Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BillieJean wrote:
    Dziewczyny melduję,‚że po prenatalnych obraz usg super ale pappa jak zwykle zamieszala, ryzyko korygowane zespołu downa 1:284, ale lekarz mówi żeby się nie martwic, w poprzedniej ciąży było podobnie i syn urodził się zdrowy, oby tym razem też wszystko było ok. No i poznaliśmy płeć. Będzie drugi synek ;) teraz czas pomyśleć nad imieniem.
    Pamiętaj, że ta pappa to tylko statystyka, jeśli obraz USG wygląda okej to nie ma się czym przejmować!
    No i gratulacje Synka 💙

BillieJean lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👱🏼‍♂️30 🐶 4

👶🏻💙 03.2024
    👶🏻🩷 10.2025
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Billie, ja to się dziwię, że po tej poprzedniej ciąży znów zdecydowałaś się na pappa. Jak mi w pierwszej ciąży pappa namieszała, to w żadnej z kolejnych czterech nie wykonałam tego badania. Po to żeby się nie denerwować.

BillieJean lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • BillieJean Autorytet

Wysłany: 25 lipca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Billie, ja to się dziwię, że po tej poprzedniej ciąży znów zdecydowałaś się na pappa. Jak mi w pierwszej ciąży pappa namieszała, to w żadnej z kolejnych czterech nie wykonałam tego badania. Po to żeby się nie denerwować.

Chciałam zobaczyć czy wyjdzie mi gorzej czy lepiej niż w poprzedniej ciąży 😂 wyszło lepiej haha bo w poprzedniej ryzyko zespołu downa było 1:40

Ale trafiłam na fajnego lekarza i to ordynatora, który powiedział mi że on pappy nie cierpi i swojej żonie zabronił wykonywać to badanie żeby się niepotrzebnie nie stresowała. Poradził, żebym w kolejnej ciąży jeśli taka zaistnieje nie robiła tego badania, haha narazie nie myślę o kolejnych ciążach ale jeśli tak się stanie to na pewno go posłucham.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca, 10:18

Rocznik 92

🩷Córka 08.2022 (1cs)
    🩵Syn 03.2025 (12cs)

🧑‍🧑‍🧒‍🧒 Marzec 2026 - Starania o 3 dziecko wciąż karmiąc piersią 🤱🏻

Maj 2026 ⏸️ 🙏

preg.png
‹‹ 474 475 476 477 478
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ