naprotechnolog, immunolog- paśnik,fizjoterapeuta
    10/2023 histeroskopia z biopsja
    12/2023 Badanie drożności jajowodów z lipliodolem
    Podejście do IVF w 10/2024 - z 13 komórek nie uzyskaliśmy ani jednego zarodka

11/2024 wizyta u diabetologa o wdrożenie avaniny
    12/2024 - dietetyk i wdrożenie leków na helicobacter
    01/2025 wdrożenie leków na lambdie
    10.02.2025 pozytywny test ciążowy
    06.10.2025 urodzenie córki

Od 08/2026 starania o rodzeństwo
  • Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dawno mnie nie było, ale wracam z aktualnościami 😁 Widzę, że kilka osób aktywnie się stara. U mnie dotychczas temat ten był nieporuszany, a wręcz wypierany. Na piątym miał być koniec. W zeszłym miesiącu miałam jednak pewny incydent. Byłam po pierwszej @ po porodzie. W czasie około owulacyjnym celowo ❤️ nie było (bo wiadomo, że na piątym finish), jednakże w okolicach planowanej @ zrobiłam test ciążowy. Zaczynałam akurat rehabilitację, a tam warunkiem był brak ciąży, zatem dla świętego spokoju wykonałam test. I wyobraźcie sobie, że wyszedł mi pozytywny (tzn ta kreska testowa słaba, ale jednak się pojawiła). Kiedy to zobaczyłam, rozpłakałam się, byłam załamana. Nie mogłam pojąć, jak do tego doszło... Jeszcze tego samego dnia kupiłam w aptece dwa inne testy. I one wyszły negatywnie. Okazało się, że tamten test po prostu był fałszywie dodatni. Nie ukrywam, że odetchnęłam wtedy z ulgą. I pewnie na tym byłby koniec, ale... No właśnie - ale po kilku dniach poczułam jednak taki dziwny żal, że jednak tej ciąży nie ma. Pogadałam z M i okazało się, że w sumie on nie miałby nic przeciwko temu, aby mieć kolejne dziecko. Temat ten pozostawiliśmy otwarty do kolejnego cyklu. No i wczoraj wyszedł mi pozytywny owulak, zapytałam M, co on na to. Nie musiał mi odpowiadać, po prostu zabrał mnie do 🛏️. Tak więc zobaczymy, co przyszłość przyniesie (a dokładnie najbliższe 10 dni) 😄 W sumie to tylko jedno ❤️ i to tak z doskoku, niemniej jestem bardzo ciekawa wyniku. Szaleństwo, nie? 😉

Cześć :) podziwiam Cię i trzymam kciuki aby sprawnie się udało 😁 ja u siebie również mam nadzieję że tym razem będzie szybciej :)

Starania od 08/2022

• Agni97 Autorytet

Wysłany: 11 września, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa2026 wrote:
    Cześć dziewczyny:) u mnie dziś pojawiła się miesiączka a więc nie udało się :( czekam na kolejny cykl.
    ohhh, przytyłam! Mam nadzieję, że to pierwszy dzień Twojej ciąży 🤞🏻❤️

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 11 września, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa tulę 🫂

Edka haha uwielbiam Was ! ♥️
    Jadę na połówkowe, lekarze raz mówią że chłopak innym razem że dziewczynka więc mam nadzieję że dziś się wyjaśni 😅♥️

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • natalcia21 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie wczoraj pozytywny owulak w 21 dniu cyklu 😄 synek ostatnio zrezygnował z karmienia do zasypiania nocnego ku mojemu zdziwieniu bo starsze rodzeństwo właśnie to karmienie najbardziej lubiło 😅 więc zostały nam tylko nocne,ale w tej chwili chyba nie pasuje do tego wątku ponieważ stwierdziłam że potrzebuje regeneracji fizycznej i psychicznej. Uwielbiam patrzeć na rodziny takie jak ma Edka, zawsze też marzyłam o tak dużej rodzinie, mąż jest na tak, ale ja czuje przeciążenie, szczególnie że większość dnia muszę sama wszystko ogarnąć a 3 małych dzieci wiadomo jest wymagające. Będę was podczytywać bo czuje że wrócę za jakiś czas, ale nie w tym momencie 😉
    Trzymam kciuki za staraczki 😉

Agni97, Letynia, Wenka lubią tę wiadomość

• Nowa2026 Koleżanka

Wysłany: 11 września, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalcia21 wrote:
    Hej dziewczyny u mnie wczoraj pozytywny owulak w 21 dniu cyklu 😄 synek ostatnio zrezygnował z karmienia do zasypiania nocnego ku mojemu zdziwieniu bo starsze rodzeństwo właśnie to karmienie najbardziej lubiło 😅 więc zostały nam tylko nocne,ale w tej chwili chyba nie pasuje do tego wątku ponieważ stwierdziłam że potrzebuje regeneracji fizycznej i psychicznej. Uwielbiam patrzeć na rodziny takie jak ma Edka, zawsze też marzyłam o tak dużej rodzinie, mąż jest na tak, ale ja czuje przeciążenie, szczególnie że większość dnia muszę sama wszystko ogarnąć a 3 małych dzieci wiadomo jest wymagające. Będę was podczytywać bo czuje że wrócę za jakiś czas, ale nie w tym momencie 😉
    Trzymam kciuki za staraczki 😉

Nadal trzymam za Ciebie kciuki ale rozumiem Twoje samopoczucie. U mnie wróciło trochę uczuć jakie towarzyszyły mi podczas poprzednich, długich starań…wiem ile to kosztuje

Starania od 08/2022

• Lisica90 Nowa

Wysłany: 12 września, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem mamą 11 miesięcznego synka, którego nadal karmię. Tydzień temu pojawiła się u mnie dość wyraźna kreska na teście facelle. Nie wiem czy wyłapałam biochemia, czy test był felerny, ale kolejne testy w kolejnych dniach wyszły negatywne, a ja @ dostałam w czwartek ☹️ To dopiero druga miesiączka po porodzie.

• edka85 Autorytet

Wysłany: 13 września, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotychczas karmiłam małą już tylko w nocy. Ale od czasu owu (czyli od jakichś 3 dni) odmawia cyca. Dziwne.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 14 września, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Dotychczas karmiłam małą już tylko w nocy. Ale od czasu owu (czyli od jakichś 3 dni) odmawia cyca. Dziwne.
    Ohoooo 🤭 może coś się zadziało jednak 🤭
    U mnie 30 dc, ale nadal bez okresu. Wczoraj wieczorem siknęłam, bo już miałam myśli, że może była jakaś podwójna owulacja 🤣 ale test biały. Więc no ta owulacja musiała być rzeczywiście 6 września, więc pozostaje mi czekać albo na @ albo na sikanie na patyk 😅

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 14 września, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    I jak dalej? Myślisz, że się odstawiła? Moja odwrotnie. Mniej więcej od owulacji chce częściej... Może to będzie utrudniało zagnieżdżenie 🤔
    Ja za to czuję lekki pms. Raczej w tym cyklu bez powodzenia

11.25 ⏸🍀
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30
    5t6d mamy serduszko
    38t5d jesteś!💗

09.26 starania o rodzeństwo 👶🏻
    age.png
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 14 września, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisica90 wrote:
    Hej, jestem mamą 11 miesięcznego synka, którego nadal karmię. Tydzień temu pojawiła się u mnie dość wyraźna kreska na teście facelle. Nie wiem czy wyłapałam biochemia, czy test był felerny, ale kolejne testy w kolejnych dniach wyszły negatywne, a ja @ dostałam w czwartek ☹️ To dopiero druga miesiączka po porodzie.

Teraz się nie dowiemy czy to był Biochem czy fałszywie dodatni test, przytulam i życzę powodzenia w kolejnych cyklach 🫂

a u nas bedzie syn 👶 !

Letynia, Agni97, edka85 lubią tę wiadomość

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 14 września, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Teraz się nie dowiemy czy to był Biochem czy fałszywie dodatni test, przytulam i życzę powodzenia w kolejnych cyklach 🫂

a u nas bedzie syn 👶 !

Gratulacje Billie 🩵

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny…
    Dzisiaj jestem 10dpo.. rano nasikałam na test i ja tam zobaczyłam delikatny cień cienia kuzyna cienia, ale po podtarciu była „kropla” krwi, tak wiecie wielkości 50 gr..
    Teraz z drugiego siku zrobiłam pinka i no ja widzę drugą kreskę i to różowa.. krwi nie ma więcej.. help
    IMG-3314.jpg

edka85 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 16 września, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz więcej krwi ze mnie wyleciało, więc albo Biochem, albo nie wiem 🤷🏻‍♀️

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 16 września, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Dziewczyny…
    Dzisiaj jestem 10dpo.. rano nasikałam na test i ja tam zobaczyłam delikatny cień cienia kuzyna cienia, ale po podtarciu była „kropla” krwi, tak wiecie wielkości 50 gr..
    Teraz z drugiego siku zrobiłam pinka i no ja widzę drugą kreskę i to różowa.. krwi nie ma więcej.. help
    IMG-3314.jpg
    Agni , o kurcze, toż to piękna kreseczka 🍀 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji! Może to jest jakaś starsza krew z implantacji albo spadek progesteronu... 🤔 Dawaj znac jak sytuacja, czy zatrzymała się krew

11.25 ⏸🍀
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30
    5t6d mamy serduszko
    38t5d jesteś!💗

09.26 starania o rodzeństwo 👶🏻
    age.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 16 września, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letynia wrote:
    Agni , o kurcze, toż to piękna kreseczka 🍀 trzymam kciuki za pozytywny rozwój sytuacji! Może to jest jakaś starsza krew z implantacji albo spadek progesteronu... 🤔 Dawaj znac jak sytuacja, czy zatrzymała się krew
    No wydaje mi się, że za dużo było tej krwi z implantacji..

Ogólnie czuję się mocno okresowo. Nastawiam się, że pewnie będzie więcej tej krwi i może to jakiś biochem.. :/

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
‹‹ ‹ 479 480 481 482 483 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ