X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
Odpowiedz

karmienie piersią a kolejna ciąża - starania

Oceń ten wątek:
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka1992 wrote:
    Edka a na te skoki prolaktyny bierzesz coś?
    Sloki są spowodowane kp i każda z nas tak ma. Nie potrzeba brać leków, bo to czysto fizjologiczny proces.

Summer, wrzuć fotki testów. Przynajmniej popatrzę na pozytyw 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:36

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testu nie robiłam, dziś już niższa temperatura, szyjka się otwiera i pojawi się różowy śluz więc wiadomo o co chodzi :(
    Smutno mi trochę bo od następnego cyklu staran już między dzieciakami będzie rocznikowo 3 lata różnicy, dużo się robi :(

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia też o tym myślę... A chciałam mieć dzieci z małą różnicą wieku .. ☹️ edka dzięki za odpowiedź teraz widzę jaka jestem zielona w temacie🤭

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty rodzilas w 2019? Myślałam że na początku 2020 :)

• Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodziłam w 1 grudnia 2019

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh czyli jesteś w tej samej sytuacji co ja :(
    Ale nic już nie zrobimy ...

• Sylwia C. Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Nie wiem co jest z tą moją temperaturą, albo ja źle mierze, albo jednak tej owulacji nie ma....

To trzeci cykl starań kiedy mam okres. Testy owu wychodzą pozytywne ok 18-20 dnia cyklu, wtedy też czuję ból owulacyjny. Nie mogę jednak wyłapać skoku temperatury.

Chciałam maksymalnie 2 lata różnicy między dziećmi i serio już się załamuje. Synek ma 15 miesięcy, ur w grudniu 2019.

Ograniczyłam karmienia do 3 na dobę: do drzemki, na sen nocny i bardzo wczesnym rankiem. W nocy jest ciężko, bo odkąd nie karmię to budzi się częściej, jest płacz, noszenie i tak już to trwa ze dwa tygodnie...a niby teraz powinien przesypiać nocki.

Jeśli teraz nie będzie ciąży - odstawiam całkiem. Jest mi bardzo smutno z tego powodu, bo jednak liczyłam, że mi się uda :(

atdc3e5ehpi6kwpi.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia C., może spróbuj zapisać się na monitoring cyklu do ginekologa? Przekonasz się czy masz owulację.
    Jeśli chodzi o karmienie nocne to jeszcze kilka miesięcy temu miałam tak samo. Zastanawialam się czy odstawiać. Jakoś od miesiąca nagle mój syn zaczął przesypiać całe noce więc to może zmienić się z dnia na dzień.
    Myślę że on jest gotowy na odstawienia ale ja chyba nie :D

W tym cyklu dni płodne wypadną mi na weekend majowy więc nie dam rady ale w kolejnym idę na monitoring.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 14:27

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę Wam powiedzieć że po raz pierwszy od porodu bardzo boli mnie brzuch podczas @. Do tej pory dziwnie się czułam bo zero jakichkolwiek dolegliwości w czasie @.
    Już się nakręcam że może mój organizm dopiero wrócił do formy sprzed ciąży :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,Natalia nowy cykl nowa wiara i możliwości. Każda z nas ma te dni gdzie spotyka się z rozczarowaniem i zwątpieniem. Szkoda,że to czasami tyle trwa, to fakt. 2 tygodnie temu też mierzyłam się z podobnymi emocjami, teraz wiadomo znowu człowiek wchodzi w fazę nadziei:>No nikt nie wie ile to jeszcze potrwa.
    W każdym razie powodzenia w kolejnym cyklu :) :)
    Sylwia może faktycznie monitoring byłby dobrym pomysłem.Ja przyznam ,że nigdy nie byłam, no ale ja nie mierzę temperatury. Robię tylko testy ,sprawdzam progesteron czasami i tyle.

Edka zaraz wrzucę foto, ale jak pisałam ja wszystko potwierdzam buźką z clearblue. No lubię widzieć ten uśmiech :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 11:04

megson91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet clearblue rozebrałam :P

Dziewczyny jeśli mogę zapytać skąd pragnienie małej różnicy wieku między dziećmi.Tak wiem, że to fajna sprawa i dzieci ponoć super się wychowują razem, mam też kilka takich przykładów w rodzinie, ale z drugiej strony to chyba ogromne wyzwanie ogarnięcie dwóch maluszków :D
    Wy chyba młode jesteście ?:) Mnie to już troszkę czas goni, tak się późno obejrzałam ..chociaż też uważam, że to dobry pomysł i staram się myśleć pozytywnie :P
    Chciałbym po prostu żeby córka miała rodzeństwo.

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos zawsze chciałam mieć mała różnice wieku. Kiedyś nawet rok ale mały dał nam popalić w pierwszym roku życia z nockami więc zaczęliśmy po jego roczku. Druga sprawa to sytuacja w pracy. Jestem na wychowawczym i nie chciałabym wracać a kasa jest potrzebna :p

summer..86 lubi tę wiadomość

• megson91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie właśnie przyszła @ po 7 tabletkach dupka, także witam się w 1 dc 😬

Skąd chęć małej różnicy wieku? Między mną, a moja młodsza siostra jest 9 lat różnicy, ona ma aktualnie 20 lat i często w dalszym ciągu się nie dogadujemy. Ona ma inny etap życia i o innych rzeczach myśli. W dalszym ciągu nie rozumie chęci posiadania rodziny z mojej strony i często to krytykuje. W zasadzie w jej wieku ja tez byłam totalnie antydzieciowa, wiec w sumie jej się nie dziwie 🙈

Między moim mężem, a jego starsza siostra jest 3 lata różnicy. Według niego to w dalszym ciągu jest za dużo, bo mijali się w szkole 🙈
    Poza tym w jego rodzinie dzieci, to jedynaki i każdy z rodziców jest umęczony i umordowany z jedynakiem w domu szczególnie w czasach pandemii 🙈

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • megson91 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer piękny pozytyw!! 💜💜💜

06.2021 👼🏻 5 tc
    08.2021 👼🏻 4 tc

8 cykl stymulowany
    18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
    10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
    12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
    16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
    30.12 💜

29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
    Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.

Kierunek immunologia❔
    PCOS i IO 🍬🍭
    MTHFR hetero A1298C

85999jcgiykcutbf.png

3jvztv73cc90cbvy.png
  • Anulka1992 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwóch braci dużo starszych odemnie i mamy średni kontakt wiadomo że się kochamy i byśmy za sobą w ogień wskoczyli ale to już nie to. Zawsze byliśmy na innym etapie. Dlatego chciałam żeby mój synuś miał ta przyjemność aby wychowywać się razem z rodzeństwem. 😊

• edka85 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, ale pozytyw bije po oczach! :)

W zeszłym tygodniu mój prawy jajnik się jednak przemęczył i postanowił odpocząć, ale dziś powoli się budzi, bo czasem przypomina o swojej obecności. Na teście coś lekko ruszyło, tak więc pojawiła się nadzieja na owu 😁
    b91a47fa0ea0.jpg

Ja mam między dziećmi różnice niecałe 2 lata. Fajnie się bawią ze sobą, widać że się kochają i dlatego chcę, żeby trzecie też było tak szybko 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 13:10

summer..86, megson91 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Jakos zawsze chciałam mieć mała różnice wieku. Kiedyś nawet rok ale mały dał nam popalić w pierwszym roku życia z nockami więc zaczęliśmy po jego roczku. Druga sprawa to sytuacja w pracy. Jestem na wychowawczym i nie chciałabym wracać a kasa jest potrzebna :p

A długi wziełaś wychowawczy?
    Ja też o tym myślę, tylko pewnie zacznę od krótkich części 💁

Fajna sprawa takie szkraby, tylko jak je ogarnąć😄
    Fakt później się będę martwić jeśli już.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Summer, ale pozytyw bije po oczach! :)

W zeszłym tygodniu mój prawy jajnik się jednak przemęczył i postanowił odpocząć, ale dziś powoli się budzi, bo czasem przypomina o swojej obecności. Na teście coś lekko ruszyło, tak więc pojawiła się nadzieja na owu 😁
    b91a47fa0ea0.jpg

Ja mam między dziećmi różnice niecałe 2 lata. Fajnie się bawią ze sobą, widać że się kochają i dlatego chcę, żeby trzecie też było tak szybko 🤭

Wygląda jakby było blisko 😃

Edka trójka to na razie przerasta moje wyobrażenie 😁 Chociaż po moim cudzie to widzę, że dziecko/dzieci to piękna sprawa 😉

• Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    A długi wziełaś wychowawczy?
    Ja też o tym myślę, tylko pewnie zacznę od krótkich części 💁

Fajna sprawa takie szkraby, tylko jak je ogarnąć😄
    Fakt później się będę martwić jeśli już.

Na razie wzięłam do września. Jak się nie uda do tego.czasu to chyba wrócę do pracy :(

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ