karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Annie1981 wrote:U mnie też trochę dół. Ja dostałam pierwsza @ po porodzie już 9 miesięcy temu i nadal się staram Nigdy tak długo się nie starałam. Wy długo czekalyscie na @, ale za to szybko się udaje oraz pewnie szybko się uda tym, które jeszcze czekają/starają się. Mam takie poczucie, że jestem gdzieś na szarym końcu w kolejce po ciążę
Trochę mi się humor poprawił, bo najpierw OF wyznaczył owu na 14dc, gdzie nie zdążyliśmy z serduszkami, ale potem przesunął na 16dc, a tu już jest szansa.
Kochana Ty tu rakiem nie uciekaj bo na szarym końcu jestem ja, bo @ nawet luteiną z tyłka wyciągnąć nie mogę hihiAnnie1981 lubi tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
no wiem, że stymulować na sucho, ale jakbym coś odciągnęła to bym małej z butli dała, a tak, to muszę jej z puszki dać. się przyzwyczai i potem będzie jeszcze gorzej... no bo jak głodna, a zęby bolą, to przecież coś jej dać muszę
ja też dostałam @ 9 mcy po porodzie;
dopiero teraz sobie uświadamiam, że wtedy dostałam w 5 tygodniu ciąży i dupka, i Acard, i te wszystkie badania, i Clexane, i ... zaczyna mnie to przerażać
może to pogoda?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:no wiem, że stymulować na sucho, ale jakbym coś odciągnęła to bym małej z butli dała, a tak, to muszę jej z puszki dać. się przyzwyczai i potem będzie jeszcze gorzej... no bo jak głodna, a zęby bolą, to przecież coś jej dać muszę
ja też dostałam @ 9 mcy po porodzie;
dopiero teraz sobie uświadamiam, że wtedy dostałam w 5 tygodniu ciąży i dupka, i Acard, i te wszystkie badania, i Clexane, i ... zaczyna mnie to przerażać
może to pogoda?TulaCott lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Smeg - piękny wynik bety
Havana - ja zarejestrowałam się do gin może dostanę luteinę
Annie81 - ja zawsze długo czekałam na ujrzenie dwóch kresek
Zostały mi 2 miesiące macierzyńskiego muszę w tym czasie zaciążyć buuu
smeg, Havana3 lubią tę wiadomość
-
Annie, teraz ma jakaś fazę na mleko. Zjada w sumie 5 posiłków stałych i jasne ze się nie zaglodzi, ale przy ząbkach zawsze odmawiała piersi i karmiłam ją odciaganym. Poza tym i tak dokarmiam butlą - walczymy o dłuższy sen, a poza tym ma alergie m.in. Na bmk i bj. Jestem na suplementach, ale ciagle zapominam je łykać. Mam wrażenie ze mała nie dostaje tyle tego co powinna. O 17 nie da się jej z piersi nakarmić, musi dostać butle. Mięsa ile bym nie dała tyle zje, potrafi całe udko zjeść. Lekarze mówią ze nie ma potrzeby dokarmiać żeby zapewnić białko i wapń, ale w sumie pediatra zwala na alergolog, alergolog na dietetyka i tak w kółko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 16:18
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Mam dzisiaj dosyć korpo świata ... Źle się czuje, bolą mnie zatoki, nos cały zatkany, jakiś kaszel. Od dwóch tygodni nie mogę się doleczyć. Jutro pracuje z domu i w ogóle sikam na pierwszy test, zamiast odpowiadać na maile będę cały dzień wyszukiwać pewnie jakiegoś cienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 19:06
Magduullina, smeg, Havana3 lubią tę wiadomość
-
karolinams wrote:Smeg - piękny wynik bety
Ja tez mam taki niż na gardle... czy tam na jajnikach mam czas do kwietnia bo tyle mam urlopu
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyMrsKiss zatoki i przewlekłe przeziębienie mnie również meczy ... juz mam dość bolu glowy od zatok... jeszcze u mnie jakis sluz na papierze metny bialawy rozciagliwy , juz sie poddaje nie wiem o co chodzi... niby tam wszystko zamkniete i metno sucho jak by kremik a na papierze sie ciagnie... wybaczcie mi za te moje wpisy ale dziwne to dla mnie i nie wiem pO tylu juz cykli staran z synkami co jest... Wszystkigo nie pamiętam ale juz mam w glowie ze będzie porazka ... czuje to
-
K878. Rozumiem karmić odciaganym, bo tam dużo dobroczynnych składników, ale MM nie widzę sensu podawać jeżeli tak ładnie je stałe posiłki a przerwa przy KP jest tylko chwilowa. Ona jest w takim wieku (jeżeli dobrze go odczytuje), że mleko nie jest już podstawą jej diety, więc nie musi go pić.
Ja też mam nóż na gardle, tylko mi się już macierzyński skończył we wrześniu xD
Teraz ciągnę na urlopie i zwolnieniach. Chciałabym już na ciążowym to by się może nie czepiali.
farmaceutka77, Havana3, Magduullina, TulaCott lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualny
-
karolinams wrote:Smeg - piękny wynik bety
Bardzo dobrze luteina czy duphaston na pewno pomoże
Mi zostały 3 miesiące do powrotu do pracy licząc z grudniem nadzieja malutka tli że się wyrobię ale jest mikroskopijna.
Magduullina lubi tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cp 11.2020 6t💔 -
Annie1981 wrote:K878. Rozumiem karmić odciaganym, bo tam dużo dobroczynnych składników, ale MM nie widzę sensu podawać jeżeli tak ładnie je stałe posiłki a przerwa przy KP jest tylko chwilowa. Ona jest w takim wieku (jeżeli dobrze go odczytuje), że mleko nie jest już podstawą jej diety, więc nie musi go pić.
Ja też mam nóż na gardle, tylko mi się już macierzyński skończył we wrześniu xD
Teraz ciągnę na urlopie i zwolnieniach. Chciałabym już na ciążowym to by się może nie czepiali.Magduullina, Annie1981, TulaCott lubią tę wiadomość
-
Magduullina wrote:MrsKiss zatoki i przewlekłe przeziębienie mnie również meczy ... juz mam dość bolu glowy od zatok... jeszcze u mnie jakis sluz na papierze metny bialawy rozciagliwy , juz sie poddaje nie wiem o co chodzi... niby tam wszystko zamkniete i metno sucho jak by kremik a na papierze sie ciagnie... wybaczcie mi za te moje wpisy ale dziwne to dla mnie i nie wiem pO tylu juz cykli staran z synkami co jest... Wszystkigo nie pamiętam ale juz mam w glowie ze będzie porazka ... czuje to
Ja taki śluzik właśnie białawy z nutką rozciągliwego miałam na początku ciążMagduullina lubi tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cp 11.2020 6t💔 -
Ja sie zastanawiam czy nie zrobic sobie wolnego od mierzenie tempki, tak na swieta, o, a wrocic do pomiarow po nowym roku , takie mam przemyslenia. Zlapal mnie straszny dół, chyba nabralam za duzego ciśnienia, wszystko przez ten pelny etat
-
farmaceutka77 wrote:Ja sie zastanawiam czy nie zrobic sobie wolnego od mierzenie tempki, tak na swieta, o, a wrocic do pomiarow po nowym roku , takie mam przemyslenia. Zlapal mnie straszny dół, chyba nabralam za duzego ciśnienia, wszystko przez ten pelny etat
Nie wiem czy coś w tym jest ale zauważyłam u mnie w robocie taką tendencję i mówię tu o ok. 6 dziewczynach że wracały do pracy i średnio 3-4 miesiące były w ciąży.
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cp 11.2020 6t💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny