karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Szansa zawsze jest, jednak przy tyłu karmieniach raczej nikła 😔 Widzę, że mamy dzieci w tym samym "wieku", moja najmłodsza jest z 19 czerwca.
Niereanimuj, jakpo wizycie? -
Na całe szczęście jest dobrze, jak na ten moment🥹
Jest serducho, widziałam jak ładnie bije❤️
Ale zmieniam lekarza, to jakiś obłęd!
Wizyta trwała 10 minut, z czego usg 3🤬
Nie mógł nawet znaleźć dzidziutka, więc się zestresowałam.
A jak już znalazł, to nie potrafił dobrze zmierzyć. I potem nie oglądał już dalej pęcherzyka.
Za każdą wizytę bierze 420 zł i każe mi przychodzić co tydzień lub dwa.
Same zobaczcie jaki ma słaby sprzęt.
edka85 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Powrót @ przy kp to indywidualna sprawa. Jednej wróci mimo miliarda karmień, a inna musi je zredukować do minimum, żeby wróciła płodność. U mnie na przykład jest tak, że wraca mi owu gdy mam tylko 1 karmienie w dzień (+ nocne). Tak przynajmniej było dotychczas. Zobaczymy jak będzie tym razem, na razie karmię 3 razy w dzień plus noce po kilka razy, więc raczej nie przewiduje powrotu @.
A co może zwiększać szanse na owu? Suplementacja ovarinu na pewno nie zaszkodzi.
Jak ja karmiłam co 2 godziny i w nocy 3 razy to mi wrócił okres 3 miesiące po porodzie. Z tym że już ok 4 miesiąca miałam już bardzo mało mleka i za 2 miesiące całkiem odstawiam, bo się nie najadł. Więc to że owu i okres wrócił to pewnie hormony wróciły na swoje tory i jakoś sama produkcja mleka też zmalała sama z siebie. Tylko że ja bardzo chciałam karmić jak najdłużej i walczyłam o to, ile nerwów przy tym zjadłam to moje, ale no się nie dało i teraz pewnie będzie podobnie. W mojej rodzinie kobiety karmiły max 2 miesiące, bo już nie miały pokarmu więc to chyba geny 🤷🏼♀️👀🩷 -
420 zł za takie usg? 🤯 Za tule monet to powinna być luksusowa wizyta. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok.
Teddy, różnica 2 lata jest w porządku. Tak polecam. Mniejsza już nie. U mnie między 3 a 4 jest 14m i jednak to moim zdaniem za mało. Przynajmniej teraz z tej perspektywy to widzę. Być może kiedyś zmienię zdanie 😛Tattyteddy lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:420 zł za takie usg? 🤯 Za tule monet to powinna być luksusowa wizyta. Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok.
Teddy, różnica 2 lata jest w porządku. Tak polecam. Mniejsza już nie. U mnie między 3 a 4 jest 14m i jednak to moim zdaniem za mało. Przynajmniej teraz z tej perspektywy to widzę. Być może kiedyś zmienię zdanie 😛🩷 -
Ciebie stresuje wiek? Przecież masz dopiero 30 lat! 😛 Ja urodziłam pierwsze mając 32...
Tattyteddy lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Ciebie stresuje wiek? Przecież masz dopiero 30 lat! 😛 Ja urodziłam pierwsze mając 32...
Może moja prababcia tylko urodziła ostatniego syna mając 39 lat, ale pierwszego za 19.🩷 -
Niereanimuj, dobrze, że wszystko w porządku. Ale faktycznie jakość tragiczna za taką cenę.
Dziewczyny przecież wiek to tylko liczba 😆
U mnie festiwal objawów, problem w tym, że mój mąż ma podobne 😅 chyba jakieś zatrucie nas dopadło...
Ale może jutro sobie siknę.
Niereanimuj lubi tę wiadomość
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Dziewczyny dzisiaj 62dc 😅😂 i taka sytuacja:
Tylko to facelle, podobno lubi oszukiwać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2023, 07:37
Mama kp
💙 lipiec 2022
💜 sierpień 2024 -
Niestety facelle lubi oszukiwać, ale potrafi też dobrze wskazywać. Ja to bym już nakupiła w aptece innych testów i sprawdzała 😁 Go, go Wenka!
Wenka lubi tę wiadomość
-
Wenka wrote:Dziewczyny dzisiaj 62dc 😅😂 i taka sytuacja:
Tylko to facelle, podobno lubi oszukiwać...Wenka lubi tę wiadomość
-
Kiti wrote:Witajcie. Jestem tu nowa starająca się o kolejnego dzidziusia. Obecnie karmię 5,5 miesięcznego synka. Na razie @ brak. Czy jest jakas możliwość na pobudzenie owulacji podczas karmienia? zwiekszenie szans?
-
Inka wrote:Hej mi miesiączka wróciła przy rozszerzaniu diety w 6 mż i od razu były owulacje (śluz, ból) mimo karmienia pierdylion razy 🙈 w sumie karmiłam do 3,8 roku życia córki. W tym czasie w 2 cyklu starań zaszłam w ciążę (38 lat) ale poroniłam:(. Życzę owocnych starań ❤️
Wenka, kolejny test pokazuje drugą kreseczkę ☺️☺️ będziesz dziś szła na betę?👩🏽👨🏼🦲34 35
👶30.06.2023
Choroba Gravesa-Basedowa
27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
29.05.2024 - beta 379,94
05.06.2024 - pierwsza wizyta -
Chwile mnie u nie było, a tutaj już dwie kreseczki Wenka, ale wspaniale! Mocno trzymam kciuko za Twoją bete.
My wczoraj pierwsze przytulankowe podejscie. Co prawda piku na owulaku nie ma, ale kreski są zbliżonego natężenia, więc spodziewam się piku dzisiaj wieczorem/jutro. I tak się właśnie zastanawiam...powtarzać przytulanki dzisiaj/jutro...czy zostawić ten jeden raz...chcielibyśmy zwiększyć prawdopodobienstwo poczęcia córeczki 🙈 a podobno wtedy lepiej nie celowac idealnie w owulke, tylko przed.... Jak myślicie dziewczyny? Jak to u Was bylo?Wenka lubi tę wiadomość
08.2021
07.2023
Starania o 3 dzieciątko
12.2023 - 1cs
06.1.2024 - II kreski!
08.1.2024 - Beta HCG: 481 U/l
10.1.2024 - Beta HCG: 808 U/l
11.1.2024 - Pęcherzyk ciążowy 5mm!
19.1.2024 - Dzidziuś 3,6mm z serduszkiem!
08.2.2024 - Wizyta
07,3.2024 - Niskie ryzyka, dziewczynka -
Wenka wrote:Miałam tylko pinka... Mamy napięty grafik jeśli chodzi o opiekę nad synkiem po moim powrocie do pracy i nie zdążyłam kupić innego testu.
W ogóle mamy dzieciaki z tego samego roku😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2023, 11:58
Wenka lubi tę wiadomość