karmienie piersią a kolejna ciąża - starania
-
WIADOMOŚĆ
-
farmaceutka77 wrote:Kochana, nastepny cykl Twojto bedzie noworoczne dzieciatko!:* jak moja cora
Magduullina lubi tę wiadomość
Grudzień 2015 poronienie
Styczeń 2016ciąża biochemiczna
Kwiecień 2016 ciąża biochemiczna
Październik 2016 ciąża biochemiczna
Listopad cud
27 lipca2017 Synek jest z nami
Listopad 2018 ciąża biochemicZna -
renka53 wrote:Pożyjemy zobaczymy nie liczę że łatwo i szybko pójdzie
Kobieto ja 10dpo tez mialam negatywna, ba 12dpo nic nie wyszlo na tescie, a 14dpo dwie kreski:) fakt, ze ro byla biochemiczna, ale trzeba wierzyc:)Havana3 lubi tę wiadomość
-
karolinams wrote:Dostałam @ jak się cieszę w końcu wróciła
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 21:30
karolinams, Najmłodsza_staraczka lubią tę wiadomość
👱♀️2004
👱♀️2008
cb 04.2016
puste jajo 9t*
👱♂️2018
cb 8.2019, 11.2019,4.2020,9.2020
cp 11.2020 6t💔 -
farmaceutka77 wrote:Ja dobrze widze? Ty jestes dopiero 10dpo??
Kobieto ja 10dpo tez mialam negatywna, ba 12dpo nic nie wyszlo na tescie, a 14dpo dwie kreski:) fakt, ze ro byla biochemiczna, ale trzeba wierzyc:)
Jakoś straciłam nadzieje ze sie udało. W pierwszej ciaży juz 9 dni po owulacji były piękne 2 kreski. A tu beta nic nie pokazała. SZkoda ale trudno. Cieszę sie ze mam synka i on jest moim szczęściem. Inne kobiety maja gorzej jak starają sie latami i nic nie wychodzi. A to był tak naprawdę pierwszy cykl po porodzie który sie staralismyMagduullina lubi tę wiadomość
Grudzień 2015 poronienie
Listopad cud
MrsKiss wrote:Byłam taka nakręcona teraz, bo mam bardzo słabą sytuację w pracy i zakładałam, że albo będę w ciąży albo muszę się zwolnić, bo psychicznie tam nie wytrzymam. Ale okazało się, że może po nowym roku jest szansa na jakieś mniej wysysające z sił życiowych stanowisko, a może i tak poszukam czegoś innego. Chyba muszę się uporać z życiowymi problemami inaczej niż ucieczką w ciążę
Moja pierwsza ciąża była właśnie wybawieniem z podobnej sytuacji Wprawdzie nie sądziłam, że tak to się potoczy, bo byłam psychicznie gotowa na rok starań, a zaszłam dosłownie od razu. Mało tego pracowałam do 7 miesiąca właściwie, "żeby im pokazać", ale pamiętam, że w szpitalu po porodzie kilka razy w ciągu kilku nocy budziłam się po jakimś koszmarze związanym z tą pracą i tulilam moją malutką dziewczynkę za wybawienie mnie z tej czarnej zawodowej dupy
Magduullina, smeg lubią tę wiadomość
-
Havana3 wrote:O kurza twarz ale Ci zazdroszczę tak pozytywnie
Mam nadzieje ze tym razem uda się szybciej zaskoczyć . Trzecia ciąże staraliśmy się rok i nic termometr , testy owy i w końcu po trzeciej stymulacji się udało . Teraz mam nadzieje ze uda się szybciej bo macierzyński się kończy .
-
Karolinams dzięki za nadzieje, zobaczymy co bedzie jak@ nie przyjdzie to zrobie test 14 dnia po owu, ale na milion procent przyjdzie bo progesteron mam mały 5.35pn/ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 07:24
Grudzień 2015 poronienie
Listopad cud
Kiedyś na którymś forum przeczytałam ze jak ktoś pije duphaston to on nie wychodzi w krwi. Czy któraś z was zna odpowiedz dlaczego¿Grudzień 2015 poronienie
Listopad cud
renka53 wrote:Kiedyś na którymś forum przeczytałam ze jak ktoś pije duphaston to on nie wychodzi w krwi. Czy któraś z was zna odpowiedz dlaczego¿
-
farmaceutka77 wrote:Bo to jest syntetyczna substancja, ktora tylko pobudza receptory dla progesteronu i tym daje znac organizmowi ze niby progesteron jest i mozna trzymac ciaze, natomiast z krwi badany jest progesteron jako hormon, a skladnik duphastonu nim nie jest, nie jest wykrywalny z krwi, bo to jest inna struktura chemiczna mam nadzieje ze zrozumiale napisalam, bo troche pokretnie
Jasne ze zrozumiałe. Dziekuje
Grudzień 2015 poronienie
Listopad cud
Smeg jakie piękne suwaczki
W poniedziałek mam mieć inf od pielęgniarki gdzie mnie wcisnęła na wizytę do lekarza . Ciekawe czy od razu będzie stosować stymulację znając już mój przypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 13:57
Magduullina, smeg lubią tę wiadomość
-
smeg wrote:Za to luteina wychodzi w krwi
Jak byłam w pierwszej ciaży to pamietam chyba miałam właśnie luteinę, a miałam wielki problem z progesteronem. Trzy czy cztery miesiące jak sie dowiedziałam ze jestem w ciaży miałam zaszczyki i lutinus. Ale ufam lekarzowi i myśle ze wie co robi dając mi tym razem duphaston
Grudzień 2015 poronienie
Listopad cud
nick nieaktualny