karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulka1992 wrote:Edka a na te skoki prolaktyny bierzesz coś?
Summer, wrzuć fotki testów. Przynajmniej popatrzę na pozytyw 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:36
-
Hej,
Nie wiem co jest z tą moją temperaturą, albo ja źle mierze, albo jednak tej owulacji nie ma....
To trzeci cykl starań kiedy mam okres. Testy owu wychodzą pozytywne ok 18-20 dnia cyklu, wtedy też czuję ból owulacyjny. Nie mogę jednak wyłapać skoku temperatury.
Chciałam maksymalnie 2 lata różnicy między dziećmi i serio już się załamuje. Synek ma 15 miesięcy, ur w grudniu 2019.
Ograniczyłam karmienia do 3 na dobę: do drzemki, na sen nocny i bardzo wczesnym rankiem. W nocy jest ciężko, bo odkąd nie karmię to budzi się częściej, jest płacz, noszenie i tak już to trwa ze dwa tygodnie...a niby teraz powinien przesypiać nocki.
Jeśli teraz nie będzie ciąży - odstawiam całkiem. Jest mi bardzo smutno z tego powodu, bo jednak liczyłam, że mi się uda -
Sylwia C., może spróbuj zapisać się na monitoring cyklu do ginekologa? Przekonasz się czy masz owulację.
Jeśli chodzi o karmienie nocne to jeszcze kilka miesięcy temu miałam tak samo. Zastanawialam się czy odstawiać. Jakoś od miesiąca nagle mój syn zaczął przesypiać całe noce więc to może zmienić się z dnia na dzień.
Myślę że on jest gotowy na odstawienia ale ja chyba nie
W tym cyklu dni płodne wypadną mi na weekend majowy więc nie dam rady ale w kolejnym idę na monitoring.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 14:27
-
nick nieaktualnyAnulka,Natalia nowy cykl nowa wiara i możliwości. Każda z nas ma te dni gdzie spotyka się z rozczarowaniem i zwątpieniem. Szkoda,że to czasami tyle trwa, to fakt. 2 tygodnie temu też mierzyłam się z podobnymi emocjami, teraz wiadomo znowu człowiek wchodzi w fazę nadziei:>No nikt nie wie ile to jeszcze potrwa.
W każdym razie powodzenia w kolejnym cyklu
Sylwia może faktycznie monitoring byłby dobrym pomysłem.Ja przyznam ,że nigdy nie byłam, no ale ja nie mierzę temperatury. Robię tylko testy ,sprawdzam progesteron czasami i tyle.
Edka zaraz wrzucę foto, ale jak pisałam ja wszystko potwierdzam buźką z clearblue. No lubię widzieć ten uśmiechWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 11:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNawet clearblue rozebrałam
Dziewczyny jeśli mogę zapytać skąd pragnienie małej różnicy wieku między dziećmi.Tak wiem, że to fajna sprawa i dzieci ponoć super się wychowują razem, mam też kilka takich przykładów w rodzinie, ale z drugiej strony to chyba ogromne wyzwanie ogarnięcie dwóch maluszków
Wy chyba młode jesteście ? Mnie to już troszkę czas goni, tak się późno obejrzałam ..chociaż też uważam, że to dobry pomysł i staram się myśleć pozytywnie
Chciałbym po prostu żeby córka miała rodzeństwo. -
Jakos zawsze chciałam mieć mała różnice wieku. Kiedyś nawet rok ale mały dał nam popalić w pierwszym roku życia z nockami więc zaczęliśmy po jego roczku. Druga sprawa to sytuacja w pracy. Jestem na wychowawczym i nie chciałabym wracać a kasa jest potrzebna :p
summer..86 lubi tę wiadomość
-
Do mnie właśnie przyszła @ po 7 tabletkach dupka, także witam się w 1 dc 😬
Skąd chęć małej różnicy wieku? Między mną, a moja młodsza siostra jest 9 lat różnicy, ona ma aktualnie 20 lat i często w dalszym ciągu się nie dogadujemy. Ona ma inny etap życia i o innych rzeczach myśli. W dalszym ciągu nie rozumie chęci posiadania rodziny z mojej strony i często to krytykuje. W zasadzie w jej wieku ja tez byłam totalnie antydzieciowa, wiec w sumie jej się nie dziwie 🙈
Między moim mężem, a jego starsza siostra jest 3 lata różnicy. Według niego to w dalszym ciągu jest za dużo, bo mijali się w szkole 🙈
Poza tym w jego rodzinie dzieci, to jedynaki i każdy z rodziców jest umęczony i umordowany z jedynakiem w domu szczególnie w czasach pandemii 🙈summer..86 lubi tę wiadomość
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Summer piękny pozytyw!! 💜💜💜
06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Ja mam dwóch braci dużo starszych odemnie i mamy średni kontakt wiadomo że się kochamy i byśmy za sobą w ogień wskoczyli ale to już nie to. Zawsze byliśmy na innym etapie. Dlatego chciałam żeby mój synuś miał ta przyjemność aby wychowywać się razem z rodzeństwem. 😊
-
Summer, ale pozytyw bije po oczach!
W zeszłym tygodniu mój prawy jajnik się jednak przemęczył i postanowił odpocząć, ale dziś powoli się budzi, bo czasem przypomina o swojej obecności. Na teście coś lekko ruszyło, tak więc pojawiła się nadzieja na owu 😁
Ja mam między dziećmi różnice niecałe 2 lata. Fajnie się bawią ze sobą, widać że się kochają i dlatego chcę, żeby trzecie też było tak szybko 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 13:10
summer..86, megson91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia1992 wrote:Jakos zawsze chciałam mieć mała różnice wieku. Kiedyś nawet rok ale mały dał nam popalić w pierwszym roku życia z nockami więc zaczęliśmy po jego roczku. Druga sprawa to sytuacja w pracy. Jestem na wychowawczym i nie chciałabym wracać a kasa jest potrzebna :p
A długi wziełaś wychowawczy?
Ja też o tym myślę, tylko pewnie zacznę od krótkich części 💁
Fajna sprawa takie szkraby, tylko jak je ogarnąć😄
Fakt później się będę martwić jeśli już. -
nick nieaktualnyedka85 wrote:Summer, ale pozytyw bije po oczach!
W zeszłym tygodniu mój prawy jajnik się jednak przemęczył i postanowił odpocząć, ale dziś powoli się budzi, bo czasem przypomina o swojej obecności. Na teście coś lekko ruszyło, tak więc pojawiła się nadzieja na owu 😁
Ja mam między dziećmi różnice niecałe 2 lata. Fajnie się bawią ze sobą, widać że się kochają i dlatego chcę, żeby trzecie też było tak szybko 🤭
Wygląda jakby było blisko 😃
Edka trójka to na razie przerasta moje wyobrażenie 😁 Chociaż po moim cudzie to widzę, że dziecko/dzieci to piękna sprawa 😉 -
summer..86 wrote:A długi wziełaś wychowawczy?
Ja też o tym myślę, tylko pewnie zacznę od krótkich części 💁
Fajna sprawa takie szkraby, tylko jak je ogarnąć😄
Fakt później się będę martwić jeśli już.
Na razie wzięłam do września. Jak się nie uda do tego.czasu to chyba wrócę do pracy