X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • Milkaa97 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pozwólcie, że się przedstawię. Jestem 29 letnią mamą kruszynki, która ma już 14 miesięcy 💕 Kocham ją nad życie. Niestety ta miłość nie była łatwa, gdyż szybko po narodzinach córki okazało się że to przedstawicielka grupy „High need baby”. 9 miesięcy płaczu, fizjoterapeutów, lekarzy. Całe szczęście możemy już powiedzieć, że najgorsze za nami. Ale pozostało przyzwyczajenie do noszenia, spędzania z nią czasu na okrągło, mamoza, no i najgorsze - potrzeba piersi. Jest mi bardzo przykro, bo od początku chcieliśmy z mężem zacząć się starać o drugie dziecko jak tylko pierwsze skończy rok. Tymczasem wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, i nie ma na to najmniejszych szans. Karmię na okrągło, przez cały dzień, do spania, a w nocy córka ma jeszcze wiele razy pobudki, gdzie traktuje mnie jak smoczek - prawdziwe smoczki odrzuca z wielką awanturą 😣 Endometrium cieniutkie, brak akcji w jajnikach. Nie mam pojęcia co zrobić, jak zabrać się za ograniczenie karmienia, jak z niego schodzić stopniowo, żeby nie zrobić córeczce krzywdy. Są też myśli, czy skoro ona ma taki charakter, czy rodzeństwo nie będzie dla niej krzywdą? Jestem trochę zmartwiona przyszłością, i bardzo chętnie poznałabym wasze historie, jeśli będziecie mogły się nimi podzielić. Bardzo chętnie przeczytałabym cały wątek, ale nie starczy mi nigdy czasu 😂

• Tosca Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:) ja też mam high needa, więc rozumiem 😅ale ad rem, zrobiłabym tak: 1. Rozszerzenie diety i zwłaszcza w trakcie dnia. U mnie pierś jest 1-2 razy w trakcie dnia raczej symbolicznie , a reszta normalne jedzenie. W nocy też często karmię i jestem smoczkiem tak jak Ty ale przed kapaniem zawsze staram się jakiś posiłek podać na wieczór. 2. Sprawdziłabym morfologie, czy to karmienie z Ciebie nie wyciąga i ewentualnie podreperowałabym wyniki. Ja miałam kiepskie żelazo i zaczęłam sobie suplentowwć floradix - to jest naturalne i bez recepty i u mnie dało rezultaty. To takie moje porady. I nie myślę, że rodzeństwo byłoby problemem. Myślę, że wprost przeciwnie :)

‹‹ 471 472 473 474 475
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ