karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Pojechałam jednak do labu. Beta 46,ale prog tylko 8,9. Także raczej nic z tego. Od początku coś nie szło z tym cyklem. Ehh... Mam chyba deżawi. W 2019 to samo. 1 cs po porodzie, bach ciąża, prog w okolicach 9ng,a beta skacząca raz wyżej, raz niżej. Dwa miesiące bujałam się z taką ciążą, aż w końcu się z niej oczyściłam. I teraz znowu po porodzie takie kwiatki 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2021, 12:03
-
Żeby było śmieszniej, to kreska na teście mi ściemniała. Zobaczymy jaki będzie jutro przyrost.
Ja się zastanawiam, jakim cudem doszło do zagnieżdżenia jajka przy progu 4ng? Przecież to ewenement. -
Hej, u mnie dziś 19 dzień cyklu i pozytywny test owu, ale chyba będzie mała szansa, bo mąż miał nocki w tym tygodniu i nie było jak serduszkować, dopiero dziś można będzie coś działać
Co do mierzenia temperatury - średnio mi wychodzi, zapominam, albo już nie mam siły rano, bo synek się budzi i po mnie skacze.
Zastanawia mnie to, że ta owulacja znów jakoś późno w cyklu. Wydaje mi się, że kiedyś miałam raczej koło 16-17 dnia. Cykle były 30-33 dniowe zazwyczaj. Przed ciążą miałam długie i obfite miesiączki a teraz 4 dni i właściwie tylko drugiego dnia było większe krwawienie. Hmm.... Co myślicie?
Bardzo powoli schodzimy z nocnych karmień. Karmię go przed snem. Narazie nie mam pomysłu jak go inaczej uspac na noc 🤪 Udało nam sie narazie wydłużyć czas do pierwszej pobudki. Jestem w szoku! Mały przespał ponad 4 godziny bez pobudki 🙈 pierwszy raz od urodzenia i to w swoim łóżeczku. Najgorzej było drugiego dnia. Po jakimś czasie chyba zrozumiał jak mówiłam, że mleczko śpi w nocy. . teraz biorę go na ręce, przytula się, biorę go do nas do łóżka i śpi. Karmię go po północy dopiero i nad ranem - to już przyssany prawie cały czas... Co prawda często się teraz wybudza po tej pierwsze pobudce, ale myślę że zacznę eliminować nocne całkiem i zostanie nam tylko ranne. W dzień jest karmienie do drzemki i czasem jak się bardzo domaga to się łamie i mu daje drugi raz, ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie.
Edka trzymam kciuki!!! Kiedy będziesz wiedziała coś więcej? -
Dziewczyny, czy Wy podczas cyklu przy KP miałyście różne odczucia w zależności od fazy cyklu? Ja 11 dni temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne cerazette, a od 3 dni czyje dyskomfort, podczas karmienia bolą mnie sutki 😬 myślałam, ze może to chwilowe, że Flo się źle przyssała czy coś, ale trwa to już 3 dzień na obydwu piersiach i teraz mam zagwozdkę 😬
Wiecie może czy ovarin można brać podczas KP? 🤔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
nick nieaktualnymegson91 wrote:Dziewczyny, czy Wy podczas cyklu przy KP miałyście różne odczucia w zależności od fazy cyklu? Ja 11 dni temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne cerazette, a od 3 dni czyje dyskomfort, podczas karmienia bolą mnie sutki 😬 myślałam, ze może to chwilowe, że Flo się źle przyssała czy coś, ale trwa to już 3 dzień na obydwu piersiach i teraz mam zagwozdkę 😬
Wiecie może czy ovarin można brać podczas KP? 🤔
Może pozaglądaj małej dobrze do buzi i zobacz czy nie ma pleśniawek. Mogła przenieść ci na sutki. -
megson91 wrote:Dziewczyny, czy Wy podczas cyklu przy KP miałyście różne odczucia w zależności od fazy cyklu? Ja 11 dni temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne cerazette, a od 3 dni czyje dyskomfort, podczas karmienia bolą mnie sutki 😬 myślałam, ze może to chwilowe, że Flo się źle przyssała czy coś, ale trwa to już 3 dzień na obydwu piersiach i teraz mam zagwozdkę 😬
Wiecie może czy ovarin można brać podczas KP? 🤔
Mnie bardziej bolały przed powrotem pierwszej miesiączki po porodzie. Przed kolejnym cyklem był już raczej bardziej dyskomfort niż ból.
Aha przed pierwszą ciążą zawsze bardzo bolały mnie piersi przed okresem i były nabrzmiałe. A teraz nie odczuwam tego aż tak dotkliwie 🤔 -
nick nieaktualny
-
Beta 182, prog 11,84. Dzwoniłam do lekarza i w pon przepisze mi luteinę.
Babydreamer, megson91, Just, Sylwia C. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Just wrote:Może pozaglądaj małej dobrze do buzi i zobacz czy nie ma pleśniawek. Mogła przenieść ci na sutki.
Zaglądałam i nic niepokojącego tam nie widzę 🤔06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
edka85 wrote:Beta 182, prog 11,84. Dzwoniłam do lekarza i w pon przepisze mi luteinę.
-
nick nieaktualny
-
Powtórzyłam betę. Wczoraj 367. Niby przyrost w normie 100%, ale wcześniej był znacznie większy. Także nie wiem, czy to jakiś znak, że to jednak się nie utrzyma...
-
Czesc dziewczyny! Od stycznia staramy sie o drugiego malucha. Chcialam kontynuowac kp, corka skonczyla 1.5roku, pila 2 razy na dobe na drzemki. Ostatnimi czasy nie chciala juz zasypiac przy piersi i podjelam decyzje o odstawieniu. Juz tydzien mija od zakonczenia kp 😀😀 zobaczymy czy będzie mialo to jakis wplyw na przyszle starania.
Poza tym trzymam kciuki za Was dziewczyny 😀 W koncu musi sie udac 🥰Starania o 2 maluszka od 01.2021