karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Strasznie tu cicho...
Pomimo, że podchodzimy na luzie do tematu, to gdzieś z tyłu głowy miałam myśl, żeby różnica wieku była do 2 lat... Ale już tracę nadzieję, że się uda 😔 @ jak nie było tak nie ma. Jajniki bolały już dość mocno, teraz znowu wszystko się uspokoiło. W przyszłym tygodniu wracam do pracy, bardzo liczę na to, że wtedy coś ruszy.
A jak tam u Was?
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka ja dostałam pierwszą @ po rok i miesiąc. A udało się nam po całkowitym odstawieniu kp w 3 chyba cyklu. I moja starsza miała wtedy 1 rok i 10 miesięcy.. no i teraz już czekam , bo ostatnia prosta przede mną do wypakowania 😛
A tez chciałam bardzo mała różnice wieku. Ale chyba nie wyszło jeszcze tak źle. -
Kropka! To już końcówka! Jak tam samopoczucie?
Ale rocznikowo będzie u Was 2 lata 😀
Synek będzie miał zaraz 14 miesięcy, więc trochę już czekam... Pewnych rzeczy nie da się niestety zaplanować. Martwi mnie, że jak @ wróci, to znowu trzeba będzie czekać na uregulowanie cyklu... To czekanie zaczyna mnie już wkurzać 🙈
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Wenka wrote:Kropka! To już końcówka! Jak tam samopoczucie?
Synek będzie miał zaraz 14 miesięcy, więc trochę już czekam... Pewnych rzeczy nie da się niestety zaplanować. Martwi mnie, że jak @ wróci, to znowu trzeba będzie czekać na uregulowanie cyklu... To czekanie zaczyna mnie już wkurzać 🙈
Wenka zapraszamy na wątek starania o drugiego maluszka, tam częściej się udzielamy.
Ja też nieregularne cykle poprzedni prawie 100 dni, dwie miesiączki w tym roku i wczoraj wysikalam dwie kreski. Też karmię piersią. No mam nadzieję, że rozwinie się wszystko prawidłowo i jeszcze na chłodno to przyjmuje, ale sam fakt,że była owulacja i coś się dzieje mnie cieszy. Piję zioła ojca sroki i po nich zaczęło coś ruszać.Wenka, Niereanimuj lubią tę wiadomość
Mama KP
Starania od 03.2023
Długie cykle spowodowane KP
06.09.2023 - beta HCG 19 miu prog 9,51 ng/ml
11.09.2023 - beta HCG 438 miu prog 12,7 ng/ml
29.09.2023 - pierwsza wizyta ♥️ -
Wenka wrote:Kropka! To już końcówka! Jak tam samopoczucie?
Tak rocznikowo będzie 2 latka. Ale w miesiącach 2.5 😉
Ah do środy czułam sie rewelacyjnie. Ale od srody jakby rwa mnie dopadła i kuleje, ledwo chodzę. Pachwiny wszystko ciagnie.. plus na koniec straszny katar mnie dopadł, że nos prawie całkowicie zatkany, ale do środy musiałam podobinac rozne rzeczy. Wyprawka i jakoś nie miałam czasu, a jak w środę wszystko zakończyłam i powiedziałam, że no teraz czas na odpoczynek to mnie siekło 🤣
Ogólnie wczoraj bylam na wizycie. Mam rozwarcie na 1/2 palce. Miekka szyjka do porodu nastawiona. Skrócona na 1-1.5 cm wiec tylko wyczekiwać skurczy 😉 -
edka85 wrote:Margo, a robiłaś już betę?
Jeszcze nie. Dziś jadę. Testy pozytywne i objawy się zgadzają. Sutki strasznie bolą przy karmieniu piersią. Miałaś tak? Mdłości, senność, bóle podbrzusza.
A jak tam w powiększonym składzie? Jak córeczka? Dopiero pisałaś,że urodziłaś, a tu już zaraz trzy miesiące 🙈. Ale ten czas leci.Mama KP
Starania od 03.2023
Kropka6 wrote:Edka jak patrze na Twoją stopkę i widzę, tą Twoją czwóreczke, to podziwiam 😍 dla mnie kosmos
Wy tu rozprawiacie o tym, że czwórka to dużo, a ja to się po cichu zastanawiam kiedy zmajstrować piąte 😆
Margo, dawaj znać jak beta. Tak - w ciąży sutki przy kp bolały bardzo. Dla mnie był to znak, że progesteron jest wysoki. A badalas proga albo zamierzasz? -
edka85 wrote:Hehe, polecam, nie jest tak źle 😜
Wy tu rozprawiacie o tym, że czwórka to dużo, a ja to się po cichu zastanawiam kiedy zmajstrować piąte 😆
Margo, dawaj znać jak beta. Tak - w ciąży sutki przy kp bolały bardzo. Dla mnie był to znak, że progesteron jest wysoki. A badalas proga albo zamierzasz?Mama KP
Starania od 03.2023
Wenka, ja bym się już jarała tym prześwitem i sikała na kolejne testy, ale z tych czulszych tj bobo test, nord test. Byle nie Pink płytkowy.
Margo, w ostatniej ciąży jak badalam betę pierwszy raz, to mój prog wynosił 10ng. Kolejne pomiary to 12ng. I to wystarczyło do utrzymania ciąży bez suplementacji. -
Wenka wrote:
Ja też coś tam widzę. Jaka to czułość? Powiem szczerze,że te testy to mimo czułości to różnie pokazują, test o czułości 25 miu pokazał mi mocniejszą kreskę a o czułości 10 miu ledwo widoczną różowa. Nie pamiętam jaka to firma testu była. Pre test najlepiej mi wychodzi,ale to czułość 25 miu. Niby facelle z Rossmanna jest bardzo czuły.Mama KP
Starania od 03.2023
edka85 wrote:Wenka, ja bym się już jarała tym prześwitem i sikała na kolejne testy, ale z tych czulszych tj bobo test, nord test. Byle nie Pink płytkowy.
Margo, w ostatniej ciąży jak badalam betę pierwszy raz, to mój prog wynosił 10ng. Kolejne pomiary to 12ng. I to wystarczyło do utrzymania ciąży bez suplementacji.
Zbadałam jeszcze raz z betą. Dziś wszystko będzie jasne. Trzymajcie kciuki 🥰.Kropka6 lubi tę wiadomość
Mama KP
Starania od 03.2023
Beta 438 miu 😍 przyrost o 252%.
Kropka6, Wenka, edka85, Niereanimuj lubią tę wiadomość
Mama KP
Starania od 03.2023